Rekonstrukcija stadiona u BiH

dusseldorf
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la dusseldorf » 21 dec 2013, 15:11

sad ce doci njemci,oni su zainteresovani ili mozda bh telekom arena.trebamo svi stati iza sampiona drzave,visestrukog.kakva sloboda,celik,velez,borac,sarajevo.to su male mace za giganta.tek navijaci,lojalnost,brojnost,pracenje tekmi,podrska svojim igracima,pljuvanje najboljeg strelca koji im je donio dvije titule u ovoj sabaniji.o izletima u evropu necemo ovaj put,a o placenim kaznama navijaca takodje.samo se titule pikaju i one ostaju u dolini cupova :lol: :lol:

Noterdamus
Kontakt:

Post Postao/la Noterdamus » 21 dec 2013, 15:12

Elegant je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Čelik je uložio para u Bilino polje isto koliko je Željo uložio u Grbavicu. Druga stvar je što u Opštini Zenica ima ljudi koji će uraditi nešto dobro za zajednicu, uložiti u sportsku infrastrukturu, a ne samo klepati kao ovi kod nas.

Ti se i dalje hvali stadionom, a u zadnjih 15 godina više titula Željo na BP proslavio :lol: :lol:
Samo si zaboravio naglasiti da je opstina to ulozila i izgradila iskljucivo radi reprezentacije i uslova za istu, a ne radi Celika. A to sto ovi imaju komplekst prema glavnom gradu je druga prica, kad tad ce Grbavica ili Kosevo da ozive.

Budite sigurni da ce od ovih para sto su dobijene dio usmjeriti za Grbavicu ili Kosevu !
Kakve Vitez i Sloboda iz Tuzle daju rezultate da bi bili prioritet ispred Sarajeva,Banja Luke,Mostara :?:

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 21 dec 2013, 15:16

Banja Luka još jedno tribinu od oko 3 000 mjesta da bi se stadion zaokružio..
sarajevo i banjaluka nisu centar svijeta,niti igraju sami ovu saban ligu..
Banja Luka kao grad zasluzuje jedan normalan stadion, jer je to Gradski stadion a ne Borcev ;) tako da bi nam taj jug od par hiljada ljudi legao pravo :)

Samo si zaboravio naglasiti da je opstina to ulozila i izgradila iskljucivo radi reprezentacije i uslova za istu, a ne radi Celika. A to sto ovi imaju komplekst prema glavnom gradu je druga prica, kad tad ce Grbavica ili Kosevo da ozive.
True story :) da je radi Celika, ostalo bi Bilino kao i svi ostali stadioni (sa malim promjenama s vremena na vrijeme - nazalost ali je tako), no kad je vec radi repke, od ovih para bi mogli da nadograde jos tribine iza golova na bilinom i jos dodatno srede stadion jer ce nasa i u buducnosti biti klasa pa treba da igraju na pravom stadionu ;)

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 21 dec 2013, 15:17

da se sloboda,vitez,velez i td guraju i da se lobira za njih,kao za zelju i borac i sarajevo,siroki da nespominjem :roll:
bili bi daleko ispred...sve sto imaju imaju zahvaljujuci sami sebi,od infrastrukture pa dalje..zvijezda je za zelju institucija,organizacijski,a za koju god,i infrastrukturalno..bez marke pomoci..
dok ovi opeljesise sve zivo,od saveza,drzave,federacije...pare mogu dobiti samo premjerligasi,shodno tome svih 16 klubova dijeli kolac podjednako,ne samo navedena tri
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 dec 2013, 15:18

Nisam mislio na timove Zeljeznicar i Sarajevo da se radi radi njih, jer je liga cemer. Nego na reprezentaciju da se radi, sanira - izgradi, a drugo glavni grad drzave je u pitanju.

A glavni grad je u pitanju i kao takav zasluzje da ima moderan stadion da ugosti reprezentaciju, a ne znam kakve veze Sloboda i Vitez imaju sa ovim kao ni Sarajevo i Zeljo ?

Priorite je stadion u glavnom gradu kao centru drzave i poveznici svega, ne vidim razlog da se radi u Tuzli (Tusanj), Gradacu, Mostaru, Banja Luci.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 21 dec 2013, 15:22

Elegant je napisao/la:Nisam mislio na timove Zeljeznicar i Sarajevo da se radi radi njih, jer je liga cemer. Nego na reprezentaciju da se radi, sanira - izgradi, a drugo glavni grad drzave je u pitanju.

