Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

DDR
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la DDR » 16 dec 2013, 00:35

Trequartista je napisao/la::lol: :lol: :lol:

Šta ti je bolan? :mrgreen:

Sačekaj ti misliš da sav novac od market poola za Italiju ide Milanu? :lol: :lol:

Onda mi nije nikako jasno kako su to prošle sezone od market poola Montpeiller dobio 22 miliona iako je svoju grupu završio kao posljednjeplasirani tim. Manchester City je isto uzeo 18 miliona od mareket poola, a u grupi završili četvrti. :lol:

Plasman među 16 najboljih donosi 3,5 miliona. Zvanični UEFA podaci, nemam ti namjeru treći put ponavljati.

Hahahahahah! MINUS 20-30 miliona sigurno (možda čak i više). Jer ste prošle sezone najviše zaradili od svih timova u LP, čak i od Bayerna koji je osvojio LP, a sad kao neki stini minus.... :lol:

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 16 dec 2013, 00:40

Ovdje se piše o zagarantovanom gubitku, on trenutno iznosi sigurnih 7 miliona, tj. neplasman u nock out fazu (3,5 miliona) i 3,5 miliona prihoda od jedne dodatne domaće utakmice, mada se ova domaća utakmica može pokriti sa utakmicama u Evropa ligi.

Juve je prošle sezone zaradio više od Bayerna isključivo zbog market poola i toga što su finale igrala dva njemačka kluba.
Zadnja izmjena: Trequartista, dana/u 16 dec 2013, 00:41, ukupno mijenjano 1 put.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 dec 2013, 00:41

znaci po tebi bi finalista dobio max oko 20 M :mrgreen:
prolazak grupe 3.5 i za pobjede do finala po 1.5 M pa ti izracunaj.
a de mi reci onda kako su prosle sezone timovi ovoliko zaradili.

Juventus 65.3M
bayern 55M
BVB 54.15M
AC.Milan 51.4 M

nisu sigurno skupljajuci po milion :D

i da ne duljimo dalje. idem na spavanje ... LN
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 16 dec 2013, 00:46

Pa kad ne znaš pravila o raspodjeli novca. Juve i Milan su odmah u startu u prednosti jer se market pool dijelio na dva dijela, a kod Nijemaca na tri. Onda skontaš da su Borussija i Bayern igrali u finalu, tj. odigrali isti broj utakmica to znači da automatski nijedna ekipa ne profitira od market poola i da su dobili približno isto novca. Borussija 21, Bayern 19.

Najviše nagrada od UEFA je dobio Bayern, ali je market pool pogurao Juve i Milan.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 16 dec 2013, 01:07

Yucca je napisao/la:Padovan@ druze osvjetlali smo obraz ove sezone :D ;)
Dobro je popravljate se mislim da je ovo najbolji uspjeh kluba, ali slijedeće sezone vas očekujem u borbi za 2.ligu, samo da igrate redovno ;)

@milanist nije ovo ovako kako si pisao, jeste da će Milan najviše zaraditi, ali neće to nikako biti kao npr. Juventus prošle godine, niti se toliko dobija za prolazak grupe.

Ovo je za prošlu sezonu

slika
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 16 dec 2013, 01:22

Tek sad viđoh da je pitao kakve veze ima pozicija na tabeli sa novcem od TV prava, pa samo da se nadovežem na to, volim ja ovako ponekad da se pravim pametan. :mrgreen:

Ukupan iznos market poola varira od zemlje do zemlje, a pozicija na tabeli je bitna zbog raspodjele novca od TV prava, što ti je veći plasman u ligi odmah u startu dobiješ više novca, logično. Zato je konkretno Borussija u odnosu na Bayern prošle sezone zaradila dva miliona više od market poola jer je u prošlu sezonu Lige šampiona ušla kao šampion Njemačke iako su oba tima odigrala isti broj utakmica. Ista je situacija i sa Real Madridom i Barcelonom. Zato Milan ove sezone neće imati ''super bonus'' jer je prošlu sezonu u Seriji A završio kao trećeplasirani, a ispred njega su bili Juve i Napoli.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 16 dec 2013, 08:22

