Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 dec 2013, 15:29

Koji micro-sim, ova standardna jel ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 dec 2013, 15:32

Mini SIM je standard ovdje, Micro SIM je manji, odnesi u telekom nek joj prilagode velicinu.

slika
...Život za Široki...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 dec 2013, 15:38

A **** mater..pa ev dobio sam novi start paket uz telefon, i tu se moze "otkinuti" visak pa da bude ta micro (evo na slici se vidi gdje se to otkida)

http://i-cdn.phonearena.com/images/arti ... -sim-2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Al u mene je ova kartica starija pa se ne moze otkinuti, kako ce mi to odraditi u telekomu ?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 26 dec 2013, 15:39

Zvanična Android aplikacija portala SportSport.ba je od sada dostupna na:

https://play.google.com/store/apps/deta ... sportsport" onclick="window.open(this.href);return false;

SportSport.ba Android aplikacija omogućava pristup sportskim vijestima sa portala SportSport.ba, kao i ostale sadržaje: livescore, praćenje dešavanja na terenima svih fudbalskih liga uživo, pregled video priloga, fotogalerija, pristup forumu, te dijeljenje sadržaja na društvene mreže.

Za sada nam trebaju BETA testeri, a ko bolji nego naši cjenjeni forumaši.

Svi komentari, kritike, savjeti i sugestije su dobrodošli na ovoj temi:

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 5#p3011615" onclick="window.open(this.href);return false;.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 dec 2013, 15:45

Papastathopoulos je napisao/la:A **** mater..pa ev dobio sam novi start paket uz telefon, i tu se moze "otkinuti" visak pa da bude ta micro (evo na slici se vidi gdje se to otkida)

http://i-cdn.phonearena.com/images/arti ... -sim-2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Al u mene je ova kartica starija pa se ne moze otkinuti, kako ce mi to odraditi u telekomu ?
Pa moze se otkinuti i na staroj kartici, sto da ne, samo se ukloni visak plastike tako da stane u micro SIM otvor, ionako je bitan jedino metalni dio.

Ako nisi siguran dovoljno da to radis sam, nek ti to naprave u telekomu.

" onclick="window.open(this.href);return false;

Primjera radi.
...Život za Široki...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 dec 2013, 16:25

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:A **** mater..pa ev dobio sam novi start paket uz telefon, i tu se moze "otkinuti" visak pa da bude ta micro (evo na slici se vidi gdje se to otkida)

Pa moze se otkinuti i na staroj kartici, sto da ne, samo se ukloni visak plastike tako da stane u micro SIM otvor, ionako je bitan jedino metalni dio.

Primjera radi.
E to sam vidio na YT da ljudi sami to rezu, al vidi nesto..kad mi oni to odrezu i budem nekad htio ubaciti tu malenu karticu u neki drugi telefon koji prima standardne kartice, hoce li to raditi, hoce li taj telefon moci ocitati tu karticu ?

Ako si me razumio

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 26 dec 2013, 16:27

Papastathopoulos je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:

Primjera radi.
E to sam vidio na YT da ljudi sami to rezu, al vidi nesto..kad mi oni to odrezu i budem nekad htio ubaciti tu malenu karticu u neki drugi telefon koji prima standardne kartice, hoce li to raditi, hoce li taj telefon moci ocitati tu karticu ?

Ako si me razumio
Hoce odes u telekom i oni ti daju ono sto si odrezao, i stavis normalno, radi.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 dec 2013, 16:31

Aha..a mogu li to odnijeti jednom liku koji drzi tu svoj maleni servis telefona, valjda on to zna, da mi sta ne zezne ?

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 26 dec 2013, 16:33

Papastathopoulos je napisao/la:Aha..a mogu li to odnijeti jednom liku koji drzi tu svoj maleni servis telefona, valjda on to zna, da mi sta ne zezne ?
Druze, kako hoces :Dprvo ga pitaj, da ti ne zajebe sta ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 dec 2013, 16:39

Al nije to neka "kucna varijanta" servisa, neg normalan servis pravi, sumnjam da to ne zna yebem ga ja :D

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 26 dec 2013, 16:50

ma odes u telekom kupis sebi karticu za 5 km, poneses samo licnu i to je to
staru karticu ostavis nekad za kasnije ko zna kad ti moze zatrebati

a i te stare kartice mogu stvarati neke probleme kod novih telefone, recimo kod 3g, internet sto ide preko kartice

