Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

iVar
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la iVar » 14 dec 2013, 19:05

bagrcavi je napisao/la:
iVar je napisao/la:
Signore je napisao/la:Cuo sam ja ovo za Tita, pogledao i nekoliko dokumentaraca. Cini se kao vrlo vjerojatno.
joj kad bi bilo, kako bi se javno smijao svim zaluđenicima komunizma, ovog jugoslavenskog :lol: :lol:
Titova juga bi isvršio harakiri. :lol:
:lol: :lol: :lol: oplakah
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Pa dobro lose je bilo u Titino vrijeme. Placalo se studiranje,zdravstvo,nisi nigdje mogao s juginim pasosem,nije ti firma placala ljetovanje i kupovala stanove,bilo siromastva za razliku kako je danas. Necu vise da se nebi razvuklo do psovanja
Druže, sve to što ti nisi plaćao, što si imao besplatno, itekako si platio, plaćaš i sad. Samo nađi vanjski dug Jugoslavije, i dio koji Bosna otplaćuje i eto ti odgovor otkud Bosancima novi stojadini sedamdesetih godina, ljetovanja i tako.
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 dec 2013, 19:20

LenBias je napisao/la:pa ljudi su intelektualni zivot, zar stvarno moze neko misliti kako u tolikom svemiru pored nas nema ni vise ni jedan jedini oblik intelektualnog zivota, meni je to neshvatljivo, ako smo mi najsavrsenije sto postoji (u sto sumnjam stvarno) i da postoji zemlja kao jedno jedino mjesto da postoji nesto poput nas onda je taj svemir prilicno nikakav na kraju krajeva
slika

evo ti buraza i rodjak mnogima na ovoj temi :lol:

Nemate pojma koliko je stete Tito nacinio ovim prostorima, od rata preko ostalih stvari, raspad i krah (ekonomski) je bio neminovan
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 14 dec 2013, 19:25

po cemu si to zakljucio?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 dec 2013, 19:26

ne zelim da ulazim u raspravu, znam da nece imati kraja :D

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 14 dec 2013, 19:29

Dobro si rekao placamo i sad duplo samo sto sada nista od toga nemamo. Imamo pola miliona nezaposlenih.95% unistenih gigantskih fabrika koje su pravile od igle da aviona,skolovane i obrazovane ljude koje traze po kontejnerima i prodaju steke s vrata ko zeljezo,strah od bolesti i odlaska u bolnicu jer nemaju za lijecenje. Ali zato imamo nacionalisticke stranke sada koje se brinu o svom narodu dok prave vile po jadranskom moru i bh planinama,,imamo politicare koji se dogovaraju 20 godina a nista za narod nisu uradili. Druze ja sam 1966-o godiste i znam sta ti govorim. Svaka ideologija ima nedostatke ali kad usporedimo onu i ovu to su nebo i zemlja. I nemoj da se raspravljamo popusit cemo ban i ti i ja ;)
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 14 dec 2013, 19:31

@BL
gdje sam ja rekao da su dosli anunakiji ili nesto slicno, informisi se malo pa me onda usporedjuj sa doticnim ;) sto se mene tice samo nema sanse da u tolikom prostoru kakav je svemir nema vise nigdje inteligentnog oblika zivota slicnog nama (da ne govorim o nekom drasticno superiornijem), matematika mi cista ne dozvoljava da nesto tako mislim, nista vise, nikakve evolucije, teorije ili nesto slicno tome, velika je to razlika, ogromna ali izgleda da ti nisi ni shvatio kako treba moj stav ali si me uporedio sa nekim ko ti je prvi pao na pamet iz serijala kojeg niko normalan ne shvata ozbiljno

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 14 dec 2013, 19:32

Revolucija=jedina solucija
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 dec 2013, 19:32

slika
samo se igramo :P sta vam je :D

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 14 dec 2013, 19:34

pa igramo se kada ostanemo bez teksta i ne skontamo neciji stav, naravno da se igramo, neka onda ostane na tome da smo se igrali, ocito je to najbolja solucija u ovom slucaju

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 dec 2013, 19:37

ma zaboljela me glava od ove teme, mogu ja tebe do sutra ubjedjivati, ti mene i opet se nista nece promijeniti. To ti je takva tema drug moj, vjerovatno nisi imao iskustva s takvim temama ili volis onaj fazon iz supljeg u prazno :D
[youtube][/youtube]

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 14 dec 2013, 19:44

Bosniacum Lilium je napisao/la:ma zaboljela me glava od ove teme, mogu ja tebe do sutra ubjedjivati, ti mene i opet se nista nece promijeniti. To ti je takva tema drug moj, vjerovatno nisi imao iskustva s takvim temama ili volis onaj fazon iz supljeg u prazno :D
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 14 dec 2013, 19:45

