U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Cartman » 07 dec 2013, 03:38

Kad sam ja spominjao Maletica i Mesanovica? Prica je bila o tome je li on ekstra talenat ili nije i sta je pokazao za mladu. Nije pokazao apsolutno nista, i nije nista dokazao da se dize u nebesa ni u Celticu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 07 dec 2013, 03:50

ja nigdje nisam ni napisao da si ti spominjao Mešanovića i Maletića .. njih dvojicu sam spomenuo jer sam siguran da je bolji od obojice, a ne dobiva poziv :roll: ovdje niko nije ni napravio extra-talenta od nega, nego igrača koji ima potencijala da postane A reprezentativac

hipotetički, da je Prcić odigrao dva-tri loša meča za U-21, a tad još nije dobivao šansu u Sochauxu, da l' to znači da bismo ga se trebali odreći i proglasiti nekvalitetnim? da kažemo, pa on ne igra ni u Sochauxu, zašto ga toliko dižete, itd .. a momak se ispostavi kao talenat, postade standardan igrač svog kluba, kao igrač koji će sigurno za par godina činiti vezni red repke sa Miretom

mnoge igrače trpimo i gledamo kako par ciklusa igraju za U-21, a nevalju, a niti imaju potencijala, a momak koji je član Celtica, za njega nema strpljenja, on se proglasi nekvalitetnim nakon tri meča za U-21, gdje je svaki put ulazio sa klupe i gdje je jedan meč bio prijateljski
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 dec 2013, 04:20

Stvar je u tome sto Prcic nije odigrao lose, nego se kod svakog dodira sa loptom vidi da momak ima tehniku kao Miske nekad i da zna sve sa loptom. Atajic je bio los kad sam ga god gledao. I ne los na nacin da se vidi da ima potencijala, ali da nema svoj dan, nego jednostavno vrlo los. Lopta se odbija od njega.

Niko ga nije otpisao, ali po svojim igrama u mladoj reprezentaciji nije zasluzio da igra. Mesanovic i jest igrao bolje od njega. Da ne pise "Celtic" kod njegovog imena, pljuvali bi ga kao sto ste pljuvali onog momka iz Donjeg Srema i kao sto ste pljuvali Stevanovica kad je uzeo drzavljanstvo Srbije. Ako si Bosnjak i igras u inostranstvu mozes igrat kako god hoces i ponasat se kako hoces.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 dec 2013, 10:27

legenda reala je napisao/la:kad bi ti znao šta si reko :mrgreen: :mrgreen:
on ako to učini može biti starter i u A timu
Još kad bi vi znali da je to bila ironija.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

BIHsport
Kontakt:

Post Postao/la BIHsport » 07 dec 2013, 10:40

Cartman je napisao/la:Stvar je u tome sto Prcic nije odigrao lose, nego se kod svakog dodira sa loptom vidi da momak ima tehniku kao Miske nekad i da zna sve sa loptom. Atajic je bio los kad sam ga god gledao. I ne los na nacin da se vidi da ima potencijala, ali da nema svoj dan, nego jednostavno vrlo los. Lopta se odbija od njega.

Niko ga nije otpisao, ali po svojim igrama u mladoj reprezentaciji nije zasluzio da igra. Mesanovic i jest igrao bolje od njega. Da ne pise "Celtic" kod njegovog imena, pljuvali bi ga kao sto ste pljuvali onog momka iz Donjeg Srema i kao sto ste pljuvali Stevanovica kad je uzeo drzavljanstvo Srbije. Ako si Bosnjak i igras u inostranstvu mozes igrat kako god hoces i ponasat se kako hoces.

Opet @Cartman seres!

ja sam ti opisao situaciju prije nekoliko dana, na koji nacin i zbog cega su otpisani a ti nekoliko dana poslije, kao bos u trnje!
Momak dao oko pedesetak golova u 2 sezone za ekipu gdje je igrao a kod Jagodica igra desno krilo gdje odgovara za lijevo krilo Madara. Prvo polovrijeme je bio jedan od boljih protiv Madara, nazalost je promasio jednu veliku sansu. U drugom je dobio 10 minuta i zamjena... Onda sleduje klupa protiv Austrije gdje nismo imali dva tacna pasa.
I ti kazes da nisi nista vidjeo! Pa ti pasa nisi vidjeo komsiju 3 godine posto ne napustas forum.
Udjes sad na Tweeter i pitas ove Skote sto ga prate kakav je igrac. Ono osim tih 135 minuta sto si ga ti gledao.
Primitvno se ponasas kolega!
I krv svoju za Bosnu moju!