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 26 dec 2013, 16:58

dusseldorf je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:bome nestasica u telekomu onih tableta, eto ja sam danas sebi rezervisao, pa kad stigne tablet produzicu i ugovor na jos dvije godine, ionako sam MojaTv korisnik evo gotovo 4 godine
kralju jedno pitanje.otisao mi stari u bh telekom da uzme mobitel sebi.samsung s 4.dugo je kod njih na pretplati i napravio je neki ugovor tamo i rekli su mu da sada nema na stanju da ce ga pozvati kad dodje.posto je to bilo prije 7 dana nesto mi to sumnjivo.posto je sada bez telefona zanima me koliko to moze potrajati da znam.on nece da ode da to pita,a ja nisam dole da to malo poganjam
Pa ti si pun kesa umjesto da mu kupis i posaljes covjek se mora peglat sa bht :lol:
*La Roma non si tifa, si AMA!*

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 26 dec 2013, 17:00

Joj kod covjeka komplikacija u pm :lol:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 26 dec 2013, 17:05

ElLoco7 je napisao/la:
dusseldorf je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:bome nestasica u telekomu onih tableta, eto ja sam danas sebi rezervisao, pa kad stigne tablet produzicu i ugovor na jos dvije godine, ionako sam MojaTv korisnik evo gotovo 4 godine
kralju jedno pitanje.otisao mi stari u bh telekom da uzme mobitel sebi.samsung s 4.dugo je kod njih na pretplati i napravio je neki ugovor tamo i rekli su mu da sada nema na stanju da ce ga pozvati kad dodje.posto je to bilo prije 7 dana nesto mi to sumnjivo.posto je sada bez telefona zanima me koliko to moze potrajati da znam.on nece da ode da to pita,a ja nisam dole da to malo poganjam
Pa ti si pun kesa umjesto da mu kupis i posaljes covjek se mora peglat sa bht :lol:
pa cim dodje nova tura, javice, trebao je stari pitati koliko ce to trajati, a neka ode pa opet upita kad ce to, reci da mu se zuri

ne znam gdje ti zivis, ja kad sam uzimao GS4 i Lumiu 920, nije bilo u mom gradu, odmah covjek zove Bihac, Cazin provjerava da li tamo ima na stanju telefona, ako ima ljudi posalju

trazio zutu lumiju bila samo crna, a u cazinu sve crne lumije otisle ostale zute, tako da mi se posrecilo nekako :)

papa, pa odes tamo i trazis novu karticu sa starim brojem, zato ti i govorim da poneses licne dokumente da se zna da si vlasnik tog broja
Zadnja izmjena: QUARESMA 18<<<, dana/u 26 dec 2013, 17:07, ukupno mijenjano 2 puta.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 dec 2013, 17:05

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ma odes u telekom kupis sebi karticu za 5 km, poneses samo licnu i to je to
staru karticu ostavis nekad za kasnije ko zna kad ti moze zatrebati

a i te stare kartice mogu stvarati neke probleme kod novih telefone, recimo kod 3g, internet sto ide preko kartice
Poenta je da hocu da sacuvam ovaj broj, a ne da kupujem novu karticu

Ili si mislio da kupim tu malenu karticu za 5km, a da mi tu bude ovaj stari broj ? Pa da mogu onda koristiti i malenu i standardnu, a na objema isti stari broj ?

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 dec 2013, 17:13

Eh to..i je li odma na licu mjesta to mi odrade il moram cekati duze ?

I hoce li mi onda i ova standardna kartica raditi sa starim brojem ?

Ev jos to mi odg i kanicu te se :D

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 26 dec 2013, 17:57

hahaha ti si se bas pogubio

odes tamo zatrazis novu karticu sa starim brojem, mislim da je procesudura mozd 10-15 minuta, ne znam tacno, odi tamo i provjeri, nije sigurno duze od jednog dana

ne smijes koristiti dvije kartice istovremeno, ustvari mozes ali neces imati mreze mislim

kod mene je manja kartica u Lumia 920, a veca u Galaxy S, i kako kad koristim koji broj samo ukljucim telefon a drugi iskljucim

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 dec 2013, 19:39

Hvala ti brate ;)

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 26 dec 2013, 19:59

To ti je neke 3 sekunde posla, Telekomovo prodajno mjesto, neka mala spravica, ubaci karticu i gotovo, vrati ti onaj dio sto je iskruzen i ako ti ponovo bude trebalo samo umetnes nazad sim, isto slagalica...
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 dec 2013, 20:01

To vam je ovo.
slikaslika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 48 gostiju.