Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

rafa
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la rafa » 10 jan 2010, 23:11

Benitez potvrdio: Možda ćemo zbog dugova morati prodati Gerrarda i Torresa

Engleski nogometni prvoligaš Liverpool zbog nezavidne financijske situacije i velikih dugova mogao bi na ljeto prodati svoje najveće zvijezde ukoliko ne izbori plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, sugerira menadžer Rafael Benitez...

Liverpool je u velikim dugovima, pa američki suvlasnici George Gillett i Tom Hicks štede na svakom koraku i ne odobravaju sredstva za kupnju pojačanja u zimskom prijelaznom roku. Liverpool je zasad samo prodavao (Andrij Voronjin u moskvoski Dinamo, Andrea Dossena u Napoli), a sljedećeg ljeta na tržnici bi se u izlogu mogle naći i ''znatno krupnije ribe'', pogotovo ukoliko momčad ne ostvari plasman u Ligu prvaka, što bi samo po sebi impliciralo dodatne financijske teškoće.

Manchester City ima novca, te bi bez problema mogao izdvojiti i više od 100 milijuna funti, kako bi u paketu dobio Stevena Gerrarda u Fernanda Torresa. U Cityju razmatraju i mogućnost lova na kapetana argentinske reprezentacije Javiera Mascherana, koji je na meti Barcelone, a mnogi klubovi stali bi u red i za vratara Pepea Reinu.

- Ne želimo prodavati naše najbolje igrače. Uostalom, zbog toga smo i radili na produljenju njihovih ugovora, kako bi održali jačinu i snagu naše momčadi. No, ukoliko bi situacija bila takva da neki klub ponudi golemi iznos za naše udarne igrače, tada bismo sjeli za stol i donijeli odluku koja bi u datom trenutku bila najbolja za klub – prvi je puta javno priznao mogućnost za prodaju najvećih zvijezda menadžer Rafael Benitez.

- Ja ne mogu puno o tome pričati. Jedino mogu naglasiti svoju želju da zadržimo naše vodeće igrače u klubu, koji bi nam, dakako, bili od velike pomoći u borbi za prva četiri mjesta na ljestvici. U ovoj sezoni još uvijek možemo plasmanom među četiri najbolje momčadi u prvenstvu, odnosno progresom u Ligi Europe i FA Cupu, donijeti našim navijačima zadovoljstvo, te postići i veće zadovoljstvo kod igrača o kojima govorimo. Naš plasman u Ligu prvaka je realan, nemamo veliki zaostatak na ljestvici za klubovima koji se s nama bore za ta mjesta, s nekoliko pobjeda u nizu sve bi došlo na svoje mjesto – dodao je Benitez.
"Jedina zelja mi je da svi ljudi iz moje zemlje navijaju za svoju domovinu u kojoj su rodjeni bez obzira na vjeru i porijeklo"SERGEJ BARBAREZ

Torres Da Killa.!.
Kontakt:

Post Postao/la Torres Da Killa.!. » 11 jan 2010, 01:12

ja nmg da vjerujem, kad smo dali alonsa za 32 miliona da nemozemo uzet za mascea perko 40 nidze weze...
NJegova trzisna vrijednost je oko 39 miliona aa bar neki klub mora ponuditi 5 mil vise da bu liverpool pristao... Ne radja se onakav defanzivni vezni igras svaki dan ba sta vam je,, jos ako bude vise klubova zainteresovano za njega ja se nadam 45-50 miliona, Real madrid jedva ceka ja mislim da nam ponudi 40 milioncica za mascea
Svaki tvoj poraz me boli,a svaka pobjeda je razlog da uzivam. YOU'LL NEVER, EVER WALK ALONE!
‎----------Reina------------
Kelly--Skrtel--Agger--Glen
----------Lucas-------------
--Meireles------Gerrard--
Suarez---Carroll----J.Cole

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 11 jan 2010, 08:22

Ma znam ljudi da je kriza, ali ne bih dao Mashca ni za koju lovu.
Samo skontajte sta se sve mijenja u koncepciji igre i kako bi onda LFC izgledao na terenu.
Nadam se da ce ipak ostati, bolje je ostati bez LP jednu sezonu nego bez onakvog igraca. :?
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 11 jan 2010, 10:30

