Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 dec 2013, 20:16

Evo da javim hodzi da sam uzeo telefon, sve sredio, pa nek se ne sekira :D :lol:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 27 dec 2013, 20:30

Masterr27 je napisao/la:Lijep pozdrav svima a narocito onima koji se odlicno razumiju u mobitele :)

Imam pitanje,tacnije treba mi sto bolji savjet i ako mozete da izdvojite malo vremena da ne "pogrijesim"pri kupovini mobitela.
Dakle uzimajuci u obzir moj budzet i da su slijedeci mobiteli na rate izdvojio sam licno ova 3:

-LG optimus L5 II
-Nokia Lumia 520
-Huawei ascend Y300

Dosta sam gledao specifikacije svi su "tu negdje"i svi su mi djeluju slicno iako mozda grijesim,zato bih zamolio one koji se dobro razumiju u mobitele da pomognu i obrazloze zasto bas navedeni mobitel jer sam u nedoumici :) Hvala.
lumia. jednostavno najbolji, najbrži od svih i koristi windows koji je sjajan sistem. ne vidi se nikakav lag a opet je jeftin, lijepo izgleda te ima vrlo jednostavno i lijepo korisničko sučelje.

Sent from my Samsung Galaxy S III mini using Tapatalk 2

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 dec 2013, 20:49

Evo i prvih 'problema'..telefon nece da ocitava gifove..niti na pretrazivacu (tada slika samo stoji kao da je obicna slika) niti kad ih skinem na telefon..treba li skinuti kakav program za to il sta ? Ima li jos ko da je imao ovakav problem na svom telefonu ?
Zadnja izmjena: Papastathopoulos, dana/u 27 dec 2013, 20:52, ukupno mijenjano 1 put.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 27 dec 2013, 20:52

Trebaš, Flash player ti je neophodan za to, skini Falcon web browser s Google Playa, on ima i .gif podršku
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 dec 2013, 20:56

Nema toga na g.play :???:

Edit: evo izgleda da mogu gifovi na chrome-u, al na pretrazivacu nece :???:
Zadnja izmjena: Papastathopoulos, dana/u 27 dec 2013, 21:24, ukupno mijenjano 1 put.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 27 dec 2013, 21:00

Papastathopoulos je napisao/la:Evo i prvih 'problema'..telefon nece da ocitava gifove..niti na pretrazivacu (tada slika samo stoji kao da je obicna slika) niti kad ih skinem na telefon..treba li skinuti kakav program za to il sta ? Ima li jos ko da je imao ovakav problem na svom telefonu ?
koji si telefon na kraju uzeo?

Sent from my Samsung Galaxy S III mini using Tapatalk 2

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 dec 2013, 21:01

Htc desire 500

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 dec 2013, 21:24

anonimni je napisao/la:Trebaš, Flash player ti je neophodan za to, skini Falcon web browser s Google Playa, on ima i .gif podršku
Je li potreban flash player na Galaxy SIII ?
Bas sam prije par dana nesto citao o flash playeru za android i tako to,ja sebi nikad nisam skinuo fp,a svaki gif,video i tako to,hoce.
Da nema neki "integrisani" flash player? :mrgreen:

Btw,koliko se isplati instalirati novi ROM na SIII,da li neko ima neko iskustvo da podijeli?
Meni mobitel djeluje kao veoma brz,cak i nakon 4 mjeseca koristenja,ali opet me kopka kakav bi bio kad bih instalirao novi ROM,samo mi mrsko da se zaj'ebavam,pa da moram aplikacije opet instalirat i tako to.

Na proslom mobitelu (Samsung GT-i5801 Galaxy) sam tako jednom instalirao neki OC kernel kad poslije 2 dana mobitel se ugasi i poce vibrirat',ja se sjeb'o rekoh evo ga bricked :lol:

Ima li neko mozda preporuku za neki ROM,bavi li se iko uopste ovim? :D
#miasanmia

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 27 dec 2013, 21:39

Treba na svakom novijem Androidu jer od 4.0 pa nadalje Adobe ne daje podršku za Flash player (glupost, al'...)

Ja sam se s tim ranije bakćao i imaš kojekakvih gluposti koje ne rade (doduše, ja sam to radio radi Premierove stranice) i samo je taj Falcon bio dobro rješenje...

@ Papastathopoulos
Koristi Chrome onda :D Ja na Noteu imam prečicu za obični pretraživač, no ne surfam puno svakako, pa mi to i nije toliko bitno...

Imam i ja pitanje :mrgreen: OBB fileovi nekih igrica (GTA San Andreas, NFS Shift) neće da se prebace na mobitel, prekinu par sekundi prije kraja, do čega može biti?

