Zanimljiv je i ovaj dio. Kako očekuješ da na to pitanje dobijemo odgovor u budućnosti, ako već nismo do sada. Tu će uvijek biti najmanje 3 nama dobro poznate teorije o nastanku čovjeka: vjerska (Bog je stvorio Adama i Evu, bla, bla...), naučna (Darwinova teorije evolucije da je čovjek nastao od majmuna) i "vanzemaljska", tj. da smo došli na Zemlju s druge planete.Elegant je napisao/la:Isto tako ni danas se ne zna kako je nastao covjek i zivot na zemlji, a pitanje je kad ce se to otkriti.
Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
- Cautinho
- Kontakt:
Re: Odg: Najveće svjetske misterije
Evo i 50. jubilarne stranice.
Kakvi ste da ubacim nekakvu anketicu,dajte prijedloge

Keep walking.
Re: Odg: Najveće svjetske misterije
Postoje li vanzemaljciCautinho je napisao/la:Evo i 50. jubilarne stranice.

Ima li piramida u BiH

Pustiću sunce da topi ljubav!
-
- Kontakt:
postoji li zivot na marsu,dali je sve onako kako NASA prezentuje javnosti,ili nas obmanjuju, 

i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Zivot je sirok pojam. Bakterije i jednostavni jednocelijski organizmi su takodje zivot.wienultras je napisao/la:postoji li zivot na marsu,dali je sve onako kako NASA prezentuje javnosti,ili nas obmanjuju,
Ako mislis na inteligentan zivot, svemirske civilizacije i vanzemaljce, moze se reci da gotovo sigurno ne postoje na Marsu.
Sto se tice bakterija i organizama, NASA bas to i istrazuje i o tome se diskutuje.
Ima i jedna teorija da je zivot na Marsu postojao ranije ali da je nestao.
-
- Kontakt:
to znam pratio sam,ali pojavile su se te neke slike gustera,ovog onog,ili onaj svemirski brod na mjesecu,velicine manhatna u njujorku...ja ipaak mislim da nesto krijucalcio je napisao/la:Zivot je sirok pojam. Bakterije i jednostavni jednocelijski organizmi su takodje zivot.wienultras je napisao/la:postoji li zivot na marsu,dali je sve onako kako NASA prezentuje javnosti,ili nas obmanjuju,
Ako mislis na inteligentan zivot, svemirske civilizacije i vanzemaljce, moze se reci da gotovo sigurno ne postoje na Marsu.
Sto se tice bakterija i organizama, NASA bas to i istrazuje i o tome se diskutuje.
- calcio
- Kontakt:
Nauka cijelo vrijeme otkriva nove stvari. Pozadinska radijacija i sirenje univerzuma ukazuje da je svemir nastao velikim praskom. Te dvije stvari su otkrili u zadnjih 50 godina. U CERN-u istrazuju kako je doslo do praska i sta se desilo. Znaci ako nismo do sada otkrili odgovor ne znaci da necemo nikada. Nauka i tehnologija napreduju svakodnevno. Ali pitanje je hoce li to biti dovoljno, mnogi uopste ne vjeruju u nauku. Iako koriste njene pogodnosti.Claus je napisao/la:Zanimljiv je i ovaj dio. Kako očekuješ da na to pitanje dobijemo odgovor u budućnosti, ako već nismo do sada. Tu će uvijek biti najmanje 3 nama dobro poznate teorije o nastanku čovjeka: vjerska (Bog je stvorio Adama i Evu, bla, bla...), naučna (Darwinova teorije evolucije da je čovjek nastao od majmuna) i "vanzemaljska", tj. da smo došli na Zemlju s druge planete.Elegant je napisao/la:Isto tako ni danas se ne zna kako je nastao covjek i zivot na zemlji, a pitanje je kad ce se to otkriti.
- calcio
- Kontakt:
Ako si to vidio negdje na internetu, onda je sigurno istina. Internet nikad ne laze.wienultras je napisao/la:to znam pratio sam,ali pojavile su se te neke slike gustera,ovog onog,ili onaj svemirski brod na mjesecu,velicine manhatna u njujorku...ja ipaak mislim da nesto krijucalcio je napisao/la:Zivot je sirok pojam. Bakterije i jednostavni jednocelijski organizmi su takodje zivot.wienultras je napisao/la:postoji li zivot na marsu,dali je sve onako kako NASA prezentuje javnosti,ili nas obmanjuju,

