FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

champions1921

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la champions1921 » 23 dec 2013, 17:27

[youtube][/youtube]

Gdje ćeš za ovo reci poraz kao poraz.. Radi se o historijskoj utakmici koja će se prepričavati generacijama...

p.s. Ni tada niste mogli napuniti sjever :mrgreen:
BUDI ŽELJO !!!

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 23 dec 2013, 17:39

Stvarno su ovi štrumfovi nevjerovatni, i na svojoj i na našoj temi samo o nama pišu. Inače ne koristim tu riječ kompleksi, ali ako to nije, ne znam onda kako definisati tu konsatantnu potrebu da stalno pišu o Sarajevu. Doduše ne svi, nego nekolicina padobranca.

Što se 98' tiče, pa sigurno da je to veća od ostalih pobjeda, jer je odlučivala direktno o prvaku, a pogotovo kad izgubiš na način da si mnogo bolji rival, ponište neki gol koji možda nije ofsajd i u 90. primiš. Bolno je bilo, ali šta sad, boljelo je i vas u finalu Kupa kad ste izjednačili u 90., a onda ga Buco u 95. zabio. Meni najdraža pobjeda. :mrgreen:

Iduće sezone smo uzeli odmah titulu, karnuli vas oba derbija (jedan nakon samo mjesec dana od te titule) i bili ste na -21 što je rekord do dan danas, šta ćeš više za utjehu? :mrgreen: Sve ostalo za vas je je razumljivo glorificiranje te pobjede, ali nije tolika tragedija za nas kako želite predstaviti, jer smo se brzo oporavili. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

LavMantula
Kontakt:

Post Postao/la LavMantula » 23 dec 2013, 17:44

PL BiH -1 je napisao/la:Jesi li ti to majke ti rekao " Poraz ko poraz"? :lol:

To vam je najtezi poraz od kako postojite. To vam je vjecna samarcina. To je razlog zasto ste primorani da minimum 2 puta godisnje za Siroki navijate. Taj "Poraz ko poraz" vam je usao u istoriju bosanskohercegovackog derbija. A vidi mene konja pa ti si 98' godiste. Halali, oprosti, izvini nisi ti to dozivio. Necu vise pisati o tom porazu neces ti to shvatiti.

slika
Da se sjebes,umjesto da uziva u kratkotrajnim bljeskovima kluba koji voli,on dodje ovdje i nama pokazuje virsle sudjuke i trofeje... Da Bog dragi me sacuva ovakvog primitivizma.
- 98' je bio takav samar da jos uvijek mi imamo posljedice pa "pjevamo pjesmice o Zubanovicu da mu **** sve"...
- 2012' dodje jedan Tuzlanski papak (ljubim ga u dupe) kaze da ce okaciti kopacke o klin ako ne pobjedimo Zelju i citav Jug i svi navijaci Zelje u jedan glas pjevaju :"Jeb*mo ti mater Saaideee" !
Ali ipak mi imamo komplekse i toliko nas dira poraz koji se desio prije 15 godina.
02.09.1995 FKS - FKZ 5-0
15.04.2000 FKS - FKZ 4-1 u dalje rasprave o slavi dana koji se desio prije 15 godina necemo ulaziti,moze Vas samo zaboliti.
Poz !
Za Saraj'vo zivimo samo mi,svi drugi su prolazni !

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 23 dec 2013, 17:51

Ovaj @PL BiH -1 do sada se dobro potrosio da nam objasni kako saradnja sa Tanom ne moze nista promjeniti, Dino Selimovic maze oci navijacima i jos milion gluposti. Medjutim, danas kada vidi kako se ta stvar privodi kraju lijepi slike nekakve sudzuke i ofira se kao neki klinac.
#divovi

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 23 dec 2013, 17:56

Ma kompleksi su to, cim se brinu ko ce nam doci, sta ce biti, vise ih interesuje nas klub nego njihov, zato i pisu toliko na nasoj temi :D
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 23 dec 2013, 17:58

PL BiH -1 je napisao/la:Jesi li ti to majke ti rekao " Poraz ko poraz"? :lol:

To vam je najtezi poraz od kako postojite. To vam je vjecna samarcina. To je razlog zasto ste primorani da minimum 2 puta godisnje za Siroki navijate. Taj "Poraz ko poraz" vam je usao u istoriju bosanskohercegovackog derbija. A vidi mene konja pa ti si 98' godiste. Halali, oprosti, izvini nisi ti to dozivio. Necu vise pisati o tom porazu neces ti to shvatiti.