A glavni grad je u pitanju i kao takav zasluzje da ima moderan stadion da ugosti reprezentaciju, a ne znam kakve veze Sloboda i Vitez imaju sa ovim kao ni Sarajevo i Zeljo ?

Priorite je stadion u glavnom gradu kao centru drzave i poveznici svega, ne vidim razlog da se radi u Tuzli (Tusanj), Gradacu, Mostaru**, Banja Luci**.
donekle si upravu,ali to je problem mnogih,ne samo sarajeva..pare se moraju podijeliti podjednako,slobodu sam spomenuo radi primjera,mi nemozemo ni aplicirati..
sarajevo to zasluzuje,zasto da ne,ali ne na stetu ostalih klubova,jer takav je projekat,pare su namjenjene poboljsanju infrastrukture premjerligaskih klubova,ne samo sarajeva kao prestolnice,o tome se radi

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 21 dec 2013, 15:23

Priorite je stadion u glavnom gradu kao centru drzave i poveznici svega, ne vidim razlog da se radi u Tuzli (Tusanj), Gradacu, Mostaru, Banja Luci.
pa bas i nije, reprezentacija gotovo sve utakmice igra na Bilinom a mladoj repki bi bilo bolje da igra u nekom odvojenom gradu (manjem) tipa Tuzla i da im tamo bude dom :) jer oni u Sarajevu kad igraju - vise ljudi dodje na Krajina - Omladinac (Banjalucki nizeligaski derby), a u manjem gradu bi imali neku naklonost jer ljudi tamo ne gledaju repku stalno :)

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 dec 2013, 15:25

Elegant je napisao/la: Nisam mislio na timove Zeljeznicar i Sarajevo da se radi radi njih, jer je liga cemer. Nego na reprezentaciju da se radi, sanira - izgradi, a drugo glavni grad drzave je u pitanju.

Pa gradite,ko vam brani ? Sta koji qrc cekate donaciju od saveza koju ni po cemu niste zasluzili ?

Ako je iko zasluzio pomoc od saveza onda je to Zenica i BP,niko drugi nije pokazao volju i spremnost da bude domacin reprezentaciji BiH i vise nego licemjerno bi bilo od Saveza da ulaze u Grbavicu ili Kosevo u odnosu na Zenicu,.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 dec 2013, 15:26

e vidis od toga nema nista.Bas steta.
prosla su ta vremena da sve ide u glavni grad drzave,sada ima 12-13 glavnih gradova i svako sebi gradi.
Tesko ce se ponoviti olimpijada.
Nije vise niko lud da od sebe daje za drugoga.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 dec 2013, 15:27

Morate racunati da se nece svih 9.000.000 miliona $/€ ulagati u PL BiH.

Od tih para ce se vec platit dugovi koje su pravili prijasni savezi, kao i troskovi odlaska dole u Brazil (hotel i sve ostalo), i mnogo druge stvari.

Bila je emisja na TV1 sa onom plavusom Nikolinom, gost je bio Dino Begic, Ivica Osim i sam je Dino rekao ovo sto sam gore napisao, bas je naglasio kad se to sve isplaca da nece bas puno ostati. A realno to su jako male pare cak i za nase uslove i probleme.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 21 dec 2013, 15:31

sve što je Velež dosad uradio, bilo je bez pomoći države, sve su sami radili, jer ih je borba za licencu na to primorala, i neće se stati samo na ovome, stadion Veleža će uskoro biti ponovo gradilište...a da su čekali milostinju države, propali bi..

ponavljam svi 16 klubova će dobiti cca 90.000 eura za uređenje travnjaka, i u drug svrhe se neće moći ti novci koristiti, dok u maju 2014. savez će aplicirati i na ostale projekte za infrastrukturu iz fondova UEFA-e.

i na kraju novci koje je FIFA uplatila savezu za plasman na SP neće ići za rekonstrukciju stadiona...

zato će se svi klubovi, morati sami snalaziti, uz malu pomoć UEFA-e, koja je odobrila novce za prvi projekat za rekonstrukciju travnjaka. primjer su: Velež i Zvijezda.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 21 dec 2013, 15:33

Elegant je napisao/la:Nisam mislio na timove Zeljeznicar i Sarajevo da se radi radi njih, jer je liga cemer. Nego na reprezentaciju da se radi, sanira - izgradi, a drugo glavni grad drzave je u pitanju.

