Ermin Bičakčić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

TakozvaniDijasporac
Kontakt:

Re: Ermin Bičakčić

Post Postao/la TakozvaniDijasporac » 15 dec 2013, 22:34

samson je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
emir_ je napisao/la:Ermin, po meni, ne pokazuje znake napretka. Nema brzinu, snagu niti okretnost koju zahtjeva igra na nivou bundeslige. U reprezentaciji su više pokazali Zukanović i Pandža. Mi smo nekako kao djeca, čim dođe novi igrač mi hoćemo da igra. Od Ermina očekujem mnogo mnogo više.
Glupost. Pandza Bicakcicu nije ni do koljena. To pokazuje i njegova karijera.

Zukanovic je tu negdje sa Erminom, ali Zukanovic je odigrao katastrofalno protiv Amerike. Bicakcic jos nema lose utakmice za repku. Tu su negdje njih dvojica, ali je po meni u ovom trenutku Bicakcic bolji. I zapamtite da ima tek 23 godine, vrlo mlad za stopera. Nisam ga puno gledao u Bundesligi ove sezone, ali je u ovakvoj ekipi vrlo tesko dobro igrat. Za njega ce bit vazno dobro odigrat na SP-u i tako se prodat.

Inace vidim da po kickeru samo 2 igraca Braunschweiga imaju bolju ocjenu od njega ove sezone. Zapravo imaju jos dvojica, ali je jedan od njih odigrao samo jednu tekmu, dok je ovaj drugi samo pet. Znaci dobar je Ermin.
Koja karijera? Liku sreca da je, eto, poceo u Njemackoj. Inace uopste karijere ne bi napravio ... Hajduk je institucija za onaj Braun nesto i jos je Pandza napravio par transfera, dok cemo Bicakcica tek vidjeti. Nakon sto mu klub suvereno odleti odakle je i dosao .. Bicakcic se uopste nije pokazao kao pojacanje za ovu ekipu i o tome da mu Pandza nije do koljena moze samo totalno subjektivan covjek govoriti ..
Hajduk institucija za Braunschweig?? Ti bi poredio Hrvatsku prvu sa Bundesligom?? E moja ljudino, nisi svjestan svoje nesvjestnosti ;)

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 15 dec 2013, 22:44

polahko, vidjet cete Ermina kroz nekoliko godina....
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 dec 2013, 22:52

Ermin je najbolji od svih stopera pored Spahica. Ali jasno je da Emir nije klasa, prosjecan odbrambeni, koji je za nas super.

Da nema njega, a Ogi i Zuka povrijedjeni, gledali bi mi Sunjica pored Spahe u proslim utakmicama..

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 15 dec 2013, 23:33

TakozvaniDijasporac je napisao/la:Hajduk institucija za Braunschweig?? Ti bi poredio Hrvatsku prvu sa Bundesligom?? E moja ljudino, nisi svjestan svoje nesvjestnosti ;)
Ti nisi svijestan da obican post ne kontas. Odnosno, kontas ga kako ti volja .. Da skratim, ja sam napisao da je Hajduk kao klub institucija za Bundes fenjerasa, sto ce priznati svako ko iole poznaje ovu igru. Ono sto ti ne kontas je, da ja nigdje nisam poredio dva nogometna prvenstva .... Zdrao, svjesni - nesvjesni ..

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 16 dec 2013, 00:07

jak je samson, nema šta!
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 16 dec 2013, 09:34

ceze je napisao/la:Svi stoperi su imali i dobrih i lošijih partija.

Samaras u Grčkoj Vranješa budalom pravio i da nismo imali sreće koliko jesmo igrali bi baraž.
Zukanović bio loš protiv Amerike, s tim da je igrao drugo poluvrijeme kad smo primili golove igrao u paru sa Šunjićem. Loš i protiv Slovenije.
Pandža uvijek igrao u razmjeru od fenomenalnog do katastrofalnog.
Bičakčić imao blijede partije u dvomeču sa Slovačkom. Ništa posebno nije pokazao, osim gola. Mada je cijela ekipa tada loše igrala.
Šunjić nedorečen, mada sumnjam da je bolji od trojice iznad.
Spahić loš protiv Argentine, mada ubjedljivo najbolji od svih. Kapiten.

Glavni kriterij za odabir stopera koji će igrati sa Spahićem je taj koji će od njih biti konstantan i u dobroj formi pred SP. Za sad je to Bičakčić.
Za sve bi se slozio osim ovo za Bicakcica i Slovacku. Po mome on je obadvije takme odradio absolutno korektno (bez srljanja, borbeno, tvrdo u duelima, prcizna dodavanja itd.), neznam sto je im blijede partije....mozda mi mozes pojasniti svoj pogled na to!?

O Spahicu je suludno govoriti, i on ima nekad lose dane kao i svaki drugi igrac. Da ih je u mladjim danima imo malo manje bio bi i vise uspjesni u karijeri nego sto jeste.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 16 dec 2013, 11:41

MaksuzBaksuz je napisao/la:
ceze je napisao/la:Svi stoperi su imali i dobrih i lošijih partija.

