Ostaje spekulaciji onda
Meni je uzbudljivo ovo da imamo toliko mladih igraca, jedva cekam da vidim kako odigraju i jesmo li kojeg jos Duljevica nasli medju ovim igracima o kojim nismo mnogo culi. Stubican je vec meni dokazao da je ovakvo skautiranje igraca u nizim ligama rodilo plodom, mogu samo zamisliti kako ce nas obradovati Jusufovic, Hadzikadunic i ostali mladici u ekipi. Arezina mi je vec dokazao da je odlican igrac, dobro mu dodje ova pauza da se nabilda do proljeca i spremi se fino.
Nego bas me zanima sta ce se desiti sad kada imamo Sesara, Merajica i Bibica koji mogu svi igrati lijevog bocnog. Sa jedne strane volim da dadnemo novajlijama priliku, ali Bibic je eto izgleda vrlo dobar posao uradio i dosta vremena dobio cim se pokazalo da zna igrati na tu poziciju. A Merajic mislim da ce jos bolji biti nakon ove sezone, pa po mome je sasvim dobar za klupe ove sezone.
Dalje, Rizvanovic odlican posao radi, fizicki jako spreman, jednostavno radi posao, i radi ga dobro. Cak i one golove dao, mogao jos protiv Borca jedan dati i jos koji mozda, k'o strijela izleti u napad nad bezazlenim protivnicima. Mujezinovic ima neprijatnu sezonu, ja ne mogu da se odlucim dali ima sposobnost da se popravi kao Merajic. Mozda vrijedi ga posuditi kojem kubu jos koju godinu i vidjeti?
A Karamarko jos da tu napravi guzvu, i to ce biti zanimljivo vidjeti.
Hamzic je Hamzic.
Zao mi Lakote i Husica sto moze samo jedan golman igrati, ali sjecam se Lakota branio drugo poluvrijeme protiv Slavije ili koga ono na prijateljskim susretom ljetos. Dobar mi je to znak i ako je samo prijateljska bila, mislim da je zedan se dokazati.
Regoje, Torlak, Stubican - nema sta, zaustavili bi i tenka ova trojica.
Dakle odbrana izgleda mi izuzetno cvrsta za proljece.
A Smajic, Vidovic, Muharemovic, Zeba, Arezina su svi vec dokazali se, nikakve brige nema oko veznog reda. Jos tu Rahmanovic, Jusufovic, Hadzikadunic i Duric su zanimljive izmjene barem meni. Samo sto je i dalje mozda malo sumnjivo oko njih jer nismo vidjeli toliko od njiha do sada, od Rahmanovica mozda. Jos se sjecam utakmice protiv Zelje kad je Duric usao, na par poteza kako je obrukao plave bilo mi je drago vidjeti da je sposoban protiv takve ekipe uci i odmah "proraditi".
Kapic i Kokot dobri u napadu, Kokotu nesto losa sezona sto se tice pogodaka, ali po cemu sam vidio od njegove borbenosti znam da je vrlo snazan i zasluzio je mnogo vise golova nego sto je uradio. A i dobar je ciko vani terena.
Pandza daje neku nadu za klupe i eto mu sansa, a Irhan je totalno podbacio ove sezone.