Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

bagrcavi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la bagrcavi » 25 dec 2013, 00:47

Premier liga BiH je zaista postala puuuuuno puno jača. Pa milijarde trebaju da budeš drugi na tabeli.
DRUG NEBI TI PUNCA

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 25 dec 2013, 01:04

bagrcavi je napisao/la:Premier liga BiH je zaista postala puuuuuno puno jača. Pa milijarde trebaju da budeš drugi na tabeli.
Ja imam info da ste odbili Tana?

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 25 dec 2013, 10:22

avlami97 je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:Vidim da je na nekoj temi (mislim tema FK Sarajevo) neko postavio naslovnicu avazovog Sporta u kojoj ima intervju sa Senadom Lupicem....Kako bih ja to mogao procitati,ima li neko mogucnost da taj clanak iskopira ovdje ili na borcevu temu?
I ja bih volio pročitati taj članak. Senad Lupić ga zavuče za Titulu Kupa MT i uz pokojnog S. Karalića, je najzaslužniji za tu pobjedu - trofej.

Samo kada se sjetim, jeste mi bilo godra kada ih uzeste. Mislim da je cijela Yuga, osim Zvezdaša, tada navijala za Vas. Čini mi se da ste te godine bili drugoligaši, što je samo dalo, još veći značaj osvojenom peharu.
Da bili smo drugoligaš tada...i to pri dnu Druge Lige Zapad,u zadnjem kolu izborili opstanak pobjedom nad Jedinstvom iz Brčkog u zadnjim minutama,golom istog tog Senada Lupića...A pobjedimo u sred Boograda najjaču ekipu u Evropi tada 8-)

Ali druže,izgleda da će nam i ostat samo da se sjećamo...Ako je tačno ono sve tamo što se piše na temi FK Sarajevo,onda ovu utakmicu od prije par dana Željo-Borac treba snimiti i zapamtiti,jer ko zna kad ćemo više igrati odlučujuću i za kakvu titulu,pa i za ovu jesenju za koju smo se borili sada u toj utakmici ...deprimiran sam,volio bih da nisam ni došao jutros na forum :( :( :(
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

zeljo1974
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1974 » 25 dec 2013, 10:58

LavMantula je napisao/la:
LavMantula je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:
Kako si samo jadan,znaci dramaticno
Nemas postovanja ni za koga,cak ni za momke koji su tamo mogli zivot izgubiti. Sve bi prodao samo da dodjes do minuta slave. To reci Hordama kada ih vidis u lice fukaro,a ne ovako iza monitora glumiti mangupa i huligana.
Ti da kazes da neko navija za Siroki,a kada smo ih ganjali po Konjicu tada ste govorili bravo Horde i kada je momak poginuo u Sirokom govorili ste bravo Horde nedajte na Bosnjastvo !?
Bijednici nad bijednicima !
Pravis se glup. Ko to vrijedja ikoga? Ko vrijedja poginulog momka, pa svi zelimo pravdu i istinu samo iznosim cinjenice koji ste bjednici danas vristite trazite pravdu a sutra navijate za Siroki. Meni je Siroki draga ekipa ali Sarajevo draza, i draza mi je titula Sarajeva nego Sirokog, mada mi ni njihova ne smeta a zna se cija mi je najdraza.

Kome ja da kazem u lice? Pa horde moje generacije ne navijaju za Siroki kad igra protiv Zelje. Evo tebi kazem da si bijednik. I evo kazem ti gdje cu biti pa cu ti reci i u lice. Nemoj te trpati usta rijeci nikome. Nisam ja slavio tvoje tuce niti icine pogibije niti ganjanje po Konjicu. To je za mene idiotluk. Zna se ko je momka ubio, covjek je priznao i pobjegao i kad tad stice ga ruka pravde, ali vi danasnje horde ne zasluzujete nikakav respekt i zato vas ne respektujem. A objasnio sam vec zasto. Trebate vi da se stidite a ne onaj ko vam cinjenice vase sramote iznese.
Ma o cemu pricas,prosao sam na tone takvih kao ti kurcevitih momaka,prijetnji na forumskim porukama i tako dalje,a u glavi cista hava i propuh...
Kakve ba Horde tvoje generacije,Horde tvoje generacije su ona 2-3 debila sto su uletila protiv Borca i okaljala nama kao grupi obraz,djeca 96-97 godiste,to su Horde tvoje generacije !
Kada je bilo stani pani kad vam je Torca uletila na Jug i sorka sa njima Horde su se sa ChWille i Pofalica zvale da pomazu,jer sto ima mudonja sa vase strane cugalo je sa Torcidom Zagreb u Strosi. To sto su Viole zgazene od nase strane kod katedrale u pocetku,pa onda vi dosli kada su ih drotovi stavili u stakleni svi misle vi mudonje,ne pricaj nesto u sta se ne razumijes... Ne dao Bog da se Horde eskiviraju u javnost kao vi,tj fala Bogu pa se ne eskiviramo u javnost toliko.
Da imamo propagandu kao vi i da narod zna sta je generacija Hordi od 2008 godine uradila za ovu **** toliko voljenu drzavu usutio bih se i ti i tako slicni tebi ! Ne pricas stvari koje ne znas,jer ce vam previse prljavog vesa izaci na vidjelo povuces li me za jezik a nisam takav ![/quote] jeli to bolest od rodenja ili od Lakace