Samaras u Grčkoj Vranješa budalom pravio i da nismo imali sreće koliko jesmo igrali bi baraž.
Zukanović bio loš protiv Amerike, s tim da je igrao drugo poluvrijeme kad smo primili golove igrao u paru sa Šunjićem. Loš i protiv Slovenije.
Pandža uvijek igrao u razmjeru od fenomenalnog do katastrofalnog.
Bičakčić imao blijede partije u dvomeču sa Slovačkom. Ništa posebno nije pokazao, osim gola. Mada je cijela ekipa tada loše igrala.
Šunjić nedorečen, mada sumnjam da je bolji od trojice iznad.
Spahić loš protiv Argentine, mada ubjedljivo najbolji od svih. Kapiten.

Glavni kriterij za odabir stopera koji će igrati sa Spahićem je taj koji će od njih biti konstantan i u dobroj formi pred SP. Za sad je to Bičakčić.
Za sve bi se slozio osim ovo za Bicakcica i Slovacku. Po mome on je obadvije takme odradio absolutno korektno (bez srljanja, borbeno, tvrdo u duelima, prcizna dodavanja itd.), neznam sto je im blijede partije....mozda mi mozes pojasniti svoj pogled na to!?

O Spahicu je suludno govoriti, i on ima nekad lose dane kao i svaki drugi igrac. Da ih je u mladjim danima imo malo manje bio bi i vise uspjesni u karijeri nego sto jeste.
Upravu si za Bicakcica. Dosad je odradio SVE tekme korektno. Još i gol dao kad je trebalo. Ja bih ga cak dao na desnog bocnog kad se vrati Zukanovic, bar da se proba.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 dec 2013, 15:21

MaksuzBaksuz je napisao/la: Za sve bi se slozio osim ovo za Bicakcica i Slovacku. Po mome on je obadvije takme odradio absolutno korektno (bez srljanja, borbeno, tvrdo u duelima, prcizna dodavanja itd.), neznam sto je im blijede partije....mozda mi mozes pojasniti svoj pogled na to!?

Nije on bio loš, nije imao ni kiks, ali je imao blijede partije u tom dvomeču. Ne nužno svojom krivicom.
Uostalom kao i ostali reprezentativci.
Njegova igra u tom dvomeču nije bila na tom nivou da kažeš eh sad imamo predobrog stopera, mirni smo na toj poziciji narednih 10 godina.
Uzmi za primjer Kolašinca u utakmici gdje je ekipa odigrala gore nego protiv Slovačke, a on je bio jako dobar i svi navijači i simpatizer reprezentacije ga vide u prvih 11 do kraja njegove karijere.

Ne kažem da je on loš igrač, daleko od toga, dobar je, ima i sjajan pedigre jer je bio kapiten mlade ekipe Stuttgarta kao stranac, najbolji odbranbeni igrač 2.Bundeslige, a to nisu male stvari.
Jednostavno su se stvari tako poklopile i tu ima dosta razloga.
Taktika je bila preofenzivna, Vršajević nije pokrivao desnu stranu kako treba, igrači sredine su se presporo vraćali nazad, Slovaci pokazali da imaju dobru transformaciju, velika euforija oko cijele utakmice a on debitant ...

U Slovačkoj on i Spahić stoje na protivničkoj polovini kad Slovaci organizuju kontru, Spahić ispada, Ermin izlazi na jednog igrača, dok mu Hamšik prolazi iza leđa i daje gol.
Nije on tu kriv što je Sušić postavio taktiku tako da njih dvojica iako su spori stoje jako visoko, nije kriv ni što Vršajević ili Medunjanin nisu zatvorili Hamšika, ali nije ni reagovao na način da spriječi to.

Ne možeš reći, naprimjer, za Ibiševića da je bio loš u tom dvomeču, ali je imao blijede partije jer je cijela ekipa podbacila.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 16 dec 2013, 16:28

Po " TRENUTNOJ" formi ( neigranje Džeke ) protiv ARGENTINE I NIGERIJE bi trebala da odigra ova ekipa.
slika
Protiv IRANA nesto ovako:
slika

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 dec 2013, 16:37

Bas si mi dosljedan @romanista.....Ti bi po 'trenutnoj' formi izbacio Dzeku,a igrao bi ti Zahirovic koji 2mjeseca nije sutnuo lopte...Bas mi se svidja tvoja logika... :roll: :roll:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 dec 2013, 16:44

NEZALAGANJE je napisao/la:Bas si mi dosljedan @romanista.....Ti bi po 'trenutnoj' formi izbacio Dzeku,a igrao bi ti Zahirovic koji 2mjeseca nije sutnuo lopte...Bas mi se svidja tvoja logika... :roll: :roll:
Baš.
Po trenutnoj formi Mujdža nije igrao 3 mjeseca, Zahirović nije odigrao cijelu utakmicu godinu dana.
Trenutna forma se ovdje odnosi samo na Džeku.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 16 dec 2013, 16:57

ceze je napisao/la:.....jednog igrača, dok mu Hamšik prolazi iza leđa i daje gol.
Nije on tu kriv što je Sušić postavio taktiku tako da njih dvojica iako su spori stoje jako visoko, nije kriv ni što Vršajević ili Medunjanin nisu zatvorili Hamšika, ali nije ni reagovao na način da spriječi to.