U Sarajevu se ne gradi vjerovatno sto tamo ima najvise nehljebovica-politicara. Boli njih qurac za stadion.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 21 dec 2013, 15:49

Probisvjet je napisao/la:

U Sarajevu se ne gradi vjerovatno sto tamo ima najvise nehljebovica-politicara. Boli njih qurac za stadion.
Upravo, vjerovatno jer nema odakle onda klepiti, vec samo moraju uloziti, pa zbog toga nema interesa...

Nego, je li iko ikada iz Celika pokusao kontaktirati vlasnika Mitala?

dusseldorf
Kontakt:

Post Postao/la dusseldorf » 21 dec 2013, 15:56

DzoleZeljo je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:

Upravo, vjerovatno jer nema odakle onda klepiti, vec samo moraju uloziti, pa zbog toga nema interesa...

Nego, je li iko ikada iz Celika pokusao kontaktirati vlasnika Mitala?
Mittal je vec sponzor celika, ali ne generalni.sta mislis odakle pare da se redovno placa najskuplji igrac lige.iz pouzdani izvora znam da pravnici rade na novom ugovoru kojim bi mittal bio generalni sponzor.aminuje tome i nacelnik i da je cigra oko pola miliona km za godinu sto bi bilo idelano i skoro pola budjeta

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 21 dec 2013, 16:19

chily-rz je napisao/la: Pa gradite,ko vam brani ? Sta koji qrc cekate donaciju od saveza koju ni po cemu niste zasluzili ?

Ako je iko zasluzio pomoc od saveza onda je to Zenica i BP,niko drugi nije pokazao volju i spremnost da bude domacin reprezentaciji BiH i vise nego licemjerno bi bilo od Saveza da ulaze u Grbavicu ili Kosevo u odnosu na Zenicu,.
To je srž problema. Željini navijači čekaju obnovljenu Grbavicu kao žedan vodu, ali niko iz gradske uprave ili uprave kluba da se počeše pa uloži gradske pare. Svi nešto čekaju od entiteta, države ili Saveza. Nasmješnije mi je kada se kao argument kaže: "pa eto, glavni je grad", kao da je to razlog da drugi gradovi, koji su financijski u goroj situaciji, trebaju financirati izgradnju u Sarajevu. Uzmimo Široki Brijeg kao primjer, da ne bude uvijek Zenica. Ljudi su željeli stadion dostojan kluba, našli su pare i napravili. Nisu čekali da neko dođe sa budžetskim sredstvima i kaže "evo, gradite.

Drugi argument: Sarajevo to zaslužuje." Slažem se, ali ako zaslužuje, oni koji imaju najveći interes, građani Sarajeva, trebaju tražiti od svojih općina da ulože novce u to. Još jednom ću reći: Zenica, Banja Luka, Mostar, Široki Brijeg, Tuzla i drugi gradovi neće sigurno financirati stadione u Sarajevu. Država to neće uraditi, entiteti isto. Savez bi mogao, ali s obzirom da su to astronomske cifre za nas i da je ulaganje u BP isplativije, ni oni to ne mogu iznijeti na svojim plećima. Istina, bude se dalo nešto malo klubovima od SP-a, ali to je sića.

Ja razumijem želje ljudi, ali od želja se ne živi. Treba zavrnuti rukave pa pokušati oživiti sarajevske stadione, a ne čekati da novci padnu s neba. I ostavite se te dječje priče kako neko ima kompleks od Sarajeva. Svi gradovi koji imaju nešto izgrađeno od sportske infrastrukture, su to napravili sami, našli investitore ili uzeli kredit. Sarajevo nije i neće nikada drugačije izgraditi isto.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 21 dec 2013, 18:23

dusseldorf je napisao/la:Zasto ulagati u nesto sto je prolazno.davati novac kvazi pojacanjima, sudijama, leotaru npr da se sklanja, zamjeriti se svima u ligi.za sta? Titulu u kukuruz ligi.neka hvala.bolje ulagati u infrastrukturu.kad se nekom prohtije titula nije problem.npr.modrica maxima
Ovo je nesto najgluplje sto sam procitao na ovom forumu. Vi ne zelite titulu jer bi vam se eto netko zamjerio? Zelite biti svima simpa, mali klub s dna tabele koji se naguzi kome god stigne? :lol: Proslu sezonu bi krv dali da ste izborili Europu, a da o tituli ne pricam. I zasto ce uopce Celiku veci stadion? Da igra LP svake sezone nebi im trebao veci, ovih 15 tisuca je sasvim dovoljno, a gradnja necega za reprezentaciju je nepromisljena gradnja, jer reprezentacija igra gdje pozeli, a kad tad ce pocet zaobilazit Zenicu. Niknut ce noviji i bolji stadion negdje drugo i onda cete se pitat kome ste to gradili. Ulazite u svoj klub, jer stadion imate, mogu slobodno rec najbolji stadion u drzavi, mada to nije tesko imati. I koja privatizacija? Koji preporod klubova? Eno ti Olimpic, privatni klub, gleda ih sto ljudi, jos nikad nisu izborili Europu, jedino pozitivno je sto imaju fin stadioncic. Bas kao i njih, sutra moze doci covjek u Zenicu, raspitat se o Celiku i da se Celik preoblikuje. Problem je to sto klubovi s ovih prostora nisu zanimljivi stranim ulagacima. Mogu se prodati samo lokalnim mafijasima.
Zadnja izmjena: Signore, dana/u 21 dec 2013, 18:38, ukupno mijenjano 1 put.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 21 dec 2013, 18:33