slika
Da ovom indijancu nije zena iz Sirokog pa ga spominje u svakom postu :lol: Nezna levat sta ce da pise pa Siroki spominje da se neko primi u svakom svom postu,pa spominje nase navijace kopirao sam mu taj post u vezi Sirokog bolestan si al sve ti dzaba! Spominje 98 godinu niste centra presli vile vas nosale,sut po golu niste imali,i kako sve imaju ove "provjerene" info za pojacanja,Dinu,Elektroprivredu svaka vam cast :lol: Pa ovaj PL do sad sto je rekao za Sarajevo nista tako nije bilo sam sebe laze! U jednom postu pise sve najgore za nas takodje i meni na PM,da nas svi mrze u BIH,da smo najgora sorta,da je Dino ubleha,da je Tan nula,pa u drugom postu pise Dino je pametan,Tan je dao 300 milja(prije toga tvrdio da nije marke dao),vi pojma nemate ja sve znam,ja sam sa HZ svaku tekmu isao vi ste balavci i slicne nebuloze! Covjek pisao da ima uvijek "info" iz prve ruke iz nase uprave da mu brat sa Dinom kafe svaki dan pije,al nikad ni blizu sa svojim informacijama nije bio :lol: Kakva ubleha stara to je nevjerovatno 43 godine a ovoliko kompleksa,ljubomore to jos nisam vidio,izgleda da je uspio u zivotu

junuz23
Kontakt:

Post Postao/la junuz23 » 23 dec 2013, 17:59

Ma da se njima maknuti sa nivoa Gradine ili Leotara guzice bi dali, dzaba titule kad nisi u stanju to da materijalizujes. Bilo kakva pobjeda u Evropi misaona imenica, stadion razruseniji nego u ratu, igrace im niko dzaba nece, nece niko sponzor da im bude, organizacija kluba cirkus, marke ni na vidiku, posjeta na nivou svega ostalog :roll:

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 23 dec 2013, 18:02

moustapha je napisao/la:Ovaj @PL BiH -1 do sada se dobro potrosio da nam objasni kako saradnja sa Tanom ne moze nista promjeniti, Dino Selimovic maze oci navijacima i jos milion gluposti. Medjutim, danas kada vidi kako se ta stvar privodi kraju lijepi slike nekakve sudzuke i ofira se kao neki klinac.
Zaboravio si da je Dino zvani ubleha kod njegovog brata proveo vise vremena nego u svojoj kuci,i da on Dinu zna bolje nego njegova rodjena majka,da je njemu Dino 0 covjek al da mu uvijek prvo njemu javi informacije :lol: Ma lik je ziva komedija procitaj mu postove i koliko laze,to je nemoguce zaboravi se sta je pisao u svojim postovima pa izleti da je Dino pametan i sposoban,a prije toga Dino je ubleha,najveci prevarant u Bosni itd.

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 23 dec 2013, 18:04

junuz23 je napisao/la:Ma da se njima maknuti sa nivoa Gradine ili Leotara guzice bi dali, dzaba titule kad nisi u stanju to da materijalizujes. Bilo kakva pobjeda u Evropi misaona imenica, stadion razruseniji nego u ratu, igrace im niko dzaba nece, nece niko sponzor da im bude, organizacija kluba cirkus, marke ni na vidiku, posjeta na nivou svega ostalog :roll:
Pa za njega su Serif,Plzen,Maribor i slicne buranije "giganti" za Dinamo Kijev,Bazel,Cluj,Rapid,Genk :lol: Pisu o svakoj pobjedi tih timova na svom forumu,kao da su oni pobjedili :lol:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 dec 2013, 18:57

Evo malo dustupne video historije duela izmedu Partizana i Sarajeva sa YouTube:

Partizan - Sarajevo 2:1 [02.05.1962.]
" onclick="window.open(this.href);return false;

Sarajevo - Partizan 1:1 (15.09.1985.)

Partizan - Sarajevo 2:0 (20.04.1986.)

Sarajevo - Partizan 2:2 [08.06.1988.]

Sarajevo - PARTIZAN 1:2 [25.02.1990.]

