Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 dec 2013, 16:51

Whoscored.com Jedna od boljih stranica, bar sto se tice tako tih statistickih podataka.

Inace igranje za U-21 nisam spomenuo kao nesto bitno vec da je Carl jos uvijek MLAD igrac, a igra beka, dakle tu nije bas najbitnije da je neko talenat, vec rad rad i samo rad.

Fakat ne znam sta bi se ovdje njemu radilo da se slucajno oklizne kao Gibbs protiv Uniteda prije par godina.
Celik!3,2,2.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 13 dec 2013, 16:54

Jenkinson,Arteta i Giroud... Trojstvo koje je krivo za sva desavanja i kada igraju i kada ne igraju. Mi primimo gol iz sredine, kriv je Jenkinson sto nije pokrio desnu stranu. Giroud puca iz mrtvog ugla, flopina masa 100% priliku.

Kako sam ja shvatio Jenkinson je najvise napadan u zadnjoj utakmici sto je limitiran u napadu. Eto, u ekipi gdje sve i jednog igraca iz ofanzivnog reda zaboli patka hoceli kreirati i jednu priliku ili nece kriv je desni bek?! Momak je jako dobar u defanzivi. Evo u zadnje dvije utakmice je imao mozda dvije - tri situacije koje je malo u strahu sa vidnim pritiskom rijesio ali je rijesio bez opasnosti po gol. Takodje ima centarshut gdje mu pola nasih igraca moze pozavidjeti. Kao sto je neko vec rekao, mozda nije talentan tipa Zelalem,Toral,Bellerin ili Gnabry ali je veliki borac kao recimo Mertecaker koji nedostatak talenta pokirvaju jakim trudom. Jenki je klasicni onaj stari tip Engleskih bekova kojima je bitna njegova primarna, defaznivna karakteristika pa tek onda ofanziva. Dovoljno je da mu Wenger jos vijeruje tako da ne sumnjam da ce izrasti u dobrog beka. Mozda ne najboljeg ali u dobrog da.

Arteta. Tacno je da vecina toga sto pisete. Fizicki je limitan da bi bio zadnji vezni, vracanjem lopte unazad upropastava svaku mogucu kontru ali niko ne gleda njegove pozitivne aspekte. Zadovoljni ste kada izdominira kao protiv Napolija onu prvu ili onu protiv Liverpoola? On je igrac koji u pravom momentu zna stati na loptu kada treba da se smiri utakmica, tu je preiskusan. Odlicno diktira tempo... Sada, nije on materijela za prvih 11 ali za klupu je ideala. Ovo sto je precesto starter je vise kriv Flamini koji je bio cesto povredjen od one utakmice za CP. Zaboravili ste vec kako je nasa formacija izgledala i kako smo bili dominanti pre te utakmice?

Giroud je trece na listi za odstrel. Kaze Seamen svaka cast za zalaganje ali njegovo je najvaznije da daje golove sto neradi. I ja se sa tim ponovo ne bih slozio. U ovoj taktici gdje on uvjek vuce dva protivnicka stopera na sebe i oslobadja prostora za druge igrace. Jeste tacno da je sa finisom u trubi ali sa njim su drugi igraci plodniji. Vise volim da gledam jednog Oliviera koji ce da da 15 golova u sezoni i sa njim jos 5 igraca sa istim tim scorom nego jednog Persija za 50 golova u sezonu a ovi drugi da svoje golove mogu prebrojati na jednu ruku. Pa se mi cimamo hoceli se ovom dignuti da omasa ili pogodi! Kada se sjetim one zadnje sezone Persijeve koliko sam se cimo i plasio povrede svaki puta kada bi ga neko krivo pogledao. A ovako, Girouda ladno pregazi Lada Niva i njemu nista, samo otrese prasinu!
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 13 dec 2013, 17:06

AllGunsBlazing je napisao/la:Whoscored.com Jedna od boljih stranica, bar sto se tice tako tih statistickih podataka.

Inace igranje za U-21 nisam spomenuo kao nesto bitno vec da je Carl jos uvijek MLAD igrac, a igra beka, dakle tu nije bas najbitnije da je neko talenat, vec rad rad i samo rad.

Fakat ne znam sta bi se ovdje njemu radilo da se slucajno oklizne kao Gibbs protiv Uniteda prije par godina.
Ha, sjecam se te utakmice. Polufinale LS. Tada, 17-ogodisnji Kiron ima debi i cuva Ronalda. I okliznu se i ovaj krelac dade gol... Sjecam se da su svi pljuvali po njemu i govorili da od njega nema nista! Ali eto, pokaza Gibbo da je jako dobar lijevi bek i ako je sada malo ispao iz forme...

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 13 dec 2013, 17:13

Gunner4 je napisao/la:Jenkinson,Arteta i Giroud... Trojstvo koje je krivo za sva desavanja i kada igraju i kada ne igraju. Mi primimo gol iz sredine, kriv je Jenkinson sto nije pokrio desnu stranu. Giroud puca iz mrtvog ugla, flopina masa 100% priliku.

