Hasan Salihamidžić

edoox
Kontakt:

Re: Hasan Salihamidžić

Post Postao/la edoox » 11 jan 2010, 10:37

xavi26 je napisao/la:kodro je najveci ratni bh. igrac, dok je hasan najveci poslijeratni bh. igrac, dzeko je na putu da ga pretekne, i iskreno se nadam da ce ga dzeko preteci ;)
Činjenice:
1.Hasan je najtofejniji naš igrač svih vremena
2. Jedan od najuniverzalnijih igrača svih vremena
3. Trudio se i u dresu repke,al to nikad nije bilo ko za Bayern

ovo su tri neke glavne činjenice,o kojm se opet da polemizirati..al realno to je tako.Ja ći se samo dotaći jedne situacije,kada je bio zamjenjen u jednoj utakmici (ne znam kojoj) da je prilikom izlaska bacio dres. e moj hasane,to si isto radio u Bayernu..a sad u juvetu :D

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 11 jan 2010, 10:40

edoox je napisao/la:
xavi26 je napisao/la:kodro je najveci ratni bh. igrac, dok je hasan najveci poslijeratni bh. igrac, dzeko je na putu da ga pretekne, i iskreno se nadam da ce ga dzeko preteci ;)
Činjenice:

ovo su tri neke glavne činjenice,o kojm se opet da polemizirati..al realno to je tako.Ja ći se samo dotaći jedne situacije,kada je bio zamjenjen u jednoj utakmici (ne znam kojoj) da je prilikom izlaska bacio dres. e moj hasane,to si isto radio u Bayernu..a sad u juvetu :D
sigurno mislis na utakmicu kad je bacio dres u publiku, u tome nema nista lose, osim ako smo tada imali jednu garnituru dresova 8-)
Volim te Bosno!!!

shevchenko7
Kontakt:

Post Postao/la shevchenko7 » 11 jan 2010, 10:41

elvir baljic je po meni nas najbolji igrac poslije rata

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 11 jan 2010, 11:00

xavi26 je napisao/la:
edoox je napisao/la:
Činjenice:

sigurno mislis na utakmicu kad je bacio dres u publiku, u tome nema nista lose, osim ako smo tada imali jednu garnituru dresova 8-)
ne nije ga bacio u publiku,nego prema jednom ratnom vojnom invalidu.

tropico
Kontakt:

Post Postao/la tropico » 11 jan 2010, 11:28

edoox je napisao/la:
Činjenice:

Jesi li ti ovu utakmicu uopšte gledao ili si samo ovo "čuo od nekoga"..jer evo zašto:
-Hasan jeste jednom bacio dres ali invalidu koji je bio kraj atletske staze..
-Hasan je u stvari jednom odbacio gornji dio trenerke kada su ga ogrnuli nakon što je izašao(jeli zbog ljutnje što so loše igrali ili č što su ga zamjenili ja ne znam) ovo sam vidjeo svojim očima na utakmici
-i treča, možda najvažnija činjenica oko fame sa dresom je ta da je Hadžibegiću neko ovu epizodu pogrešno prenjio pa je on ovo uzimao kao alibi da na Hasanu trenira strogoću misleći da če time zadobiti simpatije javnosti...

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 11 jan 2010, 21:55

protiv milana je odigrao solidno prvo poluvrijeme ali.... izuzetno je bio grub, puno je puta startovao na ronaldinha sa namjerom da ga povrijedi ono baš se vidi ne ide na loptu nego na igrača. ovo ipak nisam očekivao od hasana i ne ide mu na čast. znam da prije nije bio takav igrač.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 jan 2010, 22:22