Nije me bilo ovih dana :)

Buffon – jučer neocijenjen, stari dobri Gigi nije imao mnogo posla
Barzagli – doktor, nisu mu napadači Sassuola mogli ni prismrditi
Bonucci – i jučer vila ravilojla u glavi, kako ga Cvjetko Cvjetić izlevati...
Chiellini – standardna njegova partija
Isla – solidan bio, čekam da vidim kad će popraviti centaršut
Peluso – ne može što neće karton fasovati, svaka čast za gol ali momak je i bez toga bio konkretan
Vidal – sa njim na Rusiju 8-) , jaka partija i mora se iduću čuvati kartona
Asamoah – šteta što nije postigao gol, odlično je igrao i probijao
Tevez – svaka čast za tri gola mada misliom da još uvijek ima sebičnosti kod sebe, nekad me nervira što se odmah ne oslobodi lopte
Llorente – uglavnom dobar, imao jakih duela, mislim da će on ove godine ići preko deset golova u ligi

Pogba – namjerno sam ga izostavio iz ovih ''11'' jer je ono sinoć bilo vanzemaljski, građenje, duel, razigravanje, driblanje... igrao za desetke... odbiti svaku ponudu ispod 150 milki... ili još bolje Cvikerash i Obrvash ne dajte ga nikako.

Pita me hanuma kad je počelo poluvrijeme što nema Contea, tamam ga kamera prikaza kako tek izlazi i dolazi na klupu... rekoh ''Garant je kakvu garu prisastavio u uskom prolazu.'' :)

FINO ALLA FINE FORZA JUVE!

Jel sad u srijedu Atalanta?
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 dec 2013, 09:11

Nisam pravio nikakvu računicu i ne vjerujem onim biserima na OBN-u, ali još manje vjerujem da će Juventus izgubiti samo 8 mil. Pa dajte ljudi uozbiljite se, kojih crnih 8 mil :roll:
Nego čitam da je PSG zagrizao za Pogbu i navodno će ponuditi 50 mil. Eto vam prilike da ugrabite Veratija.
Il Club più titolato al mondo!

macak88
Kontakt:

Post Postao/la macak88 » 16 dec 2013, 10:11

Rutinska pobjeda ali meni nedovoljna...Od pocetka se vidjelo da ce se Sassuolo naguziti i da cemo mi trpati i trpati...

Nervira me sto je Conte toliko tvrdoglav...Sinoc ako nisu mogli dobiti priliku neki iz Primavere nece nikada...Zasto ubacivati jednog Padoina ili Fabia ili DJa kada su na toj poziciji mogli dobiti priliku neki iz Primavere....

Bezveze se onda ulaze u Primaveru... :roll:

Leo standardno kriminalan..Ide lik iz greske u gresku...i tu je Conte strasno tvrdoglav...Davno trebao Ogbonna dobiti priliku..Sinoc smo mogli komotno igrati i bez Padoina i DJ-a...a i Fabio umislio da igra Fabio vs Sassuolo...za njega standarno...

slika
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 dec 2013, 10:32

muxa je napisao/la:Nisam pravio nikakvu računicu i ne vjerujem onim biserima na OBN-u, ali još manje vjerujem da će Juventus izgubiti samo 8 mil. Pa dajte ljudi uozbiljite se, kojih crnih 8 mil :roll:
Nego čitam da je PSG zagrizao za Pogbu i navodno će ponuditi 50 mil. Eto vam prilike da ugrabite Veratija.
Ne možeš nikako porediti prošlu sezonu i ovu. I ne možeš gledati koliko je Juventus izgubio ove godine u odnosu na to koliko je dobio prošle godine. Gleda se koliko bi dobili prolaskom u 1/8 finala, a pošto nisu prošli, imaš samo taj gubitak od 8 miliona.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 16 dec 2013, 10:49

