FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 18 dec 2013, 23:12

Dizeldorf necu ti otkrivati i trolati tudju temu jer ce se skupit ko akrepi. Samo cu ti napisati da su novopeceni u ovom sportu i da ne znaju ni jedni ni drugi uskladiti boje odjece i obuce :lol: :lol: :lol: a sto se borca tice za mene stari bh klub s istorijom kojem zelim mnogo srece i da sto prije izadje iz krize u koju je zapao
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Noterdamus
Kontakt:

Post Postao/la Noterdamus » 19 dec 2013, 10:13

Ljudi žele Borcu ono što će se desiti Željezničaru za u vrh glave pola sezone..
Igrači vam ne dobijaju plate,premije i pare za stanarine a izgleda da vas dobro vrte i zataškavaju osim i kompanija..
Sve će jednog jutra da ispliva u javnost ;)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 19 dec 2013, 10:43

bistrikboy je napisao/la: Da bog da se vi raspali i ugasili...
Amin Jarabi
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 19 dec 2013, 11:48

Noterdamus je napisao/la:Ljudi žele Borcu ono što će se desiti Željezničaru za u vrh glave pola sezone..
Igrači vam ne dobijaju plate,premije i pare za stanarine a izgleda da vas dobro vrte i zataškavaju osim i kompanija..
Sve će jednog jutra da ispliva u javnost ;)
Jesi to vaskrsnuo Nostradamuse pa si uzeo ime Noterdamus i znaš šta će se sa Željezničarom desiti :lol: :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 19 dec 2013, 21:57

Normalno da zele da se ugasi borac,bjeze od njega k'o djavo od krsta,pogotovo ovi sto samo posmatraju utakmice ;)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 dec 2013, 11:16

Samo budala moze zeliti da se Borac ugasi.
Borac je velikan BH fudbala, institucija, nepresusni izvor talenata i proizvodnje igraca. Klub koji je korektan, koji je ispadao iz lige da bi se vratio i postao prvak.
To treba cijeniti. Borac je dao dosta mladih Grujic, Vule sada Grahovac, prije Bilbija, ja ih licno volim gledati jer igraju dopadljiv fudbal.
One sezone 2009/2010 i 2010/2011 i dueli sa Zeljom u prvenstvu i kupu su za istorije, BH klasici.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 20 dec 2013, 14:43

Politiku na stranu, na stranu sto Mile od Sarajeva pravi bauk, na stranu sto Mile, Bakir, Zlatko i Suljo sire nacionalnu mrznju, na stranu idiotska obecanja i maste politicara ali grad Banjaluka kao drugi najveci u drzavi mora imati jak sportski kolektiv.

A trenutno ga nema jer u RS na vlasti sjede seljacine kojima su bitniji mali seljacki kosakaski i fudbalski klubovi jer su "njihovi" tj. iz njihovg sela. Zar ima smisla da se zanemari RK Borac koji je strah Evropom sijao, FK Borac koji je pristojno igrao u bivsoj drzavi, BK Slavija koja je dala Evropskog sampiona u boksu, AK koja je dao 4 strasna atleticara bivsoj drzavi zbog neke Igoke i Laktasa. Cuj praviti klub od Igoke pord KK Borca.

Neka shvati ovo ko kako hoce, ali BL (zena mi je iz BL) i Borac pate od seljacke politike koja vodi ovaj grad i ovaj dio BiH.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 20 dec 2013, 14:53

PL BiH -1 je napisao/la:Politiku na stranu, na stranu sto Mile od Sarajeva pravi bauk, na stranu sto Mile, Bakir, Zlatko i Suljo sire nacionalnu mrznju, na stranu idiotska obecanja i maste politicara ali grad Banjaluka kao drugi najveci u drzavi mora imati jak sportski kolektiv.

