Imas li kakav info provjeren u vezi Tana,kao tvoj drug PL BIH zvani "provjerena informacija" jel ovaj pecat sa potpisa ugovora regularan,i zasto Tan utrpava dres u pantole(mozda da mu se vidi ovaj kais)?Baja_Zvjerka je napisao/la:Pokemoni, vratite se u svoje loptice...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
-
- Kontakt:
Stvarno ste dosadni sa pitarima. Nikad nisam ništa napisao na njihovoj temi niti ću. Naravno mogu svi pisati svuda ali ovdje o Želji a tamo o Sarajevu a ne ovdje o Sarajevu. Dok se ne smanji liga i dok se ne naprave stadione pare u ovoj državi mogu značiti ( a i ne moraju) samo da budeš malo iznad ostalih kao što je Željo bio prošlih godina. Razlog je taj što igrači koji su z aklasu bolji nikad neće doći da igraju po ovim prdimahovinama a iako neki dođu teško je praviti razliku po ovim terenima. Znaju to i Tan i ostali pa će se ići uglavnom na djecu što je ispravno i jedino logično o čemu ja trubim ovdje godinama, a u fudbalu uslovi mnogo znače ali nisu presudni jer najvažnije je prepoznati talenta i dati mu šansu a što se toga tiče znamo ko je najjači u BiH. Sutra nek se DŽeko proda eto iste love i nama. BItno je samo da nam krenu prodaje igrača i ovdje se može graditi klub na niovu bilo kojeg milijardera jer on nikad neće ovdje uložiti kao u neki klub iz petice. Žao mi je što naši klubovi pa i Sarajevo nisu davno tj odmah poslije rata shvatili da je u djeci budućnost jer se u fudbalu može zarađivati na prodaji igrača i na evropskim tekmama. Sad bi sigurno i mi i oni imali po jedno 4-5 miliona na računu pride. Morao je doći stranac da nekog usmjeri nažalost i sigurno će uzimati veći dio kolača od prodaje igrača Sarajeva a ovako su to mogli sami oni a možemo i mi. Sa druge strane ovo je pozitivno jer će potaknuti i druge da ulažu u BiH. Zato pustite njih i dajte da napravimo mi nešto, a napravit ćemo sto posto.
Mudro zboris veliki strumfe, pare ljude kvare. Nahebat cemo sa ovolikom lovom, pamet ce da nam se pomuti 

