Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

moustapha
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la moustapha » 17 dec 2013, 10:56

Od svih odgovora koji se mogu procitati na ovoj temi, ubijedljivo su mi najjaci oni koji iznose argument da on nije izgovorio cijeli pozdrav, nego samo "za dom..." :lol: :lol: :lol:
#divovi

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 dec 2013, 11:04

Monolog je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Slobodno mi napiši nick Monolog ;)

Lovren je bolji od Šimunića koji je bio u prvih jedanaest radi starih zasluga.
Umišljaš.
Što se tiče samog tebe - ti si radikalan i ni u čemu ne dijelimo mišljenja. Bukvalno. Al' barem znam na čemu sam s tobom.

Ono sa maskama se odnosilo na "finog" Maminha (ako baš moraš znati). :D
Nismo se razumjeli nikako, a imaš potpuno pogrešno mišljenje o meni.

Očigledno licemjerstvo je vidljivo upravo na ovoj temi.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 dec 2013, 12:24

maminho je napisao/la:
kennyM je napisao/la:Neću ništa reći na ovu temu jer sam već popušio trajni ban za vrijeđanje zahvaljujući ljevičaru Dubravi, pa nek dotični objasni i nađe gdje sam nekog uvrijedio pokušavajući objasniti da se ovaj pozdrav koristio prije 2. sv. rata.
jugofili će 3 puta ponovoti laž da postane istina

Ali ne smijemo dati da nam takvi odlučuju
To ti je kao u onoj sjajnoj pjesmi :"tri put slazi,istina ne vazi".Zalosno,sto se osudjuje potez Joa i sto ga FIFA ovako kaznjava.Kad se sjetim samo da je Kezman kada je zabio BiH dignuo tri prsta (nemam protiv toga uopce nista kao vjerskog simbola ili sl.tome),ali ti koji su dizali tri prsta cinili su zvjerstva po BiH i HR,a kazne od strane FIFA-e nigdje.Toliko o tome koliko su oni objektivni i posteni.
Zadnja izmjena: Adi_Zepce, dana/u 17 dec 2013, 12:26, ukupno mijenjano 1 put.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 dec 2013, 13:02

Pun ku*ac mi vas je vise sa Simunićem.To je gotov slucaj.Ili pisite koju pametnu o reprezentaciji ili razguli.

Lillard0 je napisao/la:http://www.tportal.hr/sport/nogomet/304 ... razil.html

Analiza igre potencijalnog reprezentativca od strane Aleksandra Holige.
8-)
Pisao sam već da bi Sertić morao biti pojačanje za ovu reprezentaciju.Jako dobar igrač,Badelj i Vukojević u jednom i mislim da bi sjajno sjeo ovoj ekipi.Samo da je te papire dobit...
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 17 dec 2013, 14:15, ukupno mijenjano 1 put.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 17 dec 2013, 15:03

Onda, jel dosta o Joe-u :?:
RIP CITY!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 17 dec 2013, 15:23

http://www.jutarnji.hr/legendarni-franc ... -/1147554/" onclick="window.open(this.href);return false;

FRANCUZ BATTISTON U ČUDU ‘Sertic je igračina! Zašto ga još nitko nije došao pogledati?’

Vrijeme je božićnih darova, bilo bi krajnje vrijeme da pored svih loših vijesti i kazni, svjetska nogometna asocijacija pod hrvatski bor gurne i jednu dobru vijest. Na primjer, dozvolu da Sertic može igrati za hrvatsku reprezentaciju. A još bolje bi bilo kada bi i činovnici HNS-a ažurirali stvar...

:)
RIP CITY!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 17 dec 2013, 17:18

I za kraj sage o Joe-u, jedan tekst koji pogađa tocno u srz same stvari. Bernard Jurisic je autor.

Nečastan kraj časne karijere. Zbog pet slova

"Pazi što želiš, moglo bi ti se ostvariti." Odavno se netko nije toliko opekao onim što je odavno želio kao Josip Šimunić. Ali to je valjda tako. Čovjek bi uvijek radije bio negdje drugdje. I nešto drugo. Dok vjerojatno svi s tribine sanjaju o tome da u hrvatskom dresu istrče na travnjak, Joe je želio biti navijač. I kad mu se želja ispunila, stigao je samo s pet slova nagrditi sve što je radio proteklih 20 godina. No, je li doista?

Kad imaš 35 godina, kad si proputovao pola svijeta, zaradio popriličan broj milijuna i imao dovoljno vremena za istesati se kao osoba, napraviti ono što je napravio Josip Šimunić ne može biti ništa drugo nego glupost. Klinac od 15 godina može reći "nisam znao", čovjek od 50 godina na tribinama može reći "nije me briga", ali Josip Šimunić to ne može.