:lol: :lol: :lol:

prije je Conte bio problem za Llorentea, a sada kada se ne dodirne sa loptom problem su saigraci jer mu ne daju.. ili jos gore, ima "nesrecu" da mu dodaje Padoin :lol: :lol:

pa kud ide ovaj svijet jbte, dizete Asamou kao da je izdominirao Real, a ne protiv Sasula kojem inter zabije 7 komada.. i pri tome je fulio gol sa 2 metra, da je Bonucci to fulio bio bi kikser.. kad vec pratite te kikseve, kako to da se niko ne sjeti Asamoinog passa prema nazad, frajer dao priliku Sasulu :roll:

i Conte je na kraju tvroglav sto daje Quagli uopste da igra, sta ce Fabio dao gol u Kopenhagenu i izborio penal i jos jedan gol dao protiv Galate.. da nije bilo te flopine sad bi nastavili sezonu bez ikakvog pritiska sa evropa ligom i ne bi se nervirali u Istanbulu jer bi vec tada bili izbaceni iz evrope :lol:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 dec 2013, 11:05

:lol: :lol: :lol:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 dec 2013, 11:15

svi znaju da ce juve ostati bez ogromne kolicine novca samo pojedini forumasi ovdje u to ne vjeruju, ajd nema veze..

koliko je juve zaradio ove godine u LP a koliko prosle, napravi presjek te dvije cifre i sve ce ti biti jasno, razlika toga je gubitak. ne toliko tacna cifra ali tu negdje, racunajuci da bi juve stigao do 1/4 finala onda je cak mozda i veca.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 16 dec 2013, 11:22

milanist je napisao/la:svi znaju da ce juve ostati bez ogromne kolicine novca samo pojedini forumasi ovdje u to ne vjeruju, ajd nema veze..

koliko je juve zaradio ove godine u LP a koliko prosle, napravi presjek te dvije cifre i sve ce ti biti jasno, razlika toga je gubitak. ne toliko tacna cifra ali tu negdje, racunajuci da bi juve stigao do 1/4 finala onda je cak mozda i veca.
bezveze se radujes tim mizernim gubitkom iz lige prvaka ako mislis da ce Juventus radi toga propasti ili da ce ga Milan sustici.. nije Juventus samo Juventus, to ti je Agnelli, a dalje guglaj sam.. pare nikad nisu bile problem za Torino, u sezonama kada smo bili bez ikakvih trofeja, lige prvaka, sa 20k navijaca na stadionu, bez ikakvih problema se trosilo po 50-60 miliona..

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 dec 2013, 11:35

Italia je napisao/la:
milanist je napisao/la:svi znaju da ce juve ostati bez ogromne kolicine novca samo pojedini forumasi ovdje u to ne vjeruju, ajd nema veze..

bezveze se radujes tim mizernim gubitkom iz lige prvaka ako mislis da ce Juventus radi toga propasti ili da ce ga Milan sustici.. nije Juventus samo Juventus, to ti je Agnelli, a dalje guglaj sam.. pare nikad nisu bile problem za Torino, u sezonama kada smo bili bez ikakvih trofeja, lige prvaka, sa 20k navijaca na stadionu, bez ikakvih problema se trosilo po 50-60 miliona..
a ko je rekao da se ja radujem necemu, ovdje samo raspravljamo o gubitku u Lp ove sezone, nije valjda da se ni to ne smije, odmah ispade dosao da vas zahebajem sto ste ispali, nisam vjeruj, naprotiv meni je bilo krivo sto ste ispali, i vi i Napoli vjeruj, volio sam da ste prosli dalje ali eto bi kako bi, ne moze se mijenjati sad nista.

a to koliko je tezak agnelli mene ne interesuje, samo znam koliko god da ima, ako nije voljan ulagati u klub i davati pare iz 'svog' dzepa onda ide malo teze, uzimam za primjer Berlusconija u zadnje 2 sezone, cim nema para nema ni rezultata, a tezak je preko 10 Milijardi pa ti vidi sad.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 16 dec 2013, 11:47

ucini mi se da lajkas ovo ispadanje iz lige prvaka i da se potajno nadas krahu Juventusa radi pisljivih 10-15ak miliona koje ce ekipa izgubiti.. velika je razlika izmedju Berluskonija i Agnellija, Silvio ima pun qrac licnih problema sa kojima se mora nositi da bi dodatno ulagao u ekipu i zbog toga Milan mora prodati igraca kada dodje dobra ponuda, dok iza Juventusa stoje velika imena i velike firme koje ne mogu dopustiti ikakav pad, a kamoli finansijski..

