FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 24 dec 2013, 15:37

bacelonafan je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Stvarno ste dosadni sa pitarima. Nikad nisam ništa napisao na njihovoj temi niti ću. Naravno mogu svi pisati svuda ali ovdje o Želji a tamo o Sarajevu a ne ovdje o Sarajevu. Dok se ne smanji liga i dok se ne naprave stadione pare u ovoj državi mogu značiti ( a i ne moraju) samo da budeš malo iznad ostalih kao što je Željo bio prošlih godina. Razlog je taj što igrači koji su z aklasu bolji nikad neće doći da igraju po ovim prdimahovinama a iako neki dođu teško je praviti razliku po ovim terenima. Znaju to i Tan i ostali pa će se ići uglavnom na djecu što je ispravno i jedino logično o čemu ja trubim ovdje godinama, a u fudbalu uslovi mnogo znače ali nisu presudni jer najvažnije je prepoznati talenta i dati mu šansu a što se toga tiče znamo ko je najjači u BiH. Sutra nek se DŽeko proda eto iste love i nama. BItno je samo da nam krenu prodaje igrača i ovdje se može graditi klub na niovu bilo kojeg milijardera jer on nikad neće ovdje uložiti kao u neki klub iz petice. Žao mi je što naši klubovi pa i Sarajevo nisu davno tj odmah poslije rata shvatili da je u djeci budućnost jer se u fudbalu može zarađivati na prodaji igrača i na evropskim tekmama. Sad bi sigurno i mi i oni imali po jedno 4-5 miliona na računu pride. Morao je doći stranac da nekog usmjeri nažalost i sigurno će uzimati veći dio kolača od prodaje igrača Sarajeva a ovako su to mogli sami oni a možemo i mi. Sa druge strane ovo je pozitivno jer će potaknuti i druge da ulažu u BiH. Zato pustite njih i dajte da napravimo mi nešto, a napravit ćemo sto posto.
Ma mogli smo sami vratiti 3-4 mil duga,napraviti akademiju,trening centar,i nac sponzora koji nam za reklamu placa 300000,nadam se da ce Zeljo sam za godinu dana da vrati dugove,renovira stadion i proda svoje igrace i pokrije sve troskove,sta ce vam neki milijarder da vam vraca dugove,vi ste institucija,mozete to sami? Zasto kazes da je pozitivno to sto ce drugi ulagati u nas sport,kad prije toga kazes da sve to klubovi mogu sami i da je negativno? Sta bi ti da nadjes nekog mamlaza da ti vrati dugove,da ulozi,i onda da prodajes igrace i sebi u dzep,pa koju bi oni korist onda imali svasta ce covjek procitati
Naravno da ste mogli. Da niste dovodili polovnjake i da ste ulagali u djecu sad bi imali tri četiri igrača koja bi mogli prodati za nekih 500-600.000. Željo bi da nije došlo do povreda tri glavan igrača iz izloga i da se npr prodao Džeko sad imao pokrivene sve dugove a opet došli novi momci Baja, Sadiković i ostali. Kažeš svašta čovjek može pročitati ali ti nisi ustvari ni pročitao ili jesi pa okrenuo na svoj mlin samo da nešto napišeš bez obzira šta jer da si čitao skontao bi da sam pisao o tome kako se moglo napraviti da se radilo kako treba što zanči da nisam ni pisao o dugovima jer ih ne bi bilo. Nisam ni rekao da se ulaže u sport nego u BiH ali i to nisi pročitao. Fudbal je jedini sport koji trenutno može donijeti dobru zaradu a mi svi napravili dugove. Da je npr država (a davala je pa se nije ni to iskoristilo a moglo je) davala po 300.000 godišnje klubovima za akademije sad bi svi živili u plusu i imali školovane igrače. I sada to može i to ne od državnih para. Dobro je po tebe i tvoj klub da je sada došao Tan, ali da ste imali malo više pameti ne bi vam ni trebao nego bi vi uzimali a ovako će Tan a vas šačica će raditi za platu. I nama bi sad neko dobro došao ali ako nastavimo kako smo krenuli krenut će i prodaja koja je stala i eto Želje ali i Širokog i Olimpica vrlo blizu vas što se love tiče. Stvarno si dosadan. Ako tebe smaraju neki naši bar ti popusti nas koji tebe ne smaramo niti ti se obraćamo.

Kontakt:

Post Postao/la www » 24 dec 2013, 15:39

ako Bog da i zeljo, pa i ovi ostali klubovi sa tradicijom da docekaju bolje dane, da uleti ko sa lovom.. da ova liga pocinje liciti na fudbalsku ligu a ne ligu oranja..

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 24 dec 2013, 15:40

Najbitnije je dobro "odraditi" pripreme. Ostalo je još 11 kola. Imamo dobar raspored, te se nadam da ćemo dva kola prije kraja prvenstva obezbjediti titulu.

U 14. kolu dočekati FK Sponzorušu, a ista će nam napraviti špalir u znak čestitki na novoj, devetoj (9) tituli prvaka u najvišem rangu takmičenja.

