Neutral je napisao/la:Ne znam odakle vam ideja da se uzima žuta boja za dres, može jedino za golmana. Naše boje su plavo - bijele.
Pogledajte dres reprezentacije kroz historiju. Mislim da smo dovoljno prodavali našu historiju.
Pa, dobro...ali ima li išta logičnije , za sve reprezentacije svijeta, da na dresovima imaju aplicirane boje zastave zemlje koju predstavljaju?
Zamislimo samo Nijemce da se postave u čudu, pitajući " Odakle adidasu ideja da im na prsa dresa stavi onaj CRVENO-NARANČASTI - V PANEL, a naše boje su kroz povijest weiss und swartz"?
Nezamislivo! Naprotiv, svi su vrlo zadovoljni s onim što im je adidas uradio za 2014, za Brazil...
Nadalje mnoge vrhunske reprezentacije, pogotovo iz Adidasova portofoglia, imaju uglavnom dresove na kojima se koriste 3 boje...jedna dominantna i druge dvije za kreaciju....
E, sada...koje dodatne dvije boje bi neka zemlja trebala imati na dresu, ako ne boje zastave ili grba svoga saveza?
Legea je Bosni radila dresove koristeći samo dvije boje, bijelu i plavu, i objektivno to je rezultiralo vrlo lošim , ( da ne upotrijebim koju težu riječ), - rješenjem bez brend težine.
Prepoznatljivost dresa, te njegovu brendovsku vrijednost, kao simbola zemlje, Legein dres dizajn, nažalost, nije uspio postići.
Budući sponzor, ako bude Adidas, uvjeren sam da će na dresu Bosne koristiti i žutu i plavu i bijelu.
To je njihova brend-dizajn strategija i sigurno neće od nje odustati.
Nike bi možda mogao raditi s dvije ili čak jednom bojom, međutim to je limitirajući faktor za dizajnere da bi postigli ono što svi žele; prepoznatljiv i globalno unikatan izgled dresa Bosne i Hercegovine.
Vrlo vjerovatno , unikatnost i globalna prepoznatljivost je želja i svih navijača Bosne i Hercegovine i to je u konačnici ono što vjerovatno svi očekuju...
Nadam se da će se uspjeti u tome...