FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

rob do bagro
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la rob do bagro » 27 dec 2013, 13:57

Zaboravio si ovu doktore. :D

slika
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 27 dec 2013, 21:19

Imam jedno pitanje koje odavno želim postaviti ali uvijek mi ode s uma.. mnogo puta do sad sam slušao da je Bayern spasio bankrota Mainz, Borussiu i još neki klub čini mi se. Da li je to učinjeno isključivo iz dobre volje uprave Bayerna ili su Bavarci upravo imali nešto od toga? Može i na pp :)
Il club piu titolato al mondo!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 dec 2013, 21:32

DonPippo9 je napisao/la:Imam jedno pitanje koje odavno želim postaviti ali uvijek mi ode s uma.. mnogo puta do sad sam slušao da je Bayern spasio bankrota Mainz, Borussiu i još neki klub čini mi se. Da li je to učinjeno isključivo iz dobre volje uprave Bayerna ili su Bavarci upravo imali nešto od toga? Može i na pp :)
Ja ne znam za Mainz,a bilo je price jos za Munchen 1860 i St.Pauli.

Za ova prva 2 kluba ne znam,ali pomoc BvBu je bila cista dobra volja.
Kako se sjecam,nasa uprava im je dala bezkamatni kredit od 2 miliona eura koji su trebali vratiti u roku od 9 mjeseci.
#miasanmia

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 dec 2013, 21:34

DonPippo9 je napisao/la:Imam jedno pitanje koje odavno želim postaviti ali uvijek mi ode s uma.. mnogo puta do sad sam slušao da je Bayern spasio bankrota Mainz, Borussiu i još neki klub čini mi se. Da li je to učinjeno isključivo iz dobre volje uprave Bayerna ili su Bavarci upravo imali nešto od toga? Može i na pp :)
Poduzi je spisak mogu ti reći...

Nezahvalni domuz bez kamate 2mil. pozajmljeno kada nisu imali za kikiriki ;)
Protiv Hanse Rostock igrali prijateljsku za spas tog kluba, gde je sav prihod od milion eura isao Hansi.
Protiv St.Pauli-a je takodje odigrana prijteljska utakmica,gdje je tom klubu isao sav prihod od te utakmice,inace bi ostali bez licence za takmicenje.

Bilo je jos dosta akcija samo sto mi sad ne pada na pamet,to su neke sto su se dogodile nedavno.
Mozes lahko provjeriti sve Bayernove hunanitarne akcije pa ce ti biti sve jasno.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 dec 2013, 21:34

Sve je ucinjeno dobro voljom :!:
Vecinom je to bilo odigravanje prijateljskih utakmica i sav prihod je isao za potrebe kluba kojem je u tom trenutku trebala pomoc.
Aachen je takodjer jedan od takvih.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 27 dec 2013, 23:44

rob do bagro je napisao/la:Zaboravio si ovu doktore. :D

slika
Mozda malo neumesno ali me bilal Jusuf na ovoj slici neodoljivo podseca na Grgu Pitica :)

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 28 dec 2013, 04:12

Alemannia Aachen,Hertha,Darmstadt,Karlsruhe,Dortmund,Dynamo Dresden,Munchen 1860,St.Pauli,Fortuna Sittard,Hansa...Dajem ruku u vatru da ima jos koji klub(prije par mjeseci sam nasao clanak o tome a sad vise tog clanka nema na netu,mislim da je tocan broj 11 ili 12).Uglavnom je rijec o prihvacanju ponude da se igra prijateljska utakmica tako da domacini napune stadion i dobro zarade od prodaje ulaznica a inace najpoznatiji primjer humanitarnog rada je bila pomoć 2004. godine žrtvama tsunamija u Šri Lanci, kada su igrači i službenici skupili 600.000 eura od kojih je izgrađena škola, i obnovljeno područje Trincomalee.

Volja da ponajbolji klub svijeta pomogne nama je fenomenalna. Bayern je ostao velikog srca, iako je postao strah i trepet u očima svih momčadi svijeta. Skidamo kapu i zahvaljujemo mu na pomoći - rekao je izvršni direktor Hanse Michael Dahlmann.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 28 dec 2013, 10:46

Bila je i ona humanitarna utakmica nakon onih poplava u Bavarskoj,ako se ko sjeca.To je bilo prosle (ili cak ove godine :?) ako se neko sjeca.

Nisam o ovome toliko ni razmisljao,ali sad kad Gerd ovo sve nabroja,samo mi jos draze sto navijam za ovaj klub 8-)
#miasanmia

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 28 dec 2013, 15:12

Malo UEFAine statistike za neke nase igrace za 2013. godinu :D
(u statistiku su uracunate ligaske utakmice i utakmice pod okriljem UEFAe i FIFAe)

Neuer odigrao 53 utakmice,od tih 53 dobili smo 47,primio je 33 gola,a cak 27 puta je mreza ostala netaknuta :D

Alaba odigrao 53 utakmice,44 dobivene i cak 11 golova naseg beka.