Ma hebemu misha malenog, evo meni mog psovaca na PP. Pa gde si ti majeni, a ....da ciko bonu ednu ocesBaja_Zvjerka je napisao/la:Pokemoni, vratite se u svoje loptice...
-
- Kontakt:
Ma mogli smo sami vratiti 3-4 mil duga,napraviti akademiju,trening centar,i nac sponzora koji nam za reklamu placa 300000,nadam se da ce Zeljo sam za godinu dana da vrati dugove,renovira stadion i proda svoje igrace i pokrije sve troskove,sta ce vam neki milijarder da vam vraca dugove,vi ste institucija,mozete to sami? Zasto kazes da je pozitivno to sto ce drugi ulagati u nas sport,kad prije toga kazes da sve to klubovi mogu sami i da je negativno? Sta bi ti da nadjes nekog mamlaza da ti vrati dugove,da ulozi,i onda da prodajes igrace i sebi u dzep,pa koju bi oni korist onda imali svasta ce covjek procitatizaboljisportuBiH je napisao/la:Stvarno ste dosadni sa pitarima. Nikad nisam ništa napisao na njihovoj temi niti ću. Naravno mogu svi pisati svuda ali ovdje o Želji a tamo o Sarajevu a ne ovdje o Sarajevu. Dok se ne smanji liga i dok se ne naprave stadione pare u ovoj državi mogu značiti ( a i ne moraju) samo da budeš malo iznad ostalih kao što je Željo bio prošlih godina. Razlog je taj što igrači koji su z aklasu bolji nikad neće doći da igraju po ovim prdimahovinama a iako neki dođu teško je praviti razliku po ovim terenima. Znaju to i Tan i ostali pa će se ići uglavnom na djecu što je ispravno i jedino logično o čemu ja trubim ovdje godinama, a u fudbalu uslovi mnogo znače ali nisu presudni jer najvažnije je prepoznati talenta i dati mu šansu a što se toga tiče znamo ko je najjači u BiH. Sutra nek se DŽeko proda eto iste love i nama. BItno je samo da nam krenu prodaje igrača i ovdje se može graditi klub na niovu bilo kojeg milijardera jer on nikad neće ovdje uložiti kao u neki klub iz petice. Žao mi je što naši klubovi pa i Sarajevo nisu davno tj odmah poslije rata shvatili da je u djeci budućnost jer se u fudbalu može zarađivati na prodaji igrača i na evropskim tekmama. Sad bi sigurno i mi i oni imali po jedno 4-5 miliona na računu pride. Morao je doći stranac da nekog usmjeri nažalost i sigurno će uzimati veći dio kolača od prodaje igrača Sarajeva a ovako su to mogli sami oni a možemo i mi. Sa druge strane ovo je pozitivno jer će potaknuti i druge da ulažu u BiH. Zato pustite njih i dajte da napravimo mi nešto, a napravit ćemo sto posto.
Ovo što su uradili u FkS je jedan od mogucih modela funkcionisanja kluba.On može biti dobar ali i ne mora.Manjkavost ovov modela je ta sto klub zavisi od jednog čovjeka, svaki naredmi dan može donijeti drastične promjene.Druga manjkvost je sto taj covjek od kojeg klub zavisi nije čovjek koji razumije nogomet i nije čovjek koji ima otivnu vezu sa klubom.Kod nas su to još uvijek vrlo bitne stvari.
Drugi mogući model za funkcionisanje jednog kluba je proizvodnja igrača u sopstvenim pogonima.Manjkavost ovog modela je slaba infrastruktura, slaba liga sto implicira slabu cijenu igrača.Drugi problem jeste potreba da, uz proizvodnju igrača moraš biti uvijek u vrhu tabele da bi igrao evropske utakmice, bez njih, cijena igrača je još niža.
Pohvalno je ovo sto su uradili u FKS, otvaraju perspektive i drugima.S druge strane, prvi ce osjetiti na svijoj koži i probleme koji su vrlo realni.
Kad je Željo u pitanju, smatram da se ide dobrim putem.Nasi finansijski problemi u ovoj godini su, realno, posljedica niza nesretnih okolnosti.Ono sto je trebalo da se realizira kao prihod:Seha 425000 e, Kvesa 650000e, bi obezbijedilo mormalno funkcionisanje kluba. Sad na zimu je trebao ici Benjo, na ljeto Zola, to su cifre slicne predhodnim.Van te strsteske prodaje mladih igrača, desi se i neka druga prodaja sa manjim ciframa (Zeba, Adil...).
Ovakvom planskom prodajom obeznijedjujes i kontinuitet, ne trpe rezultati sto je najbitnije.
Drugi mogući model za funkcionisanje jednog kluba je proizvodnja igrača u sopstvenim pogonima.Manjkavost ovog modela je slaba infrastruktura, slaba liga sto implicira slabu cijenu igrača.Drugi problem jeste potreba da, uz proizvodnju igrača moraš biti uvijek u vrhu tabele da bi igrao evropske utakmice, bez njih, cijena igrača je još niža.
Pohvalno je ovo sto su uradili u FKS, otvaraju perspektive i drugima.S druge strane, prvi ce osjetiti na svijoj koži i probleme koji su vrlo realni.
Kad je Željo u pitanju, smatram da se ide dobrim putem.Nasi finansijski problemi u ovoj godini su, realno, posljedica niza nesretnih okolnosti.Ono sto je trebalo da se realizira kao prihod:Seha 425000 e, Kvesa 650000e, bi obezbijedilo mormalno funkcionisanje kluba. Sad na zimu je trebao ici Benjo, na ljeto Zola, to su cifre slicne predhodnim.Van te strsteske prodaje mladih igrača, desi se i neka druga prodaja sa manjim ciframa (Zeba, Adil...).
Ovakvom planskom prodajom obeznijedjujes i kontinuitet, ne trpe rezultati sto je najbitnije.
Htio sam napisati da to nije čovjek koji ima emotivnu vezu sa klubom. (Na tel.tipkam pa se profula).
Hebo emocije prijatelju, od njih se ne zivi. Uostalom, nije ni prvi ni posljednji kome ce ovaj grad prirasti srcu onako na prvu. Nama prvenstveno treba novac, a ne emocije njioh imamo i previse
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Junuze, ja biram tebe! 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-
- Kontakt:
I Abramovic,pa i ovi vlsnici Citija i PSG-a imaju bas onako emotivne veze sa tim klubovima:lol: Neko kaze ovo moze biti problem jer ovisimo o jednom covjeku,a ostali klubovi u nasoj ligi od koga oni ovise?FKZ1921 je napisao/la:Htio sam napisati da to nije čovjek koji ima emotivnu vezu sa klubom. (Na tel.tipkam pa se profula).
[youtube][/youtube]
TimeLine je napisao/la:Ovako je kad si napačen kroz historiju, pa slaviš a ne znaš ni ti sam šta slaviš.

Slavis sto si igracka jednog covjeka.
-
- Kontakt:
Gumenix je napisao/la:TimeLine je napisao/la:Ovako je kad si napačen kroz historiju, pa slaviš a ne znaš ni ti sam šta slaviš.
Slavis sto si igracka jednog covjeka.

