Dvojica spomenuti su dovedeni upravo u januaru, zato kažem vidjet ćemo.Trequartista je napisao/la:Pa prestali su se dovoditi polovljanci, od ljeta su tu Ogbonna, Llorente i Tevez, oni vala nisu polovnjaci.
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Idući merkato očekivat igrače koji igraju krila. Sad vjerovatno ako Radja dođe biće dobro.
Da se hoćemo Vučka riješit' i koji milion uzet' bila bi fantazija. Kvaljarela neće sigurno iz kluba k'o ni PDC. Ne može ih se čovjek riješit' nema šanse.
Da se hoćemo Vučka riješit' i koji milion uzet' bila bi fantazija. Kvaljarela neće sigurno iz kluba k'o ni PDC. Ne može ih se čovjek riješit' nema šanse.
Allegri je gospodin!
Čoveče ti mene citiraš a pričaš sam sa sobom.ultrasstyle_tz je napisao/la:nije lapsus, Koentrao je za cini mi se manje od 15 miliona (ili je cak posudba bila u ptanju) trebao u Junajted zadnji dan prelaznog roka, ali transfer nije stigao da se zakljuci...
a sto se tice Kaseresa, nije svaki rezervista Padoin...postoje i kvalitetni rezervisti kakav je sigurno Kaseres..nekom je Isko klupa, ili Fabregas ili Gece, a nekom Padoin..to je do kluba a ne do igraca.
a ovoj ekipi fali i iskustva u LP... sto se tice velikana, moraju velikani nositi dres Juventusa- to stoji..ali velikan se ne mora kupiti kao velikan, moze se i stvoriti..Pogba je velikan a afirmisan je kod nas..Matri je placen 15 mil, Ogbona 13 itd itd pa nikad nece biti velikani...pogledas igraca i vidis dal zna il ne zna, valjda toliko poznajes fudbal...
vidis Padoina ili Matrija da ne znaju sa skoro 30 banki, jasno je da nece nikad ni naucit.. Vidis Koentraa, Kaseresa ili Veratija i odmah ti je jasno da znaju pa cak i ako ih trener ne koristi na pravi nacin.
mi jos uvijek cekamo dosta igraca, "kad Seba proigra", "vidjet ces ti Markizija naredne sezone" , "Ogbona ce bit zmaj" itd itd a oni svi blizi 30-oj nego 20-oj, sta ga imas cekat ako do sad nije proigrao nece nikad.
al me fascinira dokle ce se ic u zastiti ove generacije, nema ko se nije popljuvao radi par levata iz ove ekipeod Kapela, Modjija, Juventusa iz 2006., sad smo poceli omalovazavati i 95-98 da bi "opravdali" ove levate
..ajd ima jos , kako je krenulo docemo i do Platinija i generacije 82-85

Gde ti nalaziš reči da neko pljuje generaciju 95-98

Prvo uzdigneš Juve, tj. veličinu istog, pa zatim napišeš jbg nekome je Kaseres klupa, a nekome Padoin i na sve to pre toga kažeš da kod nas rezerva Barse treba da igra i automatski pljuneš to što si uzdizao. Pa taj Kaseres je i kod nas rezerva, dakle bio u Barsi rezerva i kod nas je isto, stvarno me nekada ubaciš u lavirinit ti čoveče u svakom sledećem postu protivrečiš sam sebi i tako u krug se vrtiš.
U ostalom mnogo površno gledaš na stvar, osporavaš ekipu zbog ispadanja, a eto npr. jedam Milan je otišao u 16, da li to automatski znači da su oni bolji od nas ? Stvarno nekada pomislim da imaš 15 godina. Ispadanje jeste katastrofa, ali isto tako osporavati ceo tim na osvnou istog je smešno, tim dominira Italijom 3 godine i svake godine je sve jači, samo neka nastavi da raste, doći će i završnice u Evropi, kada je rad dobar nikada rezultati nisu izostajali, uvek to bude nagrađeno ovako i onako. A mi rezultate imamo, dva uzastopna skudeta, dva uzastopna Super Kupa i nastavlja se....
Kad čitam šta pišeš krivo mi što nisam bio na forumu u sezonama kada smo bili 7. šta li si tih godina pisao majko sveta

