Zlatna lopta 2013

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko osvaja zlatnu loptu?

1. Ribery
37
26%
2. Ronaldo
74
51%
3. Messi
16
11%
4. Ibrahimović
7
5%
5. Neko peti
10
7%

Ukupno glasova: 144

geoxx
Kontakt:

Re: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la geoxx » 24 dec 2013, 22:11

Omerbavarac je napisao/la:
Da zakljucimo :arrow: zlatnu loptu uzima onaj igrac koji postigne najvise golova u toku jedne kalendarske godine :!:
Samo, vidjecemo sta ce biti u narednom periodu.
Ne. Zlatnu loptu osvaja igrac koji je najbolje igrao fudbal u toku jedne kalendarske godine.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 dec 2013, 22:14

geoxx je napisao/la:
Ne. Zlatnu loptu osvaja igrac koji je najbolje igrao fudbal u toku jedne kalendarske godine.
Onda to definitivno nije Ronaldo, barem je to moje misljenje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 dec 2013, 22:17

Omerbavarac je napisao/la:Neka ba polako, sta se primate? :roll:
Ne smije se ni bomba baciti kako treba. :mrgreen:

Ljudi brane Lessija ko da im je rod, a ne jedna obicna osoba u zivotu koju gledaju samo preko TV-a.

Da zakljucimo :arrow: zlatnu loptu uzima onaj igrac koji postigne najvise golova u toku jedne kalendarske godine :!:
Samo, vidjecemo sta ce biti u narednom periodu.
Ma branim zdrav razum , a ne Lessija (cuj Lessi :lol: :lol: )

Pišeš kako je njegova zlatna lopta "uistinu najviše osporavana" :lol: :lol: kako je nije zaslužio, ovo ono...pa dobro, onda se logicno postavlja pitanje koje to zaslužio lani tu nagradu,a da pri tome ne bude uistinu osporavan.
Možda je neko zabio i više od Messija, preko 90 golova...ne znam, možda ima neki lik, ko zna.

Ali eto, izgleda da ni golovi više nisu bitni za tu nagradu :P :mrgreen: shodono logici i razmišljanju nekih forumaša i Diego Contento je ove godine zaslužio više Zlatnu loptu, nego Ronaldo. Jer covjek je sa Bayernom osvojio što se može osvojiti :P

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 24 dec 2013, 22:22

geoxx je napisao/la:
Onda to definitivno nije Ronaldo, barem je to moje misljenje.
Jedan od dva najbolja igraca koja su se pojavila na svjetskoj fudbalskoj sceni u zadnjih 10 godina u 2013-toj igra najbolji nogomet u svom zivotu i po tebi on nije odigrao najbolje. Zanimljivo.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 dec 2013, 22:23

let3 je napisao/la:
Ali eto, izgleda da ni golovi više nisu bitni za tu nagradu. Shodono logici i razmišljanju nekih forumaša i Diego Contento je ove godine zaslužio više Zlatnu loptu, nego Ronaldo. Jer covjek je sa Bayernom osvojio što se može osvojiti :P
Ribery je najvise uradio za proslogodisnji Bayern. Pruzio je mnogo toga i s razlogom se smatra jednim od kandidata za ZL.
Mnogi ovdje govore da bi prije Riberya istu trebao dobiti Lahm ili Robben, ali to vazi samo za one koji su gledali meceve od polufinala.
Realno, ako se gleda individualna statistika onda je Ronaldno bez premca tu, ako se gleda forma tokom cijele godine onda Ronaldo nije tu.