Naravno da su pare bitne, ito vrlo bitne.Ipak, ovdje, na Balkanu, emocija je presudna.Slazem se da u Velsu covjeku emocija nije bitna, poreda profesionalce na fukcije u klubu, zatvori finansijsku konstrukciju i stvari ferceraju, bolje ili losije, ali ide.
Naši uvjeti su neuporedivi, nema profesionalaca, svako gleda malo klub, malo više sebe.Realno, kad za sportskog direktora postaviš kokuza kojeg ganjaju kamatari iz Zenice, on ce uzeti cim mu se pruži prilika.I to nije so problem jednog kluba nego većine.
Naši uvjeti su neuporedivi, nema profesionalaca, svako gleda malo klub, malo više sebe.Realno, kad za sportskog direktora postaviš kokuza kojeg ganjaju kamatari iz Zenice, on ce uzeti cim mu se pruži prilika.I to nije so problem jednog kluba nego većine.
-
- Kontakt:
Sto posto se slazemo,samo sto ako si citao u upravi ce pored nasih ljudi biti i stranciFKZ1921 je napisao/la:Naravno da su pare bitne, ito vrlo bitne.Ipak, ovdje, na Balkanu, emocija je presudna.Slazem se da u Velsu covjeku emocija nije bitna, poreda profesionalce na fukcije u klubu, zatvori finansijsku konstrukciju i stvari ferceraju, bolje ili losije, ali ide.

Ma nema dileme, vec sam napisao, ovo je dobar korak i dobar znak i drugima.Samo sam htio reci da ovo nije normalna sredina za profesionalce.Ne bi me iznenadilo da za pola godine covjek skonta gdje se nslazi i digne sidro.
Tebi se je vec izgleda pomutila,sta ti imas od svega toga,hoces li dobiti bar gratis ulaznicu,hoces ****,nego se popusti tastature,uhvati se kakvog posla ili knjigejunuz23 je napisao/la:Mudro zboris veliki strumfe, pare ljude kvare. Nahebat cemo sa ovolikom lovom, pamet ce da nam se pomuti
Mehmed Mesa Bazdarevic
-
- Kontakt:
Sve on to zna mjesecima prije nego se u to upustio,slao je tim svojih ljudi,mjesecima su gledali,analizirali,postavljali uvjete itd. pa nije napravio milijardu bezveze,proracunat je on da bi se upustao u neku glupost,uostalompostoji ugovor koji je potpisan pa ti sad mozes dizat sidro koliko hoces,uglavnom samo ove dugove sto je pokrio za mene je previse moze odma sutra oticFKZ1921 je napisao/la:Ma nema dileme, vec sam napisao, ovo je dobar korak i dobar znak i drugima.Samo sam htio reci da ovo nije normalna sredina za profesionalce.Ne bi me iznenadilo da za pola godine covjek skonta gdje se nslazi i digne sidro.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
E vjerujte nema boljeg osjecaja kad ti pitari pocnu euforiju dizati.
Ja imam neki predosjecaj da ce se sezona odluciti ovdje na Grbavici, da ce nas oni razvaliti a onda ce opet sjevnuti neki novi Zuban...
Samo mislim da su oni jednini samoprozvani prvaci svijeta...

@sergejevic - Ma sta imaju iskreno usmjeravati, kada je ovo njihovo sada hit prica u gradu. Neka je raja prozvakaju od A do Ž pa se vise nece imati sta pricati..
Ja imam neki predosjecaj da ce se sezona odluciti ovdje na Grbavici, da ce nas oni razvaliti a onda ce opet sjevnuti neki novi Zuban...

Samo mislim da su oni jednini samoprozvani prvaci svijeta...

@sergejevic - Ma sta imaju iskreno usmjeravati, kada je ovo njihovo sada hit prica u gradu. Neka je raja prozvakaju od A do Ž pa se vise nece imati sta pricati..

Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 24 dec 2013, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Ovo stvarno ide predaleko, evo pola sata vracam ove stranice i nazad njih 20 se spominje samo FK "Sarajevo." Molio bih moderaciju da ovo zaustavi, stvarno me ne zanima mnogo Tan i drugi klub iz naseg grada. Nesto sam procitao danas u novinama, i to mi je sasvim dovoljno, dalje me ne zanima. Dokle cete da naprdjujete ovdje koji je to klub na pravom putu?
Kada dostignu broj trofeja koje je nas klub osvojio onda se moze porediti, do tada je Zeljeznicar daleko iznad svih, i na silu hoce da izjednace dva kluba koji su toliko razliciti. Vrijeme pred nama ce pokazati ko je na pravom putu. Molio bih ove padobrance da se ne "lijepe" na moj post, jer ne zelim da se raspravljam s njima, jer ocito da je kultura za njih stran pojam.
Kada dostignu broj trofeja koje je nas klub osvojio onda se moze porediti, do tada je Zeljeznicar daleko iznad svih, i na silu hoce da izjednace dva kluba koji su toliko razliciti. Vrijeme pred nama ce pokazati ko je na pravom putu. Molio bih ove padobrance da se ne "lijepe" na moj post, jer ne zelim da se raspravljam s njima, jer ocito da je kultura za njih stran pojam.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 83 gosta.