Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

emir_tr
Kontakt:

Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...

Post Postao/la emir_tr » 10 dec 2013, 13:32

Galatasaray - Juventus over 4,5 ž.k @ 1,65
S obzirom na važnost utakmice, mislim da će biti dosta kartona. Sudija je Portugalac Pedro Proenca koji je porpilicno lak na kartonima.

Plzen - CSKA 2 @ 2,90
Odlucujuca utakmica za oba tima. Plzenu treba pobjedu za nastavak takmicenja u Evropi, dok CSKA odgovara i remi. Iako ce CSKA nastupiti bez Doumbie i Berezutskog, mislim da ce na kraju odluciti kvalitet gostiju i iskustvo koje imaju u ovakvim utakmicama.

Olympiakos-Anderlecht 0-3 @ 1,45
Olympiakos ce nastupiti bez prvog strijelca Mitroglua (14 golova u 10 utakmica). Isto tako i kod Anderlechta nece igrati dva ponajbolja strijelca Suarez i Bruno, tako da ne vjerujem da ce biti vise od 3 gola.

Sretno svima danas!!

Sever4ever
Kontakt:

Post Postao/la Sever4ever » 10 dec 2013, 13:34

emir_tr je napisao/la:Galatasaray - Juventus over 4,5 ž.k @ 1,65
S obzirom na važnost utakmice, mislim da će biti dosta kartona. Sudija je Portugalac Pedro Proenca koji je porpilicno lak na kartonima.

Plzen - CSKA 2 @ 2,90
Odlucujuca utakmica za oba tima. Plzenu treba pobjedu za nastavak takmicenja u Evropi, dok CSKA odgovara i remi. Iako ce CSKA nastupiti bez Doumbie i Berezutskog, mislim da ce na kraju odluciti kvalitet gostiju i iskustvo koje imaju u ovakvim utakmicama.

Olympiakos ce nastupiti bez prvog strijelca Mitroglua (14 golova u 10 utakmica). Isto tako i kod Anderlechta nece igrati dva ponajbolja strijelca Suarez i Bruno, tako da ne vjerujem da ce biti vise od 3 gola.

Sretno svima danas!!
Koliko je sigurno da Mitroglu ne igra?

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 10 dec 2013, 13:45

EmirSioux89 je napisao/la:Jong Ajax - Jong PSV - 3+ (1.55)

Druga Holandijska liga gdje se sastaju mladi igrači Ajaxa i Psv-a.Ajax ima kuci gol razliku 12:17, dok PSV u gostima 10:15.Ova liga po meni nista sigurnije nema od igranja na golove i oba tima daju gol.Zadnje dvije utakmice PSV je u gostima postigao dva gola dok Ajax ne moze da ne postigne gol kod kuce.Zadnji meč izmedju ova dva tima je bio u Septembru gdje su igraci Jong Ajaxa pobjedili 2-4.

K'lautern - Duseldorf - 1 (1.50)

Ekipa K'lauterna je kod kuce bez poraza i samim tim u ovaj meč ulazi kao veci favorit od Dizeldorfa.Dizeldorf je najlosija gostujuca ekipa.Dizeldorf je proslo kolo otjerao trenera Buskensa, umjesto Buskensa doveden je Oliver Reck bivsi trener Duisburga sa kojim je imao loše iskustvo.On je tu kao privremeno riješenje do kraja ove godine na današnjoj utakmici, na gostavanju Kotbusu i kod kuce protiv Koln-a.U tim gostiju dolazi prvi golman Giefer nakon odradjene suspenzije.U tim gosta ce se vratit iskusni napadac Stefan Reisinger biti ce mu pruzena druga sansa jer se nedavno posvadjao sa bivsim trenerom Buskensom pa je prebacen u drugi tim.Definitivno izostaju Axel, Bellinghausen i Bodzek od bitnih koji su povrijedjeni i naravno Bolli koji je suspendovan.
Kod domaćih treneru Runjaiću su svi bitni na raspolaganju sem onih koji odavno nema Bunjaku.a. Kapiten i centralni odbrambeni Torrejon se vratio protiv Uniona.

Sretno svima :mrgreen:
Sigurnija mi pade
Manchester United!

emir_tr
Kontakt:

Post Postao/la emir_tr » 10 dec 2013, 13:51

Sever4ever je napisao/la:
emir_tr je napisao/la:Galatasaray - Juventus over 4,5 ž.k @ 1,65

Plzen - CSKA 2 @ 2,90

Sretno svima danas!!
Koliko je sigurno da Mitroglu ne igra?
Nece igrati 100%. Ima povredu meniskusa.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 10 dec 2013, 14:13

Nexus je napisao/la:19:00 Skovde-Drott/29,5 Skovde under DA @ 1.80
Skovde u dosadašnjih 15 odigranih kola je samo dva puta prešao ovu marginu, i to u domaćoj pobjedi nad najlošijom ekipom u ligi Rimbom 36-33 i u gostujućem porazu od Malma 36-33. Oba tima forsiraju nešto bržu igru prvenstveno Drott pa mi to malo pravi problem kod ovog para stoga predlažem oprezniji ulog. Kod Drotta je i dalje out glavni kreator igre Adolfsson ali interesantna stvar je da su oba trenera u posljednje vrijeme zadovoljni igrom u odbrani a prvenstveno su zadovoljni golmanima. Još jedan dodatni razlog zbog kojeg ovo igram je velika važnost ovog duela, već sad se može reći da će ovaj duel odlučivati o putniku u play off jer se oba tima nalaze ispod 8 mjesta posljednjeg koje vodi u doigravanje a razlika je samo u jednom bodu. Prvenstveno od domaćina koji igra dakle na svom terenu očekujem da uspori tempo ove utakmice jer ako uđu u jurnjavu sa Drottom to može biti ravno samoubistvu. Dakle statistika, važnost utakmice i najave trenera nam idu u prilog dok stil igre ovih timova nam ne ide u prilog. Nadam se da će domaći igrati nešto sporijim tempom i u takvoj situaciji čak i u slučaju pobjede nevidim Skovde na 30 golova. U Švedskoj ekipe dosta osciliraju od utakmice do utakmice stoga oprezno sa ulogom.
Onda je realno ocekivati manje od 57,5 golova? Tvoju opciju nemam u ponudi ... Hvala ..

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 10 dec 2013, 14:17

samson je napisao/la:
Nexus je napisao/la:19:00 Skovde-Drott/29,5 Skovde under DA @ 1.80
Skovde u dosadašnjih 15 odigranih kola je samo dva puta prešao ovu marginu, i to u domaćoj pobjedi nad najlošijom ekipom u ligi Rimbom 36-33 i u gostujućem porazu od Malma 36-33. Oba tima forsiraju nešto bržu igru prvenstveno Drott pa mi to malo pravi problem kod ovog para stoga predlažem oprezniji ulog. Kod Drotta je i dalje out glavni kreator igre Adolfsson ali interesantna stvar je da su oba trenera u posljednje vrijeme zadovoljni igrom u odbrani a prvenstveno su zadovoljni golmanima. Još jedan dodatni razlog zbog kojeg ovo igram je velika važnost ovog duela, već sad se može reći da će ovaj duel odlučivati o putniku u play off jer se oba tima nalaze ispod 8 mjesta posljednjeg koje vodi u doigravanje a razlika je samo u jednom bodu. Prvenstveno od domaćina koji igra dakle na svom terenu očekujem da uspori tempo ove utakmice jer ako uđu u jurnjavu sa Drottom to može biti ravno samoubistvu. Dakle statistika, važnost utakmice i najave trenera nam idu u prilog dok stil igre ovih timova nam ne ide u prilog. Nadam se da će domaći igrati nešto sporijim tempom i u takvoj situaciji čak i u slučaju pobjede nevidim Skovde na 30 golova. U Švedskoj ekipe dosta osciliraju od utakmice do utakmice stoga oprezno sa ulogom.
Onda je realno ocekivati manje od 57,5 golova? Tvoju opciju nemam u ponudi ... Hvala ..
da,vrlo izgledno
@ nexus nadam se da jest :mrgreen:
Semper Fidelis

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 10 dec 2013, 14:26

Od mene jedan: Rukomet Srbija - Brazil (ž), golovi 52,5 VIŠE, kvota 1,90 .. Zadnja bila 85 golova, valjda priblizno nastave sa tradicijom ..

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 10 dec 2013, 14:47

Ne mogu da nađem ništa sigurno iz Lige prvaka za veći ulog, osim x2 na Juve po 1,30. Tako da ću danas odigrati jedan rekreativni tiket sa većom kvotom uz kratko objašnjenje.
Galatasaray-Juve 2 2,10
Galata igra dosta loše u zadnje vrijeme i u Turskoj i ima problema sa slabijim timovima.
Juve večeras bez Pirla, ali mislim da mogu pobijediti, malo me brine što im i bod odgovara za prolaz. Ako ozbiljno pristupe utakmici sigurno da mogu do pobjede. Ne očekujem neku golijadu s obzirom da je i teren u lošem stanju, možda 1:0 ili 2:0 za Juve.
Benfica-PSG oba daju i 3+ 2,08
Benfica će večeras igrati otvoreno tražeći pobjedu i čekati kiks Olympiakosa, zato očekujem dosta golova.
PSG će odmarati neke igrače(Ibra neće igrati), ali ima ko zabiti gol.
Plzen-CSKA oba daju i 3+ 2,08
Borba za Evropsku ligu, Plzen treba pobjedu sa 2 gola razlike ili pobjedu od 1:0 ili 2:0, smatram da će napadati i zabiti gol ili 2 ali i CSKA ako želi u Evropsku ligu morat će do gola.
Sociedad-Leverkusen 2 1,90
Leverkusen nakon pobjede nad Dortmundom s velikim samopouzdanjem ide u goste Sociedadu i traži pobjedu za prolazak dalje. Odgovara njima i neriješeno ako Shakhtar izgubi od Uniteda kojem ipak ne treba pobjeda.
Ukupna kvota 17,26
Sretno
Pustiću sunce da topi ljubav!

live
Kontakt:

Post Postao/la live » 10 dec 2013, 14:49

Danska - Alžir 55,5 1 (manje)

Danas mu slijedi duel protiv Alžira, za njega vrlo interesantnog protivnika:

- Zanimljivo je vidjeti afričkog predstavnika koji igra vrlo europskim stilom. Pokrivaju teren vrlo agresivnom obranom, ali nešto sličnijom onima koje se koriste u Europi. One su doista dobra ekipa.

Unatoč hvaljenju protivnika, nemoguće je reći kako Danska nije apsolutni favorit ovog duela. Alžir je na premijeri protiv Brazila izgubio 16 razlike, kolo kasnije protiv domaćina Srbije s čak 20. Stoga danska struka ima interesantne planove uoči današnjeg duela.

- Vjerujem kako će se dobro držati u početku, ali kada počnu rotirati, onda ćemo imati priliku da se odvojimo od njih. Ovo će biti duel u kojem ćemo balansirati visoku pobjedu koja će nam dati samopouzdanje sa odmaranjem igračica - otkrio je Pyrlick i dodao:

- U glavi mi je samo Srbija.

Dakle, nije za očekivati kako će Dankinje prikazati maksimum, a upitno je hoće li ga prikazati i Alžirke. Razlog je što im sutra predstoji duel protiv Kine, jedan od onih za kojeg vjeruju da im može donijeti prve bodove na ovom natjecanju. Danas će se njihov nastup još uvijek svesti na skupljanje iskustva.

Granica je visoka iz razloga što Dankinje neće igrati sto posto, još u kombinovanom sastavu, dok Alžir neće dati nesto puno golova pa mislim da će biti oko ovih 55, koji gol manje. ;)

barabababa
Kontakt:

Post Postao/la barabababa » 10 dec 2013, 14:56

Nexus je napisao/la:http://prntscr.com/2a2daw
http://prntscr.com/2a2ddq" onclick="window.open(this.href);return false;
na kojoj stranici pratis ovu statistiku?

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 10 dec 2013, 15:02

barabababa je napisao/la:
Jesi cuo ikada za excel I sl. :mrgreen:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

live
Kontakt:

Post Postao/la live » 10 dec 2013, 15:04

Titova-Juga je napisao/la:

Sam računa sve. :roll: :mrgreen:

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 10 dec 2013, 15:05

Ova je bila dobra :lol:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 dec 2013, 15:16

slika

jedan na mali ulog do nba, cisto da se isprati liga prvaka :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

barabababa
Kontakt:

Post Postao/la barabababa » 10 dec 2013, 15:24

Titova-Juga je napisao/la:

Ako je unio podatke u excel da izracuna prosjeke, ne znaci da momak napamet zna sve podatke, ima neki izvor odakle je pokupio podatke (broj ofsajda, kartona i ostalo..), pitam odakle ih preuzima, i pitam Nexus-a , ne tebe.

DrinaJedina
Kontakt:

Post Postao/la DrinaJedina » 10 dec 2013, 15:29

"Mančester junajted je praktično obezbijedio plasman u osminu finala Lige šampiona, ali to ne znači da meč sa Šahtjorom nema takmičarski značaj, pošto će morati da odbrane prvo mijesto kako bi dobili lakšeg rivala u nokaut fazi. Junajted pruža odlične partije u Ligi šampiona, dok se to ne može reći za Premijer ligu. Đavoli su deklasirali Leverkuzen u prošlom kolu (5:0), ali prije i poslije toga ne znaju za pobjedu već četiri meča u domaćem prvenstvu. Pritom su dva puta za svega nekoliko dana izgubili na Old Trafordu, pa je teško povjerovati da će Dejvid Mojes ponovo prirediti horor veče svojim navijačima, bez obzira što će Ukrajinci pokušati da iskoriste lošu formu domaćina."

Ovo mi je nekako baš zapalo za oči i zbog toga (i kvote) ganjam večeras 1 na Utd 2.25 :D

live
Kontakt:

Post Postao/la live » 10 dec 2013, 15:36

DrinaJedina je napisao/la:"Mančester junajted je praktično obezbijedio plasman u osminu finala Lige šampiona, ali to ne znači da meč sa Šahtjorom nema takmičarski značaj, pošto će morati da odbrane prvo mijesto kako bi dobili lakšeg rivala u nokaut fazi. Junajted pruža odlične partije u Ligi šampiona, dok se to ne može reći za Premijer ligu. Đavoli su deklasirali Leverkuzen u prošlom kolu (5:0), ali prije i poslije toga ne znaju za pobjedu već četiri meča u domaćem prvenstvu. Pritom su dva puta za svega nekoliko dana izgubili na Old Trafordu, pa je teško povjerovati da će Dejvid Mojes ponovo prirediti horor veče svojim navijačima, bez obzira što će Ukrajinci pokušati da iskoriste lošu formu domaćina."

Ovo mi je nekako baš zapalo za oči i zbog toga (i kvote) ganjam večeras 1 na Utd 2.25 :D
Jako loša forma u ekipi, jako loša forma najvažnijih igrača i koliko god to izgledalo da Man. mora pobjediti danas to će ići jako teško.
Utakmica protiv Evertona su također trebali pobjediti, ali su jedva dolazili do gola. Bez Roonya oni ne mogu ništa, a još ako ne igra danas teško će to ići. Persi se vratio, ali ne u Bog zna kakvoj formi...

Moj prijedlog da preskočiš ovo ..

sarajevo81
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo81 » 10 dec 2013, 15:38

DrinaJedina je napisao/la:"Mančester junajted je praktično obezbijedio plasman u osminu finala Lige šampiona, ali to ne znači da meč sa Šahtjorom nema takmičarski značaj, pošto će morati da odbrane prvo mijesto kako bi dobili lakšeg rivala u nokaut fazi. Junajted pruža odlične partije u Ligi šampiona, dok se to ne može reći za Premijer ligu. Đavoli su deklasirali Leverkuzen u prošlom kolu (5:0), ali prije i poslije toga ne znaju za pobjedu već četiri meča u domaćem prvenstvu. Pritom su dva puta za svega nekoliko dana izgubili na Old Trafordu, pa je teško povjerovati da će Dejvid Mojes ponovo prirediti horor veče svojim navijačima, bez obzira što će Ukrajinci pokušati da iskoriste lošu formu domaćina."

jel se prvo racuna medjusobni omjer ili gol razlika?

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 10 dec 2013, 15:40

sarajevo81 je napisao/la:jel se prvo racuna medjusobni omjer ili gol razlika?
Omjer.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

vtdgeca
Kontakt:

Post Postao/la vtdgeca » 10 dec 2013, 15:40

Kopenhagen - Real Madrid (u19) 1x @ 1.95 16:00
Kopenhagen - Real Madrid GG3+ @ 1.90 20:45

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.