Torres Da Killa.!. je napisao/la:ja nmg da vjerujem, kad smo dali alonsa za 32 miliona da nemozemo uzet za mascea perko 40 nidze weze...
NJegova trzisna vrijednost je oko 39 miliona aa bar neki klub mora ponuditi 5 mil vise da bu liverpool pristao... Ne radja se onakav defanzivni vezni igras svaki dan ba sta vam je,, jos ako bude vise klubova zainteresovano za njega ja se nadam 45-50 miliona, Real madrid jedva ceka ja mislim da nam ponudi 40 milioncica za mascea
Njegova trzisna vrijednost:
Javier Mascherano
Mittelfeld (DM), 25 Jahre
Argentinien
26.000.000 €
;)
A sto se tice toga da ce Real ponuditi 40 miliona € zaboravi,ako vec mi budemo stavili na transfer listu Gerrarda,Torresa,Mascha i druge logicno je da ce Real pokusati dovesti Gerrard jer ga zele ocajnicki vec dugo vremena a + Real zeli i Riberya(koji ce 99% otici iz Bayerna vjerovatno u Real)a za kojeg su spremni platiti negdje oko 50-tak miliona €...nemaju ni oni para na bacanje :D stvarno ne znam ne bih htio da slutim al evo ako vec budemo morali da prodajem igrace evo otprilike koliko bi love mogli uzeti:
Reina:17 000 000 €
Johnson:17 000 000 €
Mascherano:35 000 000 €
Lucas:Neprocijenjivo :D :D :D
Gerrard:35-40 000 000 €
Torres:Preko 60 000 000 €(City je nudio 80 000 000 € ako niste znali)
Babel:10 000 000 €
Kuyt:12 000 000 € mislim da su to igraci koji bi se prvi nasli na transfer listi a otprilike su ovo cijene za prodaju ALI NADAM SE DA DO TOGA NECE DOCI :evil: :evil: :evil:
FK Pjetlovi

shevchenko7
Kontakt:

Post Postao/la shevchenko7 » 11 jan 2010, 10:39

lucas leiva i insua definitivno nisu kadar za liverpul sramota da oni igraju

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 11 jan 2010, 10:57

shevchenko7 je napisao/la:lucas leiva i insua definitivno nisu kadar za liverpul sramota da oni igraju
Zasto Insua ???
Mladic ce za koju godinu biti najbolji lijevi bek na svijetu :?
FK Pjetlovi

thekop
Kontakt:

Post Postao/la thekop » 11 jan 2010, 11:10

reds je napisao/la:
shevchenko7 je napisao/la:lucas leiva i insua definitivno nisu kadar za liverpul sramota da oni igraju
Zasto Insua ???
Mladic ce za koju godinu biti najbolji lijevi bek na svijetu :?

Nebi reka bas najbolji ali bit ce dobar ;)
You'll Never Walk Alone

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 11 jan 2010, 11:39

prodaja gerrarda,torresa i mascha nikako nije rjesenje...ako ne izborimo LP i prodamo ih za npr. 140 miliona,taj ce novac otici za otplatu dugova,ali,zato ce nam u sezoni 2010/2011. biti jos teze da takvo nesto izborimo (mislim da bi nam 7.mjesto bili maksimum) i sta cemo onda ? Prodati sve igrace i onda ispast iz lige i onda zavrsiti kao leeds :?:
Ja se nadam da do toga nece doci i da ce ameri otici sto dalje od liverpoola,ali,sada i igraci i benitez imaju upozorenje,znaju da je voda do usiju,ako im je stalo do kluba i do navijaca,onda vala nek se potrude da izborimo LP i osvojimo sta se jos moze.... :roll:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 11 jan 2010, 12:22

thekop je napisao/la: Nebi reka bas najbolji ali bit ce dobar ;)
Bice medu prva 3 sigurno ko ce mu biti konkurencija???
FK Pjetlovi

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 11 jan 2010, 13:25

Treba sad pametno uradit' u klubu,da se vise ne ulaze u kupovinu igraca,vec da se ulaze u akademiju.Izbacili smo solidnog igraca Insuu (mada je on doveden u klub),ali prije toga,sve do Gerrarda nismo imali nekog dobrog omladinca,jedino mozda Guthrie i Warnock.Rijesit se Kuyta jer vec stari,a istini za volju nije bas najbolje desno krilo,Babela uvalit' Birminghamu jer su puni para,na kraju ce izvalit' 12M.I ako se izborimo za 4. mjesto nece bit' potrebe za prodajom Gerrarda i Torresa.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 11 jan 2010, 15:07

the scouser je napisao/la:Treba sad pametno uradit' u klubu,da se vise ne ulaze u kupovinu igraca,vec da se ulaze u akademiju.Izbacili smo solidnog igraca Insuu (mada je on doveden u klub),ali prije toga,sve do Gerrarda nismo imali nekog dobrog omladinca,jedino mozda Guthrie i Warnock.Rijesit se Kuyta jer vec stari,a istini za volju nije bas najbolje desno krilo,Babela uvalit' Birminghamu jer su puni para,na kraju ce izvalit' 12M.I ako se izborimo za 4. mjesto nece bit' potrebe za prodajom Gerrarda i Torresa.
Kako nece,valja podmiriti oko 350.000.000 € duga :roll:
Pocelo je :D bar neka je on otisao

Posramljeni Liverpoolov direktor podnio ostavku

Tom Hicks Jr., sin jednog od dvojice američkih suvlasnika Liverpoola i jedan od direktora nogometnog kluba s Anfielda, u ponedjeljak je podnio ostavku...

