SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Koje mjesto ćemo zauzeti u grupi?

1. Prvo
52
14%
2. Drugo
265
70%
3. Treće
47
12%
4. Četvrto
16
4%

Ukupno glasova: 380

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 dec 2013, 02:37

s Iranom uvijek prelazi. Ako budemo na SP poveli, znaci da cemo izgubiti
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 dec 2013, 02:39

Dajem glavu da su vecinom utakmice protiv Irana bile namjestene. Ona sramota na Kosevu je ocit primjer. Ono 5:2 je jos jedan.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 07 dec 2013, 02:40

Cartman je napisao/la: To me brate jedino brine, da ce nas taj ocekivani poraz previse pogodit i da ce se dignut previse prasine nakon toga. Onda se moze probudit inat u igracima, ili ce bit kolaps. Da nam je barem odigrat solidno, pa makar izgubili. Da ne bude puno negativnosti. Ali nadam se da cemo odigrat skroz defanzivno, pravi bunker i uzdat se u Begovica. Mislim da tako imamo vece sanse nego ako se probamo nekako nadigravat s njima. Branit se kao lavovi i nadat se nekoj slucajnosti u napadu i odlicnoj partiji Begovica i Spahe. U ovo zadnje ne sumnjam. Aguero neka se dobro cuva. :D
Argentinci, sami po sebi su vjerovatno najprepotentnija nacija na svijetu. U Juznoj Americi ih svi mrze zbog toga, Brazilci pogotovu, ali i naravno zbog fudbalskog rivaliteta. Ne sumnjam da cemo imati ogromnu podrsku sa tribina od Brazilaca sto ce dodatno motivisati nase igrace.

Tesko da se moze desiti nekakva katastrofa, smijem sad glavu dati da, ako nas ikako i dobiju, da to nece biti kao sa Srbijom onomad :lol: Iskreno, nadam se rezultatu 1:1, ne bih bio razocaran ni porazom od 2:0, ipak je to Argentina. Naravno da bih bio razocaran kad bi popusili 4,5 razlike, ali mislim da se to tesko moze dogoditi.

S druge strane ovo sto ti govoris, dobar rezultat protiv Argentine bi dao velika krila nasim igracima. Znamo kakva smo mi nacija, emitovna ali i inat nacija, kad se zainatimo tesko da nam ko sta moze. Vidjeli smo mi velikim ledja u oba rata. Mislim da sa 200% svojih mogucnosti protiv Nigerije i Irana, uz dobru takticku postavku, drugi krug ne bi trebao doci u pitanje. Onda naravno slijedi cerupanje galskih pijetolova.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 dec 2013, 02:45

Cartman je napisao/la:Dajem glavu da su vecinom utakmice protiv Irana bile namjestene. Ona sramota na Kosevu je ocit primjer. Ono 5:2 je jos jedan.
pa normalno da jeste, vodimo po dva razlike i onda za par minuta primimo po tri gola :lol: :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 dec 2013, 02:49

legenda reala je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Dajem glavu da su vecinom utakmice protiv Irana bile namjestene. Ona sramota na Kosevu je ocit primjer. Ono 5:2 je jos jedan.
pa normalno da jeste, vodimo po dva razlike i onda za par minuta primimo po tri gola :lol: :lol: :lol:
Da da da, namjesteno nego sta, i ova protiv SAD svakako :lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 dec 2013, 02:55

Nisi pratio reprezentaciju u tom vaktu tako da nisi kompetentan ;)

SAD je druga priča, ono je bila loša taktika, tj. dokaz da 7-8 igrača ne može imati sigurno mjesto u Brazilu kako to neki ovdje govore, kao imaju zasluge iznjeli su kvalifikacije :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 07 dec 2013, 02:56

Da sam na Džekinom mjestu, napravio bih se još luđi od ovih Iranaca i pobrisao im sve negativne komentare koji trenutno stoje na Džekinom fb-u :mrgreen:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 dec 2013, 02:58

legenda reala je napisao/la:Nisi pratio reprezentaciju u tom vaktu tako da nisi kompetentan ;)

SAD je druga priča, ono je bila loša taktika, tj. dokaz da 7-8 igrača ne može imati sigurno mjesto u Brazilu kako to neki ovdje govore, kao imaju zasluge iznjeli su kvalifikacije :lol: :lol:
Uz to je sada Susic selektor, a onda je bio skolovani prevarant Ciro. Susica sam kritikovao za mnogo toga, ali znam da nikad ne bi prodao utakmicu i da se ne moze kupit. A Blazevic je ideologiju i naciju promjenio 3-4 puta, sta mu je onda prodat jednu prijateljsku utakmicu.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 dec 2013, 03:00

a ona 5:2, Baka,Munib,Pašalić i co

vodimo 2:0 u prvih desetak minuta Barbarez, poslije nam utrpaše pet komada za sekundu :lol: :lol:

Kaže večeras na HRT-u

velika stvar za promociju naše domovine je otvaranje prvenstva sa domaćinom, Hrvatska ide dalje

istom kasnije moja Bosna je nivo više u odnosu na Iran i Nigeriju, Bosna ide glat kroz ovu grupu

:lol: :lol: :lol: :lol: kralj
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 07 dec 2013, 03:02, ukupno mijenjano 1 put.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 dec 2013, 03:02

legenda reala je napisao/la:a ona 5:2, Baka,Munib,Pašalić i co

vodimo 2:0 u prvih desetak minuta Barbarez, poslije nam utrpaše pet komada za sekundu :lol: :lol:
Haha, sjecam se prije tekme hodza uci i one ogromne slike Ahmedinejada i Khomeinia. :lol: Jedino mi htjeli tada igrat u Teheranu. Znam da je bilo price da su nam platili 100 hiljada dolara za tu tekmu. Pa ne mozes od sramote pobjedit. :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 dec 2013, 03:21

Naravno da se namještalo u eri Blaža Sliškovića. Bolić je tada bio kapiten, na poluvremenu upada u neko posebnu prostoriju (nije svlačionica) kad se kofer (ne zna se šta je u njemu bilo) daje Baki. Epilog svega, Bolić nije više kapiten, BiH iznenada gubi, a znamo kakvi su se tada igrači zvali, posebno u odbrani ;)

Čovjek zaradio, prijateljska je bila u pitanju.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 07 dec 2013, 04:03

Iranci su zesce smradine shijska gamad, pukotine samo takve. Samo neka prde nece daleko. Vec sam na drugoj temi spomenuo da nasim treba obecati ogrome premoje sto dalje doguramo to vise plus za svaki gol strijelcu 259-300 000 a asistentu 50-75 000
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 dec 2013, 04:13

Sigurno naši nemaju hljeba pa im treba dati tolike premije. Nismo mi ekonomski jaka zemlja da izmišljamo takve stvari što je u drugim zemljama a must.

Ideja je dobra ali ovo je naše prvo veliko takmičenje i odmah Brazil. Mislim da su igrači dovoljno motivirani da pokažu ono što znaju.

Grupa jeste neugodno ali već sam ranije napisao da je drugo mjesto rezervisano za nas. Svaka čast Iranu i Nigeriji ali slabiji su od nas. Nema tu neke euforije ili previše optimizma nego je ovo čista realnost. Iran ima par solidnih igrača i to je to. Nigerija ima strašan tim ali afričke reprezentacije igraju potpuno neorganizirano. Upravo nam je tu najveća šansa. Šteta što nismo protiv njih u trećem kolu.

Kako god, Argentina će biti jako motivirana da se dokazuje na brazilskom tlu.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 dec 2013, 04:18

Cepi1981 je napisao/la:Iranci su zesce smradine shijska gamad, pukotine samo takve. Samo neka prde nece daleko. Vec sam na drugoj temi spomenuo da nasim treba obecati ogrome premoje sto dalje doguramo to vise plus za svaki gol strijelcu 259-300 000 a asistentu 50-75 000
Iran je drzava koja je Bosni i Hercegovini najvise pomogla tokom rata.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 07 dec 2013, 05:04

Cartman je napisao/la:
Cepi1981 je napisao/la:Iranci su zesce smradine shijska gamad, pukotine samo takve. Samo neka prde nece daleko. Vec sam na drugoj temi spomenuo da nasim treba obecati ogrome premoje sto dalje doguramo to vise plus za svaki gol strijelcu 259-300 000 a asistentu 50-75 000
Jesu hvala im nema govora ali sve sa ciljem sirenja njihovog shiaizma.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 dec 2013, 07:42

Iran ima dobrog trenera, sa Queirozom su izgubili samo četiri utakmice, osigurali su učešće na prvenstvu Azije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 dec 2013, 07:57

Nece nam nimalo biti lako, Nigerija i Iran su nasa sansa.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 07 dec 2013, 08:07

Cepi1981 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Jesu hvala im nema govora ali sve sa ciljem sirenja njihovog shiaizma.
:lol: :lol:

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 07 dec 2013, 08:19

jel moguce da su nam zastavu, tj. grb saveza ovoliko isfulali. U Brazilu umjesto grba saveza stavili grb Želje :lol: u Nigeriji ili Iranu su stavili zastavu iz dobija komunizma, dok u Švicarskoj su stavili zastavu sa ljiljanima, doduše, tu je bez greške :D

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 07 dec 2013, 08:20

Cepi sektasu, ostavi jedne od nasih rijetkih prijatelja na miru ... Jedno pitanje bih imao .. Koja od Euro selekcija zavrsi u onom africkom potu? Nisam pratio izvlacenje, a zanima me ... Hvala ..

Odgovori

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.