_forzamilan_ je napisao/la:protiv milana je odigrao solidno prvo poluvrijeme ali.... izuzetno je bio grub, puno je puta startovao na ronaldinha sa namjerom da ga povrijedi ono baš se vidi ne ide na loptu nego na igrača. ovo ipak nisam očekivao od hasana i ne ide mu na čast. znam da prije nije bio takav igrač.
Pa brate i Ronaldinho je njega s ledja srusio na vrlo ruzan nacin. Nakon toga su se njih dvojica ganjali. A i utakmica je inace bila gruba.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 11 jan 2010, 22:24

Nanjamke se ja na nas kad volimo Ronaldinja vise od Hasana......koja smo mi g.o.v.n.a

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 11 jan 2010, 22:27

Nama svima su drugi bolji ,samo nasi nikad nista ne valjalaju, jbg takav je slucaj kod nekih.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 12 jan 2010, 00:11

PIRKE33 je napisao/la:Nanjamke se ja na nas kad volimo Ronaldinja vise od Hasana......koja smo mi g.o.v.n.a
a što bi ga volio bogati? papak neće da igra za reprezentaciju lafo povrijeđena a vamo gine za bayern za 2 dana lol.

Krepat ma ne molat!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 jan 2010, 04:06

_forzamilan_ je napisao/la:
PIRKE33 je napisao/la:Nanjamke se ja na nas kad volimo Ronaldinja vise od Hasana......koja smo mi g.o.v.n.a
a što bi ga volio bogati? papak neće da igra za reprezentaciju lafo povrijeđena a vamo gine za bayern za 2 dana lol.
Bitno je da ti je taj papak na avataru.Tako nemoj bogati ti o reprezentaciji .Mozda Italije ali BIH ne. :roll:
Svi nesto ginu ali daleko od mezara. :shock:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 12 jan 2010, 10:42

Al' smo majstori u pljuvanju... posrali bi svoju rodjenu mater od ljubomore.

Na kraju krajeva - evo pitam velemoralne klince i "navijace" - da li bi oni lomili noge sebi za neke mafijase u savezu koji trpaju lovu sebi u dzep, za Selmu Bajrami i Nasera Orica u svecanoj lozi dok ti se familija nalazi van stadiona a tebi ne daju da udjes u lozu itd itd.

Eto konkretno pitanje - imas 4-5 miliona € platu godisnje - pljuje te raja sa stadiona po tvom imenu, a igras za cejf seljosa iz vrhuske saveza - sta biste vi ucinili - ja bih 'ladio muda negdje na Barbadosu ili Bora Bori - kad bih procit'o ovaj forum. :mrgreen:

Ma znam sta - samo licemjera nikad dosta u nasem narodu - i moralnih vertikala :mrgreen:

Ni pas s maslom ne bi mog'o pojest sta mi znamo izasrat.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 jan 2010, 10:57

Citizen-X je napisao/la:Al' smo majstori u pljuvanju... posrali bi svoju rodjenu mater od ljubomore.

Na kraju krajeva - evo pitam velemoralne klince i "navijace" - da li bi oni lomili noge sebi za neke mafijase u savezu koji trpaju lovu sebi u dzep, za Selmu Bajrami i Nasera Orica u svecanoj lozi dok ti se familija nalazi van stadiona a tebi ne daju da udjes u lozu itd itd.

Eto konkretno pitanje - imas 4-5 miliona € platu godisnje - pljuje te raja sa stadiona po tvom imenu, a igras za cejf seljosa iz vrhuske saveza - sta biste vi ucinili - ja bih 'ladio muda negdje na Barbadosu ili Bora Bori - kad bih procit'o ovaj forum. :mrgreen:

Ma znam sta - samo licemjera nikad dosta u nasem narodu - i moralnih vertikala :mrgreen:

Sto ne gumo na rende kora....

to je Kesko-sindrom..... ili kako se vec zove onaj mali sto ga je Dzeko za gusu uhvatio?
da im dadne svima po dres i plati pice, volili bi ga i postovali...... do sljedeceg susreta, a onda mu se crno pise ako odbije platiti makar kafu. onda bi bilo "vidi ga jes se umislio" :lol:

tropico
Kontakt:

