Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

LenBias
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la LenBias » 17 dec 2013, 10:27

pa i mislim na video druze, to je novo sto su uveli :D za sve moguce ima video zapis :D

http://stats.nba.com/gameDetail.html?GameID=0021300359" onclick="window.open(this.href);return false;

samo klikni na svaki broj mirzine statistike i sve ces viditi u vidu videa ;)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 17 dec 2013, 10:34

LenBias je napisao/la:pa i mislim na video druze, to je novo sto su uveli :D za sve moguce ima video zapis :D

http://stats.nba.com/gameDetail.html?GameID=0021300359" onclick="window.open(this.href);return false;

samo klikni na svaki broj mirzine statistike i sve ces viditi u vidu videa ;)
Do mene, izvinjavam se ;)

I zahvaljujem :D
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 dec 2013, 10:38

ma nema problema ;)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2013, 10:44

Ne treba sada ocekivati previse, pogotovo ne treba ocekivati da ce igrati u startnoj petorci u srijedu kada se Brook vrati. No ono sto je za njega najbitnije je da je pokazao da nije crna ovca u odbrani, da moze odlicno igrati i protiv protivnickih startera, i da sama njegova prisustnost otvara ogroman prostor za ostale igrace Netsa. U napadu Netsi od njega imaju visestruku korist, ali najbitnije je to da je skinuo sa sebe epitet loseg odbrambenog igraca.

Moj utisak je da je zadobio Kiddovo povjerenje i da ce dobiti Evansove i Plumleeove minute, a cak i kada se svi vrate bi mogao imati tih 15tak minuta po utakmici. Ovo je za njega veliki preokret i bitno je da probije do kraja tu psihicku blokadu i bude apsolutno svoj na terenu. Sinoc je tek bio pocetak, ali obrabrujuce je to sto mu Kidd sada zaista daje priliku da pokaze sta moze. Valjda je i on svjestan da bi mu pravi Mirza bio od ogromne vrijednosti. Bitno je i to da Mirza ove godine konstantno napreduje, da pokazuje volju i zelju. Doduse, u voljni momenat nikada nisam ni sumnjao, mada je tesko biti motivisan ako te neko sikanira. S Kiddom se to, barem u zadnjih 10tak tekmi, djelomicno promijenilo i ja se nadam da ce Mirza kako sezona bude odmicala biti sve bolji.

Vidjet cemo sve u srijedu kada se Brook vrati, ako i tada dobije svojih 15-20 minuta (i ako ih aBd iskoristi), onda mozemo reci da je upao u rotaciju.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 dec 2013, 11:05

Ključ svega je dobra igra u odbrani.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 dec 2013, 11:08

LenBias je napisao/la:prva petorka, postovanje nasem najboljem kosarkasu svih vremena 8-)
Naravno poslije legendarnog Mirze Delibasica. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 dec 2013, 11:21

mislim kako smo postali drzava, od rata pa dalje

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 17 dec 2013, 11:24

Sixers blog

Teletovic
Please trade for him Sixers!!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 17 dec 2013, 12:06

LenBias je napisao/la:mislim kako smo postali drzava, od rata pa dalje
[youtube][/youtube]

pazi malo.

;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 dec 2013, 12:09

na sta da pazim? nije ti dovoljno jasno na koji period mislim ili?

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 17 dec 2013, 12:09

http://nypost.com/2013/12/16/mirza-make ... portunity/" onclick="window.open(this.href);return false;

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 dec 2013, 13:08

Jason jeste možda početnik kao trener ali do sada daje odlične izjave.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 17 dec 2013, 13:11

Sinoc je Mirza dobro odradio svoj posao, a pogotovo u odbrani. Dok se igralo ozbiljno mislim da je samo 2 puta ispao u odbrani, dok prema naprijed je imao odlicno poluvrijeme. U drugom poluvremenu je stalo nakon onog pokusaja zakucavanja i djelovalo mi je da je dobio neki udarac. Prvo fuli 2 slobodna, a onda sut za 3 nije bio ni blizu. Kasnije mu svirase onaj glupi faul u napadu nakon akcije sa Blatcheom, a Mirza se samo smije.

Sada je najbitnije sta ce reci Kidd. Nekako sam u zadnjim utakmicama stekao dojam da bi Mirza mogao i ostati u Netsima, jer polako upada u rotaciju. Bilo bi najbolje da on i Blatche budu prve zamjene za KG i Lopeza, ali vidjeli smo da Kidd Blatchea forsira na 4 iako je prosle sezone dosta igrao i na 5.