Pričati o tome što je Joe mislio kad je uzeo mikrofon i viknuo što je viknuo za mene je potpuno promašena tema. Što god da je mislio - mislio je krivo. Čak i ako u njegovoj glavi to što je viknuo ne znači ono što drugi misle da znači, čovjek od 35 godina mora je biti svjestan koje su posljedice toga što radi.

I trebao se ispričati. Ali ne nikome od onih koji ga već mjesec dana gađaju gnjojem, tretiraju kao najgoreg kriminalca i vrijeđaju kao da je nekoga ubio. Trebao se prije svih ispričati svojim suigračima. Svom izborniku i prijatelju. Svojim navijačima. Svojim sunarodnjacima kojima je poput Grincha "ukrao Božić".

Zato što im je svojom glupošću pokvario vjerojatno najljepši sportski trenutak u godini. Jedan od rijetkih dana kad je na hrvatskim licima titrao osmijeh. Osmijeh koji je zbog njegove nepromišljenosti trajao prekratko, a umjesto njega zavladao bijesan lavež svih onih koji su njegovu glupost jedva dočekali. Dao je tako laku municiju mnogima koji su jedva čekali još jednom pljunti na sve što u Hrvatskoj zvuči domoljubno ili nacionalno, a što se u aktualnom političkom trenutku "zemlje i regiona" tretira iznimno nepopularnim, zaostalim i nazadnim.

Dao je municiju svima onima koji se još uvijek bave banalnim idiotarijama poput ustaša i partizana, koji su ogromnoj većini Hrvata važni koliko i lanjski snijeg. U državi koju mnogi iznutra i izvana polijevaju benzinom Joe je odlučio upaliti šibicu.

I to je nešto što mu svaki istinski dobmljub može zamjeriti. Domoljub kojega ne zanimaju ni ustaše ni partizani. Domoljub koji zna da domoljublje nije ono što vičeš, nego ono što radiš. Šimunić je to časno i pošteno radio više od desetljeća i zbog toga je još tragičnije što je dozvolio da se ta lijepa priča njegove karijere završi na ovakav način.

Na stotinu načina je Joe mogao pokazati svoje oduševljenje kad je već zgrabio taj mikrofon u ruke i odlučio podijeliti svoje emocije s tribinama. Postoji na tisuće ljepših stvari koje je mogao uzviknuti i kojima je mogao "zapaliti" tribine. Sjećam se s kojim je zanosom desetak tisuća ljudi u jedan glas pjevalo "Lijepa li si" nakon onog veličanstvenog trijumfa na Wembleyu, dok je bučnim zborom s terena dirigirao kapetan Niko Kovač.

Da je Joe odabrao bilo kakav drugi stih ili poklič, a ima ih na tisuće, narednih bi se mjeseci spremao za Brazil. Umjesto za dom iz kojeg će gledati svoje suigrače i proklinjati se što ih je zbog sekunde nepromišljenosti ostavio na cjedilu.

Dan nakon što je Josipu Šimuniću dekretom okončana reprezentativna karijera, teško je žaliti odraslog čovjeka koji je sam sebi "skuhao kašu". S druge strane, teško je ne žaliti sportaša kojemu se trenutačno zaboravlja sve ono što dobro što je radio u 12 godina otkako je hrvatski nogometni reprezentativac, zbog jedne gluposti koju je napravio. Jedne sekunde i dvije kratke riječi. Kontroverzne riječi, ali i dalje - riječi.

Užasno je, međutim, koliko je mržnje pokazano u hrvatskoj javnosti prema čovjeku koji je do prije mjesec dana bio junak. Velikan. Sportska i ljudska legenda. Razumljivo je da se njegov čin kritizira, da se o njemu polemizira, ali to s koliko su se gnjoja u ovih mjesec dana štancali tekstovi i šibale uvrede na njegov račun nije ništa manje strašno od onoga što je on napravio.

Doslovno svi dežurni "čuvari čudoređa", redali su se u natjecanju tko će konstruirati veću hračku, tko će ga originalnije izvrijeđati i pokupiti pljesak za svoju "borbu protiv fašizma". Neki koji mrze čitav svijet i koji javno raspredaju o svačijem moralu i životu osim o vlastitom, koji je daleko odvratniji i nemoralniji od života bilo kojeg sportaša, poručivali su mu da je "fašistički gad", uživajući u mikrokozmosu tapšanja po ramenima od istomišljenika od Vardara pa do Triglava.