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 25 dec 2013, 11:05

A ko su to horde, el su to oni sto se prodaju i kojima je prodaja trijumf, oni sto su nekoordinirani , pa ih 4 uljeti ...? To je mozda druzina koja je naviknuta na poraz?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 25 dec 2013, 11:11

Ban Ki-moon :lol: :lol: :lol: :lol:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 25 dec 2013, 13:03

Armageddon2012 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:Vidim da je na nekoj temi (mislim tema FK Sarajevo) neko postavio naslovnicu avazovog Sporta u kojoj ima intervju sa Senadom Lupicem....Kako bih ja to mogao procitati,ima li neko mogucnost da taj clanak iskopira ovdje ili na borcevu temu?
I ja bih volio pročitati taj članak. Senad Lupić ga zavuče za Titulu Kupa MT i uz pokojnog S. Karalića, je najzaslužniji za tu pobjedu - trofej.

Samo kada se sjetim, jeste mi bilo godra kada ih uzeste. Mislim da je cijela Yuga, osim Zvezdaša, tada navijala za Vas. Čini mi se da ste te godine bili drugoligaši, što je samo dalo, još veći značaj osvojenom peharu.
Da bili smo drugoligaš tada...i to pri dnu Druge Lige Zapad,u zadnjem kolu izborili opstanak pobjedom nad Jedinstvom iz Brčkog u zadnjim minutama,golom istog tog Senada Lupića...A pobjedimo u sred Boograda najjaču ekipu u Evropi tada 8-)

Ali druže,izgleda da će nam i ostat samo da se sjećamo...Ako je tačno ono sve tamo što se piše na temi FK Sarajevo,onda ovu utakmicu od prije par dana Željo-Borac treba snimiti i zapamtiti,jer ko zna kad ćemo više igrati odlučujuću i za kakvu titulu,pa i za ovu jesenju za koju smo se borili sada u toj utakmici ...deprimiran sam,volio bih da nisam ni došao jutros na forum :( :( :(
Nisam znao da Vas je Lupić spasio ispadanja te godine.

Ovo oko pitara neka Te ne uzbuđuje. Sve će to doći na svoje. Oni su takav klub od osnivanja. Pa i Vama su uzeli dekretom neke igrače da bi ojačali FK Torpedo. Tada su Željo i Borac bili najjači i igrali za prvaka u tada najvećem rangu takmičenja. Željo je bio bolji i osvojio taj naslov.

Kroz svoje postojanje FK Sponzoruša se u više navrata održavala na tim principima. Već poznata priča: UDBA, dekreti, ucjene (Šajber), širenje istine o ratu u Bosni (92.-95.) kada su nam klepili Elvira Baljića (naše dijete), SDA, Ćelo Bajramović i fijaker sa konjima na atletskoj stazi itd., itd......

Već sam napisao, da će sve brzo doći na svoje, a to po meni znači, već potkraj ove sezone hebavanje majke Tanu, Upravi, igračima i slično.

Živi bili pa vidjeli.