Cekacemo 6-i (jel' oni bi 6? :mrgreen: ) januar, pa cemo dobitniku cestitati. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 dec 2013, 22:26

geoxx je napisao/la:
Jedan od dva najbolja igraca koja su se pojavila na svjetskoj fudbalskoj sceni u zadnjih 10 godina u 2013-toj igra najbolji nogomet u svom zivotu i po tebi on nije odigrao najbolje. Zanimljivo.
Nisamo osporio njegovo znanje, njegov kvalitet, samo sam rekao da nije imao ovakvu formu prije pocetka ove sezone, tacnije u prosloj sezoni i to u onim njenim kljucnim dijelovima.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 dec 2013, 22:29

let3 je napisao/la:
Ali eto, izgleda da ni golovi više nisu bitni za tu nagradu. Shodono logici i razmišljanju nekih forumaša i Diego Contento je ove godine zaslužio više Zlatnu loptu, nego Ronaldo. Jer covjek je sa Bayernom osvojio što se može osvojiti :P
Ribery je najvise uradio za proslogodisnji Bayern. Pruzio je mnogo toga i s razlogom se smatra jednim od kandidata za ZL.
Mnogi ovdje govore da bi prije Riberya istu trebao dobiti Lahm ili Robben, ali to vazi samo za one koji su gledali meceve od polufinala.
Realno, ako se gleda individualna statistika onda je Ronaldno bez premca tu, ako se gleda forma tokom cijele godine onda Ronaldo nije tu.

Cekacemo 6-i (jel' oni bi 6? :mrgreen: ) januar, pa cemo dobitniku cestitati. :mrgreen:
Pa ja to i ne sporim, samo budala može to osporavati. Ali isto tako samo budala može osporavati prošlogodišnju Messijevu nagradu. E to je bila moja poenta.
A što se tice ove godine, samo su dva kandidata ona prava Ribery i Ronaldo, jer su imali fenomenalne sezone.
Koji god da uzme nece biti nezasluženo.

Messi nije igrao ozbiljan fudbal (na svom nivou) barem pola godine, tako da ne može ni uci u ozbiljno razmatranje :mrgreen:

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 24 dec 2013, 22:45

geoxx je napisao/la:
Nisamo osporio njegovo znanje, njegov kvalitet, samo sam rekao da nije imao ovakvu formu prije pocetka ove sezone, tacnije u prosloj sezoni i to u onim njenim kljucnim dijelovima.
Nije tacno. Ovim si samo pokazao da uopste nisi pratio Real ove godine , osim dvomeca sa Borussijom. ;)

Ronaldo je krajem 2012-te igrao ne tako dobro kako se ocekuje , sto i govori da je zabio tek 13 golova u Primeri u 2012-toj pocetkom te sezone , da bi u 2013-toj sezonu zavrsio sa 35 golova u Primeri. Ovo govori koliki napredak je napravio odmah u startu 2013-te.
Ne trebam te napominjati da je najzasluzniji sto je Real igrao polufinale LP , dva gola na Nou Campu za finale Kupa gdje je također bio strijelac protiv Atletica.
Protiv Borussije je citav tim zakazao i tu ni Ribery i Messi u jednom ne bi pomogli Realu.
Najbolji strijelac LP prosle sezone , za Portugal je igrao strasno citavu godinu .
U 2013-toj , znaci od januara , nije imao nikakvih padova forme tj. igrao je odlicno samo sto je u zadnjih par mjeseci jos za level digao formu i pretvorio se u vanzemaljca. :mrgreen:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 dec 2013, 23:31

Stvarno je u proteklom periodu ova titula bila predviđena za vanzemaljce.

Dajte je narednom čudovištu. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 25 dec 2013, 10:38

Ronaldo ne vara ne porezu i ne pere pare od narko kartela a i njemu ni jednu titulu nisu omogućile sudije svojim "pogreškama" ,profesionalac kakvog nema .
Već negdje na početku ove teme sam pisao da glede trofeja ovo treba neprikosnoveno uzeti Bilal,
ali ako gledamo 1 na 1 njeg i Ronalda onda francuz gubi,to ko ne vidi onda yebi ga ja mu ne mogu pomoći.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 25 dec 2013, 14:05

madridist je napisao/la:Ronaldo ne vara ne porezu i ne pere pare od narko kartela a i njemu ni jednu titulu nisu omogućile sudije svojim "pogreškama" ,profesionalac kakvog nema .
Već negdje na početku ove teme sam pisao da glede trofeja ovo treba neprikosnoveno uzeti Bilal,
ali ako gledamo 1 na 1 njeg i Ronalda onda francuz gubi,to ko ne vidi onda yebi ga ja mu ne mogu pomoći.
Tom profesionalcu je ova zlatna lopta poklonjena, al' bukvalno.
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 25 dec 2013, 21:34