Svi ti, u Hrvatskoj i u Srbiji, koji su od Šimunića napravili "najvećeg fašista u Europi kojemu treba zatrti sjeme" imali bi puno veću težinu u svojim stavovima da su na sličan način reagirali kad se u jednoj susjednoj državi za vrijeme jednog sportskog događaja u kojem je sudjelovao i Šimunić, palila hrvatska zastava, pjevale četničke pjesme i vrijeđale vukovarske žrtve. Ne bi to opravdalo, niti umanjilo Šimunićev čin, ali bi dalo malo kredibiliteta svima onima koji su u zadnjih mjesec dana arlaukali o "Klokanu fašistu".

Hrvatska je, kao i obično, jedva dočekala vidjeti nekoga uglednog i uspješnog člana svog društva kako pada u blato. I s toliko perverznog uživanja gledala kako se još jedan od onih koji su se drznuli uspjeti koprca u mulju zajedno s mnogima u ovoj državi koji su nesposobni iz njega izroniti. Ali su uvijek sposobni pljunuti.

Domoljublje se pokazuje djelima, ne pokličima. Najmanje onim kojeg je Šimunić vikao. I Šimunić je kriv što je taj kratki i ružni komadić hrvatske povijesti još jednom izronio na površinu, iako ga svatko normalan u ovoj zemlji želi konačno jednom zauvijek staviti tamo gdje mu je i mjesto. U ropotarnicu povijesti.

Pustite nas svi više s pokličima, pozdravima, povijesnim pogreškama i ideološkim zabludama, desnim ili lijevim. Hrvatsku se može voljeti na tisuću drugačijih, ljepših i ispravnijih načina, koji pritom neće nikoga vrijeđati ili motivirati da je mrze. Na način na koji je to i Joe radio svih ovih godina "ginući" za nju na sportskom polju i pronoseći njezino ime diljem svijeta.

Josip Šimunić za hrvatsku je reprezentaciju odigrao više od sto utakmica, dobio više od tisuću dvoboja, čitavo desetljeće donosio osmijeh na lica milijuna ljudi. 12 godina se borio sa suzama na svako sviranje himne prije utakmice, 12 godina je išao glavom u nogu, 12 godina je na svoj način "ratovao za Hrvatsku". Na sportski, pošteni, jedini pravi način na koji je mogao.

Ono što je čovjek rođen desetke tisuća kilometara od Hrvatske i koji je prošao čitav svijet da bi sišao "s konja na magarca" i ostvario svoje snove u hrvatskom dresu dao ovoj državi neusporedivo je veće i vrjednije od onoga što joj je oduzeo tim nes(p)retnim trenutkom s mikrofonom.

Jedna časna i uspješna sportska karijera, jedan častan i pošten životni put ne može i ne smije ostati u sjeni pet slova uzvikntih u naletu euforije, adrenalina ili gluposti.

Koliko god se bilo tko, bilo gdje i bilo koliko trudio da tako bude.
RIP CITY!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 dec 2013, 17:27

Nema se ovdje više šta dodati i oduzeti.Fašizmu nije mjesto na zelenom terenu bar kad ga već ne mogu spriječiti na tribinama.

Šimunić je dobrano ukaljao ugled Hrvatske u svijetu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 dec 2013, 18:51

Cek, cek, cek malo...Zar to nije isti onaj B.Jurisic koji zagovara ideje da se ne izvestava o "vannogometnim temama" i pravda se na portalu b92 kako "njegov" sportnet.hr "nece izvestavati o skandaloznim povicima sa tribina, ma odakle da oni dolaze, jer to nema veze sa nogometom" :?: :roll:
Svi ti, u Hrvatskoj i u Srbiji, koji su od Šimunića napravili "najvećeg fašista u Europi kojemu treba zatrti sjeme" imali bi puno veću težinu u svojim stavovima da su na sličan način reagirali kad se u jednoj susjednoj državi za vrijeme jednog sportskog događaja u kojem je sudjelovao i Šimunić, palila hrvatska zastava, pjevale četničke pjesme i vrijeđale vukovarske žrtve. Ne bi to opravdalo, niti umanjilo Šimunićev čin, ali bi dalo malo kredibiliteta svima onima koji su u zadnjih mjesec dana arlaukali o "Klokanu fašistu".
:lol:
Inventivno, nema sta.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 17 dec 2013, 18:56

Nemam pojma ni za kakve price, ni b92 ni pravdanja, znam samo da je tekst jako dobar.
RIP CITY!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 dec 2013, 19:33

Jurisic je jedan od boljih kolumnista, a tekst je uistinu pogodjen.
Sad, ako nekome napisano smeta, ne odgovara, s tim se ne slaze, ima svoje sigurno razloge i stajaliste, to je sasvim u redu, ali glumljenje moralnih vertikala je vec smijesno i nepotrebno.
Mislim da se nema sta reci na temu, a da Jurisic vec ne napisa.
...Život za Široki...