Povlačenje je došlo dan nakon što je u javnost procurila skandalozna prepiska mladog Amerikanca s jednim navijačem Liverpoola putem elektronske pošte. Nakon što mu je navijač poslao link na članak u lokalnom dnevniku, koji se bavio ogromnim klupskim dugom, Hicks mlađi otpisao mu je prostački:

- Pop... mi, idiote, i idi u pakao! Gadiš mi se!

Nakon što je šokirani predstavnik navijača alarmirao javnost, na tisuće navijača preko raznih je internetskih foruma zatražilo Hicksovu ostavku. Ovaj se isprva samo ispričao.

Nije poznato je li direktorovo odstupanje direktna posljedica incidenta.

"Liverpool FC objavljuje da je Thomas Hicks Jr. podnio ostavku na mjesto direktora u klubu, kao i na mjesto kompanije koja klub drži u vlasništvu, Kop Holdingsa", priopćenje je kluba.

Skupa s Georgeom Gillettom Hicks stariji kupio je klub u veljači 2007. godine.
FK Pjetlovi

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 11 jan 2010, 15:20

POČELO JE :!: :!: :!:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

rafa
Kontakt:

Post Postao/la rafa » 11 jan 2010, 15:35

alan_kardec je napisao/la:POČELO JE :!: :!: :!:

BOJIM SE MAJKE MI DA JE OVO RASKOL........... :roll:
"Jedina zelja mi je da svi ljudi iz moje zemlje navijaju za svoju domovinu u kojoj su rodjeni bez obzira na vjeru i porijeklo"SERGEJ BARBAREZ

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 11 jan 2010, 15:37

^ Valjda su napokon shvatili da nikome nisu dragi ;)

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 11 jan 2010, 15:55

Ma neka je bar on otisao a ovo pocelo je bilo je u smislu da su ameri krenuli napustati Liverpool :D
FK Pjetlovi

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 11 jan 2010, 16:13

ma ja pretpostavljam da ovaj mladji hicks ionako nije igrao tako bitnu ulogu kao ona dvojica,a njih ce biti jako tesko otjerati :roll:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 11 jan 2010, 16:40

reds je napisao/la:
Ma neka je bar on otisao a ovo pocelo je bilo je u smislu da su ameri krenuli napustati Liverpool :D
uvijek je bilo da kad se brod malo nagne,miševi ga prvi napuštaju.

samo se nadam da ćemo nakon ovoga krenuti prema gore u svakom smislu.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 11 jan 2010, 16:52

Ma nek je on otisao pa makar i da je bio cistac :D
FK Pjetlovi

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 11 jan 2010, 17:29

Cescinho4 je napisao/la:
fera je napisao/la:ma to su sve gluposti i nagađanja.
ima li kakvih vijesti u vezi kolege phila jacksona ?
Haj ti jarane svrati do teme Chat, pa se vrati i javi nam sta si vidio... :mrgreen:
sala debilna skroz samo glupan moze tako da se šali...
a ja ne idem na te off-topic teme skoro nikada
You are someone else I am still right here

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 11 jan 2010, 17:48

the scouser je napisao/la:Treba sad pametno uradit' u klubu,da se vise ne ulaze u kupovinu igraca,vec da se ulaze u akademiju.Izbacili smo solidnog igraca Insuu (mada je on doveden u klub),ali prije toga,sve do Gerrarda nismo imali nekog dobrog omladinca,jedino mozda Guthrie i Warnock.Rijesit se Kuyta jer vec stari,a istini za volju nije bas najbolje desno krilo,Babela uvalit' Birminghamu jer su puni para,na kraju ce izvalit' 12M.I ako se izborimo za 4. mjesto nece bit' potrebe za prodajom Gerrarda i Torresa.
prosle godine doslo je do velikih promjena u akademiji, rafa se zahvalio trenerima koji su radili u akademiji i doveo nove, među kojima je i neki iz barselone, a tu je od prosle godine i king kenny, i sam rafa je rekao da je akademija buducnost kluba, znaci ozbiljno se pocelo raditi u akademiji, rezultati tog rada ce se vidjeti za koju godinu, neki igraci su vec ove sezone dobili priliku za igru, i u nastavku ce dobijati jos vise, prvenstveno mislim na pacheca, kellya, spearinga i darbya, i mislim da je rafa napravio dobar potez prodajom voronina i dossena, a i degen je blizu povratka u njemacku,ostale igrace bi zadrzao u liverpoolu jer oni su vazan dio momcadi, bez obzira sta neko mislio o njima
kuyt stari ali ga ja ne bi pustio, neka njega u liverpoolu, babela bi rado zamijenio za ardu, nikako ga ne bi prodavao, jer time nista ne bi dobili
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.