Bitno je da se povrijeđeni oporave i da se niko od ključnih igrača (ove naše djece), ozbiljnije ne povrijedi. Nakon svega, mislim da ni Dupla kruna nije daleko.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 24 dec 2013, 15:46

avlami97 je napisao/la:Najbitnije je dobro "odraditi" pripreme. Ostalo je još 11 kola. Imamo dobar raspored, te se nadam da ćemo dva kola prije kraja prvenstva obezbjediti titulu.

U 14. kolu dočekati FK Sponzorušu, a ista će nam napraviti špalir u znak čestitki na novoj, devetoj (9) tituli prvaka u najvišem rangu takmičenja.

Bitno je da se povrijeđeni oporave i da se niko od ključnih igrača (ove naše djece), ozbiljnije ne povrijedi. Nakon svega, mislim da ni Dupla kruna nije daleko.
Upravo tako.Do nas je.Sve sto je bitno je to da nas sreca posluzi ovaj put sa povredama i da imamo kompletnu ekipu sto je vise moguce.Tako bi bili jaci nego jesenas,a kroz dobre pripreme,sve dalje u ovih 11 kola zavisi samo od nas.To je ono sto je najljepse,ne trebamo cekati tudje greske.
Neka se nasi igraci dobro odmore,evo sada su malo i dzepovi puniji,kroz lagani individualni rad i onda u paklene pripreme.Imacemo zestok pritisak kroz prvenstvo,a na nama je da to ovaj put maksimalno podrzimo dolaskom na stadion,valjda smo sada svjesniji nego ikada da ce igracima nasa podrska biti od najvece vaznosti.
Kroz totalni oporavak povrijedjenih igraca,mi imamo jak adut za sve.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 24 dec 2013, 15:48

www je napisao/la:ako Bog da i zeljo, pa i ovi ostali klubovi sa tradicijom da docekaju bolje dane, da uleti ko sa lovom.. da ova liga pocinje liciti na fudbalsku ligu a ne ligu oranja..
Da se malo srede zakoni o sportu, privatizaciji, da se krene raditi pa ce svima biti bolje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 24 dec 2013, 16:07

boccaccio je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Najbitnije je dobro "odraditi" pripreme. Ostalo je još 11 kola. Imamo dobar raspored, te se nadam da ćemo dva kola prije kraja prvenstva obezbjediti titulu.

Upravo tako.Do nas je.Sve sto je bitno je to da nas sreca posluzi ovaj put sa povredama i da imamo kompletnu ekipu sto je vise moguce.Tako bi bili jaci nego jesenas,a kroz dobre pripreme,sve dalje u ovih 11 kola zavisi samo od nas.To je ono sto je najljepse,ne trebamo cekati tudje greske.
Neka se nasi igraci dobro odmore,evo sada su malo i dzepovi puniji,kroz lagani individualni rad i onda u paklene pripreme.Imacemo zestok pritisak kroz prvenstvo,a na nama je da to ovaj put maksimalno podrzimo dolaskom na stadion,valjda smo sada svjesniji nego ikada da ce igracima nasa podrska biti od najvece vaznosti.
Kroz totalni oporavak povrijedjenih igraca,mi imamo jak adut za sve.
Hvala Bogu pa neko napisa par normalnih i realnih komentara.Cijeli dan covjek samo cita prepucavanja sa stasijevcima.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 24 dec 2013, 16:14

FKS:

Kuci: Olimpic, Velež, Zvijezda, Vitez, Radnik.

Dosadašnji omjer na Koševu 6 2 2, četvrti u ligi.

Na strani: Čelik, Mladost, Borac, Rudar, Travnik, Željezničar.

Dosadašnji omjer kao gost 4 4 1, najbolji u ligi.

FKŽ:

Kuci: Zrinjski, Široki Brijeg, Čelik, Mladost, Sarajevo.

Dosadašnji omjer na Grbavici 7 3 0, najbolji u ligi.

Na strani: Radnik, Slavija, Leotar, Olimpic, Velež, Rudar Prijedor.

Dosadašnji omjer kao gost 4 2 3, četvrti najbolji gost.

Gledajuci raspored FKS i FKZ bice gutavo do kraja prvenstva.

FK.Sarajevo ima jednu utakmicu tesku kuci -Olimpic, i tri na strani protiv nemotivisanog Celika( ni gore ni dole na tablici).Borca koji sudeci po pisanju medija u igrackom,i svakom drugom smislu u raspadu. I derbi na Grbavici gdje bi se sve moglo rijesiti.

Zeljo-ce po meni lakse do bodova na strani, nego kod kuce.Doduse imate na Otoci jaku utakmicu protiv realno dobrog Olimpica.Na Grbavici ce te biti pod pritiskom,jer svaki kiks kuci vas moze kostati titule,a posebno ce tesko biti protiv Zrinjskog,Sirokog,i Sarajeva.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 24 dec 2013, 16:19

Elegant je napisao/la:
www je napisao/la:ako Bog da i zeljo, pa i ovi ostali klubovi sa tradicijom da docekaju bolje dane, da uleti ko sa lovom.. da ova liga pocinje liciti na fudbalsku ligu a ne ligu oranja..