Kapiten Blue Traina

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 dec 2013, 22:09

Papastathopoulos je napisao/la:Evo i prvih 'problema'..telefon nece da ocitava gifove..niti na pretrazivacu (tada slika samo stoji kao da je obicna slika) niti kad ih skinem na telefon..treba li skinuti kakav program za to il sta ? Ima li jos ko da je imao ovakav problem na svom telefonu ?
quick pic, skini sa marketa, to je aplikacija za galeriju ucitava gifove, a cudno kako to web browser ne ucitava gifove

kod mene je CM10.1 i njegov stock browser ucitava sve uredno, skini chrome ako vec ti nije defaultni browser za telefon ili neeki tamo nadji na marketu isprobaj, ima ih milijun

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 dec 2013, 22:20

anonimni je napisao/la: Imam i ja pitanje :mrgreen: OBB fileovi nekih igrica (GTA San Andreas, NFS Shift) neće da se prebace na mobitel, prekinu par sekundi prije kraja, do čega može biti?
Za GTA skini updateovani APK (1.0.3)
Kad ekstraktujes i instaliras apk,onda ekstraktujes SD DATA i kopiras com.rockstargames.gtasa folder u sdcard/Android/obb .
Nadam se da sam pomogao :)

Btw,evo ti nesto veoma korisno da spasis dosta prostora na mobitelu.Jeste da treba malo vremena dok se sve instalira,ali vrijedi vjeruj mi :D
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2056662

QUARESMA 18<<< je napisao/la: kod mene je CM10.1
Jesi kad imao problem s wi fi?
#miasanmia

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 27 dec 2013, 22:25

Na skidanju je ovaj GTASA3PM u .zip formatu, OBB je već extractovan na kompjuteru, kad instaliram aplikaciju, onda prebacujem OBB (tako sam te skontao :mrgreen: ) Inače imam FIFU 14 koju sam instalirao na sličan način i radi bez problema... Hvala za link, ako root ne treba za to i ne gubim garanciju (kao za ROM-ove), mogao bih i isprobati to, inače neću, nešto nisam voljan gubiti garanciju :mrgreen:

EDIT: Sad neće ni da počne prebacivati ovaj OBB :roll: Ako ne krene ubrzo, opet ću ga skinuti i ujutru doći s nekim novim pitanjem :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 dec 2013, 22:40

http://www.apkradar.com/2013/12/grand-t ... -data.html

Evo,ja sam pratio njih i instalirao,sve kao podmazano islo :D

Jbg,treba root za ono :D

Ovo cu morat' instalirat',izgleda mi prelijepo,znao sam da necu moci odoliti :mrgreen:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2477138
#miasanmia

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 27 dec 2013, 22:44

S OBB-om još ništa, al' evo dođoh do upisa u Social Club :mrgreen: Ja sam skinuo sve sa Mobilism-a... Ako bude problema, skinuću i ja odatle :D

Oko onog neću da se bakćem jer imam garanciju iz Telecoma na sve dijelove, a Note je karakterističan po tome što umjesto binary countera imaš KNOX counter i lako on ode na 0x1, a kasnije ga ne možeš vratiti (koliko ja znam)...

Uglavnom, hvala tebi na pomoći, ako bude još problema oko ovih stvari, javiću ti se na PP da ne spamam i ostalim :)

Kapiten Blue Traina

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 27 dec 2013, 22:45

Jel zna neko neku dobru aplikaciju za skidanje tema za Iphone 4s

Ne ono kao "Zedge" da skines sliku pa je postavis kao pozadinu da bi izgledalo drugacije nego bas neke teme,ili ako mogu pokretne slike da se stavljao kao pozadina ili kad se zakljuca telefon :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 dec 2013, 23:12

schweinsteiger je napisao/la:
anonimni je napisao/la: Imam i ja pitanje :mrgreen: OBB fileovi nekih igrica (GTA San Andreas, NFS Shift) neće da se prebace na mobitel, prekinu par sekundi prije kraja, do čega može biti?
Za GTA skini updateovani APK (1.0.3)
Kad ekstraktujes i instaliras apk,onda ekstraktujes SD DATA i kopiras com.rockstargames.gtasa folder u sdcard/Android/obb .
Nadam se da sam pomogao :)

Btw,evo ti nesto veoma korisno da spasis dosta prostora na mobitelu.Jeste da treba malo vremena dok se sve instalira,ali vrijedi vjeruj mi :D
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2056662

QUARESMA 18<<< je napisao/la: kod mene je CM10.1
Jesi kad imao problem s wi fi?
pa ako pricamo o istom telefonu galaxy s plus, onda da, nekad davno kad su poceli izlaziti prvi buildovi cm.a
mada sad nemam nikakvih, sve frcera odlicno
van gall je napisao/la:Jel zna neko neku dobru aplikaciju za skidanje tema za Iphone 4s

Ne ono kao "Zedge" da skines sliku pa je postavis kao pozadinu da bi izgledalo drugacije nego bas neke teme,ili ako mogu pokretne slike da se stavljao kao pozadina ili kad se zakljuca telefon :D
za ovo ti treba jailbreak

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 27 dec 2013, 23:16

telefon je fabrciki otkljucan,sve normalno radi,skidam svaki novi softver normalno,al imal neka aplikacija da kojoj su teme da ih mogu mjenjat kad hocu i to
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 dec 2013, 23:41

van gall je napisao/la:telefon je fabrciki otkljucan,sve normalno radi,skidam svaki novi softver normalno,al imal neka aplikacija da kojoj su teme da ih mogu mjenjat kad hocu i to
jailbreak nije otključavanje telefona.
naprijed rejal

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 dec 2013, 11:14

Ja još nisam riješio problem... Uopšte neće ništa da prebaci ni na mobitel s kompjutera ni u mobitelu iz Download foldera u Android, prekine sve par sekundi prije kraja, a skidao sam s Apkradara i na kompjuter i na mobitel, no džaba kad neće da prebaci fileove... Je li do mobitela i šta može biti?

Kapiten Blue Traina

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 28 dec 2013, 11:39

Koji je telefon i koja verzija androida? Mislim da moze biti samo problem u softwareu.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca i 40 gostiju.