Kako sam ja shvatio Jenkinson je najvise napadan u zadnjoj utakmici sto je limitiran u napadu. Eto, u ekipi gdje sve i jednog igraca iz ofanzivnog reda zaboli patka hoceli kreirati i jednu priliku ili nece kriv je desni bek?! Momak je jako dobar u defanzivi. Evo u zadnje dvije utakmice je imao mozda dvije - tri situacije koje je malo u strahu sa vidnim pritiskom rijesio ali je rijesio bez opasnosti po gol. Takodje ima centarshut gdje mu pola nasih igraca moze pozavidjeti. Kao sto je neko vec rekao, mozda nije talentan tipa Zelalem,Toral,Bellerin ili Gnabry ali je veliki borac kao recimo Mertecaker koji nedostatak talenta pokirvaju jakim trudom. Jenki je klasicni onaj stari tip Engleskih bekova kojima je bitna njegova primarna, defaznivna karakteristika pa tek onda ofanziva. Dovoljno je da mu Wenger jos vijeruje tako da ne sumnjam da ce izrasti u dobrog beka. Mozda ne najboljeg ali u dobrog da.

Arteta. Tacno je da vecina toga sto pisete. Fizicki je limitan da bi bio zadnji vezni, vracanjem lopte unazad upropastava svaku mogucu kontru ali niko ne gleda njegove pozitivne aspekte. Zadovoljni ste kada izdominira kao protiv Napolija onu prvu ili onu protiv Liverpoola? On je igrac koji u pravom momentu zna stati na loptu kada treba da se smiri utakmica, tu je preiskusan. Odlicno diktira tempo... Sada, nije on materijela za prvih 11 ali za klupu je ideala. Ovo sto je precesto starter je vise kriv Flamini koji je bio cesto povredjen od one utakmice za CP. Zaboravili ste vec kako je nasa formacija izgledala i kako smo bili dominanti pre te utakmice?

Giroud je trece na listi za odstrel. Kaze Seamen svaka cast za zalaganje ali njegovo je najvaznije da daje golove sto neradi. I ja se sa tim ponovo ne bih slozio. U ovoj taktici gdje on uvjek vuce dva protivnicka stopera na sebe i oslobadja prostora za druge igrace. Jeste tacno da je sa finisom u trubi ali sa njim su drugi igraci plodniji. Vise volim da gledam jednog Oliviera koji ce da da 15 golova u sezoni i sa njim jos 5 igraca sa istim tim scorom nego jednog Persija za 50 golova u sezonu a ovi drugi da svoje golove mogu prebrojati na jednu ruku. Pa se mi cimamo hoceli se ovom dignuti da omasa ili pogodi! Kada se sjetim one zadnje sezone Persijeve koliko sam se cimo i plasio povrede svaki puta kada bi ga neko krivo pogledao. A ovako, Girouda ladno pregazi Lada Niva i njemu nista, samo otrese prasinu!
najveći je problem što mi nismo realni prema svim igračima u klubu...svi nekog simpatišu malo više od ostalih i onda naravno da će naći sve argumente da odbrane tog svog pulena...ne možemo lagat da Žiru nije promašio bruku prilika 1 na 1...svi znamo da jest....ne možemo lagat da Jenkinson igra dobro,kad unosi nervozu komplet odbrani sa onim svojim nerezonskim ispucavanjima za koja ne znaš gdje će završit.... Arteta više odmaže nego što pomaže....to svi vidimo....dobro si ti naš'o njih trojicu....uglavnom oni na kraju "budu prozvani"....s razlogom
A.F.C. Bournemouth!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 dec 2013, 17:24

Bruku prilika? Nije promasio vise od 5 prilika 1v1 u dvije godine. Osuta kao neku noc protiv Napolija i to je ogromna prilika, a ono bilo iz coska. I tako vi te bruke prilka smatrate. A covjek po utakmici nekad ne dobije ni jednu pravu. Protiv Napolija mu ni jednu priliku nisu napravili, protiv Evertona? Jedna. I onda se nesto ocekuje.

slika

Serete o nekim prilikama, a Giroud ima najvise CISTIH STVORENIH SANSI! I onda se prica kako je on los finiser, pa i ne prave mu toliko prilika.
Celik!3,2,2.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 13 dec 2013, 17:36

Hajd da se ne svađate više izgleda da će Sagna ipak sutra igrati:
Sagna will be part of the Arsenal squad that travels by train from Watford on Friday afternoon after passing the test.
Pld W D L
38 26 12 0

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 13 dec 2013, 17:48

anell je napisao/la:Hajd da se ne svađate više izgleda da će Sagna ipak sutra igrati:
Sagna will be part of the Arsenal squad that travels by train from Watford on Friday afternoon after passing the test.
fala Bogu :D :D ma ja se nikad ne svađam....nit imam namjeru.....ipak je ovo forum xd
A.F.C. Bournemouth!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 13 dec 2013, 17:52

Niko se ne svadja nego iznosimo svoja misljenja... Super ako Beks bude spreman...

