Gorki je napisao/la:@jasmin10;
Ti si već primljen,počni se spremat za Pazarić
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ja cu se prijavit ko sejdic i finci, morace me primiti

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- alan_kardec
- Kontakt:
@jasmin10
imaš obuku u januaru (tad sam ja bio, 2009.) u junu i u septembru, pa kad te oni odrede da ideš. Ali prvo imaš konkurs, prijaviš se, treba ti kamara nekih papira, to sve kad prikupiš, predaš i čekaš da te zovu na testiranje. Pošto vidim da si ti iz Jablanice, vjerovatno bi te zvali da dođeš u Rajlovac na testiranje. Na testiranju ti je glavna fizička sprema, trčih 3200 m, sklekovi i trbušnjaci. Osim toga ima i neki test opšteg znanja i sad su uveli neki razgovor sa nekakvim oficirima iz ministarstva (toga nije bio kad sam ja konkurisao). Ako zadovoljiš na testu fiz. spreme (pretpostavljam da nećeš zabrljati na testu opšteg znanja i na tom razgovoru, nisi valjda debil
), zvaće te da dođeš u bolnicu Koševo na medicinske preglede (sva moguća snimanja, pregledi...) plus psihotest, ako to prođeš, primljen si i onda samo čekaš da te pozovu kad da ideš na obuku u Pazarić. Prije, kad sam ja konkurisao, lakše se moglo proći, sad su kako čujem maksimalno pooštrili kriterijume.
Šta te još zanima?
imaš obuku u januaru (tad sam ja bio, 2009.) u junu i u septembru, pa kad te oni odrede da ideš. Ali prvo imaš konkurs, prijaviš se, treba ti kamara nekih papira, to sve kad prikupiš, predaš i čekaš da te zovu na testiranje. Pošto vidim da si ti iz Jablanice, vjerovatno bi te zvali da dođeš u Rajlovac na testiranje. Na testiranju ti je glavna fizička sprema, trčih 3200 m, sklekovi i trbušnjaci. Osim toga ima i neki test opšteg znanja i sad su uveli neki razgovor sa nekakvim oficirima iz ministarstva (toga nije bio kad sam ja konkurisao). Ako zadovoljiš na testu fiz. spreme (pretpostavljam da nećeš zabrljati na testu opšteg znanja i na tom razgovoru, nisi valjda debil
Šta te još zanima?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- alan_kardec
- Kontakt:
apocalyps je napisao/la: Koju velicinu cipela najcesce nose vojnici ?
Nema cipela u vojsKi, samo čizme.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
koliko traje obuka u pazaricualan_kardec je napisao/la:@jasmin10
imaš obuku u januaru (tad sam ja bio, 2009.) u junu i u septembru, pa kad te oni odrede da ideš. Ali prvo imaš konkurs, prijaviš se, treba ti kamara nekih papira, to sve kad prikupiš, predaš i čekaš da te zovu na testiranje. Pošto vidim da si ti iz Jablanice, vjerovatno bi te zvali da dođeš u Rajlovac na testiranje. Na testiranju ti je glavna fizička sprema, trčih 3200 m, sklekovi i trbušnjaci. Osim toga ima i neki test opšteg znanja i sad su uveli neki razgovor sa nekakvim oficirima iz ministarstva (toga nije bio kad sam ja konkurisao). Ako zadovoljiš na testu fiz. spreme (pretpostavljam da nećeš zabrljati na testu opšteg znanja i na tom razgovoru, nisi valjda debil), zvaće te da dođeš u bolnicu Koševo na medicinske preglede (sva moguća snimanja, pregledi...) plus psihotest, ako to prođeš, primljen si i onda samo čekaš da te pozovu kad da ideš na obuku u Pazarić. Prije, kad sam ja konkurisao, lakše se moglo proći, sad su kako čujem maksimalno pooštrili kriterijume.
Šta te još zanima?
ako se furaš i voliš to fakat, mislim da je bolja opcija ganjat' SIPA-u, trenirat', trudit' se, pa upast međ' specijalce, jer u našoj vojsci, osim Vojne policije i rendžera i nemaš neke dobrile, dobiješ usmc marpat uniforme, M16 pušku i to iz donacije i trpljež-krpljež. Ako očekuješ da budeš k'o oni američki marinci il us army vojničići, zaboravi, nema tu ulaganja uopšte, bez zajebancije, nisu bili sposobni dovesti iz turske one MI-24 helikoptere, mašine za borbu, imaš stare M84 i T55 tenkove, UH-1 Huey helikoptere i čini mi se MI-8 transportne (nisam siguran), imaš američke transportere u pazariću M113 ili slične i kapak. vojna policija bar ima MP5 i tako tu ljepotujasmin10 je napisao/la:raja da li bi isli u vojsku ? sta mislite o opciji da radite u vojsci ? koliko traje obuka i kada bude ?
bio je konkurs ja mislim, pričali smo ja i Bosniacum još ljetos o tome ako se dobro sjećam, a prijem je sranje realno. Više posvećuju pažnje fizičkoj obuci KAO, stavili tamo 80 sklekova za 100 bodova, moraš biti mali rambo, a prođu im trutovi sa stomacima. Što potvrđuje priču o šteli naravno. Evo npr u hrv. vojsci (pošto ja namjeravam ako Bog da upisat' program KADET ) su ti uslovi manji, al' zato psihotest je ****, neće svašta kod sebe, jer mogu i tijelo istrenirat' i mozak naučiti, al' ako si psihički otiš'o nema ti pomoći..baci pogled na zahtjeve:Gorki je napisao/la:Ne,obuka ti traje 3 mj u Pazariću.Eh sad kad je konkurs ne znam,možda je čak i izašaoZnam da se na obuku ide u po grupama,imaju 3 grupe.Jedna ide u januaru druga u april/maj i treća august/septembar.
I da,moraš imati štelu (kao i svugdje kod nas u Bosni)
(nemoj da te zbuni ovo DVS, to je Dragovoljna vojna služba)
što jest' jest', ako imaš nekog super, al' kažem ti, nećeš uživat' u poslu ako misliš, osim ako ne zatražiš tj. ako budeš želio deploy in Afganistan with ISAFGorki je napisao/la:@jasmin10;
Ti si već primljen,počni se spremat za Pazarić
Još kad pogledam taktički prsluk, uhvati me jeza
Inače mislim da obuka traje 3-4 mjeseca, nisam siguran fakat, al' znam kad su dole u Pazariću vječito pored škole prolazili (a ja odozdo, živio dole), haman skoro svaki vikend, pa na streljište iznad pazarića i na heliodrom u pazariću
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
ne trazim ja da uzivam nesto
nisam ti ja u fazonu amerckih vojnika i tako
odgovara mi to setkanje i tako to 
- alan_kardec
- Kontakt:
@jasmin10
Obuka traje 3 mjeseca. Ja kad sam konkurisao u ljeto 2008., na fizičkoj provjeri sam bio polovinom avgusta, poslije toga dugo me niko nije zvao, ja se bio pomirio da nema ništa od toga, kad zovu me nekad u novembru da dođem u Koševo na medicinske preglede. Kad sam to završio, nekad poslije Nove godine me zvali da dođem na obuku i otišao u Pazarić, čini mi se 19. januara 2009., bio na obuci do polovine aprila, dali nam nekih slobodnih dana i 1. maja 2009. počeo raditi.
Obuka traje 3 mjeseca. Ja kad sam konkurisao u ljeto 2008., na fizičkoj provjeri sam bio polovinom avgusta, poslije toga dugo me niko nije zvao, ja se bio pomirio da nema ništa od toga, kad zovu me nekad u novembru da dođem u Koševo na medicinske preglede. Kad sam to završio, nekad poslije Nove godine me zvali da dođem na obuku i otišao u Pazarić, čini mi se 19. januara 2009., bio na obuci do polovine aprila, dali nam nekih slobodnih dana i 1. maja 2009. počeo raditi.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
da li imam slobodnih dana kad sam na toj obuci i da li placaju ista dok smo na obuci 
- francobaresi
- Kontakt:
Konkurs je završen prije 2-3 sedmice.
Moj brat je bio na istom, sve je odradio kako treba i sad čeka da ga pozovu na ljekarski ili šta već.
Samo me zanima, koliko je potrebno čekati na taj poziv ? Jer konkurs je završen prije par sedmica kao što sam već rekao. Još uvijek mu ništa nisu javili, a nije dobio ni odbijenicu, koje su ove godine dodijeljenje odmah nakon testiranja, naravno onima koji nisu zadovoljili.
Pa eto još jednom pitam, kad bi mogao dobiti taj poziv za ljekarski pregled ?
Moj brat je bio na istom, sve je odradio kako treba i sad čeka da ga pozovu na ljekarski ili šta već.
Samo me zanima, koliko je potrebno čekati na taj poziv ? Jer konkurs je završen prije par sedmica kao što sam već rekao. Još uvijek mu ništa nisu javili, a nije dobio ni odbijenicu, koje su ove godine dodijeljenje odmah nakon testiranja, naravno onima koji nisu zadovoljili.
Pa eto još jednom pitam, kad bi mogao dobiti taj poziv za ljekarski pregled ?
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
e ****, hoces jos da više budeš kući nego u kasarni
za tebe je opcija airsoft
i usput, žalosno je, al' primaju po nacionalnom ključu, tako da će primit' prije nekog npr. hrvata da popune kvotu, nego nekog sposobnog iz drugog naroda
za tebe je opcija airsoft
i usput, žalosno je, al' primaju po nacionalnom ključu, tako da će primit' prije nekog npr. hrvata da popune kvotu, nego nekog sposobnog iz drugog naroda
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Pametnije je da uplatiš vanredno medicinsku školu za opšti smijer + uplatiš kurs Njemačkog 
Pobjeda je bolja od orgazma!
- alan_kardec
- Kontakt:
@jasmin
pa plaća se nešto simbolično (možda 150 maraka mjesečno). U toku ta tri mjeseca obuke imaš pravo na 2-3 vikenda da odeš kući. Izlazak u grad imaš pravo svake subote ili nedjelje (to mi je bio najjači dio obuke, odem sa rajom sa obuke do Hadžića i olešim se ko mače
)
ovo sve što reče @ajvar, u pravu je.
@franco baresi
Pa napisao sam iznad, ja sam test fizičke spreme završio polovinom avgusta pa su me na medicinske preglede zvali tek u novembru. Nek ti se buraz strpi. Ako je sve dobro uradio, onda nema zime, zvaće ga sigurno.
pa plaća se nešto simbolično (možda 150 maraka mjesečno). U toku ta tri mjeseca obuke imaš pravo na 2-3 vikenda da odeš kući. Izlazak u grad imaš pravo svake subote ili nedjelje (to mi je bio najjači dio obuke, odem sa rajom sa obuke do Hadžića i olešim se ko mače
ovo sve što reče @ajvar, u pravu je.
@franco baresi
Pa napisao sam iznad, ja sam test fizičke spreme završio polovinom avgusta pa su me na medicinske preglede zvali tek u novembru. Nek ti se buraz strpi. Ako je sve dobro uradio, onda nema zime, zvaće ga sigurno.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Evo ti malo slika
..što kaže alan_kardec, u Hadžićima ti je "vrh" hahahah pazi samo da se ne zakačiš s kim u "No Limit-u" jer tu su nabrijani tarčin guys
According to datas from 2006 Modern Armed Forces of Bosnia and Herzegovina had:
- 10 000 professional military personnel
- 1 000 employed civilians
- 5 000 reserves
Ethnic composition:
- Bosniaks(45,9%)
- Serbs(33,6%)
- (Croats 19,8%)
-Others(0,7%)
Equipment(questionable how many of those actually works):
- 200 tanks(M60A3, AMX30S, M84 AB, T-54, T-55, T-72M1, PT76)
- 261 military vehicles(BRDM-2, amx10P, BVP M-80A, M113-A2, OT M-60P and others)
- 19 planes(Orao J-22, Galeb G-4, J-21)
- unknown number of howitzers(M101, D-30, M84 Nora, M114A2, 2S1, 2S1 Gvozdika)
i evo ti video o najboljem puku u vojsci. Rendžerski puk
- 10 000 professional military personnel
- 1 000 employed civilians
- 5 000 reserves
Ethnic composition:
- Bosniaks(45,9%)
- Serbs(33,6%)
- (Croats 19,8%)
-Others(0,7%)
Equipment(questionable how many of those actually works):
- 200 tanks(M60A3, AMX30S, M84 AB, T-54, T-55, T-72M1, PT76)
- 261 military vehicles(BRDM-2, amx10P, BVP M-80A, M113-A2, OT M-60P and others)
- 19 planes(Orao J-22, Galeb G-4, J-21)
- unknown number of howitzers(M101, D-30, M84 Nora, M114A2, 2S1, 2S1 Gvozdika)
i evo ti video o najboljem puku u vojsci. Rendžerski puk
Ti sve posta koliki je
Moji svi kad se spoje, nisu toliko dugi
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
e hvala prijatelju
pokusat cu vidjeti s roditeljima da odem odmah u januaru
nadam se da cu uspjeti 
kad se nečim baviš od srca i kad to voliš, u stanju si knjigu napisat', a ne postDex je napisao/la:Ti sve posta koliki je
vjeruj mi, nije da se falim, al' znam većinu stvari oko toga, malo preko bivšeg trenera, malo preko prijatelja, malo preko drugih foruma i samoučenje preko ove online literature i tako
ti kreni s fizičkom pripremom i kontroliši zdravlje, vid, sluh, šta znam već, refleksejasmin10 je napisao/la:e hvala prijateljupokusat cu vidjeti s roditeljima da odem odmah u januaru
nadam se da cu uspjeti
standardizirana oprema, modernizacija se vječito provodi, sve što imaš kod SWAT timova u americi, imaš i u SIPA-i
- francobaresi
- Kontakt:
Pardon, nisam vidio post iznad. Testiranje prošlo bez problema,to je ono najmanji problem. Jer stvarno mjesecima prije je počeo sa pripremama i bio je posvećen samo tome.Pa napisao sam iznad, ja sam test fizičke spreme završio polovinom avgusta pa su me na medicinske preglede zvali tek u novembru. Nek ti se buraz strpi. Ako je sve dobro uradio, onda nema zime, zvaće ga sigurno.
Hvala na informaciji.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
nisamiVar je napisao/la:kad se nečim baviš od srca i kad to voliš, u stanju si knjigu napisat', a ne postDex je napisao/la:Ti sve posta koliki je
Moji svi kad se spoje, nisu toliko dugi![]()
vjeruj mi, nije da se falim, al' znam većinu stvari oko toga, malo preko bivšeg trenera, malo preko prijatelja, malo preko drugih foruma i samoučenje preko ove online literature i tako
![]()
ti kreni s fizičkom pripremom i kontroliši zdravlje, vid, sluh, šta znam već, refleksejasmin10 je napisao/la:e hvala prijateljupokusat cu vidjeti s roditeljima da odem odmah u januaru
nadam se da cu uspjeti
i idi ganjaj to, mada opet ti kažem, ako si dečko od akcije, bolje bi ti bilo da ganjaš Specijalnu jedinicu FMUP-a ili Jedinicu za podršku, Alfa tim 1 kod SIPA-e
standardizirana oprema, modernizacija se vječito provodi, sve što imaš kod SWAT timova u americi, imaš i u SIPA-i
sve to lijepo zvuci za sipu
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, kraljttbvb i 11 gostiju.