anel81m je napisao/la:Razlika je to što su ovi optuženi zbog kladionica dok Željo i co zna se zašto su štimali i plus Travnik je optužen za tekme negdje 2009-2010 god.
U ovoj Državi svako punoljetan može da podigne optužnicu protiv bilo koga na principu OSNOVANE SUMNJE. Ukoliko si punoljetan i Ti možeš podići takvu optužnicu. Ista mora biti dokumentirana dokazima o štimanju. Dokazi Ti mogu biti slijedeći: Željo i Leotar imaju dobre odnose; Željo nije izašao u najboljem sastavu; Željo je svoj CILJ ostvario 3-4 kola prije kraja sezone (obezbjedili titulu prvaka Države); Željo se nije želio zalagati dovoljno da bi "spasio" Slobodu, GOŠK, Slaviju, Rudar P., ....; Željo je igrao sa 20% sopstvenih mogućnosti; igrači Želje su bili mamurni od proslave Duple krune, ama postoji milion stvari za osnovanu sumnju.
Ako Ti je pak "krivo" zbog Željinog "štimanja", možeš istu optužnicu sročiti i protiv MUTD, Čelzija, Arsenala, Real M., Barce, Bajerna, Liverpula, Totenhema, jer su u nekim utakmicama (za njih nebitnim) igrali u kombinovanom sastavu ili čak sa juniorima. Sve Te ekipe i Klubovi su "nepošteni", jer se nisu borili u najjačim sastavima, zarad sebe, a da bi omogućili protivnicima lakši duel ili protivnicima protivnika.
Nemojte misliti, kako u ovoj Ligi nema "štela", ali treba razlikovati "štelu" od "štele".
Ja pak mislim, da u ovoj Državi najviše štele oni Klubovi, koji dižu najveću halabuku. Međutim, to je samo moje mišljenje, koje ne mora biti ispravno, ali u životu je to obično tako. Političari nam pričaju o dobrobiti zarad naroda, kurve o poštenju, doktori nauka o sopstvenoj inteligenciji, narkomani o tome kako je droga "spas", alkoholičari o dobroj krvnoj cirkulaciji i ljekovitim svojstvima istog, pušači o Fidelu Castru koji ima milion godina, a duhan ga još nije ubio i slično.
P.S. Žao mi je ako ove godine Leotar ispadne, jer mi onda Željo neće imati sa kim šteliti tekme, a insajderi neće moći šta pričati ili pisati po raznim portalima.
Našteljen sportski pozdrav svim urotnicima.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".