Nemoj da te srkleti Sponzoruša i Utrpani. ;)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 25 dec 2013, 13:39

Sve si upravu 100 %, ja bih još dodao je UDBA sredila dolazak Tana.On je ustvari htio da kupi Želju, međutim UDBA i nemilosrdni FK Torpedo su ga preoteli i po ko zna koji put oštetili radničku klasu. :lol:
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 dec 2013, 13:54

Shanks je napisao/la:Sve si upravu 100 %, ja bih još dodao je UDBA sredila dolazak Tana.On je ustvari htio da kupi Želju, međutim UDBA i nemilosrdni FK Torpedo su ga preoteli i po ko zna koji put oštetili radničku klasu. :lol:
Pa jeste i Tan je dosao politckim putem ustvari prijatelj je sa jednim nasim politicarom! Tako je sve i krenulo sto se tice Tana ja bi sacekao pa rekao hop.Ustvari interesuje me na sta ce to izaci na kraju krajeva niko ne da pare nizasta pogotovo ne milione.Moglo bi ispasti dobro i za fks i za njega ali svakako poucen iskustvom sa bilo cim sto bude u BiH sacekao bi pa bi se onda radovao.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 dec 2013, 15:02

bacelonafan je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Premier liga BiH je zaista postala puuuuuno puno jača. Pa milijarde trebaju da budeš drugi na tabeli.
Ja imam info da ste odbili Tana?
:lol: :lol: :lol:

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 26 dec 2013, 03:43

Armageddon2012 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:

Armagedon i ja sam takvog misljena , ako bude sve kao sto se najavljuje onda ce da bude Sarajevo u BIH kao Celtic u Skotskoj i bit ce nemoguce osvojit ligu , sto gubi draz , jer ovih godina imao si svake godine po 6 kandidata za titulu , sarajevo-zeljo, borac -zrinski, siroki -olimpic a sad ce da bude sarajevo , al ovo kazem ako bude se ulagalo bas kao sto se prica , pomalo tuzno da se blizi kraj premijer ligi koju cijeli svijet pozna po raznim stvarima i neobicnim naravno :)
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 dec 2013, 08:30

Potrefim neku utakmicu, za koju sam u početku mislio da je Kineska liga, jbg, ništa ne razumijem, kad ono vidim poznato lice u napadu domaće ekipe - Admir Raščić. Malo prosurfam i skontam da gledam utakmicu Pegasysa za koji on igra, i usput je prvi strijelac ekipe. Cirkus, kako se ovi kinezi odbijaju od njega, to je drama :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 dec 2013, 09:13

Virtu4l je napisao/la:Potrefim neku utakmicu, za koju sam u početku mislio da je Kineska liga, jbg, ništa ne razumijem, kad ono vidim poznato lice u napadu domaće ekipe - Admir Raščić. Malo prosurfam i skontam da gledam utakmicu Pegasysa za koji on igra, i usput je prvi strijelac ekipe. Cirkus, kako se ovi kinezi odbijaju od njega, to je drama :lol:
Brate sta ti gledas hahaha, mora da si sta nabacio na live :D Inace ne vjerujem da si zaljubjenik u kinesku ligu :D
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 dec 2013, 09:19

Ma uzeo over 3,5, kao i uvijek i eto naletim na strašnog Raščića.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 27 dec 2013, 11:49

Premijer liga postaje ozbiljno takmičenje,neki ulažu milione da bi bili drugi :lol: :lol:
Einigkeit und Recht und Freiheit

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 27 dec 2013, 14:09

veteran II je napisao/la:Ma šta će falsifikatori istorije nego plakati. Šta očekivati od navijača čiji je idol bio suspendovan zbog namještanja utakmica. Šta očekivati od navijača kluba kojeg je mrski komunistički režim htio ugasiti na način što ih je taj isti režim od apsolutno marginalnog kluba u gradu doveo do prve lige EX-YU. Pa još ih uz to i na turneje van granica države slali još 1946. I pride ih pustili da nekažnjeno ukradu tribinu jednog drugog Sarajevskog kluba.Šta očekivati od navijača koji kukaju da su im otimani igrači a niti jedan igrač koji je tada otišao od njih nije njihov već su svi bivši igrači drugih Sarajevskih klubova. Šta očekivati od navijača kluba kojeg je SDA htjela ugasiti i postavila im Kemala Kozarića za predsjednika, pa zatim i Nedžada Brankovića.
Ugušiće se u vlastitim lažima i crknut će od muke.
:lol: :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

veteran II
Kontakt:

