SG Dynamo Dresden

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

samo_lijevo
Kontakt:

Re: SG Dynamo Dresden

Post Postao/la samo_lijevo » 17 nov 2013, 00:49

Danas je odrzana famozni sastanak clanova kluba.

-klub je u sezoni 2012/2013 poslovao sa dobitkom od 692.000 eura.Dug je smanjen sa 1,6 na 0,8 miliona eura.
U ovo ne ulazi kredit od 7 miliona od Kolmera koji se mora izmiriti do 2015. godine.

-na domacim utakmica ce se samo igrati u zuto-crnoj kombinaciji.

-novi clanovi nadzornog odbora su:
Hans-Jürgen Dörner,1.832 (bivsi igrac Dinama,legenda kluba,osvajac zlatne medalje na olimpijskim igrama)
Sven Schellenberg,1.709 (clan kluba od 2001. godine,poduzetnik)
André Gasch,1.587 (dugo vremena aktivan u 3. sastavu Dinama,strucnjak za bankarske poslove u Volksbank)
Hans Eggert,1.378 (dugogodisnji clan kuba,novinar,bivsi urednik lokalnih novina)
Lars Mai,1.329 (do sada radio u omladinskom pogonu)
Thomas Kunert,1.322 (clan upravnog odbora od 2010. godine)

-Dinamo ce postaviti DFB-u zahtjeve u zamjenu da ne podigne tuzbu.
Brisanje dosadasnjeg registra o prekrsajima kluba i prekid do sada ne zavrsenih postupaka protiv kluba.
Pomoc DFB-a oko gradnje trening centra,ukljucivanje u razgovore za najam stadiona.
Tuzba ce biti aktivna dok se ne ispune zahtjevi.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

arfi
Kontakt:

Post Postao/la arfi » 30 nov 2013, 17:07

velika pobjeda dresdena :mrgreen: :mrgreen:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 30 nov 2013, 17:31

arfi je napisao/la:velika pobjeda dresdena :mrgreen: :mrgreen:
zasluzena u potpunosti.Danas je zalaganje bilo na vrhuncu,kada se vec nema kvalitet onda igraci sve nadoknade zalaganjem.

Dresden-Coach Olaf Janßen nach dem 3:2

"Die Jungs haben das mit vollem Mut gemacht. Ich hoffe, das stärkt uns für die nächsten Wochen"

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 01 dec 2013, 23:38

Odlican vikend za sve selekcije Dinama.
Nakon pobjede prvog tima isto su ucinile i selekcije U23,U19 i U17.

Drugi tim je ostvario gostujucu pobjedu kod Sandersdorfa od 0:4.Sa nova tri boda dosli su na trece mjesto oberlige,koje osigurava razigravanje za ulazak u visi rang takmicenja.

Selekcija U23 je dobila St.Pauli sa 2:1.Po prvi put se nalazi van pozicija koje vode u nizi rang.
U17 takodjer dobila St.Pauli sa 1:0.Nakon prvog dijela prvenstva zauzimaju 12. mjesto koje vodi u nizi rang.Za nadati se boljim mecevima u drugom dijelu prvenstva i opstanku u bundesligi.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 06 dec 2013, 18:52

slika

http://bilder.nw-news.de/bielefeld/dres ... 62984.html" onclick="window.open(this.href);return false;

malo pirotehnike na kolodvoru.

kakva greska golmana. :twisted:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 06 dec 2013, 22:43

opet problemi sa navijacima.
Nach Angaben der Polizei sorgten sie für "eine Spur der Gewalt vom Bahnhof bis zum Stadion".

15 Polizisten wurden verletzt, zwei davon schwer.

Zudem wurden mehrere Einsatzwagen demoliert, ein Kino und ein Supermarkt wurden überfallen.
Dakle,prvi dio sezone je okoncan.Dinamo na kontu ima 20 poena sto je 3 vise u odnosu na isti period prosle sezone.
Prosjecno 1,2 gola po utakmici,sto je 9 manje u odnosu na proslu sezonu.1,5 primljenih,skoro isto kao i prosle.
Vrlo bitna stvar je bolja pozicija od Wismut Aue-a. :D

Dolaskom novog trenera Dinamo je osvojio 17 bodova.Uz malo srece Dinamo je mogao biti u samom vrhu,sto zvuci cudno kada se pogleda sta se sve desavalo od pocetka sezone.Prije svega mislim na nesretan gubitak bodova od Wismuta u zadnjoj minuti,te danasnjoj velikoj pogresci golmana Kirstena.

Veliki dobitak je dovodjenje Aoudie.Prvi je strijelac ekipe iako je odigrao najmanje utakmica u odnosu na konkurente u napadu.Momak ima odlicnu igru glavom.Od dolaska je odigrao 13 utakamica,od toga 9 puta usao sa klupe i postigao 5 golova.Ako nastavi ovako sigurno ide na SP u Brazil,od cega ce Dinamo imati novcanu korist.
Od ostalih pojacanja niko se nije posebno dokazao,tu prije svega mislim na Menza i Mravca.
Uz jos jedno ili dva pojacanja opstanak u ligi ne bi trebao doci u pitanje.
Glavni konkurenti Bochum,Sandhausen,Fortuna,Arminia dolaze u Dresden.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 dec 2013, 18:25

Iz Bilefelda traze da se Dinamo izbaci iz takmicenja. :lol:
Pa dobro kakav je savez niste ne treba iskljuciti. :?

