Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DANTES
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la DANTES » 09 dec 2013, 01:35

eto dokaza da je boxer nas patent
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 dec 2013, 18:57

Negdje sam procitao da su u Visokom u "piramidama" ili bolje reci tim tunelima pronasli neka dva predmeta, neke ploce koje su izrezbarene nesto tako. Sad da li je istina ne znam.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 dec 2013, 15:35

http://www.nature.com/news/simulations- ... am-1.14328" onclick="window.open(this.href);return false;

Simulations back up theory that Universe is a hologram

:mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 11 dec 2013, 16:51

DANTES je napisao/la:eto dokaza da je boxer nas patent
Nije nego srpski :lol: :mrgreen:

bez ljutnje
Ja te volim, volim Željo..

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 dec 2013, 23:14

LenBias je napisao/la:ovde nema mjesta za vjersku stranu, nepotrebna je
ajd Boga ti, zar je vjera toliko odurna stvar? Pa pricaju o nekim cinjenicama, ti uletis s postom kao da se radi o velicanju Hitlera.

U vecini monoteistickih religija se to pominje, za te divovske ljude, tako da to meni nije nikakva misterija.

Kao i u onom poznatom slucaju dva mora koja se dodiruju ali se ne mijesaju.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 dec 2013, 23:22

previse je licna i budi najgore u covjeku kada mu je na neki nacin degradiras

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 dec 2013, 23:23

podsjeca me na one upakovane prica s radionica i seminara, ali neka ti bude. Nemam namjeru da diskutujem oko toga ;)

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 11 dec 2013, 23:39

Elegant je napisao/la:Negdje sam procitao da su u Visokom u "piramidama" ili bolje reci tim tunelima pronasli neka dva predmeta, neke ploce koje su izrezbarene nesto tako. Sad da li je istina ne znam.
Istina, na jednoj pise Mujo was here
NO PYRO NO PARTY

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 12 dec 2013, 10:17

Bosniacum Lilium je napisao/la:
ajd Boga ti, zar je vjera toliko odurna stvar? Pa pricaju o nekim cinjenicama, ti uletis s postom kao da se radi o velicanju Hitlera.

U vecini monoteistickih religija se to pominje, za te divovske ljude, tako da to meni nije nikakva misterija.

Radi se o tome da je privatna stvar i da ce se nakaciti isuvise ljudi koji bi diskutirali o tome na pogresan nacin jer nisu u stanju razlikovati neke stvari i lako ih se uvrijedi. Pola tih cinjenica ne moraju nuzno uopce biti cinjenice. Pa i taj slucaj dva mora koja se dodiruju, a ne mijesaju, to je znanstveno objasnjiva cinjenica razlicitosti saliniteta, gustoce, temperature, a ne nekakvo cudo kakvim se predstavlja u religijskom tekstu. I sad ce se naci netko da kaze ''e nisi u pravu'' i poceti predstavljati sta tu tocno pise i zasto je to tako. E brate jesam, a to sto ti VJERUJES da nije tako, e to je potpuno druga stvar.
Religija je osobna stvar i kao takva treba i ostati, to nema sta traziti na ovakvim temama pa da ljudi naturaju svoje misljenje nekome niz grlo i objasnjavajuci to necim sto on temelji vjerovanjem, a ne nuzno nekakvim cinjenicama.
Za vjeru u Boga tebi ne treba cinjenica, dokaz, niti je tehnicki imas, vec imas vjeru da je to tako, zato se i zove vjera. Ne vidim samim time zasto bi se takvo nesto mijesalo za najvece svjetske misterije.
...Život za Široki...

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 12 dec 2013, 11:13

ja sam bio u Visokom u piramidi iznutra, obisao je komplet, sad, ne mogu reci da nema smisla ona prica o tunelima, prolazima kako su zatrpani sljunkom, al ponajvise sam zapamtio pricu o nekom kamenu, ovako, ima u sredini piramide ogroman kamen, obao, recimo u obliku sapuna, precnika nekih tri metra duzine sa metar i po do dva sirine, na njemu je nesto ko iscrtano, ovako, dvije-tri linije imaju i neka brdasca, uzvisenj i udubljenja, reljef, da kazem. Eh sad to nama onaj vodič objašnjava kako je to ustvari reljef visočke doline i pokazivao na sliku reljefa i upoređivali, sto bas mene i nije fasciniralo, nije mi toliko izgledalo slicno, a sto jes jes, imaju te linije koje simpolizuju dvije rijeke, neka rijeka koja se uljeva u Bosnu.