Ne možeš reći, naprimjer, za Ibiševića da je bio loš u tom dvomeču, ali je imao blijede partije jer je cijela ekipa podbacila.
Ovu dvije tekme su odigrali svi blijedo!! Svi su podbacili na neku stranu. Evo naprimjer Salihovic je trco ko konj, ali imo nekoliko za njega neobicnih losih dodavanja.

Sto mi se svidjelo kod njega je borbenost i dobra igra u duelima. Kao debitant u tako vaznim tekmama je ipak po mome misljenju pokazo da zasluzuje mjesto u prvih 11, pogotovo jer su drugi standardni reprezentativci podbacili. Mene je nekako bas pozitivno iznenadio tako da nemam nekako sumlje da smo sa njim rijesili stopersku poziciju za sljedecih 10 godina. Mislim da ce se i on razviti u inzvarednog igraca (mozda ne svjetske klase, ali za nas veoma vaznog igraca).

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 21 dec 2013, 16:01

Penal na Bicakcicu...
slika
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 21 dec 2013, 17:06

Koje nebuloze ces procitati..

Hajduk je institucija za Braunshcweig samo po historiji i navijacima, u svemu ostalo je zapravo obrnuto..

Cuj Hajduk institucilja, ljudi duguju Bogu i narodu, jedva cekaju da dodje ponuda za nekog da ga tusnu i uzmu pare..

Hajduk odigra kako treba sezonu nakon 10 godina i institucija, a do prije godinu gubili od Pule i Varteksa kuci

Poredis klub koji je radom dosao iz amaterskog takmicenja do Bundes lige sa Hajdukom, nekad velikim klubom al koji danas NEMA NISTA !!

Bicakcic je trenutno nas 2 najbolji stoper... Besmisleno je pricati ista drugo jer svi ostali osim Sunjica su bili ili povrijedjeni il bez kluba

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 21 dec 2013, 17:23

Pa i braunsvajg je tamo 70 tih bio dobra ekipa u njemackoj imaju i titulu iz tog vremena ako cemo o historiji navijacima itd XD

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 21 dec 2013, 17:24

Romanista10 je napisao/la:Protiv IRANA nesto ovako:
slika
ti ozbiljno misliš da, protiv irana, na svjetskom prvenstvu, mi možemo igrati bez zadnjeg veznog? :lol: čovječe šta neću pročitati.. mi smo se protiv litvanije mučili sa ovakvom ekipom, ali protiv irana mi slobodno možemo tako igrati :roll:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 dec 2013, 17:33

slika
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 21 dec 2013, 17:36

Romanista10 je napisao/la:Po " TRENUTNOJ" formi ( neigranje Džeke ) protiv ARGENTINE I NIGERIJE bi trebala da odigra ova ekipa.
slika
Po trenutnoj formi? Misimovic povrijedjen. Mujdza tek se vratio na klupu. Zahirovic na tribinama. Perfektno slozen tim Romanista zaista :lol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 21 dec 2013, 17:39

totasef1 je napisao/la:Koje nebuloze ces procitati..

Hajduk je institucija za Braunshcweig samo po historiji i navijacima, u svemu ostalo je zapravo obrnuto..

Cuj Hajduk institucilja, ljudi duguju Bogu i narodu, jedva cekaju da dodje ponuda za nekog da ga tusnu i uzmu pare..

Hajduk odigra kako treba sezonu nakon 10 godina i institucija, a do prije godinu gubili od Pule i Varteksa kuci

Poredis klub koji je radom dosao iz amaterskog takmicenja do Bundes lige sa Hajdukom, nekad velikim klubom al koji danas NEMA NISTA !!

Bicakcic je trenutno nas 2 najbolji stoper... Besmisleno je pricati ista drugo jer svi ostali osim Sunjica su bili ili povrijedjeni il bez kluba
Pa cak nije ni po tome Braunschweig je jedan od osnivaca Bundeslige, te ima i jednu titulu prvaka Njemacke. A ima i veliki broj navijaca, vise od Wolfsburga i Hanovera koji dolaze iz iste pokrajine Niedersachsen koja ima otprilike 7.8 miliona stanovnika.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 23 dec 2013, 01:05

Od Hajduka je ostalo ime, stadion i fantasticni navijaci, sve ostalo talasika, ne shvatljivo je porediti fenjerasa bundeslige sa Hajdukom. Hajduk je trenutno kvalitetom sa osrednjim njemackim treceligasom. Nema sumnje da ce Bicakcic za par sezona preci u veci klub.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Amazon [Bot], Zglavkar i 28 gostiju.