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 13 dec 2013, 18:16

Evo statisktika velskog Zmaja iz ove i velskog babuna iz njegove najbolje sezone do sada...
slika

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 13 dec 2013, 18:20

SAmo me zanima gdje si ti to vidio da Carl Jenkinson ima dobar centarsut? Na osnovu jednog ubacaja protiv Hulla gdje je bio neomatan izbacen na krilo od strane veznjaka i ubacio, svaki put kad ima igraca blizu sebe on se spetlja i izgubi loptu. Mislim jedno je braniti ali drugo je izvrtati cinjenice. Nije ni Sagna puno bolji sto se tice tog segmenta ali bar pri onim razmjenama pasova i prodorima je sigurniji i kvalitetniji od Jenkinsona.

Kad smo vec kod statistika, moze li se naci koliki je procenat pretvorenih sansi u golove kod Girouda i koliko je imao gol sansi u ovom dijelu sezone? Znam kad je bio mec sa Unitedom prije meca statistika je bila takva da je imao isto golova ko RVP a duplo vise sansi nego RVP. Nemam nista protiv Girouda pogotovo cijenim njegov work rate i snagu i dobijene duele ali njegovi promasaji nas mogu skupo kostati.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 13 dec 2013, 18:22

Ove sezone nije ni odigrao mnogo utakmica pa da kazem imao je 20 centarushuteva. Zaboravio si onu za Ramseya zaboravio sam protiv koga....

slika

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 13 dec 2013, 18:30

sutra hladno hendikep na City 8-) ... nije vama prirodna ova pozicija na tabeli,tako da slijedi slobodni pad na 4. poziciju do kraja januara ;)
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 13 dec 2013, 18:32

Konverzija sansi Girouda je bolja nego prosle sezone, 17,9% procenat iskorisnjenih sansi, rezultat 7 golova, prosle sezone je imao nekih 10%. Poredjenja radi, Suarez ima 29,4%...

Deniro
Kontakt:

Post Postao/la Deniro » 13 dec 2013, 18:36

Samo mi nije jasno, koji se k.urac stavljate u ulogu andjeo cuvara nekih igraca koji vidno nemaju kvalitet za tim Arsenala, pa tako ostro reagujete na svaku kritiku njima/mu upucenu ?

Ovo se prvenstveno odnosi na onu spansku tarabu i onog engleskog mati hautemakia ( koji, na nasu nesrecu nije isao stopama svog sunarodnjaka).
Tužno je bilo one noći,
kad sam saznao za njih..
sto šezdeset grobova u Liska ulici..

Tu sam ostao,
od suza brišući lice..
gledajući grobove iz Liska ulice..

MUSVDG

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 13 dec 2013, 18:38

Slabo, pogotovo ako Suarez ima skoro 30% a i on zna promasiti ali eto ako se uzme u obzir da je prosle godine imao 10% :lol: :lol: ovo i nije lose.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 13 dec 2013, 18:50

AlanSmith14 je napisao/la:sutra hladno hendikep na City 8-) ... nije vama prirodna ova pozicija na tabeli,tako da slijedi slobodni pad na 4. poziciju do kraja januara ;)
OK mocni Nosterdamuse. Hvala ti sto si nas prosvijetlio svojom mudroscu i od sada samo tebe pitamo kada treba da se konsultujemo za buducnost i sta je prirodno a sta neprirodno...
Malo si rano poceo da trollas... ;)

Deniro..
Nista pisacemo peticiju za smjenu Wengera posto on ocigledno pojma nema ko ima a ko nema kvalitet za Arsenala...

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 13 dec 2013, 20:10

realno wenger je imao dosta gresaka u proslosti sa forsiranjem nekih polovnjaka a jedini polovnjak u ovom trenutno timu je arteta i jos nam je kapiten.. veliki wengerov promasaj ali njemu nije strano da tvrdoglavo gura igraca dalje jer ne moze da prihvati da je pogrijesio pri procjeni kvaliteta tog igraca.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 13 dec 2013, 23:44

A.F.C. Bournemouth!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 13 dec 2013, 23:49

Wnger nije pogrijesio s Artetom,prosle godine Ramsey ove Arteta uvijek mora biti neki standardni da se pljuje i da pojedinci lijece frustracije,branio sam Ramseya branicu i Artetu,imam svoje misljenje i ono je da Arteta moze pomoci ovom Arsenalu,prethodna sezona je bila solidna,ove je van ritma posle povrede ali polako,bice bolje,ekipa daje maximum,sve ide kako treba sacekajte bar pad na tabeli pa onda opletite.
SLOBODA NAVIJAČIMA

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 13 dec 2013, 23:49

Ako je ovo istina onda je ovo sjajna vijest,Sagna je jako bitan igrač i drago mi je što ce ostati sa ekipom......

U narednih par godina može svojim iskustvom biti jako koristan za rotacije i kao dobra potpora nekom novom mladom beku,npr Bellerinu..
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.