I, da, sjetih se da je onaj vodič pričao kako je taj kamen pun energije neke, kao neki Madjari dolazili i neka zena bila previse na kamenu crpeći tu energiju, dobila je previse i zavrsila u hitnoj. Kontam, ko da nebi to na tv-u sve bilo.

nekad kontam kao jesu piramide, al nam se svijet smije zato sto su nase, pa ne zeli da bdu otkrivene u Bosni, nekad kontam nisu, samo visočka šuplja, pošto imaju tri vrste škole, srednja-visoka- pa visočka, nekad kontam i da jesu i da nisu malo se trenutno radi na promociji svega toga, turizam zestok bi to bio da je negdje u uredjenijoj zemlji.

slika

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 12 dec 2013, 17:24

Isto hljeb :lol:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 12 dec 2013, 17:49

obična kamenčina, vidio sam ih hiljadu ovakvih u riječnim kortima. Ne kažem da nema piramida ali ne možeš od ovoga praviti senzaciju.
Pustiću sunce da topi ljubav!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 dec 2013, 17:52

Dobro je da imamo nekog tko je bio u Visokom u tim piramidama. Mene zanima jedna stvar koju citam po netu, al zelim informaciju iz prve ruke. Sto se tice tih tunela. Jel oni imaju ikakvog smisla? Jel se vidi da su izgradjeni, da su im zidovi kameni i slicno, jer mnogi govore kako ovi kopaju napamet, stavljaju potpore i prodaju pricu da su tu nekad bili tuneli, a da su to ustvari tek nastali novi tuneli i da tu nikad nije bilo nikakvih tunela.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 dec 2013, 18:04

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:

Pola tih cinjenica ne moraju nuzno uopce biti cinjenice. Pa i taj slucaj dva mora koja se dodiruju, a ne mijesaju, to je znanstveno objasnjiva cinjenica razlicitosti saliniteta, gustoce, temperature, a ne nekakvo cudo kakvim se predstavlja u religijskom tekstu.
bla bla bla :)

vidi se da nemas blage 8-) Ja ne smatram vjeru kao neku vradzbinu i sl. Ona je osnovana na cinjenicama, nauci. I zbog toga jeste javna stvar. Neke vjere su se kosile i sad se kose sa naukom, moja ne, moja je hiljadu ipo godina ispred moderne nauke. Ciao bella 8-)

I necu da pricam o vjeri, pogotovo ne s tobom. Ni ja se na ovom forumu nikad ne doticem neke teme o kojoj nemam blage veze ;)

I nemoj dalje ici, forsiras ban isto koliko i ja

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 12 dec 2013, 18:09

gio10 je napisao/la:

bez ljutnje
:lol: :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 12 dec 2013, 18:24

RiverPlate je napisao/la:
gio10 je napisao/la:

bez ljutnje
:lol: :lol:
srpski Mujo, srpska Fata :mrgreen:

što se tiče vjere, ja ne'am problem ni s kim, uvijek možemo pričat', fora je što nas admin ukine mačetom :evil:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 12 dec 2013, 18:26

Dex je napisao/la:Isto hljeb :lol:

:lol:
Pobjeda je bolja od orgazma!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 dec 2013, 18:46

Signore je napisao/la:Dobro je da imamo nekog tko je bio u Visokom u tim piramidama. Mene zanima jedna stvar koju citam po netu, al zelim informaciju iz prve ruke. Sto se tice tih tunela. Jel oni imaju ikakvog smisla? Jel se vidi da su izgradjeni, da su im zidovi kameni i slicno, jer mnogi govore kako ovi kopaju napamet, stavljaju potpore i prodaju pricu da su tu nekad bili tuneli, a da su to ustvari tek nastali novi tuneli i da tu nikad nije bilo nikakvih tunela.
evo imas par tekstova od bivseg clana te fondacije.

http://www.visoko.co.ba/kolumne/goran-c ... je-visoica" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.visoko.co.ba/kolumne/goran-c ... -i-zablude" onclick="window.open(this.href);return false;

sonik24 je napisao/la: pošto imaju tri vrste škole, srednja-visoka- pa visočka,
znaci gdje god da odem ceka me ova recenica.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 dec 2013, 18:53

Cuj vjera osnovana na cinjenicama i nauci. :roll:
Vjera spada u istu kategoriju kao astrologija.
Neki vjeruju, neki ne. Ali veze to sa naukom nema.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 12 dec 2013, 19:25

dugo je i trajala tema na kraju krajeva

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai i 10 gostiju.