Mislim da je ovim sve receno...Previše radnički, previše skojevski, premalo udbaški, premalo policijski, previše bosanski, premalo beogradski, previše svoj, a premalo državni ili partijski...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
- Kontakt:
Ne svidja mi se kako ovo ide sve, pitari jamili lovu, Olimpic se strasno pojacao a kod nas nista se ne dasava, i ovaj kadar sto imamo se lagano rasipa. ne brani se titula tako 

Volim te Zeljo!!!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Onaj ko suti, taj uvijek najvise muti..zlatandr je napisao/la:Ne svidja mi se kako ovo ide sve, pitari jamili lovu, Olimpic se strasno pojacao a kod nas nista se ne dasava, i ovaj kadar sto imamo se lagano rasipa. ne brani se titula tako

Uostalom prijatelju, ne osvajaju titule igraci koji dodu na polusezoni, vec kontinuitet igranja zajedno. Dok su svi mijenjali, nama je kontinuitet spasio dupe u prvom dijelu.
Misljenja sam da ce nam za sezonu 2014/15 trebati neke drasticne promjene na odredenim pozicijama, ali sada nikako...
Znam al nikad nismo bili u ovakom skripcu i sutuaciji...al ipak smo prvi tako da je se u nasim nogama do kraja sezone, samo treba hrabro odigrati pa sta budeDzoleZeljo je napisao/la:Onaj ko suti, taj uvijek najvise muti..zlatandr je napisao/la:Ne svidja mi se kako ovo ide sve, pitari jamili lovu, Olimpic se strasno pojacao a kod nas nista se ne dasava, i ovaj kadar sto imamo se lagano rasipa. ne brani se titula tako
Uostalom prijatelju, ne osvajaju titule igraci koji dodu na polusezoni, vec kontinuitet igranja zajedno. Dok su svi mijenjali, nama je kontinuitet spasio dupe u prvom dijelu.
Misljenja sam da ce nam za sezonu 2014/15 trebati neke drasticne promjene na odredenim pozicijama, ali sada nikako...
Volim te Zeljo!!!
- storm_raider
- Kontakt:
Ma Amar uvijek pripremi neko iznenadjenje, samo polako...
Sport je lijek za tijelo i duh.
Ja bih bio zadovoljan samo da nam se vrate Kvesić, Zolotić i Benjo. Da ode par igrača tipa Čolić i još neki koji primaju platu a nisi od nikakve koristi. To uložiti u ove mlade nade, ubacit Kjosevskog i još par njih priključiti iz omladinskog pogana. Uzeti titulu, pa onda ganjati neka pojačanja.
Svraki je u cilju da mu istekne ugovor, pa da ide džabaluka, valjda se to neće desiti, valjda ćemo ga prodati sad.
Titula je opet tu i s ovim malcima.
Svraki je u cilju da mu istekne ugovor, pa da ide džabaluka, valjda se to neće desiti, valjda ćemo ga prodati sad.
Titula je opet tu i s ovim malcima.
Od Vatikana do Irana, majmunu je dovoljna banana!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Evo malo dostupne video galerije duela izmedu Zeljeznicar i Partizana.
Ko ima kompletnu historiju rezultata, ako moze neka objavi. Hvala unaprijed.