sta mislite na ovo, ne pojavljuje se jedan video nego stotine njih i svi su slici pa skoro isti
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
- Kontakt:
to vec zadire u vjeru,da se nebi poceli raspravljati jesul to meleci,ili mali zeleni,bolje da si preskocioblack64 je napisao/la:sta mislite na ovo, ne pojavljuje se jedan video nego stotine njih i svi su slici pa skoro isti
[youtube][/youtube]

cuj dvoje glasalo da osim nas nema inteligentnog zivota u svemiru
svaka cast onom ko tako glasa, nema sta 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Glasao sam NE, jer ne vjerujem da ima intelektualnog života, onog i u onom obliku na koji se poima kroz mišljenja i stavove izražene ovdje na forumu (Mars, mjesec, izvanzemaljci, ljubičasto-žuto-crveno-zelena stvorenja itd).
Vjerujem u Gajb i drugi svjet koji nije naucno dokazan, spram ovog drugog koji očito jest
Vjerujem u Gajb i drugi svjet koji nije naucno dokazan, spram ovog drugog koji očito jest

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
pa ljudi su intelektualni zivot, zar stvarno moze neko misliti kako u tolikom svemiru pored nas nema ni vise ni jedan jedini oblik intelektualnog zivota, meni je to neshvatljivo, ako smo mi najsavrsenije sto postoji (u sto sumnjam stvarno) i da postoji zemlja kao jedno jedino mjesto da postoji nesto poput nas onda je taj svemir prilicno nikakav na kraju krajeva
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
I could not agree more.LenBias je napisao/la:pa ljudi su intelektualni zivot, zar stvarno moze neko misliti kako u tolikom svemiru pored nas nema ni vise ni jedan jedini oblik intelektualnog zivota, meni je to neshvatljivo, ako smo mi najsavrsenije sto postoji (u sto sumnjam stvarno) i da postoji zemlja kao jedno jedino mjesto da postoji nesto poput nas onda je taj svemir prilicno nikakav na kraju krajeva
My man.
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 14 dec 2013, 12:57, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
+1LenBias je napisao/la:pa ljudi su intelektualni zivot, zar stvarno moze neko misliti kako u tolikom svemiru pored nas nema ni vise ni jedan jedini oblik intelektualnog zivota, meni je to neshvatljivo, ako smo mi najsavrsenije sto postoji (u sto sumnjam stvarno) i da postoji zemlja kao jedno jedino mjesto da postoji nesto poput nas onda je taj svemir prilicno nikakav na kraju krajeva
Ogromna je sansa da se je dogodila jos jedna Zemlja u svemiru.Isto rastojanje od centralne zvijezde i eto ti ga.+30 temp.,voda,fotosinteza i dobijes zivot.Dobijes bakterije i dalje znas.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
A u slučaju da fkt postoje napredne vrste u svemiru, šta mislite jel imaju iste vjere k'o kod nas
i vjerujem da južnoamerikanci nikad ne bi saznali ni za katoličanstvo ni za islam da nije bilo ovih doseljenika, konkvistadora i sl.
oni su do tad vjerovali u Boga sunca i tako 

i vjerujem da južnoamerikanci nikad ne bi saznali ni za katoličanstvo ni za islam da nije bilo ovih doseljenika, konkvistadora i sl.

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- samo_lijevo
- Kontakt:
inace i mi smo ovdje izmislili vjeru.iVar je napisao/la:A u slučaju da fkt postoje napredne vrste u svemiru, šta mislite jel imaju iste vjere k'o kod nas![]()
i vjerujem da južnoamerikanci nikad ne bi saznali ni za katoličanstvo ni za islam da nije bilo ovih doseljenika, konkvistadora i sl.oni su do tad vjerovali u Boga sunca i tako

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
ako nije bilo ironično, onda je "izmislili" - key point 

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- samo_lijevo
- Kontakt:
nisam se fino izrazio,mozda je bolje reci da je dosla i nama sa drugog podrucja.iVar je napisao/la:ako nije bilo ironično, onda je "izmislili" - key point
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.