Arminia-Boss fordert: »Dresden raus aus der 2. Liga
Arminia-Geschäftsführer Marcus Uhlig fordert nach den erneuten Krawallen von Fans von Dynamo Dresden beim Spiel in Bielefeld (1:1) eine Diskussion über die Verbannung der Gäste aus der 2. Bundesliga. Uhlig: „Diese Fans sind eine Schande für den deutschen Fußball!” Es müssten Überlegungen stattfinden, „ob Dresden nicht auch aus dem Ligabetrieb ausgeschlossen werden soll”.
Mehrere Hundert Dynamo-Anhänger hatten nach Angaben der Polizei für „eine Spur der Gewalt vom Bahnhof bis zum Stadion” gesorgt. 17 Polizisten wurden verletzt, zwei davon schwer. Mehrere Einsatzwagen wurden demoliert, dazu ein Kino und ein Supermarkt überfallen. Ein Polizeipferd erlitt eine Schnittwunde. Uhlig bezeichnete es als „absolute Schande”, dass Dynamo-Anhänger zwei Catering-Stände überfallen und die Kassen geraubt hatten.
Es seien 1000 Sicherheitsleute im Einsatz gewesen, „und trotzdem konnten wir das Problem nicht lösen - wir sind ratlos. Das System musste kapitulieren.” Das Ausmaß der Ausschreitungen macht Uhlig fassungslos: „Bielefeld erlebte am Nikolaustag eine noch nie gekannte Gewaltdimension. Da war die absolute Geilheit auf Gewalt, die kannten überhaupt keine Hemmschwelle.”

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 09 dec 2013, 23:06

Ne znam o kakvim se neredima pise prisustvovao sam utakmici i nije bilo nista specijalno.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 09 dec 2013, 23:23

soe je napisao/la:Ne znam o kakvim se neredima pise prisustvovao sam utakmici i nije bilo nista specijalno.

Bakljada na zelj. stanici,opljackani kino i supermarket,izboden policijski konj,demolirani automobili policije,opljackali neke standove u gradu ...

ma to ne treba uzimati za ozbiljno,ne kazem da se mozda nije desilo,ali kako pisu isto da su sami kriminalci dosli na gostovanje.Nije ovo prvi put da se lose pise,znali su i lazno optuzivati navijaci.Nista novo na zapadu.

Uvijek je problem kada neko sa istoka napravi ispade,ili se to meni samo cini?
Recimo sta reci na ovo

http://www.radiobremen.de/nachrichten/k ... ln100.html" onclick="window.open(this.href);return false;

https://pbs.twimg.com/media/Ba-hMVQCAAEc0Sb.jpg:large" onclick="window.open(this.href);return false;

da ne idem dalje u proslost.Ako cemo izbacivati klubove onda treba poceti od Kelna,Frankfurta ...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 dec 2013, 15:47

emotivan govor trenera Jansena na press konferenciji uprilicenoj povodom nereda u Bilefeldu.
[youtube][/youtube]

arfi
Kontakt:

Post Postao/la arfi » 13 dec 2013, 20:49

golman dresdena u dvije uzastopne utakmice,dvaputa boksao loptu i primio dva gola :?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 dec 2013, 23:49

arfi je napisao/la:golman dresdena u dvije uzastopne utakmice,dvaputa boksao loptu i primio dva gola :?

jbg. on mora igrati,ipak je sin legende kluba.Ima dosta gresaka u zadnje vrijeme,ali i mnogo puta je spasio Dinamo.
NIsta se nije ni ocekivalo od danasnje utakmice.Naredni mec protiv bochuma je veoma bitan.