Ali evo jedno da se složimo Seba nema kvalitet za Juve, očekivalo se da on bude nosilac, on to ne može da bude i treba ga pustiti da ide u neku Parmu i tsl. jer to je realno njegov domet.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Trequartista je napisao/la:Znači ova trenutna ekipa Juventusa je lošija od prošlosezonke?
Sa Matriem,Quagli,Vucinicem i Gio mi smo dosli da 1/4 LP sad imamo duplo bolji napad i ispadnemo u grupi znaci ove sezone minimalno smo trebali igrati 1/4 uz malo srece i 1/2 sa sadasnjim napadom koji je svemirski brod za proslogodisnji
Znaci nismo napredovali u odnosu na proslu godinu sa boljom ekipom tj istom ekipom kojoj su dodana dva ekstra napadaca mi ispadnemo u grupi za to nema opravdanja
Brajkula@ druze niko ne kaze da je ova ekipa losija naprotiv bolja od proslogodisne zbog napadaca ali ispali smo u grupi LP
Dominiramo ligom ali reci mi jeli trenuta Seria A neko mjerilo snage nekog tima u evropi realno nije,znaci moras dokazati u Evropi tj LP da vrijedis a mi ispadnemo u grupi znaci sa ovom ekipom to je katasrtofa
- Trequartista
- Kontakt:
Za ispadanje treba prvenstveno kriviti Contea i pojedine igrače, a ne Marottu i klupsku politiku. Mister je pogriješio u pojedinim utakmicama i zato smo sada platili ceh ispadanjem, ovaj neuspjeh ide na Conteovu dušu, on je toga svjestan.
Neiskusan je on još uvijek u Evropi, neka ga neka uči polako. Ispao je i Chelsea prošle sezone kao prvak Evrope pa niko nije govorio da imaju slabu ekipu, United prije dvije sezone od Basela isto tako, dešava se.
Neiskusan je on još uvijek u Evropi, neka ga neka uči polako. Ispao je i Chelsea prošle sezone kao prvak Evrope pa niko nije govorio da imaju slabu ekipu, United prije dvije sezone od Basela isto tako, dešava se.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dominacija je neminovnost!
Trequartista je napisao/la:Za ispadanje treba prvenstveno kriviti Contea i pojedine igrače, a ne Marottu i klupsku politiku. Mister je pogriješio u pojedinim utakmicama i zato smo sada platili ceh ispadanjem, ovaj neuspjeh ide na Conteovu dušu, on je toga svjestan.
Apsolutno se slazem jedini krivac je Conte i igraci to je cinjenica
Ali isto je cinjenica da sa boljom ekipom od proslogodisnje ispadamo u grupi znaci da je ovaj rezultat katastrofa i jedan veliki samar upozorenja
- Trequartista
- Kontakt:
Ne gledam ja tako na ovo ispadanje. Rezultati se sumiraju tek na kraju, ako ostanemo bez trofeja, čitaj Scudetta tek se onda može pričati o katastrofi.
Ja lično hoću Scudetto, moramo naplatiti dug iz perioda 2007-2011.

Trequartista je napisao/la:Ne gledam ja tako na ovo ispadanje. Rezultati se sumiraju tek na kraju, ako ostanemo bez trofeja, čitaj Scudetta tek se onda može pričati o katastrofi.![]()
Ne govorim ja o katastrofalnoj sezoni sa scuddetom ona ce biti uspjesna nego samo o rezultatu LP jer tu se mjeri snaga tima koliko si mocan u evropi znaci trebali smo napredovati kao ekipa svake godine pomalo,a mi napravili dva koraka naprije prosle godine pa ove dva unazad to je problem,sto ce Marotta imati opravdanje sa ispadanje da nema para za dobra pojacanja da jos nadogradis ekipu ili jos vise ojaca da budes jos blize najacim evropski ekipama
- IlCapitano
- Kontakt:

Dobro je, već sam se bio prepao da će Nanda na klupu staviti.

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
nije Conte igrao u Kopenhagenu protiv poluamaterskih igraca i (ne)bio u stanju zabiti gol poluamaterima.. jedno je kad trener use*e sa formacijom kao sto je to redovno radio Ranieri pa smo igrali na qrac nalik, a drugo je kada dominiras a lopta prosto nece u gol.. a pri tome Galata i Kopenhagen zabiju 3 gola iz ukupno 3 suta na gol.. to je sportska sreca.. isto tako nije Conte bespotrebno oborio Ramosa, niti je rekao Chielliniju da dobije crveni karton..
od pocetka sezone igramo dominantno, osim intera koji je bio egal niko nas nije "nadigrao", pa cak ni Viola.. bitno je da ekipa igra dobro, doci ce i trenutci kada cemo mi biti "sretni".. sta se zalite vise na Contea, zapitam se dal' se iko sjeca patnje prije Contea.. muka je bilo gledati kako se bezidejno patimo i gubimo, o evropi sanjali, a prica o Scudettu je bila "eh da nije Calciopolija bilo" iltiga fantazija.. ne bih ga mjenjao za 10 Messija
od pocetka sezone igramo dominantno, osim intera koji je bio egal niko nas nije "nadigrao", pa cak ni Viola.. bitno je da ekipa igra dobro, doci ce i trenutci kada cemo mi biti "sretni".. sta se zalite vise na Contea, zapitam se dal' se iko sjeca patnje prije Contea.. muka je bilo gledati kako se bezidejno patimo i gubimo, o evropi sanjali, a prica o Scudettu je bila "eh da nije Calciopolija bilo" iltiga fantazija.. ne bih ga mjenjao za 10 Messija
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- Trequartista
- Kontakt:
Conte još uvijek ponekad pravi tvrdoglave poteze i hoće da istraje u svome iako to radi bespotrebno, brani ga koliko hoćeš, ali tako je kako je. U jednom od postova iznad fino je navedeno da su krivi Conte i pojedini igrači (zna se koji).
Niko ni ne spominje ''tjeranje'' Contea i njegov odlazak, već kad je neko kriv, kriv je, nema tu neke priče.
Niko ni ne spominje ''tjeranje'' Contea i njegov odlazak, već kad je neko kriv, kriv je, nema tu neke priče.
- AvantiSignora
- Kontakt:
Pepe (Twitter): "Osim rezultata, sve je ok sa mojom nogom!"
Da se hoce vise vratiti pa da dobijemo pravo pojacanje
... Eh kad bi ufatio onu formu prije te povrede bilo bi super.
Danas tekma, samo pobjedu ocekujem. Nakon izlazka iz LS vrijeme da ovaj naslov sto prije obezbjediti.
Da se hoce vise vratiti pa da dobijemo pravo pojacanje

