Sad nešto vraćam film zadnje tri godine i dolazim do zaključka da nama niko ne valja...prije tri godine Smile ostane vjeran klubu nakon ispadanja i na velika vrata uz ogromnu bodovnu prednost izbori povratak u Premier ligu,a Borac mu se zahvali na taj način što ga potjera i dovede Bošnjaka....Odović preuzme Borac kolo nakon što smo dodirnuli dno dna u Prnjavoru kada su Lešinari šamarali igrače i skidali dresove pri čemu smo bili oko desetog mjesta u drugoj ligi,napravi igru,pobjedi skoro sve do kraja i uz još veću prednost osvoji prvo mjesto. Borac mu se zahvali na taj način što mu u 6 kolu daje otkaz nakon poraza u Širokom,pri čemu smo imali 4 teška gostovanja u prvih 6 kola i po meni nijedan kiks (osim ako za nekoga nije kiks neriješeno kući sa Sarajevom)...Zamjenjuje ga Vlado Jagodić,Borac blista,nikad bolji,pobjedjuje sve redom i osvaja daleko najviše bodova u proljetnom dijelu,ali Borac to nagradjuje-otkazom! Zamjenjuje ga Stojnić,ostvaruje odličan rezultat uz prepoznatljivu igru,ulazi u polufinale Kupa i pogadjate-ĆAO!
Proklet smo mi svijet....Odmah da napomenem da je ovaj moj post namjenjen ozbiljnim članovima koji misle svojom glavom,a ne onima čiji je rezon "lijte kiše..." i sl i koji misle da će poteći odmah med i mlijeko Stojnićevim odlaskom....juče sam sjedio u kafiću sa jednim takvim kojem je mozak izapran "kovertama" i sličnim stvarima (kojih je naravno bilo,ali nisu bitne za cijelu priču) i pitam ga "Dobro,hajde,Baja je po tebi korumpirani smrad koji prima koverte i slično,ali hajde ti meni reci kad si tako lijep,pametan i nekorumpiran,koji bi po tebi tim iznio ovu jesenju sezonu ako ti ne valja ovaj Bajin -Starčević,Stupar,Žarić,Ćorić,Petrić,Maksimović,Ljubojević,Jandrić,Vranješ,Kajkut i Bilbija koji je odigrao sve utakm ice osim kad neko nije bio povrijedjen ili kartoniran?
Naravno da je ostao gledati u mene kao konj,jer je i on shvatio da su igrali najbolji koje imamo i okrenuo je priču na neke stvari koje su totalno irelevantne za ovojesenje igre Borca i za Stojnićev izbor igrača koji su iznijeli sezonu....ali neka,bili smo svi mladi,naivni,vjerovatno se i sa mnom manipulisalo nekad,ali iskustvo je nešto što dolazi sa godinama...jedina razlika je što smo mi više poštovali starije borčevce i uopšteno starije generacije,ja sam smatrao da me neko od tih starijih počastio svojom pričom i odvojenim vremenom,dok ova današnja mladež misli da je najpametnija i ne bi me začudilo,a ne bih se ni naljutio ni iznenadio da neko na ovaj moj post napiše "ko te j.ebe" "j.ebo te Baja"ili "jedi g.ovna"i slično...