Signore je napisao/la:
wienultras je napisao/la:samo infrastrukturu graditi,kada se usvoji taj famozni zakon o privatizaciji,klubovi ce se preporoditi..barem oni koji su imalo interesantni za kupiti...zeljo,sarajevo,celik,sloboda,borac...
Ovo je nesto najgluplje sto sam procitao na ovom forumu. Vi ne zelite titulu jer bi vam se eto netko zamjerio? Zelite biti svima simpa, mali klub s dna tabele koji se naguzi kome god stigne? :lol: Proslu sezonu bi krv dali da ste izborili Europu, a da o tituli ne pricam. I zasto ce uopce Celiku veci stadion? Da igra LP svake sezone nebi im trebao veci, ovih 15 tisuca je sasvim dovoljno, a gradnja necega za reprezentaciju je nepromisljena gradnja, jer reprezentacija igra gdje pozeli, a kad tad ce pocet zaobilazit Zenicu. Niknut ce noviji i bolji stadion negdje drugo i onda cete se pitat kome ste to gradili. Ulazite u svoj klub, jer stadion imate, mogu slobodno rec najbolji stadion u drzavi, mada to nije tesko imati. I koja privatizacija? Koji preporod klubova? Eno ti Olimpic, privatni klub, gleda ih sto ljudi, jos nikad nisu izborili Europu, jedino pozitivno je sto imaju fin stadioncic. Bas kao i njih, sutra moze doci covjek u Zenicu, raspitat se o Celiku i da se Celik preoblikuje. Problem je to sto klubovi s ovih prostora nisu zanimljivi stranim ulagacima. Mogu se prodati samo lokalnim mafijasima.
za to prvo sto hlupas,obrati se robijasima,ne meni..
drugo,olimpik pored zelje,i sarajeva,nikada nece u sarajevu imati navijace,dok su celik,sloboda velez,nesto sasvim drugo,klubovi koji imaju irmije armije navijaca
trece,nismo interesantni jer zakonska regulativa nedozvoljava privatizaciju..stoga jos dugo nece biti privatnog kluba
i olimpik za tvoju informaciju nije gracicev 1-1,nema zakona koji mu to omogucava,dok pere pare preko olimpika tu je,cim zagusti,ode on,a snjim i olimpik..

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 21 dec 2013, 18:39

Izvini, replicirao sam pogresan post. Trebao sam onaj iznad tvog :mrgreen: Popravih ga sad.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 21 dec 2013, 18:41

Signore je napisao/la:Izvini, replicirao sam pogresan post. Trebao sam onaj iznad tvog :mrgreen: Popravih ga sad.
:mrgreen: desava se

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 21 dec 2013, 22:21

Elegant je napisao/la:Morate racunati da se nece svih 9.000.000 miliona $/€ ulagati u PL BiH.

Od tih para ce se vec platit dugovi koje su pravili prijasni savezi
, kao i troskovi odlaska dole u Brazil (hotel i sve ostalo), i mnogo druge stvari.

Bila je emisja na TV1 sa onom plavusom Nikolinom, gost je bio Dino Begic, Ivica Osim i sam je Dino rekao ovo sto sam gore napisao, bas je naglasio kad se to sve isplaca da nece bas puno ostati. A realno to su jako male pare cak i za nase uslove i probleme.
Zanimljivo da lupiš ono gore, a onda ponovo lupiš i ovo ispod. Ja sam gledao istu tu emisiju, a i emisiju dan prije na FTV gdje je takođe bio gost Begić, i čovjek fino reče da su svi dugovi Saveza vraćeni, da Savez već odavno posluje u plusu.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.