Sezona 1970/71
Partizan 1:2 Zeljeznicar
Stadion JNA, 30.000 gledalaca
" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 1971/72 - (SAMPIONI 20.000 plavih u Beogradu)
Partizan 0:4 Zeljeznicar
Stadion JNA, 38.000 gledalaca
Sezona 1985/86
Zeljeznicar 0:2 Partizan
Stadion Grbavica, 20.000 gledalaca
Sezona 1986/87
Partizan 4:0 Zeljeznicar
Stadion JNA, 32.000 gledalaca
Sezona 1986/87
Zeljeznicar 3:1 Partizan
Stadion Grbavica, 18.000 gledalaca
Sezona 1987/88
Partizan 0:1 Zeljeznicar
Stadion JNA, 22.000 gledalaca
Sezona 1988/89
Zeljeznicar 3:3 Partizan
Stadion Grbavica, 17.000 gledalaca
Sezona 1989/90
Stadion Grbavica, 15.000 gledalaca
Sezona 1970/71
Partizan 1:2 Zeljeznicar
Stadion JNA, 30.000 gledalaca
Sezona 1971/72 - (SAMPIONI 20.000 plavih u Beogradu)
Partizan 0:4 Zeljeznicar
Stadion JNA, 38.000 gledalaca
Sezona 1985/86
Sezona 1986/87
Partizan 4:0 Zeljeznicar
Stadion JNA, 32.000 gledalaca
Sezona 1986/87
Zeljeznicar 3:1 Partizan
Stadion Grbavica, 18.000 gledalaca
Sezona 1987/88
Partizan 0:1 Zeljeznicar
Stadion JNA, 22.000 gledalaca
Sezona 1988/89
Zeljeznicar 3:3 Partizan
Sezona 1989/90
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 27 dec 2013, 00:54, ukupno mijenjano 1 put.
- champions1921
Neće biti ništa od Kvese na proljeće.. Možda bude dobijao neke role kao što je Zola dobijao u protekloj polusezoni.. Mislim da nam je zbog toga potrebno neko rješenje na lijevom beku jer Stana je pokazao da se mnogo bolje snalazi po desnoj strani i po meni bi bilo pogrešno njega koristiti kao lijevog beka.. Opet ponavljam da se ne sikiram sve dok je Amar tu jer je on očigledno doktor za ovu ligu i uvijek nadje rješenja koja su dovoljna da budemo na samom vrhu tabele sto je dokazao i u ovoj polusezoni a sjetićemo se koliko je na početku sezone bilo miševa koji su pljuvali po svima pa cak i po Amaru a on ih pismeno vrati u rupe u kojima su se do tada skrivali..
BUDI ŽELJO !!!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Evo malo dostupne video galerije duela izmedu Zeljeznicar i Crvene Zvezde.
Sezona 1971/72
Crvena Zvezda 3:1 Zeljeznicar
Stadion Marakana, ?
Sezona 1985/86
Zeljeznicar 2:5 Crvena Zvezda
Sezona 1985/86
Crvena Zvezda 4:1 Zeljeznicar
Stadion Marakana, ?
Sezona 1987/88
Crvena Zvezda 6:1 Zeljeznicar
Stadion Marakana, ?
Sezona 1988/89
Crvena Zvezda 2:0 Zeljeznicar
Stadion Marakana, ?
Sezona 1989/90
Zeljeznicar 3:0 Crvena Zvezda
Sezona 1990/91
Crvena Zvezda 2:2 Zeljeznicar P.4:3 (penal bod)
Stadion Marakana, bez publike zbog izgleda navijaca u jesenjem dijelu sezone
Sezona 1990/91
Zeljeznicar 0:2 Crvena Zvezda
Sezona 1971/72
Crvena Zvezda 3:1 Zeljeznicar
Stadion Marakana, ?
Sezona 1985/86
Zeljeznicar 2:5 Crvena Zvezda
Sezona 1985/86
Crvena Zvezda 4:1 Zeljeznicar
Stadion Marakana, ?
Sezona 1987/88
Crvena Zvezda 6:1 Zeljeznicar
Stadion Marakana, ?
Sezona 1988/89
Crvena Zvezda 2:0 Zeljeznicar
Stadion Marakana, ?
Sezona 1989/90
Zeljeznicar 3:0 Crvena Zvezda
Sezona 1990/91
Crvena Zvezda 2:2 Zeljeznicar P.4:3 (penal bod)
Stadion Marakana, bez publike zbog izgleda navijaca u jesenjem dijelu sezone
Sezona 1990/91
Zeljeznicar 0:2 Crvena Zvezda
- bistrikboy
- Kontakt:
U ovom gradu je vazda nesto naopako,bio to saobracaj,kultura ili eto sport uvijek je nesto naopako.Ne vjerujem da postoji cudnija sredina od ovo malo jada od grada sto je ostalo.Ovo sto su maleni napravili je vrhunski i glupo je to omalovazavati.Najvaznije je da vrate dugove jer je to kocnica za svaku firmu,pa cak i za obicnog covjeka nije jednostavno kad ima dug.Ova prica oko akademije i sve to se ne pravi kroz 6 mjeseci za to su potrebne godine jer tu je potreban sistem,mnogi klubovi u regionu imaju akademije a jako malo njih zaista oformi igraca kroz istu jer nema sistema,da li ce ga oni imati vidjecemo!?