Joe Johnson :o Ne znam zasto mu frajer ne dade u zadnjoj cetvrtini da ubaci jos koju tricu i srusi rekord.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2013, 13:16

suhakrpa je napisao/la:Sinoc je Mirza dobro odradio svoj posao, a pogotovo u odbrani. Dok se igralo ozbiljno mislim da je samo 2 puta ispao u odbrani, dok prema naprijed je imao odlicno poluvrijeme. U drugom poluvremenu je stalo nakon onog pokusaja zakucavanja i djelovalo mi je da je dobio neki udarac. Prvo fuli 2 slobodna, a onda sut za 3 nije bio ni blizu. Kasnije mu svirase onaj glupi faul u napadu nakon akcije sa Blatcheom, a Mirza se samo smije.

Sada je najbitnije sta ce reci Kidd. Nekako sam u zadnjim utakmicama stekao dojam da bi Mirza mogao i ostati u Netsima, jer polako upada u rotaciju. Bilo bi najbolje da on i Blatche budu prve zamjene za KG i Lopeza, ali vidjeli smo da Kidd Blatchea forsira na 4 iako je prosle sezone dosta igrao i na 5.

Joe Johnson :o Ne znam zasto mu frajer ne dade u zadnjoj cetvrtini da ubaci jos koju tricu i srusi rekord.
Mislim da faul nije bio sviran njemu nego Blatche-u.

Mirza bi imao svoje mjesto u rotaciji ukoliko mu Kidd ukaze povjerenje na duge staze. Do sada je izgovor bio losa odbrana i skokovi, no kako se to popravilo, ja se nadam da ce upasti u rotaciju. Mislim da je u zadnjim tekmama takodjer pokazao da je daleeeeko ispred Redze i Plumija, tako da je on taj 4ti igrac, ne racunajuci AK47 koji takodjer moze igrati cetvorku. No ako podjemo od cinjenice da je Mirza objektivno 4ti veliki igrac, onda bi bilo logicno da bude dio rotacije, pogotovo sto im donosi toliko toga u napadu. Dok je on sinoc bio u igri sa DWillom, Netsi su igrali prelijepu kosarku i tada se i pravila najveca razlika.

Kidd je sigurno toga svjestan tako da se nadam da ce upasti u rotaciju. No opet ja ne vjerujem ovim Netsima, previse puta smo se razocarali tako da sam i dalje za to da die u neki tim gdje bi imao svoje minute.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 17 dec 2013, 13:24

LenBias je napisao/la:na sta da pazim? nije ti dovoljno jasno na koji period mislim ili?
ne zelim ti nista objasnjavati, sam si pokazao koliko (ne) znas :)

ONTOP:

fina rola Mirze u prvom poluvaktu. Kako je krenuo mislio sam da nece zavrsiti ispod 20. Ali eto, fina rola. Mozda ostaje zal za nekim promasenim pokusajima za 3 poena kada je bio sam na liniji. Ali opet, nisu to bas njegovi sutevi :mrgreen: Jeste da me sad prenosi i trni mi mozak, ali opet, vridilo je :D

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 dec 2013, 13:32

ne, ti si samo pokazao da nisi skontao na sta mislim ali si pozurio komentarisati ;)

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 dec 2013, 13:33

sinoc je JJ imao svoj show...Mirza vrlo dobar,sto rece neko iznad napokon je pravi u odbrani,i iz utakmice u utakmicu njegova igra u odbrani je na visocijem nivou..o napadu je suvisno pricati..Procenat ubacenih trica jako dobar,igra rastereceno i mozda je subjektivno ali s njim na terenu igra im postaje bolja,brza,i napokon sinoc TIMSKA
cekamo srijedu da vidimo jel ispred Plumlee-a u rotaciji - ja mislim da bi trebao biti

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 17 dec 2013, 13:34

nadam se nekom trejdu Mirze. Veoma moguce da je svo to jutrasnje dogadjanje mozda bila priprema za isti, ali eto, vidjet cemo :D Mozda se i Mirza nametne, pa se ustali u tom prosjeku od 20 min, sto i nije lose :D

@mirzatele

ma JJ je zvijer kad je on fire :D Kad se sjetim sta su on i Al Harrington radili onim zvijezdama u Celctisima :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 dec 2013, 20:36

LenBias je napisao/la:ne, ti si samo pokazao da nisi skontao na sta mislim ali si pozurio komentarisati ;)
Svi smo skontali naravno, ali uvijek se pojavi neka pametnica, jbg ;) no sikiriki
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 17 dec 2013, 21:18

Mirza bi imao finu minutažu kad bi Kidd Blatche-a više koristio na 5. a da Mirza bude zamjena Garnetu na 4.

Ako tako ne bude najbolji je trade.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.