Otkantaj ba,počeo si (opet) pisati gluposti.
Don Alfredo Di Stefano

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 26 dec 2013, 02:24

madridist je napisao/la:Otkantaj ba,počeo si (opet) pisati gluposti.
Pa ja mislim da i ti znas zasto su produzili glasanje
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 26 dec 2013, 12:12

Bježiš od težišta,ko yebe glasanje i zlatnu loptu,boli me qrac ko će ju osvojit.Ja sam reagovao na nebulozu da se nešto Cristianu poklanja,takvu glupost ako se imaju u vidu partije koje Ronaldo pruža na terenu i šta predstavlja i klubu i reprezentaciji može napisati neko ko u najmanju ruku o fudbalu zna koliko i neka maloljetna cheerleadersica iz LA.
Don Alfredo Di Stefano

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 26 dec 2013, 12:50

madridist je napisao/la:Bježiš od težišta,ko yebe glasanje i zlatnu loptu,boli me qrac ko će ju osvojit.Ja sam reagovao na nebulozu da se nešto Cristianu poklanja,takvu glupost ako se imaju u vidu partije koje Ronaldo pruža na terenu i šta predstavlja i klubu i reprezentaciji može napisati neko ko u najmanju ruku o fudbalu zna koliko i neka maloljetna cheerleadersica iz LA.
A znaci sad je ko yebe glasanje i to sto su ga produzili a kada je pljuvati po Messiju i njegove 4 zlatne lopte prvi si u redu.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 26 dec 2013, 12:54

Utajivač poreza te perač narko novca i iskorištavač mnogih sudijskih "pogreški" u korist njegovog kluba u lp nema ništa sa ovom našom diskusijom.
Don Alfredo Di Stefano

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 26 dec 2013, 13:10

madridist je napisao/la:Utajivač poreza te perač narko novca i iskorištavač mnogih sudijskih "pogreški" u korist njegovog kluba u lp nema ništa sa ovom našom diskusijom.
Nego sta ima ? Pa i citir'o sam te zbog toga i jos ti boldirao dio texta. Za ovo utajivac, narko boss, karteli, pranje novca i ostalo ti mogu samo reci da si neupucen ili sto bi ti rekao otkantaj ba poceo si opet gluposti valjat.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 26 dec 2013, 13:17

madridist je napisao/la:Ronaldo ne vara ne porezu i ne pere pare od narko kartela a i njemu ni jednu titulu nisu omogućile sudije svojim "pogreškama" ,profesionalac kakvog nema .
Pazi ovog uleta. Bez kucanja, selama, kroz zatvorena vrata. Kaboom. :lol:
Neki bi rekli izaSna. :mrgreen:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 26 dec 2013, 13:19

:lol:
Don Alfredo Di Stefano

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 dec 2013, 21:32

Evo nekih statistickih podataka od ove sezone koji idu u korist najboljem Europskom igracu:
Successful dribbles per game this season: Ribery 6, Messi 4.2, Ronaldo 2.
Key passes per game this season: Ribery 2.9, Messi 1.8, Ronaldo 1.4.
Average number of passes per game this season: Ribery 55.8, Messi 41.9, Ronaldo 33.9.
Average passing success rate this season: Ribery 84.4%, Messi 83.7%, Ronaldo 81.2%.
Long balls per game this season: Ribery 2.8, Messi 0.5, Ronaldo 0.9. ****
Through balls per game this season: Ribery 0.4, Messi 0.2, Ronaldo 0.
Assists this season: Ribery 7, Messi 4, Ronaldo 4.
No, ipak su golovi mjerilo za sve, pa tako i za ZL. :roll:

Statistiku je sproveo portal whoscored.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.