Danas tekma, samo pobjedu ocekujem. Nakon izlazka iz LS vrijeme da ovaj naslov sto prije obezbjediti.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo
Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo
-
- Kontakt:
Ja mislim da su transferi Juvea bili solidni i dobilo se na širini u kadru i zato mi je čudno da ove sezone ekipa izgleda nekako slabije i nema prave svježine.
Ja sam o tome čini mi se i prije govorio, nekako mi je u sezonama prije pod Conteom bilo više te svježine, ekipa je pucala od nabrijanosti, želje , htijenja, bila je rastrčana, dinamična. Postojala je i veća kompaktnost.
Utakmica mi je jedna ostala u sjećanju (eto zaboravih protivnika...
), gdje je Juve čini mi se prednost od 2 gola razlike prokockao i totalno je izostala ta kompaktnost , sigurnost. Ekipa je do sada dosta zavisila od te emocije, svi su ginuli za Contea, a nekako kad taj element malo nestane, onda krenu neke stvari niz brdo.
Juve će uzeti titulu u Serie A 99 %, a u Ligi prvaka sam ga vidio najmanje u četvrtfinalu. I dalje sam siguran da ova ekipa ima potencijal i da je definitivno mogla doći među osam najboljih. Samo eto čudno da je prošle sezone sve bolje izgledalo, a ove je kadar širi. Malo je ova ozljeda Pirla poremetila stvari isto. Ali to nije jedini uzrok....
Ja sam o tome čini mi se i prije govorio, nekako mi je u sezonama prije pod Conteom bilo više te svježine, ekipa je pucala od nabrijanosti, želje , htijenja, bila je rastrčana, dinamična. Postojala je i veća kompaktnost.
Utakmica mi je jedna ostala u sjećanju (eto zaboravih protivnika...

Juve će uzeti titulu u Serie A 99 %, a u Ligi prvaka sam ga vidio najmanje u četvrtfinalu. I dalje sam siguran da ova ekipa ima potencijal i da je definitivno mogla doći među osam najboljih. Samo eto čudno da je prošle sezone sve bolje izgledalo, a ove je kadar širi. Malo je ova ozljeda Pirla poremetila stvari isto. Ali to nije jedini uzrok....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- IlCapitano
- Kontakt:
Ma nisu oni izgubili na svježini, nego Conte jednostavno pokušava njima "ugraditi" onu rutinu koju je imao njegov Juve dok je bio igrač i "naučiti" ih da mogu zadržati prednost čvrstom odbranom, a realno, od pojedinih igrača to nikad neće moći izvući.
Ovaj sastav ima stvarno veliku napadačku moć, vidjelo se to protiv Reala, ali eto, on je trener, nisam ja.
Ovaj sastav ima stvarno veliku napadačku moć, vidjelo se to protiv Reala, ali eto, on je trener, nisam ja.

Pa dobro, ali i dalje Juve ima dovoljno igrača da odigra čvrstu odbranu. I dalje je tu dovoljno igrača s kojim se čvrsto i kompaktno može odigrati. Odbrana je čak tu jedna od jačih u Evropi...IlCapitano je napisao/la:Ma nisu oni izgubili na svježini, nego Conte jednostavno pokušava njima "ugraditi" onu rutinu koju je imao njegov Juve dok je bio igrač i "naučiti" ih da mogu zadržati prednost čvrstom odbranom, a realno, od pojedinih igrača to nikad neće moći izvući.
Ima tu do Conteove tvrdoglavosti, ali malo i do toga što mi se neki igrači ne čine da su u top formi kao npr prošle sezone...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- IlCapitano
- Kontakt:
Toliko o odlasku na kraju sezone.Conte "I want to win the CLwith Juventus. There is the enthusiasm, passion & patience, but we need to stay on the right path."

I Zuliani je isto napisao: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Isla, Vidal, Pogba, Asamoah, Peluso, Tevez, Llorente.
Nadam se da će biti ovako, jer već mi se bilo smorili da gledam Padoina u sredini.
Nadam se da će biti ovako, jer već mi se bilo smorili da gledam Padoina u sredini.
1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- masteRofPoker
- Kontakt:
Hvala ti Boze da i to dozivim i vidim. Prejak igrac sredine terena. Ocekujem jednu njegovu bombu. Asamoah daje gol, poklon.Carli je napisao/la:Asamoa u sredini![]()

I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.