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 23 dec 2013, 19:01

junuz23 je napisao/la:Ma da se njima maknuti sa nivoa Gradine ili Leotara guzice bi dali, dzaba titule kad nisi u stanju to da materijalizujes. Bilo kakva pobjeda u Evropi misaona imenica, stadion razruseniji nego u ratu, igrace im niko dzaba nece, nece niko sponzor da im bude, organizacija kluba cirkus, marke ni na vidiku, posjeta na nivou svega ostalog :roll:
-svake godine igramo sa prvacima iz ostalih zemalja :mrgreen: (zato je i tesko imat pobjedu,dok neki ispadaju od giganta zete i kuksi ili kukesija-pola vas nezz koji vas je klub izbacio.. :lol: :lol: :lol:
-kakav god da je nas je stadion..(i ti nasao pricati za stadion koji je razrusen u toku agresije na nasu domovinu..a da mozda nisi odavde garant si s istoka pa veze nemas i lupas tu stvari.. ;)
-cuj igrace niko nece a prije 7 dana vas Jamak odbio javno.. :lol: :lol:
-nemamo sponzora,to je nasa briga necemo sicu za ime na dresu jer smo najbolji klub u drzavi u titulama i uspjehu u Evropi...
-organizacije nemamo al' imamo AO koji sve to stize 8-) :D
-posjetu smo svaku tekmu imali vise od vas osim za derbi ove polusezone tako da pstt..

Lijep pozdrav ;) hvala..caoo
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

junuz23
Kontakt:

Post Postao/la junuz23 » 23 dec 2013, 19:06

Treba vam budista da vam kaze da mora u svom timu imati igrace iz svog pogona
Sarajevo ima mladju ekipa od nk zeljeznicara, s tim da je baza prosirena na citavu drzavu dok je kod vas na relaciji buca potok-svrakino. Svaki mladi igrac koji je presao kod nas je predhodno bio kontaktiran od hidrocefalusa, a s obzirom da im, osim toplog caja i osmijeha nije imao nista drugo ponuditi dobio je lagano mahanje. Hocu da kazem da nam je strategija slicna, samo nam se baza ralikuje, naravno sve u skladu sa svojim mogucnostima

LavMantula
Kontakt:

Post Postao/la LavMantula » 23 dec 2013, 19:07

DzoleZeljo je napisao/la:Evo malo dustupne video historije duela izmedu Partizana i Sarajeva sa YouTube:

Partizan - Sarajevo 2:1 [02.05.1962.]

Sarajevo - Partizan 1:1 (15.09.1985.)

Partizan - Sarajevo 2:0 (20.04.1986.)

Sarajevo - Partizan 2:2 [08.06.1988.]

Sarajevo - PARTIZAN 1:2 [25.02.1990.]
Hvala Djole,znas odkada sam trazio tu tekmu iz 88-e ali mi ni sin nije znao naci,hvala puno jos jednom od mene !
Za Saraj'vo zivimo samo mi,svi drugi su prolazni !

junuz23
Kontakt:

Post Postao/la junuz23 » 23 dec 2013, 20:53

slika

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 23 dec 2013, 22:23

Southboy je napisao/la: -cuj igrace niko nece a prije 7 dana vas Jamak odbio javno.. :lol: :lol:
aham, jeste , kako da nije :) pitaj igrace sta je rekao u svlacionici i pitaj brku jel mu trazio papire
jamak se nama nudio, a kad smo ga mi ODBILI onda je okrenuo pricu, a istina je da je poslije svadbe shvatio da se od have ne zivi :)

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 23 dec 2013, 22:33

[youtube][/youtube]
kako je ovo lijepo bilo!!! 45.000 gledatelja na Kosevu.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 dec 2013, 01:41

JosipBukal je napisao/la:Svaki put kad hoču da se nasmijem odem na vašu temu, ko ono kad vam je Šoljanin pjevao na derbiju sarjevo ljubavi moja. Apsurd do apsurda, carevi ste, majke mi a onaj če vam papak iz malezije dohakat, :lol: :lol:
Dobro.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 24 dec 2013, 02:01

JosipBukal je napisao/la:Svaki put kad hoču da se nasmijem odem na vašu temu, ko ono kad vam je Šoljanin pjevao na derbiju sarjevo ljubavi moja. Apsurd do apsurda, carevi ste, majke mi a onaj če vam papak iz malezije dohakat, :lol: :lol:
na stranu sva zajebancija,al' u narednom periodu,neka opismenjavanje bude tvoj jedini cilj,mani se besposlica,zagrij stolicu

VVVBK

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 24 dec 2013, 02:13

A šta je ovo , dugo ovakve tišine u klubu nije bilo :lol: :lol:

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 24 dec 2013, 06:31

slike, avatari, nicknames, o Tanu, heh, sve me to podsjeca na Blekića, dok je vodio klub, Blek Stena, ovo-ono.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: budzak, kogmagie46, MaroonBjelave, mosarajvosa83, napoleon72 i 31 gost.