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 17 dec 2013, 20:11

Jbg. Joe je za ovo sam kriv, moze se pravdat da nije znao ali jednostavno nije smio vikat ono, iznimno glup i tuzan nacin da se zavrsi jedna jako dobra karijera. Ja sam odma ocekiva da ce kazna biti otprilike ovakva, jednostavno politici nije mjesto na stadionu, a i mi smo vjecito pod povecalom Uefe i Fife tako da oni iskoriste svaku priliku da nas kazne. Barem je ovo prilika da Lovren zauzme zasluzeno mjesto u prvom timu reprezentacije.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 dec 2013, 21:45

MaGiCa je napisao/la:Cek, cek, cek malo...Zar to nije isti onaj B.Jurisic koji zagovara ideje da se ne izvestava o "vannogometnim temama" i pravda se na portalu b92 kako "njegov" sportnet.hr "nece izvestavati o skandaloznim povicima sa tribina, ma odakle da oni dolaze, jer to nema veze sa nogometom" :?: :roll:
Sportnet ne izvještava o događajima izvan terena bez obzira o kojem se sportu radi OSIM Jurišića (kada se dotiče stanja u Dinamu,oko reprezentacije i sl.) koji je čini mi se glavni urednik tamo ili tako nešto.
Nisam jos pročitao ovaj tekst iznad,ali kod Jurišića je obično svaka na mjestu.

Sertić za vikend izašao ranije van zbog tahikardije.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 17 dec 2013, 21:51

Manzo zabio, a kako drugo nego glavom 8-) .
RIP CITY!

Insect_terminator
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 17 dec 2013, 22:47

Zasto FIFA nije kaznila i HNS sa 10 utakmica bez gledatelja, ipak Joe nije sam pjevao ? (ako se za hukanje moze dobiti kazna, a ovo je 1034593058782 puta gore i nista :lol: ).

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 dec 2013, 23:12

Ide Mujo sumom i nosi drva. Kad naleti na Simunica.
Simunic: Za dom!
Mujo: Jok ba, za vikendicu!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 dec 2013, 23:43

E,znate onaj vic ide Mujo sumom i sretne Joa...ajde neka netko postavi jos jednom mislim da nisu svi vidjeli.

kennyM
Kontakt:

Post Postao/la kennyM » 18 dec 2013, 09:31

Najveća ironija je u svemu ovome je da je FIFA u članstvo 1941. primila nogometni savez NDH :lol:
audere est facere!
Joe!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 18 dec 2013, 09:39

"Jedna časna i uspješna sportska karijera, jedan častan i pošten životni put ne može i ne smije ostati u sjeni pet slova uzvikntih u naletu euforije, adrenalina ili gluposti."

moze, smije i mora, ko mu je kriv kada je degenerik, kraj price
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 dec 2013, 10:17

SiamoNoi je napisao/la: Sportnet ne izvještava o događajima izvan terena bez obzira o kojem se sportu radi OSIM Jurišića (kada se dotiče stanja u Dinamu,oko reprezentacije i sl.) koji je čini mi se glavni urednik tamo ili tako nešto.
Nisam jos pročitao ovaj tekst iznad,ali kod Jurišića je obično svaka na mjestu.
B.Jurisic se sam javio na b92.net/sport i objasnio da sportnet.hr ne izvestava ni ocemu, sto se ne vezuje direktno/izravno za teren: nikakvi zvizduci, nikakva skandiranja, ikonografije, huliganstva i sl.

E sad, ili mu je neko uzurpirao nick ili je promenio naprasno misljenje o uredjivackoj politici. ;)

:arrow:
Insect_terminator je napisao/la:Zasto FIFA nije kaznila i HNS sa 10 utakmica bez gledatelja, ipak Joe nije sam pjevao ? (ako se za hukanje moze dobiti kazna, a ovo je 1034593058782 puta gore i nista :lol: ).
Zato sto je sledeci logiku druga @maminha, dokazano da je publika uzvikivala samo onu 1/3 u vidu SPREMNI. Kako 1/3 necega moze biti nesto cijelo, ne :?: :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.