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 07 dec 2013, 14:41

Krunić i danas asistent

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 07 dec 2013, 15:26

pazzarac je napisao/la:Krunić i danas asistent
RAde je lav ima 20 godina,a konstitucijom je nabijen ko roberto carlos nadam se da ce preci u veci klub na proljece i da ga Susic pozove za prijateljsku u Atim jer je jedini iz Jelen lige posle Stevanovica koji igra standardno..

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 07 dec 2013, 15:49

zgembo89 je napisao/la:
pazzarac je napisao/la:Krunić i danas asistent
RAde je lav ima 20 godina,a konstitucijom je nabijen ko roberto carlos nadam se da ce preci u veci klub na proljece i da ga Susic pozove za prijateljsku u Atim jer je jedini iz Jelen lige posle Stevanovica koji igra standardno..
u Vojvodini je zadnjih nekoliko kola standardan lijevi bek Nastic '94 god. igrao je za kadetsku repku Srbije iako je prije toga izjavljivao da bi se obradovao pozivu BIH koji nije dobio ,nije igrao za U19 i U21 Srbije

Stojan Vranjes je standardan u Vojvodini

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 07 dec 2013, 15:56

zizu1991 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:kad bi ti znao šta si reko :mrgreen: :mrgreen:
on ako to učini može biti starter i u A timu
Još kad bi vi znali da je to bila ironija.
Kad vidim kakvih sv razmišljanja ima, ono što si ti napisao me nije čudilo.
Ispričavam se :mrgreen:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Nedo
Kontakt:

Post Postao/la Nedo » 09 dec 2013, 14:16

jel neko zna ko je ovaj momak? pise da je rodjen u capljinu bio je nekoliko puta na klupi za prvi tim Parme

http://www.transfermarkt.co.uk/en/marij ... 63065.html" onclick="window.open(this.href);return false;

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 dec 2013, 17:53

jos 2 utakmice dosta igraca vise nece moci igrati za U21,vjerovatno smjena trenera ove kvalifikacije nista nisu donijele dobroga..NIjedan igrac se nije afirmisao pa cak i one rijetke bisere poput Prcica Jagodic je drzao na klupi..koji igraci mogu igrati sljedece kvalifikacije ima li nekih imena u opticaju ???

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 09 dec 2013, 18:33

zgembo89 je napisao/la:jos 2 utakmice dosta igraca vise nece moci igrati za U21,vjerovatno smjena trenera ove kvalifikacije nista nisu donijele dobroga..NIjedan igrac se nije afirmisao pa cak i one rijetke bisere poput Prcica Jagodic je drzao na klupi..koji igraci mogu igrati sljedece kvalifikacije ima li nekih imena u opticaju ???
Iz ovog kadra ostraju Pirić, Atajić i Špikić, iz U-19 po meni dolaze Vasilj, Modić, Gojković, Marić i Radovac, a od novih Lazić(Ajax), Omerbašić(Schalke), Brašnić(Bayer), Seferagić(Basel), Drakul(Basel), Matić(Grasshoppers), Grgić(Zurich) i još jako puno momaka kandidira, samo treba selektirati.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 09 dec 2013, 18:55

Pauleta je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:jos 2 utakmice dosta igraca vise nece moci igrati za U21,vjerovatno smjena trenera ove kvalifikacije nista nisu donijele dobroga..NIjedan igrac se nije afirmisao pa cak i one rijetke bisere poput Prcica Jagodic je drzao na klupi..koji igraci mogu igrati sljedece kvalifikacije ima li nekih imena u opticaju ???
Iz ovog kadra ostraju Pirić, Atajić i Špikić, iz U-19 po meni dolaze Vasilj, Modić, Gojković, Marić i Radovac, a od novih Lazić(Ajax), Omerbašić(Schalke), Brašnić(Bayer), Seferagić(Basel), Drakul(Basel), Matić(Grasshoppers), Grgić(Zurich) i još jako puno momaka kandidira, samo treba selektirati.
Naredne kvalifikacije igraju 94. godiste i maldji tako da ce i Atajic otpasti (jer je 93.godiste), ovi momci iz U-19 ce svakako preci u U-2. Aod ovih sto is nabrojao samo su Lazic, Omerbasic i Seferagic sigurni ovo ostali su pod upitinikom. Treba jos dodati da mozemo racunati na Hodzica i Bajic iz Zelje te Hajradinovica (Trencin Slovacka) i Cerimagica (Gent Belgija).