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Dobro si rekao placamo i sad duplo samo sto sada nista od toga nemamo. Imamo pola miliona nezaposlenih.95% unistenih gigantskih fabrika koje su pravile od igle da aviona,skolovane i obrazovane ljude koje traze po kontejnerima i prodaju steke s vrata ko zeljezo,strah od bolesti i odlaska u bolnicu jer nemaju za lijecenje. Ali zato imamo nacionalisticke stranke sada koje se brinu o svom narodu dok prave vile po jadranskom moru i bh planinama,,imamo politicare koji se dogovaraju 20 godina a nista za narod nisu uradili. Druze ja sam 1966-o godiste i znam sta ti govorim. Svaka ideologija ima nedostatke ali kad usporedimo onu i ovu to su nebo i zemlja. I nemoj da se raspravljamo popusit cemo ban i ti i ja ;)
jel hoćeš promjenu? hajde drug onda da početkom godine registrujemo politički pokret u kojem neće biti predsjednika niti direktora, samo vođe timova za određene stvari, da radimo timski, i da okrenemo raju koja hoće promjene, i da radimo pravu stvar..jesi za? ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 dec 2013, 19:46

:lol: :lol: :lol: :lol:

pregledao sam haman sve od njega, u slicnom sam fazonu trenutno, kralj leek ! :D

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 14 dec 2013, 19:54

iVar je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Dobro si rekao placamo i sad duplo samo sto sada nista od toga nemamo. Imamo pola miliona nezaposlenih.95% unistenih gigantskih fabrika koje su pravile od igle da aviona,skolovane i obrazovane ljude koje traze po kontejnerima i prodaju steke s vrata ko zeljezo,strah od bolesti i odlaska u bolnicu jer nemaju za lijecenje. Ali zato imamo nacionalisticke stranke sada koje se brinu o svom narodu dok prave vile po jadranskom moru i bh planinama,,imamo politicare koji se dogovaraju 20 godina a nista za narod nisu uradili. Druze ja sam 1966-o godiste i znam sta ti govorim. Svaka ideologija ima nedostatke ali kad usporedimo onu i ovu to su nebo i zemlja. I nemoj da se raspravljamo popusit cemo ban i ti i ja ;)
jel hoćeš promjenu? hajde drug onda da početkom godine registrujemo politički pokret u kojem neće biti predsjednika niti direktora, samo vođe timova za određene stvari, da radimo timski, i da okrenemo raju koja hoće promjene, i da radimo pravu stvar..jesi za? ;)
Da sam mladji sigurno bi ali posto sam stari kenjac malo je kasno za to. Druze zao mi omladine pa sam se zato ukljucio u diskusiju. Ziv ti bio i kao sto sam napisao ove teme su zabranjene na ovakvim mjestima pa bi bolje bilo da prekinemo ;)
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 14 dec 2013, 19:55

e treba nam iskustvo :mrgreen:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 14 dec 2013, 20:13

Druže, sve to što ti nisi plaćao, što si imao besplatno, itekako si platio, plaćaš i sad. Samo nađi vanjski dug Jugoslavije, i dio koji Bosna otplaćuje i eto ti odgovor otkud Bosancima novi stojadini sedamdesetih godina, ljetovanja i tako.
sve radom ostvarili,nista nisu krali i drugom guzi.. lizali.
sta mozemo ja i ti danas ostvariti?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 dec 2013, 20:22

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Nemate pojma koliko je stete Tito nacinio ovim prostorima, od rata preko ostalih stvari, raspad i krah (ekonomski) je bio neminovan
Kafanska filozofija. :mrgreen:
Da je Tito bio los nebi ga narod toliko volio vjeruj. Kao sto se narod jos uvijek sjeca Kulina bana i dobrijeh dana, tako ce se za 1000 godina sjecati i Tita i dobrijeh dana. Niko im nije do koljena.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 14 dec 2013, 20:23

Bosniacum Lilium je napisao/la::lol: :lol: :lol: :lol:

pregledao sam haman sve od njega, u slicnom sam fazonu trenutno, kralj leek ! :D

ovaj mu je najjači. gledao sam ga jedno 20 puta i uvijek se ismijem ko budala.

[youtube][/youtube]
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 14 dec 2013, 20:25

Ne znam kako neko može tvrdit da je bolje sad nego prije, usporedi samo ekonomsku situaciju, pogledaj statistike o broju zaposlenih, o prihodima iz privrede...
Da je bolje sad tvrde samo ratni profiteri i pljačkaši ili oni koji mrze komunizam pa samim tim i sve što je on dao.
Pa kako nije bilo bolje kad smo bili sila u svemu, a sad smo dno dna.
Pustiću sunce da topi ljubav!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 dec 2013, 20:32

''Ta ce on (Tito) :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori