Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
Negdje sam procitao da su u Visokom u "piramidama" ili bolje reci tim tunelima pronasli neka dva predmeta, neke ploce koje su izrezbarene nesto tako. Sad da li je istina ne znam.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
http://www.nature.com/news/simulations- ... am-1.14328" onclick="window.open(this.href);return false;
Simulations back up theory that Universe is a hologram

Simulations back up theory that Universe is a hologram

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Nije nego srpskiDANTES je napisao/la:eto dokaza da je boxer nas patent

bez ljutnje
Ja te volim, volim Željo..
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ajd Boga ti, zar je vjera toliko odurna stvar? Pa pricaju o nekim cinjenicama, ti uletis s postom kao da se radi o velicanju Hitlera.LenBias je napisao/la:ovde nema mjesta za vjersku stranu, nepotrebna je
U vecini monoteistickih religija se to pominje, za te divovske ljude, tako da to meni nije nikakva misterija.
Kao i u onom poznatom slucaju dva mora koja se dodiruju ali se ne mijesaju.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
previse je licna i budi najgore u covjeku kada mu je na neki nacin degradiras
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
podsjeca me na one upakovane prica s radionica i seminara, ali neka ti bude. Nemam namjeru da diskutujem oko toga 

Istina, na jednoj pise Mujo was hereElegant je napisao/la:Negdje sam procitao da su u Visokom u "piramidama" ili bolje reci tim tunelima pronasli neka dva predmeta, neke ploce koje su izrezbarene nesto tako. Sad da li je istina ne znam.
NO PYRO NO PARTY
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Radi se o tome da je privatna stvar i da ce se nakaciti isuvise ljudi koji bi diskutirali o tome na pogresan nacin jer nisu u stanju razlikovati neke stvari i lako ih se uvrijedi. Pola tih cinjenica ne moraju nuzno uopce biti cinjenice. Pa i taj slucaj dva mora koja se dodiruju, a ne mijesaju, to je znanstveno objasnjiva cinjenica razlicitosti saliniteta, gustoce, temperature, a ne nekakvo cudo kakvim se predstavlja u religijskom tekstu. I sad ce se naci netko da kaze ''e nisi u pravu'' i poceti predstavljati sta tu tocno pise i zasto je to tako. E brate jesam, a to sto ti VJERUJES da nije tako, e to je potpuno druga stvar.Bosniacum Lilium je napisao/la:ajd Boga ti, zar je vjera toliko odurna stvar? Pa pricaju o nekim cinjenicama, ti uletis s postom kao da se radi o velicanju Hitlera.LenBias je napisao/la:ovde nema mjesta za vjersku stranu, nepotrebna je
U vecini monoteistickih religija se to pominje, za te divovske ljude, tako da to meni nije nikakva misterija.
Religija je osobna stvar i kao takva treba i ostati, to nema sta traziti na ovakvim temama pa da ljudi naturaju svoje misljenje nekome niz grlo i objasnjavajuci to necim sto on temelji vjerovanjem, a ne nuzno nekakvim cinjenicama.
Za vjeru u Boga tebi ne treba cinjenica, dokaz, niti je tehnicki imas, vec imas vjeru da je to tako, zato se i zove vjera. Ne vidim samim time zasto bi se takvo nesto mijesalo za najvece svjetske misterije.
...Život za Široki...
ja sam bio u Visokom u piramidi iznutra, obisao je komplet, sad, ne mogu reci da nema smisla ona prica o tunelima, prolazima kako su zatrpani sljunkom, al ponajvise sam zapamtio pricu o nekom kamenu, ovako, ima u sredini piramide ogroman kamen, obao, recimo u obliku sapuna, precnika nekih tri metra duzine sa metar i po do dva sirine, na njemu je nesto ko iscrtano, ovako, dvije-tri linije imaju i neka brdasca, uzvisenj i udubljenja, reljef, da kazem. Eh sad to nama onaj vodič objašnjava kako je to ustvari reljef visočke doline i pokazivao na sliku reljefa i upoređivali, sto bas mene i nije fasciniralo, nije mi toliko izgledalo slicno, a sto jes jes, imaju te linije koje simpolizuju dvije rijeke, neka rijeka koja se uljeva u Bosnu.
I, da, sjetih se da je onaj vodič pričao kako je taj kamen pun energije neke, kao neki Madjari dolazili i neka zena bila previse na kamenu crpeći tu energiju, dobila je previse i zavrsila u hitnoj. Kontam, ko da nebi to na tv-u sve bilo.
nekad kontam kao jesu piramide, al nam se svijet smije zato sto su nase, pa ne zeli da bdu otkrivene u Bosni, nekad kontam nisu, samo visočka šuplja, pošto imaju tri vrste škole, srednja-visoka- pa visočka, nekad kontam i da jesu i da nisu malo se trenutno radi na promociji svega toga, turizam zestok bi to bio da je negdje u uredjenijoj zemlji.

I, da, sjetih se da je onaj vodič pričao kako je taj kamen pun energije neke, kao neki Madjari dolazili i neka zena bila previse na kamenu crpeći tu energiju, dobila je previse i zavrsila u hitnoj. Kontam, ko da nebi to na tv-u sve bilo.
nekad kontam kao jesu piramide, al nam se svijet smije zato sto su nase, pa ne zeli da bdu otkrivene u Bosni, nekad kontam nisu, samo visočka šuplja, pošto imaju tri vrste škole, srednja-visoka- pa visočka, nekad kontam i da jesu i da nisu malo se trenutno radi na promociji svega toga, turizam zestok bi to bio da je negdje u uredjenijoj zemlji.

obična kamenčina, vidio sam ih hiljadu ovakvih u riječnim kortima. Ne kažem da nema piramida ali ne možeš od ovoga praviti senzaciju.
Pustiću sunce da topi ljubav!
Dobro je da imamo nekog tko je bio u Visokom u tim piramidama. Mene zanima jedna stvar koju citam po netu, al zelim informaciju iz prve ruke. Sto se tice tih tunela. Jel oni imaju ikakvog smisla? Jel se vidi da su izgradjeni, da su im zidovi kameni i slicno, jer mnogi govore kako ovi kopaju napamet, stavljaju potpore i prodaju pricu da su tu nekad bili tuneli, a da su to ustvari tek nastali novi tuneli i da tu nikad nije bilo nikakvih tunela.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
bla bla blaŠB_Fidelis je napisao/la:Pola tih cinjenica ne moraju nuzno uopce biti cinjenice. Pa i taj slucaj dva mora koja se dodiruju, a ne mijesaju, to je znanstveno objasnjiva cinjenica razlicitosti saliniteta, gustoce, temperature, a ne nekakvo cudo kakvim se predstavlja u religijskom tekstu.Bosniacum Lilium je napisao/la:ajd Boga ti, zar je vjera toliko odurna stvar? Pa pricaju o nekim cinjenicama, ti uletis s postom kao da se radi o velicanju Hitlera.LenBias je napisao/la:ovde nema mjesta za vjersku stranu, nepotrebna je

vidi se da nemas blage

I necu da pricam o vjeri, pogotovo ne s tobom. Ni ja se na ovom forumu nikad ne doticem neke teme o kojoj nemam blage veze

I nemoj dalje ici, forsiras ban isto koliko i ja
-
- Kontakt:
gio10 je napisao/la:Nije nego srpskiDANTES je napisao/la:eto dokaza da je boxer nas patent![]()
![]()
bez ljutnje

Grbavica naš je Hram!!!
srpski Mujo, srpska FataRiverPlate je napisao/la:gio10 je napisao/la:Nije nego srpskiDANTES je napisao/la:eto dokaza da je boxer nas patent![]()
![]()
bez ljutnje![]()

što se tiče vjere, ja ne'am problem ni s kim, uvijek možemo pričat', fora je što nas admin ukine mačetom

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- samo_lijevo
- Kontakt:
evo imas par tekstova od bivseg clana te fondacije.Signore je napisao/la:Dobro je da imamo nekog tko je bio u Visokom u tim piramidama. Mene zanima jedna stvar koju citam po netu, al zelim informaciju iz prve ruke. Sto se tice tih tunela. Jel oni imaju ikakvog smisla? Jel se vidi da su izgradjeni, da su im zidovi kameni i slicno, jer mnogi govore kako ovi kopaju napamet, stavljaju potpore i prodaju pricu da su tu nekad bili tuneli, a da su to ustvari tek nastali novi tuneli i da tu nikad nije bilo nikakvih tunela.
http://www.visoko.co.ba/kolumne/goran-c ... je-visoica" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.visoko.co.ba/kolumne/goran-c ... -i-zablude" onclick="window.open(this.href);return false;
znaci gdje god da odem ceka me ova recenica.sonik24 je napisao/la: pošto imaju tri vrste škole, srednja-visoka- pa visočka,
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Cuj vjera osnovana na cinjenicama i nauci. 
Vjera spada u istu kategoriju kao astrologija.
Neki vjeruju, neki ne. Ali veze to sa naukom nema.

Vjera spada u istu kategoriju kao astrologija.
Neki vjeruju, neki ne. Ali veze to sa naukom nema.
dugo je i trajala tema na kraju krajeva