Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Claus
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Claus » 13 dec 2013, 15:03

Elegant je napisao/la:Isto tako ni danas se ne zna kako je nastao covjek i zivot na zemlji, a pitanje je kad ce se to otkriti.
Zanimljiv je i ovaj dio. Kako očekuješ da na to pitanje dobijemo odgovor u budućnosti, ako već nismo do sada. Tu će uvijek biti najmanje 3 nama dobro poznate teorije o nastanku čovjeka: vjerska (Bog je stvorio Adama i Evu, bla, bla...), naučna (Darwinova teorije evolucije da je čovjek nastao od majmuna) i "vanzemaljska", tj. da smo došli na Zemlju s druge planete.

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Cautinho » 13 dec 2013, 15:26

Evo i 50. jubilarne stranice.
Kakvi ste da ubacim nekakvu anketicu,dajte prijedloge :)
Keep walking.

hoshafka
Kontakt:

Re: Odg: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la hoshafka » 13 dec 2013, 15:38

Cautinho je napisao/la:Evo i 50. jubilarne stranice.
Kakvi ste da ubacim nekakvu anketicu,dajte prijedloge :)
Postoje li vanzemaljci :?:
Ima li piramida u BiH :?:
Pustiću sunce da topi ljubav!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 14 dec 2013, 00:32

postoji li zivot na marsu,dali je sve onako kako NASA prezentuje javnosti,ili nas obmanjuju, :?:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 dec 2013, 00:43

wienultras je napisao/la:postoji li zivot na marsu,dali je sve onako kako NASA prezentuje javnosti,ili nas obmanjuju, :?:
Zivot je sirok pojam. Bakterije i jednostavni jednocelijski organizmi su takodje zivot.
Ako mislis na inteligentan zivot, svemirske civilizacije i vanzemaljce, moze se reci da gotovo sigurno ne postoje na Marsu.
Sto se tice bakterija i organizama, NASA bas to i istrazuje i o tome se diskutuje.
Ima i jedna teorija da je zivot na Marsu postojao ranije ali da je nestao.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 14 dec 2013, 00:49

calcio je napisao/la:
wienultras je napisao/la:postoji li zivot na marsu,dali je sve onako kako NASA prezentuje javnosti,ili nas obmanjuju, :?:
Zivot je sirok pojam. Bakterije i jednostavni jednocelijski organizmi su takodje zivot.
Ako mislis na inteligentan zivot, svemirske civilizacije i vanzemaljce, moze se reci da gotovo sigurno ne postoje na Marsu.
Sto se tice bakterija i organizama, NASA bas to i istrazuje i o tome se diskutuje.
to znam pratio sam,ali pojavile su se te neke slike gustera,ovog onog,ili onaj svemirski brod na mjesecu,velicine manhatna u njujorku...ja ipaak mislim da nesto kriju

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 dec 2013, 00:56

Claus je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Isto tako ni danas se ne zna kako je nastao covjek i zivot na zemlji, a pitanje je kad ce se to otkriti.
Zanimljiv je i ovaj dio. Kako očekuješ da na to pitanje dobijemo odgovor u budućnosti, ako već nismo do sada. Tu će uvijek biti najmanje 3 nama dobro poznate teorije o nastanku čovjeka: vjerska (Bog je stvorio Adama i Evu, bla, bla...), naučna (Darwinova teorije evolucije da je čovjek nastao od majmuna) i "vanzemaljska", tj. da smo došli na Zemlju s druge planete.
Nauka cijelo vrijeme otkriva nove stvari. Pozadinska radijacija i sirenje univerzuma ukazuje da je svemir nastao velikim praskom. Te dvije stvari su otkrili u zadnjih 50 godina. U CERN-u istrazuju kako je doslo do praska i sta se desilo. Znaci ako nismo do sada otkrili odgovor ne znaci da necemo nikada. Nauka i tehnologija napreduju svakodnevno. Ali pitanje je hoce li to biti dovoljno, mnogi uopste ne vjeruju u nauku. Iako koriste njene pogodnosti.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 dec 2013, 01:00

wienultras je napisao/la:
calcio je napisao/la:
to znam pratio sam,ali pojavile su se te neke slike gustera,ovog onog,ili onaj svemirski brod na mjesecu,velicine manhatna u njujorku...ja ipaak mislim da nesto kriju
Ako si to vidio negdje na internetu, onda je sigurno istina. Internet nikad ne laze. :)

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 14 dec 2013, 11:17

Evo ankete :arrow:
Keep walking.