A trenutno ga nema jer u RS na vlasti sjede seljacine kojima su bitniji mali seljacki kosakaski i fudbalski klubovi jer su "njihovi" tj. iz njihovg sela. Zar ima smisla da se zanemari RK Borac koji je strah Evropom sijao, FK Borac koji je pristojno igrao u bivsoj drzavi, BK Slavija koja je dala Evropskog sampiona u boksu, AK koja je dao 4 strasna atleticara bivsoj drzavi zbog neke Igoke i Laktasa. Cuj praviti klub od Igoke pord KK Borca.

Neka shvati ovo ko kako hoce, ali BL (zena mi je iz BL) i Borac pate od seljacke politike koja vodi ovaj grad i ovaj dio BiH.
^^^^^^^^^^
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 dec 2013, 14:57

PL BiH -1 je napisao/la:Politiku na stranu, na stranu sto Mile od Sarajeva pravi bauk, na stranu sto Mile, Bakir, Zlatko i Suljo sire nacionalnu mrznju, na stranu idiotska obecanja i maste politicara ali grad Banjaluka kao drugi najveci u drzavi mora imati jak sportski kolektiv.

Tocno. Ali to ti je nazalost problem i Sarajeva i svakog iole veceg grada i gradica u BiH, samo je pitanje da li to njegovi stanovnici prihvacaju ili se zavaravaju nekakvom ''gradskom rajom'', urbanizmom ili kulturom pa nicim pozvani dijele lekcije drugima.
...Život za Široki...

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 20 dec 2013, 15:09

ŠB_Fidelis je napisao/la:

Tocno. Ali to ti je nazalost problem i Sarajeva i svakog iole veceg grada i gradica u BiH, samo je pitanje da li to njegovi stanovnici prihvacaju ili se zavaravaju nekakvom ''gradskom rajom'', urbanizmom ili kulturom pa nicim pozvani dijele lekcije drugima.
100% si upravu. Dok su seljaci carovali u Zelji mimo toga sto su mu nabili dug Zeljo se borio za opstanaka. Sjetim se samo kakave su face prodefilovale fk sarajevom. Pa sta ona seljacina iz grada Konakovic uradi mocnoj Bosni Asi. Ukopao je za sva vremena i kao nagradu dobio da to isto uradi reprezentaciji BiH. Ima i gradskih seljacina. A ima i onih poput Blekica sa Pala.

Cinjenica je da je rat napravio mnoge promjene pa tako i geo i strukturno urbane. Ali ako sam ja dosao sa sela u grad ja se moram adaptirati tome gradu, ja se moram asimilirati a ne svoj seljakluk potencirati i u prvi plan gurnuti. To ti je isto da odes u London i vozis kao sto vozis u Sarajevu i jos tvrdis da nisi kriv za udese. Eh to se kod nas desava.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 dec 2013, 16:01

PL BiH-1 mjesas lave kruske i jabuke. Da pojasnim.

Seljak je izraz koji označava poljoprivrednog radnika koji ima prebivalište na selu, a za život zarađuje baveći se poljoprivrednim aktivnostima (poljodjelstvo, stočarstvo, ribolov, lov, pčelarstvo i sl.) bilo na svom bilo na tuđim imanjima. Wikipedia

Kriminalac - covjek koji je pocinio zlocin. Moja definicija

Politicar ili clan skupstine - profesionalni kriminalac. Moja definicija

Ja razumijem sta si zelio reci, samo sto ti seljaka vrijedjas koristenjem izraza u negativnom smislu . Mislim da je krajnje vrijeme da se prestane koristiti taj pojam, jer da je vise seljaka u BiH, bilo bi manje gladni i zedni. Urbana sredina je puna nesposobnih ljudi to je tacno, a gdje je ko rodjen nema nista sa tim. Konakovic nije seljak, vec sposobni politicar ili ako hoces nesposoban sportski dijelatnik.