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 09 dec 2013, 18:57

Pauleta , je l' misliš na Marca Brašnića ? Kako je on povezan sa BiH ? Mislim da su šanse 0,01 % da on zaigra za BiH .

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 09 dec 2013, 19:01

bavarian_bk je napisao/la:Pauleta , je l' misliš na Marca Brašnića ? Kako je on povezan sa BiH ? Mislim da su šanse 0,01 % da on zaigra za BiH .
I ja kontam da je Pauleta mislio da tog momak koji e zvjerka od igraca i nadam se da je Pauleta u pravu. Ali evo jedan interesantan igrac, ovdje se pitam kako je Barisic mogao kod Jagodica imati prednost ipsred njega:
http://www.transfermarkt.de/de/edin-seh ... 85296.html" onclick="window.open(this.href);return false;

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 09 dec 2013, 19:05

Nadam se da će on nekad zaigrati za nas i da će iskoristiit svoj puni potencijal ali ne znam preko čega je povezan sa BiH. Rođen u Njemačkoj , mislim da su mu roditelji iz Srbije , da ga nešto vuče vamo , ne vjerujem ...

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 09 dec 2013, 20:05

Nedo je napisao/la:jel neko zna ko je ovaj momak? pise da je rodjen u capljinu bio je nekoliko puta na klupi za prvi tim Parme

http://www.transfermarkt.co.uk/en/marij ... 63065.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Biti igrač Parme ne znači ništa, oni imaju preko 200 igrača pod ugovorom. Malo čudan princip poslovanja - jeftino nahvataju veliki broj igrača, puštaju ih po slabijim ligama. Debela većina ostane na tom nižem nivou, kao npr. naš Đurić, ali ono malo njih što ipak napravi nešto prodaju se za dovoljne pare da se na kraju isplati.

Mi smo zemlja od 3,7 miliona ljudi. Kad se još ograničiš na samo igrače od 18 do 21 godine (mogu i mlađi, ali realno teško), uz uslove koji vladaju na našim terenima, naravno da nije uopće čudno da ne možemo sastaviti neku nadprosječnu ekipu.
Nemam pojma, vjerujem da sam jedan od rijetkih koji je zadovoljan ovom generacijom. Ona prošla koja je igrala 4:4 s Njemačkom i 4:0 protiv Grčke je bila kompaktnija pa je djelovala nešto bolje, ali A selekcija će zapravo više hajrovati od ove. Hoću reći, Prcić, Atajić, S. Hajrović su igrači ugovorom vezani za dobre klubove i gotovo sigurno će kad-tad zaigrati i za seniore. Ja bih sad potpisao da iz svake U21 generacije dobijamo po tri dobra igrača. U 10 godina to je 30 dobrih igrača koji mogu igrati zajedno. A još svake godine dobijemo iz dijaspore bar jednog koji nije dotad nastupao za nas... S druge strane ta prošla U21 jedino ima Višću i Stevanovića koji su kao nešto i napravili, i to jedan igra u 2. turskoj ligi, drugi igra manje od Rahimića i čeka da izbori mjesto na klupi, a u reprezentaciji su skoro nikakav faktor.
Sljedeća U21 bi mogla biti najbolja u novije vrijeme.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 dec 2013, 20:11

Tu bi trebao biti i Tanković?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 dec 2013, 20:30

EVO Lazic u prvih 11 protiv Jong PSV-a. Ima i link pa ko voli nek izvoli.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 09 dec 2013, 21:33

Sabinho je napisao/la:EVO Lazic u prvih 11 protiv Jong PSV-a. Ima i link pa ko voli nek izvoli.
trener ovog Jong PSV-a bivsi igrac Veleza Darije Kalezic

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Hafiz00, jasmin10, Proximic i 17 gostiju.