Konkretno i sudija isto tako zna ko je npr Spanija i koliku publiku ima, naravno je da ce svoje odluke prema njima odvagati, svjesno i u nekim slucajima nesvjesno.
Fifin/ uefin sistem u kvalifikacijama je napravljen da se prvih 10 repki nikada nemogu sresti u kvalifikacijama. To je za nekoga fer za nekoga ne. Vecina ljudi na ovom svijetu voli gledati tekmu Njemacka -Spanija dok Spanija -HR nece pogledati niko osim navijaca tih zemalja.
Kao dali su sansu svakoj repki da bude u prvih 10, ali to uopste nije realno stanje, jer ovi jaki uvjek dobiju slabije da na njima skupljaju bodove, tako da ih ovi slabiji nemogu stici, jer nije fer osnova.
U utakmici Sp-Hr, Spanija ima veci posjed lopte non stop se vrti oko gola i odjednom Hr izbije iz kontre do 16m Spanije i ima priliku, psiholoski sudija kaze sam sebi ma nemogu sada svirati faul kada su ovi jednaput do gola prosli. Isti slucaj je sa kartonima, hobit Messi je zasticen kao mrki medjvjed, pogledas ga krivo zuti kraton, jer on je ipak Messi i svi gledaju na to kak ose sudija ponasa prema njemu. Dok se npr isti faul na nasim Rahimicem nece ni svirati. Tako je i kod Engleske bilo, na jednon strani super zvijedze na drugoj neki Ukrajinci ,narvano da sudija ta dva tima gleda drugacije.
Ali npr da se radi o izboru zena , siguran sam da bi taj isti sudija podrzao ukrajinke a ne engleskinje.

Znaci sve je to psiholoski a posto mora donjeti odluku u sekundi, mozak mu sam kaze da su ovi poznatiji u pravu.