al pogresno te protumacih :D puno sreca u LP i da je osvojite kako sam i prognozirao prije jedno 2 mjeseca :mrgreen:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 dec 2013, 11:58

Kolika bi po vama bila zarada da je Juventus prošao dalje?
Tih 8 mil je direktni gubitak zbog ispadanja a indirektni je puuuno veći (tv prava, sponzorski ugovori...).
Šta mislite zašto su se, kada ste potpisali ugovor sa Adidasom, spominjale različite cifre?
Al evo ako se vi slažete da je taj gubitak 8 mil onda ok, slažem se i ja ;)
Il Club più titolato al mondo!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 16 dec 2013, 12:05

Italia je napisao/la:ucini mi se da lajkas ovo ispadanje iz lige prvaka i da se potajno nadas krahu Juventusa radi pisljivih 10-15ak miliona koje ce ekipa izgubiti.. velika je razlika izmedju Berluskonija i Agnellija, Silvio ima pun qrac licnih problema sa kojima se mora nositi da bi dodatno ulagao u ekipu i zbog toga Milan mora prodati igraca kada dodje dobra ponuda, dok iza Juventusa stoje velika imena i velike firme koje ne mogu dopustiti ikakav pad, a kamoli finansijski..

al pogresno te protumacih :D puno sreca u LP i da je osvojite kako sam i prognozirao prije jedno 2 mjeseca :mrgreen:
Ovo jutro zaista sam primoran da ti repliciram. :mrgreen:

Kao prvo, krivo mi je što je Juve ispao iz LP-a, iz već dosta poznatih razloga.

Na stranu ti problemi koje Silvio ima, on je i dalje jedan od najbogatijih ljudi u Italiji. Čak i da nema privatnih problema, on ne bi ubrizgavao svoj novac u Milan. Kao što to neće činiti ni Agnelli, jer FFP to striktno zabranjuje.
Svi su toga svjesni, osim pojedini forumaši.
Ne znam koliko je Juve izgubio ispadanjem iz LP-a, ali svakako to nije zanemariva cifra. Jer samo treba pogledati prošlu sezonu, u kojoj je Juve zaradio 63 mil.€ ( 39mil. od TV-prava). Ove sezone će se ta cifra dosta smanjiti, pa vjerovatno i prepoloviti.

I izvinjavam se ako sam "skrenuo" sa prvobitne teme.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 16 dec 2013, 12:12

:lol: :lol: probudih se prije pola sata sa ciljem da igram managera, a izvisih sa tobom citavo jutro :mrgreen: :lol:

svaka para znaci nesto, ali ne toliko da se uhvatimo za glavu i pitamo sta sutra, jel sutra moramo prodati Pogbu.. finansijski gubitak jeste al neuporediv sa "sramotom" jer smo ispali iz lige prvaka.. naravno da nece iz svog novcanika izvuci 2-3 miliona pa ubrizgati, zato postoje sponzori.. nisu New Holland i Jeep tek tako bili sponzori, sve je to Agnelli :mrgreen:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 16 dec 2013, 12:14

Italia je napisao/la::lol: :lol: probudih se prije pola sata sa ciljem da igram managera, a izvisih sa tobom citavo jutro :mrgreen: :lol:

svaka para znaci nesto, ali ne toliko da se uhvatimo za glavu i pitamo sta sutra, jel sutra moramo prodati Pogbu.. finansijski gubitak jeste al neuporediv sa "sramotom" jer smo ispali iz lige prvaka.. naravno da nece iz svog novcanika izvuci 2-3 miliona pa ubrizgati, zato postoje sponzori.. nisu New Holland i Jeep tek tako bili sponzori, sve je to Agnelli :mrgreen:
Idi igraj igrica. :D Doduše igrao bi' i ja, ali sam pogubio živce zbog ovog novog FM14. :lol:

I odlazim sa ove teme. :D
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.