Post Postao/la veteran II » 27 dec 2013, 14:21

RiverPlate je napisao/la:
veteran II je napisao/la:Ma šta će falsifikatori istorije nego plakati. Šta očekivati od navijača čiji je idol bio suspendovan zbog namještanja utakmica. Šta očekivati od navijača kluba kojeg je mrski komunistički režim htio ugasiti na način što ih je taj isti režim od apsolutno marginalnog kluba u gradu doveo do prve lige EX-YU. Pa još ih uz to i na turneje van granica države slali još 1946. I pride ih pustili da nekažnjeno ukradu tribinu jednog drugog Sarajevskog kluba.Šta očekivati od navijača koji kukaju da su im otimani igrači a niti jedan igrač koji je tada otišao od njih nije njihov već su svi bivši igrači drugih Sarajevskih klubova. Šta očekivati od navijača kluba kojeg je SDA htjela ugasiti i postavila im Kemala Kozarića za predsjednika, pa zatim i Nedžada Brankovića.
:lol: :lol:
osip Joško Domorocki smatra se jednom od najvećih legendi Željezničara u 90 godina njegovog postojanja. Rođen je u Sarajevu 1917. godine. Sa samo 17 godina, debitovao je za tada jedan od najboljih klubova u gradu – sarajevski Hajduk. Kao devetnaestogodišnjak odlazi u Beograd na odsluženje vojnog roka ali se tamo neplanirano zadržao duže. Naime, primijetivši njegovo veliko fudbalsko znanje angažuje ga struka najvećeg beogradskog kluba tog vremena – Jugoslavije. U to vrijeme s uspjehom je nosio dres B selekcije bivše države, ali se u Beogradu nije dugo zadržao. Iako je bio jedan od najboljih u svome klubu, nije mogao bez svog rodnog grada u koji se vraća 1940. godine. Počinje aktivno nastupati za SAŠK u kojem se zadržao do kraja rata 1945. godine. Potom je kratko igrao za Udarnik i Jedinstvo, da bi 1946. godine sa Željezničarom krenuo na turneju po Albaniji. Bilo je to u maju prve godine nakon rata. Od tog momenta, cijela fudbalska priča Joška Domorockog vezana je samo za jedan klub koji je obilježio ostatak njegovog života – Željezničar.

Plavi dres nosio je šest godina a od aktivnog igranja oprostio se 1952. godine. Sudbina je htjela da nikad ne odigra nijednu zvaničnu utakmicu na stadionu o kojem je sanjao i u čijoj je izgradnji i učestvovao. ''Grbavica'' je otvorena godinu dana nakon njegovog odlaska u fudbalsku penziju.
Za ''plave'' je odigrao više od 100 utakmica od čega 88 ligaških. Bio je strijelac 10 prvenstvenih golova. Bio je poznat kao beskompromisni borac na terenu koji nije štedio ni sebe ni protivnika, ali kuriozitet je da nikada u svojoj karijeri nije dobijao kartone!

Iako su mu nuđeni novac i nekretnine da pređe u FK Torpedo, Domorocki je ostao vjeran plavoj boji i tako našao mjesta u srcima ljudi koji istinski vole klub s Grbavice. Ostao je vjeran Želji koji za njega, kao i za sve navijače ''plavih'', nije samo klub već i ideja, način života. Po završetku karijere, ostao je u Željezničaru gdje je obavljao razne dužnosti.
izdanak vaše škole fudbala. Hajd sad još malo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 27 dec 2013, 14:31

Ko kaže da je naš izdanak, on je naš heroj koji je odbio UDBAŠKI KLUB i ostao u Željezničaru!Šta je problem?
Grbavica naš je Hram!!!

veteran II
Kontakt:

Post Postao/la veteran II » 27 dec 2013, 14:35

RiverPlate je napisao/la:Ko kaže da je naš izdanak, on je naš heroj koji je odbio UDBAŠKI KLUB i ostao u Željezničaru!Šta je problem?
UDBA vas je i poslala da špijunirate po Albaniji. Cinkarili ste i ovdje naajerno ljude iz ostalih sarajevskih klubova i UDBA vas je nagradila time da vas je, obzirom da ste bili kita od kluba, pojačala sa igračima iz tih klubova a njima zabranila rad.
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom

1L8F9C2
Kontakt:

Post Postao/la 1L8F9C2 » 27 dec 2013, 14:38

Objasnio si sve. Usput treba jos samo dodati da su cak i kao navijacka grupa bili prisiljenji staviti laznu godinu nastajanja da bi bili jednaki sa Hordama.

Mozes li objasniti ovo sto sam oznacio :D Bas me zanima kome su to odradili :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.