Robben i Ribery najubojitiji evropski tandem,obojica postigla po 20 golova,Robben ima 15,a Ribery 20 asistencija.
81 % tacnih dodavanja Riberya,a 80% Robbena.

Schweinsteiger sa 87% tacnih dodavanja u prosjeku po utakmici je po ovom pitanju,apsolutni vladar u Europi :D
Schweinsteiger je u 2013. poceo 36 utakmica od prve minute i od tih 36 smo pobijedili u 34.
#miasanmia

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 dec 2013, 21:03

Ima li negdje podatak da je Bayern (kao još poneki sportisti iz Njemačke, tipa Becker) pomogao ratu nastradaloj BiH?
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 dec 2013, 21:59

BILD potura informaciju da ce Lewa dobiti cetverogodisnji ugovor i da ce zaradjivati 11 miliona po sezoni.

Klupko se polako odmotava, vidjecemo na sta ce ovo sve izaci. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 28 dec 2013, 22:07

Omerbavarac je napisao/la:BILD potura informaciju da ce Lewa dobiti cetverogodisnji ugovor i da ce zaradjivati 11 miliona po sezoni.

Klupko se polako odmotava, vidjecemo na sta ce ovo sve izaci. :mrgreen:
Vjerovatno nije istina, ali 11 miliona :roll: :? :oops: ..
RIP CITY!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 dec 2013, 22:09

Dobar video da se uoči razlika (drastičnaaa) između spavača na teveu i legendarnih radio - spikera.
[youtube][/youtube]
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 dec 2013, 22:22

Lillard0 je napisao/la: Vjerovatno nije istina, ali 11 miliona :roll: :? :oops: ..
Vjerovatno je to neto iznos, tako da on na ruke ne dobija toliki novac.
Po meni je BILD poprilicno tacan kad je Bayern u pitanju, tako da bi ovo vrlo lako mogla biti istina.

Navodno ce se sve znati 1. januara.
Zadnja izmjena: Omerbavarac, dana/u 28 dec 2013, 22:31, ukupno mijenjano 1 put.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 dec 2013, 22:28

Bruto valjda. :mrgreen:

Mene zanima handgeld, i on neće biti ispod cenera - neto. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 dec 2013, 22:33

geronimo je napisao/la:Bruto valjda. :mrgreen:
Ocigledno sam ponovo pomijesao ta dva po meni cudna pojma. Ekonomija mi definitivno nikad nije bila draga. :mrgreen:
Vazno je to da on dolazi za 0 eura, osim ako se ne desi neka promjena pa dodje u januaru ali to mi je vec ravno naucnoj fantastici.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 dec 2013, 00:15

O Bože veliki kome dajemo 11 miliona eura (pa makar se radilo i o bruto iznosu). Znači to će biti najmanje 7 milki netto. Hmmm.....Puno mi je to nešto...Ne vjerujem da će toliki iznos biti.....

@Gero: Odkud ovaj podatak za Bayernovu pomoć BiH, načuo negdje???
Mili su uvijek Bosanci bili Bayernu..... :D

Gerd gore spomenu da je Bayern pomagao i Herthi finansijski, to mi npr nije poznato (a čudno ako mi je to promaklo :D ). Jedino da prije nije bilo kakvih talova između braće Hoeness (dok je Dieter bio menadžer Herthe). Samo u tom periodu je berlinski klub bio finansijski stabilan.

A da se malo vratim na ovaj početak, oko ovih novčanih iznosa. Izgleda da je trenutno najveći problem naše uprave kako potrošit nalagerovani novac na računu, pa sad valja svugdje bacit masnu kintu. :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 29 dec 2013, 00:48

Ne svidja mi se gdje ovo sve vodi s platama,ali me ne cudi s obzirom na trziste i na to da mnogi fudbaleri,dok seru,zarade prosjecnu platu drzavnih funkcionera FBiH.

Jedino zbog cega sebi Bayern moze dati oduska sto se tice iznosa plate jeste sto dolazi za dzaba,ali moguce je onda nezadovoljstvo da se pojavi kod drugih,vjernijih igraca.

Ja ga ne bih ni dovodio,produzimo Arjenu ugovor,razrijesimo Pizzara duznosti na ljeto,dovedemo Villu kao treceg napadaca i mirna Bosna :D
Pored bulldoga Mandze i snalazljivog Tomice da neke Levate dovodimo :mrgreen:
#miasanmia

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 dec 2013, 00:49

Pitanje je ima li neki klub u Njemačkoj a da mu Bayern nije spašavao dupe. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 29 dec 2013, 00:53

schweinsteiger je napisao/la: Pored bulldoga Mandze i snalazljivog Tomice da neke Levate dovodimo :mrgreen:
Nemoj zaboraviti Pepove lazne 9-ke. :mrgreen:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.