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 14 dec 2013, 11:21

sta mislite na ovo, ne pojavljuje se jedan video nego stotine njih i svi su slici pa skoro isti

[youtube][/youtube]

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 14 dec 2013, 11:38

black64 je napisao/la:sta mislite na ovo, ne pojavljuje se jedan video nego stotine njih i svi su slici pa skoro isti

[youtube][/youtube]
to vec zadire u vjeru,da se nebi poceli raspravljati jesul to meleci,ili mali zeleni,bolje da si preskocio :P

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 14 dec 2013, 12:12

cuj dvoje glasalo da osim nas nema inteligentnog zivota u svemiru :lol: svaka cast onom ko tako glasa, nema sta :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 14 dec 2013, 12:34

Glasao sam NE, jer ne vjerujem da ima intelektualnog života, onog i u onom obliku na koji se poima kroz mišljenja i stavove izražene ovdje na forumu (Mars, mjesec, izvanzemaljci, ljubičasto-žuto-crveno-zelena stvorenja itd).

Vjerujem u Gajb i drugi svjet koji nije naucno dokazan, spram ovog drugog koji očito jest :lol:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 14 dec 2013, 12:42

pa ljudi su intelektualni zivot, zar stvarno moze neko misliti kako u tolikom svemiru pored nas nema ni vise ni jedan jedini oblik intelektualnog zivota, meni je to neshvatljivo, ako smo mi najsavrsenije sto postoji (u sto sumnjam stvarno) i da postoji zemlja kao jedno jedino mjesto da postoji nesto poput nas onda je taj svemir prilicno nikakav na kraju krajeva
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 14 dec 2013, 12:43

LenBias je napisao/la:pa ljudi su intelektualni zivot, zar stvarno moze neko misliti kako u tolikom svemiru pored nas nema ni vise ni jedan jedini oblik intelektualnog zivota, meni je to neshvatljivo, ako smo mi najsavrsenije sto postoji (u sto sumnjam stvarno) i da postoji zemlja kao jedno jedino mjesto da postoji nesto poput nas onda je taj svemir prilicno nikakav na kraju krajeva
I could not agree more.
My man.
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 14 dec 2013, 12:57, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 14 dec 2013, 12:52

LenBias je napisao/la:pa ljudi su intelektualni zivot, zar stvarno moze neko misliti kako u tolikom svemiru pored nas nema ni vise ni jedan jedini oblik intelektualnog zivota, meni je to neshvatljivo, ako smo mi najsavrsenije sto postoji (u sto sumnjam stvarno) i da postoji zemlja kao jedno jedino mjesto da postoji nesto poput nas onda je taj svemir prilicno nikakav na kraju krajeva
+1

Ogromna je sansa da se je dogodila jos jedna Zemlja u svemiru.Isto rastojanje od centralne zvijezde i eto ti ga.+30 temp.,voda,fotosinteza i dobijes zivot.Dobijes bakterije i dalje znas.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 14 dec 2013, 13:04

A u slučaju da fkt postoje napredne vrste u svemiru, šta mislite jel imaju iste vjere k'o kod nas :mrgreen:
i vjerujem da južnoamerikanci nikad ne bi saznali ni za katoličanstvo ni za islam da nije bilo ovih doseljenika, konkvistadora i sl. :) oni su do tad vjerovali u Boga sunca i tako :D
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 14 dec 2013, 13:10

iVar je napisao/la:A u slučaju da fkt postoje napredne vrste u svemiru, šta mislite jel imaju iste vjere k'o kod nas :mrgreen:
i vjerujem da južnoamerikanci nikad ne bi saznali ni za katoličanstvo ni za islam da nije bilo ovih doseljenika, konkvistadora i sl. :) oni su do tad vjerovali u Boga sunca i tako :D
inace i mi smo ovdje izmislili vjeru. :)
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 14 dec 2013, 13:15

ako nije bilo ironično, onda je "izmislili" - key point 8-)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 14 dec 2013, 13:20

iVar je napisao/la:ako nije bilo ironično, onda je "izmislili" - key point 8-)
nisam se fino izrazio,mozda je bolje reci da je dosla i nama sa drugog podrucja.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 4 gosta.