S druge strane mi vec imamo bazu nasih igraca u klubu,njih 6-7 je u prvom timu i konkurise za prvih 11.Da li je to sreca ili proklestvo vrijeme ce pokazati.Na trzistu pokazujemo mahom nemoc jer nemamo novca da privucemo ono sto nama treba pa se krpimo ovim djecacima a oni nam to vracaju vrhunski.Realno nedostaju nam lijevi bek,krilo i spic.Ranjena smo ekipa ali opet nekako prvi,vise zbog duha koji je među igracima nego zbog sposobnosti nase.Konkurencija je smjesna nazalost.Pa kad smo bili sedmi pricali su o nama kako cemo ih zaganjati i stalno gledati razliku prema Želji i zajebali se debelo.
Nije realno da uzmemo i ove godine titulu,jednostavno nije,a mozemo je uzeti veoma lahko.Kako?Pa samo uz podrsku navijaca.jer ova ekipa u pola vrijedi bez nas.Krhka je.Sa nama je to vec drugacije jer nas vodi to neko ludilo neki prkos cudan,nije to inat klasicni,vec se mi stalno nekom dokazujemo a vec smo najbolji,a nismo najveci.Cudno bas.
Sve u svemu moramo zbiti redove u ovih 11 utakmica lige i pokusatu ukrasti titulu!
S druge strane mi vec imamo bazu nasih igraca u klubu,njih 6-7 je u prvom timu i konkurise za prvih 11.Da li je to sreca ili proklestvo vrijeme ce pokazati.Na trzistu pokazujemo mahom nemoc jer nemamo novca da privucemo ono sto nama treba pa se krpimo ovim djecacima a oni nam to vracaju vrhunski.Realno nedostaju nam lijevi bek,krilo i spic.Ranjena smo ekipa ali opet nekako prvi,vise zbog duha koji je među igracima nego zbog sposobnosti nase.Konkurencija je smjesna nazalost.Pa kad smo bili sedmi pricali su o nama kako cemo ih zaganjati i stalno gledati razliku prema Želji i zajebali se debelo.
Nije realno da uzmemo i ove godine titulu,jednostavno nije,a mozemo je uzeti veoma lahko.Kako?Pa samo uz podrsku navijaca.jer ova ekipa u pola vrijedi bez nas.Krhka je.Sa nama je to vec drugacije jer nas vodi to neko ludilo neki prkos cudan,nije to inat klasicni,vec se mi stalno nekom dokazujemo a vec smo najbolji,a nismo najveci.Cudno bas.
Sve u svemu moramo zbiti redove u ovih 11 utakmica lige i pokusatu ukrasti titulu!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Uuuuu kako dobar post, koji bas istice sve ono sto se nama dogadalo, deseva...bistrikboy je napisao/la:U ovom gradu je vazda nesto naopako,bio to saobracaj,kultura ili eto sport uvijek je nesto naopako.Ne vjerujem da postoji cudnija sredina od ovo malo jada od grada sto je ostalo.Ovo sto su maleni napravili je vrhunski i glupo je to omalovazavati.Najvaznije je da vrate dugove jer je to kocnica za svaku firmu,pa cak i za obicnog covjeka nije jednostavno kad ima dug.Ova prica oko akademije i sve to se ne pravi kroz 6 mjeseci za to su potrebne godine jer tu je potreban sistem,mnogi klubovi u regionu imaju akademije a jako malo njih zaista oformi igraca kroz istu jer nema sistema,da li ce ga oni imati vidjecemo!?