A Borac ide dalje. Te iste price se vode oko Borca jos od kraja rata. Razlog je, jer ima puno kandidata koji bi izkoristili priliku da se obogate vodeci Borca. Puno vise nego ih je u Sarajevo. I onda oni sami kroz medije destabilizuju klub. A Borac je zaduzen isto kao i sarajevski klubovi. Borac je opet u prednosti, kad se uzme u obzir renoviranje stadiona i travnjaka.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 20 dec 2013, 17:26

Borac je institucija!!!
I niko, pa ni Mile, a bogami ni bilo ko drugi nema pravo da ga gasi, pali ili ti ne znam ni ja sta.
Kao nekadasnji Vultures, nije mi bas jasno da najvatreniji sva ova desavanja samo posmatraju sa strane.
Nesto se mora uraditi kako bi "oni gore" shvatili sta je u stvari BORAC i sta on u stvari znaci, i gradi i entitetu i drzavi, uostalom.
Da li bi mozda pomoglo da Vulturesi prestanu ici na utakmice, da organiziraju nekakve proteste, nesto tako, ne znam, ali znam koliko sam volio Borac, i ne mogu da vjerujem da je Banja Luka sebi dopustila da suti i trpi.
Pa dajte ljudi, Borac je veeeeliki klub, sa veeeelikom istorijom i niko nema pravo da se igra sa Borcem.
Mislim da bi svi navijaci, naravno pravi navijaci, a ne huligani, podrzali nekakve proteste Vulturesa, jer uostalom, imaju jednako lose situacije i u klubovima za koje oni navijaju. :(
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 20 dec 2013, 17:51

ackeey je napisao/la:Borac je institucija!!!
I niko, pa ni Mile, a bogami ni bilo ko drugi nema pravo da ga gasi, pali ili ti ne znam ni ja sta.
Kao nekadasnji Vultures, nije mi bas jasno da najvatreniji sva ova desavanja samo posmatraju sa strane.
Nesto se mora uraditi kako bi "oni gore" shvatili sta je u stvari BORAC i sta on u stvari znaci, i gradi i entitetu i drzavi, uostalom.
Da li bi mozda pomoglo da Vulturesi prestanu ici na utakmice, da organiziraju nekakve proteste, nesto tako, ne znam, ali znam koliko sam volio Borac, i ne mogu da vjerujem da je Banja Luka sebi dopustila da suti i trpi.
Pa dajte ljudi, Borac je veeeeliki klub, sa veeeelikom istorijom i niko nema pravo da se igra sa Borcem.
Mislim da bi svi navijaci, naravno pravi navijaci, a ne huligani, podrzali nekakve proteste Vulturesa, jer uostalom, imaju jednako lose situacije i u klubovima za koje oni navijaju. :(
Jel ti zivis u Banjaluci ? znas koliko je protesta proslo od mnogih koji su bili u posljednje vrijeme ? NIJEDAN :) i dzaba narodu da gladuje tamo u parku da dolazi pred skupstinu pred vladu kad nista od toga svega :) no po tvom pisanju se cini da ne zivis vise tu pa ne poznas situaciju :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 21 dec 2013, 10:47

Nisi u pravu nimalo! A nemam nikakvu knjižicu nijedne stranke niti bi ikadao glasao i za koga, jer su svi isti.

Za propast Borca nije kriva vlast već gomila idiota koji su prethodnih godina iz Borca uzimali šakom i kapom, pravili očajne ugovore. E pa Borac je samo jedan od klubova iz RS (naravno najveći) i dobijao je od same RS najveće pare. To što su pojedinci iz kluba te pare iznosili i pravili manipulacije je druga stvar. Nastavili bi tako da je nastavljeno ulaganje u Borac kao što nije. A Borac bi danas bio u duplo većim dugovima.

Ista je situacija i sa KK, puno amatera na visokim pozicijama..

Što se seljačke politike tiče, gdje to ona nije prisutna? Možda u Sarajevu? Teško bogme, kad vidim da uriniraju pred vjerskim objektima,teško...