Da se malo srede zakoni o sportu, privatizaciji
, da se krene raditi pa ce svima biti bolje.
E ovo je poenta svega, najmanji problem je covjeku kao sto je Ivica Osim naci mocne ljude (bilo je vec ponuda) sa kapitalom.Sve u svoje vrijeme i stvarno nema potrebe da se pojedini nasi navijaci ovdje prepucavaju sa svemircima.Mene i kao i vecinu ovdje interesuje nas klub a kome je do prepucavanja ima tema Zeljeznicar-Sarajevo.Ohanite i jedni i drugi vise.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 24 dec 2013, 16:21

Na proljece svi uz nase momke i eto nama titule...ja vjerujem u PLAVOG DEDA MRAZA:)

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 24 dec 2013, 16:30

Juče isplaćene po dvije plate igračima.
DRUG NEBI TI PUNCA

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 24 dec 2013, 16:59

Ee... Kako su nastali, tako i opstaju... Umjetno! ;)

Presudit' će njima vječni tlačitelj... AMAR OSIM! 8-)

slika
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 24 dec 2013, 17:08

Kako ide ona pjesma "horde su pune para"?

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 24 dec 2013, 17:15

Ljudi zamarate se nebulozama i zagadjujete temu posvećenu najtrofejnijem i najboljem klubu u BiH..
BUDI ŽELJO !!!

plavetniloo
Kontakt:

Post Postao/la plavetniloo » 24 dec 2013, 17:38

champions1921 je napisao/la:Ljudi zamarate se nebulozama i zagadjujete temu posvećenu najtrofejnijem i najboljem klubu u BiH..
bravo
DzoleZeljo je napisao/la:Kako ide ona pjesma "horde su pune para"?
tan tan tanana horde su pune para, tan tan tanana al' nisu nam ni do koljena, široka ramena, muda malena

p.s. popustite malo sa njima, pa cak i ako imate nesto pozitivno napisat, upakujte to da ih ko ne uvrijedi, jer znate kakvi su oni

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 24 dec 2013, 17:59

Vidi što nam je Šehića krenulo, valjda i te pare dočekamo hairli... :lol:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 24 dec 2013, 18:03

Baja_Zvjerka je napisao/la:Vidi što nam je Šehića krenulo, valjda i te pare dočekamo hairli... :lol:
On ce se i penzionisat a mi para vidjet necemo hahaha.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 24 dec 2013, 18:08

plavetniloo je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Ljudi zamarate se nebulozama i zagadjujete temu posvećenu najtrofejnijem i najboljem klubu u BiH..
bravo
DzoleZeljo je napisao/la:Kako ide ona pjesma "horde su pune para"?
tan tan tanana horde su pune para, tan tan tanana al' nisu nam ni do koljena, široka ramena, muda malena

p.s. popustite malo sa njima, pa cak i ako imate nesto pozitivno napisat, upakujte to da ih ko ne uvrijedi, jer znate kakvi su oni
Hvala... :mrgreen:

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 24 dec 2013, 18:12

[youtube][/youtube]
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 24 dec 2013, 18:51

slika

desni klik "open in new tab"
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 24 dec 2013, 20:01

posto vidim da je aktuelan mali sa dugim gacama (Tan tan) da vam kazem nesto..To gledam na neka dva nacina, prvi je da je dolazak malezijca dobra stvar za bh fudbal i za ostale klubove,a i poziv ostalim investitorima da ulazu u druge klubove,sigurno da su na tapeti prvi tu najtrofejniji klub u drzavi,Željo pa zatim ovi ostali novokomponovani klubovi sto moze donijeti odredeni napredak bh lige. Zanima me sta je potrebno da se klubovi privatiziraju,koliko je to moguce u blizoj buducnosti..I prije svega na kosevu imaju upravu,treba biti realan i reci svaka cast njihovoj upravi,da je Želji ona uprava sa Amarom Osimom na celu mi bi daleko u evropi dogurali.
Drugo moje glediste mozda je subjektivno ne znam,ali njima je uvijek udba pomagala,i osnovala im klub i to ih prati sve do danas,mozda se to danas i ponavlja,dobili su pare imaju pare,zele da unesu nemir medu Željinim igracima,želeći da ih kupe..
Sad na kraju svega,Manijaci se moraju organizovati,ostaviti sve nemire i nerede sa strane,privuc navijace koji su otisli sa tribine,vratiti onih 15 hiljada ljudi koji su bili prije par sezona,do igraca je,ali ne samo do njih,ove polusezone imamo raspored za pozeljeti i do nas navijaca je mogu reci vise nego do igraca.Zato krenimo vec sa rjesavanjem tih pitanja oko posjete,dobar se marketing radi zimi zahvaljujuci nasim navijacima,ali to nam je potrebno pred utakmice,mislim da je doslo i konacno vrijeme da prozovemo upravu jednim otvorenim pismom udruzenja navijaca..
SVI NA GRBAVICU U NOVE POBJEDE,POBJEDIMO UDBAŠE POBJEDIMO POLITIKU POBJEDIMO PARE, jer imamo sve potrebno za to, to su srce i ljubav pregolema!!!
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 21 gost.