Nije realno da uzmemo i ove godine titulu,jednostavno nije,a mozemo je uzeti veoma lahko.Kako?Pa samo uz podrsku navijaca.jer ova ekipa u pola vrijedi bez nas.Krhka je.Sa nama je to vec drugacije jer nas vodi to neko ludilo naki prkos cudan,nije to inat klasicni,vec se mi stalno nekom dokazujemo a vec smo najbolji,a nismo najveci.Cudno bas.
Svaka ti cast na ovome...

Ja sam samo misljenje, da smo opet mi pokazali najvise ljepote i igri i upravo nas je taj pokusaj igranje te ljepote mogao dobro kostati. (Banja Luka, Siroki, Mostar, Zenica i Kosevo) Sve ono nabrojano smo sami mi sebi prosuli jer nam je nesto falilo, ali smo na kraju izgleda dobro naucili lekciju.
Upravo si kada kazes za navijace, jer ovoj ekipi je to ocigledno potreno.
-
- Kontakt:
Hocel se neko kladit da ce ljoZe osvojit titulu ove sezone? Recimo djipalo ili reamadridfan...
Hocel se neko kladit da ce u iducih 10 godina ljoZe osvojit vise titula od STASI-ja?
Joj da nam se samo iscupat iz minusa i malo sredit stadion...
Hocel se neko kladit da ce u iducih 10 godina ljoZe osvojit vise titula od STASI-ja?
Joj da nam se samo iscupat iz minusa i malo sredit stadion...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
-
- Kontakt:
1. Nikad ne reci nikad je rečenica koju i ja često kažem i to baš zbog toga što kad sam par puta rekao nikad desilo mi se suprotno. Sad to govorim da se ne bi desilo to suprotno i uvijek su to bile stvari na koje sam ja najmanje mogao uticati. NE branim Nermina nego samo govorim da ne izvrćete riječi. Jamak jeste kreativac za razliku od Zole, Tome i sl ali je na njegovoj poziciji zadnjih par tekmi odlično odradio mali Sadiković koji mi se pokazao kao veći kreativac, a to može igrati i Hodžić a i Svraka od kojeg mi je ipak Jamak bolji na tom mjestu. Znači Jamak na m i ne treba i volio bi ako će iko da se baš on proda.
2. IMali smo mi ova 4 miliona i nismo odskočili, ali smo se digli ipak jer da smo imali recimo u momentu dolaska Amara evropski koeficijent kao sada sigrno bi i prošli jednom u grupe u ove četiri godine. To donosi lovu, a uz to imamo sad i najviše igrača koji su potencijal za prodati. Uz ponovnu prodaju Džeksona i uz dolazak para od Šehe eto i nama ponovo iste love. Ponovit ću možemo bez milijardera jer je FIFA hvala Bogu napravila tako da svi mogu zaraditi i bit će sigurno mnogo rigorozniji u budućnosti prema milijarderima. Željo ima dušu i želim da tako ostane jer onda to nije moj ŽEljo.
Možda sam malo dosadan sa ovim pod dva ali nikako da neki skontaju.
2. IMali smo mi ova 4 miliona i nismo odskočili, ali smo se digli ipak jer da smo imali recimo u momentu dolaska Amara evropski koeficijent kao sada sigrno bi i prošli jednom u grupe u ove četiri godine. To donosi lovu, a uz to imamo sad i najviše igrača koji su potencijal za prodati. Uz ponovnu prodaju Džeksona i uz dolazak para od Šehe eto i nama ponovo iste love. Ponovit ću možemo bez milijardera jer je FIFA hvala Bogu napravila tako da svi mogu zaraditi i bit će sigurno mnogo rigorozniji u budućnosti prema milijarderima. Željo ima dušu i želim da tako ostane jer onda to nije moj ŽEljo.
Možda sam malo dosadan sa ovim pod dva ali nikako da neki skontaju.
- SarajlijaTM
Palac gore bistrikboy
Potpis, od riječi do riječi

Potpis, od riječi do riječi
Slažem se da ne treba praviti nikakav problem niti za jednig igrača koji ima opciju da ide.
Po meni je jedini parametar novac. Ako je naš klub zadovoljan nekim novcem koji se dobija, nema ni jednog nezamjenljivog u nasem timu.Na kraju krajeva to je osnovni izvor prihoda i poželjno je da dolaze ponude.