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 21 dec 2013, 11:05

delko je napisao/la:
Jel ti zivis u Banjaluci ? znas koliko je protesta proslo od mnogih koji su bili u posljednje vrijeme ? NIJEDAN :) i dzaba narodu da gladuje tamo u parku da dolazi pred skupstinu pred vladu kad nista od toga svega :) no po tvom pisanju se cini da ne zivis vise tu pa ne poznas situaciju :)
Nazalost, ne zivim u BL, ali jednostavno ne mogu shvatiti da "ovi gore" nista ne poduzimaju da spase jedan takav kolektiv, koji je mozda i jedna od rijetkih svijetlih tacaka u BL. Ipak, mislim da sada imate dobrog direktora, ili je predsjednik, koji vuce konce na pravi nacin, jos da ima podrsku grada i entiteta, da mu se malo olaksa sa starim dugovima, vjerujem da bi doveo stvari na svoje mjesto, ali...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 21 dec 2013, 13:03

Pa ko je postavio sve te u upravu, što su krali od Borca?

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 21 dec 2013, 13:22

inace taj fini predsjednik je od prekjuce bivsi...nasa posla :lol: :lol:

i objasnjenje za pileta i bistrikboya,i ovu njihovu pakost....naime,njih boli to sto kad dodju na gostovanje 250 kilometara zapadno,osjecaju se kao da su otisli 2500 kilometara zapadno 8-)

kad nakon onog strnjista i stracare na grbavici vide stadion koji ispunjava uslove za grupne faze evrokupova,sa 11 000 sjedecih mjesta,ozvucenjem i osvjetljenjem po tacno propisanom broju luksa i decibela,sobe za doping kontrolu i medicinsku pomoc po najstrozijim uefa kriterijumima,klupe i stolice za rezervne igrace koje cak i zenici za reprezentaciju posudjujemo 8-)

ukratko,boli ih to saznanje gdje su,a gdje bi mogli biti.

al dobro,bio je rat prije 20-30 godina.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 dec 2013, 13:25

Armageddon2012 je napisao/la:inace taj fini predsjednik je od prekjuce bivsi...nasa posla :lol: :lol:

i objasnjenje za pileta i bistrikboya,i ovu njihovu pakost....naime,njih boli to sto kad dodju na gostovanje 250 kilometara zapadno,osjecaju se kao da su otisli 2500 kilometara zapadno 8-)

kad nakon onog strnjista i stracare na grbavici vide stadion koji ispunjava uslove za grupne faze evrokupova,sa 11 000 sjedecih mjesta,ozvucenjem i osvjetljenjem po tacno propisanom broju luksa i decibela,klupe i stolice za rezervne igrace koje cak i zenici za reprezentaciju posudjujemo 8-)

Zna se ko je i zapalio Grbavicu a osjecam se ko da sam otisao 2500 kilometara ISTOCNO a ne zapadno :lol:
PS
Ko zadnji izadje nek ugasi svijetlo :mrgreen:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 21 dec 2013, 13:26

Armageddon2012 je napisao/la:inace taj fini predsjednik je od prekjuce bivsi...nasa posla :lol: :lol:

kad nakon onog strnjista i stracare na grbavici vide stadion koji ispunjava uslove za grupne faze evrokupova,sa 11 000 sjedecih mjesta,ozvucenjem i osvjetljenjem po tacno propisanom broju luksa i decibela,klupe i stolice za rezervne igrace koje cak i zenici za reprezentaciju posudjujemo 8-)

Imaš selam od Svrake ;)

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 21 dec 2013, 13:48

Ma kakvi protesti i zajebancije,ne postoje navijaci Borca u BL...ici ce oni na proteste al u BG kada bude trebalo za Zvezdu ili Partizan,ili u NS sa onima kako se vec zovu...Borac je bio nekada veliki klub...nema ljubavi,nema kluba...
Amare hvala ti...

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.