slika
slika

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 dec 2013, 19:24

Samba! So tanzt sich Aoudia nach Brasilien

Mohamed Amine Aoudia (26) ist der beste und effektivste Stürmer bei Dynamo. Für seine sechs Saisontore brauchte der Algerier nur 575 Minuten.
Mit jedem seiner Treffer bringt der Edel-Joker Dynamo ein Stück weiter auf dem schweren Weg Richtung Klassenerhalt. Und sich selbst seinem Traum ein Stück näher: die Fußball-Weltmeisterschaft 2014!
Samba! So tanzt sich Aoudia nach Brasilien.
„Natürlich ist die WM im kommenden Jahr mein großes Ziel. Davon träumt wohl jeder Fußballer“, gibt Aoudia zu. Tore sind da wohl die beste Empfehlung für Nationalcoach Vahid Halihodzic. Zumal seine Algerier im Achtelfinale auf Deutschland treffen könnten. Und da kennt sich Aoudia jetzt bestens aus.
Kein Wunder also, dass sich der „Shooter“ über jeden Treffer tierisch freut. Dann flippt er förmlich aus, zelebriert mit den Fans eine kleine Showeinlage.
Zwar forderten seine Berater vor Kurzem in BILD mehr Einsatzzeiten für Dynamos Edel-Joker, weil die Nationalelf sonst in Gefahr sei. Aber Aoudia bleibt da cool: „Ich bin Profi und spiele, wenn mich der Trainer bringt.“
Am Freitag gegen Bochum könnte das mal wieder von Beginn an sein, denn Coach Janßen kehrt zur Zwei-Stürmer-Taktik zurück. Und er macht seinem Top-Torjäger Mut: „Ich hoffe, dass Amine die Hoffnung auf ein Spiel von Anfang an nicht aufgibt. Irgendwann wird er Teil der ersten Elf sein.“

bild.de
Prije par dana sam pisao o Aoudi.Ako nastavi ovako igrati Vahid ce sigurno poslati poziv za SP.
Joshua Kennedy,reprezentativac Australije,je bio zadnji igrac Dinama koji je igrao na SP 2006. godine.
Odmah potom je presao u Nirnberg.
Ne bih imao nista protiv da se to ponovi,Aoudia ima ugovor do 2015. godine.

Christopher Quiring ( http://www.transfermarkt.de/de/christop ... 77951.html" onclick="window.open(this.href);return false;) se spominje kao moguce pojacanje Dinama.

http://liga-zwei.de/1-fc-union-berlin-d ... iert/29580" onclick="window.open(this.href);return false;

Mislim da nema potrebe za Christoferom,na toj poziciji igra Koch,kao zamjene tu su juniori Milde,Stefaniak.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 dec 2013, 16:40

Filip Trojan,Cheikh Gueye,i jedan od golmana mogu ici iz kluba.
Cristian Muscalu se spominje kao prvo od tri pojacanja?

http://www.transfermarkt.co.uk/en/crist ... 67145.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Trenutno je igrac Vozdovca,prije mjesec dana je igrao probnu utakmicu protiv Dukle Prag.
Dosao bi na posudbu uz mogucnost otkupa ugovora.
Trener Jansen ga poznaje iz vremena dok je igra za mladje selekcije Kelna.

http://liga-zwei.de/dynamo-dresden-cris ... ehen/29751" onclick="window.open(this.href);return false;

dusseldorf
Kontakt:

Post Postao/la dusseldorf » 23 dec 2013, 16:47

samo_lijevo je napisao/la:Filip Trojan,Cheikh Gueye,i jedan od golmana mogu ici iz kluba.
Cristian Muscalu se spominje kao prvo od tri pojacanja?

http://www.transfermarkt.co.uk/en/crist ... 67145.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Trenutno je igrac Vozdovca,prije mjesec dana je igrao probnu utakmicu protiv Dukle Prag.
Dosao bi na posudbu uz mogucnost otkupa ugovora.
Trener Jansen ga poznaje iz vremena dok je igra za mladje selekcije Kelna.

http://liga-zwei.de/dynamo-dresden-cris ... ehen/29751" onclick="window.open(this.href);return false;
Trojan svakako ove sezone neigra gotovo nikako.ovog alzirca mi ne spominji molim te.jel ono ovo dobi crveni karton sada ili se varam.p.s. jesil vidio kartona u nedjelju a vi gledajte ko sudi

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 dec 2013, 17:01

Trojan je izgubio mjesto u prvom timu dolaskom novog trenera.Dok je bio Pacult redovno je igrao.
Alzirac je trenutno najbolji napadac,Dedic a posebno Pote su katastrofalno odigrali u ovom dijelu sezone.
Da nije Aoudie izgubli bi utakmice protiv Bilefelda,Paderborna.
Jeste on je dobio drveni,koji po meni nije bio.

inace ovo je taj Alzirac. :lol:
slika
ali nije toliko opasan van terena. :lol:

ja sam govorio da nije bitno ko je sudija,jer se Keln i Ddorf mrze i ni jedan sudija nece to promijeniti.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 dec 2013, 19:16

ovaj alžirac je potencijal na kojem dynamo može fino zaraditi ako se nastavi i dalje kvalitetno razvijati... pogledao sam nekoliko partija i bio je dobar
Agieren statt reagieren

arfi
Kontakt:

Post Postao/la arfi » 04 feb 2014, 19:13

kraj zimskog odmora ;) ima šta novo u dresdenu?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 feb 2014, 23:49

sve je blize treca liga!

naravno protiv cirkusanata nije moglo proci bez problema.

http://www.dnn-online.de/dresden/web/re ... 2443211393" onclick="window.open(this.href);return false;

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 24 feb 2014, 20:11

Nazalost ispadanje je izgleda neizbjezno... Kad ih je hebeni fsv frankfurt pobjedio sa igracem manje od 10te minute sta drugo ocekivati nego castan oprostaj od cvajte

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.