Takodje mi nije nikakav problem gdje će ko otići.
Konkretno za Jamaka, kad bi se mene pitalo, za nega bih se odmah slozio da ide.I to nema nikakve veze sa ovom situacijom hoće li u FkS ili ne.Naprosto bih se slizio da prvi ode jer imamo za njega vrlo kvalitetne zamjene, a s druge strane je u godinama kad se situacija lomi, ili ce sada otići ili ce biti upitno da li će uopće moći gdje otići a da se dobiju neke pare za to.
Kad su u pitanju eventualna pojačanja, realno, na tržištu ne bi moglu naci bolje igrače od Benje i Zole, i to su naša velika pojačanja za proljeće. Uz ovo sto imamo, uz, e nemojte mi reci da sam lud, deset hiljada ljudi na svakoj od tekmi sa:Širokim, Zrinjskim, Celikom, Sarajevom, uz pet hiljada na otoci, tri hiljade u Lukavici,mi smo opet šampioni.
Po meni je jedini parametar novac. Ako je naš klub zadovoljan nekim novcem koji se dobija, nema ni jednog nezamjenljivog u nasem timu.Na kraju krajeva to je osnovni izvor prihoda i poželjno je da dolaze ponude.
Takodje mi nije nikakav problem gdje će ko otići.
Konkretno za Jamaka, kad bi se mene pitalo, za nega bih se odmah slozio da ide.I to nema nikakve veze sa ovom situacijom hoće li u FkS ili ne.Naprosto bih se slizio da prvi ode jer imamo za njega vrlo kvalitetne zamjene, a s druge strane je u godinama kad se situacija lomi, ili ce sada otići ili ce biti upitno da li će uopće moći gdje otići a da se dobiju neke pare za to.
Kad su u pitanju eventualna pojačanja, realno, na tržištu ne bi moglu naci bolje igrače od Benje i Zole, i to su naša velika pojačanja za proljeće. Uz ovo sto imamo, uz, e nemojte mi reci da sam lud, deset hiljada ljudi na svakoj od tekmi sa:Širokim, Zrinjskim, Celikom, Sarajevom, uz pet hiljada na otoci, tri hiljade u Lukavici,mi smo opet šampioni.
-
- Kontakt:
Predstava u nedjelju u 15:30, nakon toga dodjela paketića
http://fkzeljeznicar.ba/predstava-u-ned ... tica/7607/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/predstava-u-ned ... tica/7607/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: fkzeljeznicarba, dana/u 27 dec 2013, 10:07, ukupno mijenjano 1 put.
Ako postoje dugovanja Jamak moze otici bilo gdje kao slobodan igrac
To nije točno! Klub mora izmiriti prema igraču preuzete obaveze ugovorom i zakonom o radu, ali eventualno kašnjenje izmirenja obaveza ne znači raskid ugovors na štetu kluba.
Raskid uhovora na štetu kluba slijedi ako se dvije strane ne mogu oko necega dogovoriti, a potom organi nog.saveza ili pak nadlezni sud ako je tako predvidjeno ugovorom, donose tu odluku. Može se riješiti i ns način da klub kaže da ne može ili nema namjeru izvrsiti obavezu te za uzvrat nudi raskid ugovora.
Na sta bi to licilo kad bi igrač, ako mu klub kasni sa isplatom neke obaveze, mogao otići iz kluba, neovismo o ugovoru.
Raskid uhovora na štetu kluba slijedi ako se dvije strane ne mogu oko necega dogovoriti, a potom organi nog.saveza ili pak nadlezni sud ako je tako predvidjeno ugovorom, donose tu odluku. Može se riješiti i ns način da klub kaže da ne može ili nema namjeru izvrsiti obavezu te za uzvrat nudi raskid ugovora.
Na sta bi to licilo kad bi igrač, ako mu klub kasni sa isplatom neke obaveze, mogao otići iz kluba, neovismo o ugovoru.
OMNIA TEMPUS HABET
"SAPIENTI SAT"
"SAPIENTI SAT"
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Trenutno korisnika/ca: Levin, Paromlinac i 39 gostiju.