Post Postao/la tropico » 12 jan 2010, 11:47

a što bi ga volio bogati? papak neće da igra za reprezentaciju lafo povrijeđena a vamo gine za bayern za 2 dana lol.[/quot

Ma nisi ti ništa kriv, nego je problem u tome što ti Hasana nikada u živo nisi gledao, nego nogomet pratiš putem foruma i sijela i onda formiraš svoje mišljenje ili ti ga drugi formiraju...
Da si nekada otišao na utakmicu repke vidio bi koliko je Hasan imao istrčaavanja u prazno(jer nije imao ko dati tačan pas), koliko je puta širio ruke po bokovima (jer lopte nije dobijao), kolko je puta trebao zatvarati i preuzimati tuđe igraće u odbrani jer drugi nisu bili fizički spremni za igranje u repki....
Ovo se dečkiću moj ne vidi na TV , ovo se vidi kad uživo propratiš dosta utakmica...
I Hasanova možda najveća veličina u repki ja ta što je trčao i za neke jakiroviće i za neke Muline i tonu ovih koji su igrali samo da se prodaju, i što to nije nikada odbio...Nikada ni u jednom njegovom interviju se nije osjetila gorčina ni prema navijačima ni prema tzv "saigračima" (ovdje mislim na more onih koje su menađeri preko saveza prodavali), nije zatvarao kafane, nije snimao smjeđne sponzorske reklame i novogodišnje programe, jednostavno je ostao onaj isti momak i zadržao je isto ponašanje i kada je prvi put došao da igra za mladu repku i kada se oprostio protiv francuza...nije glumio jet-set...
I zbog toga ga cijenim i poštujem, a ovi balavci kojima tatice još uvijek plačaju internete i koji pljuju iz ljubomore i zavisti svatam ih kad prestanu igrati playstatione, i pratiti nogomet preko foruma, možda če i progledati...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jan 2010, 11:48

tropico je napisao/la:I zbog toga ga cijenim i poštujem, a ovi balavci kojima tatice još uvijek plačaju internete i koji pljuju iz ljubomore i zavisti svatam ih kad prestanu igrati playstatione, i pratiti nogomet preko foruma, možda če i progledati...
Dobar, dobar 8-)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 12 jan 2010, 16:33

tropico je napisao/la:
a što bi ga volio bogati? papak neće da igra za reprezentaciju lafo povrijeđena a vamo gine za bayern za 2 dana lol.[/quot

Ma nisi ti ništa kriv, nego je problem u tome što ti Hasana nikada u živo nisi gledao, nego nogomet pratiš putem foruma i sijela i onda formiraš svoje mišljenje ili ti ga drugi formiraju...
Da si nekada otišao na utakmicu repke vidio bi koliko je Hasan imao istrčaavanja u prazno(jer nije imao ko dati tačan pas), koliko je puta širio ruke po bokovima (jer lopte nije dobijao), kolko je puta trebao zatvarati i preuzimati tuđe igraće u odbrani jer drugi nisu bili fizički spremni za igranje u repki....
Ovo se dečkiću moj ne vidi na TV , ovo se vidi kad uživo propratiš dosta utakmica...
I Hasanova možda najveća veličina u repki ja ta što je trčao i za neke jakiroviće i za neke Muline i tonu ovih koji su igrali samo da se prodaju, i što to nije nikada odbio...Nikada ni u jednom njegovom interviju se nije osjetila gorčina ni prema navijačima ni prema tzv "saigračima" (ovdje mislim na more onih koje su menađeri preko saveza prodavali), nije zatvarao kafane, nije snimao smjeđne sponzorske reklame i novogodišnje programe, jednostavno je ostao onaj isti momak i zadržao je isto ponašanje i kada je prvi put došao da igra za mladu repku i kada se oprostio protiv francuza...nije glumio jet-set...
I zbog toga ga cijenim i poštujem, a ovi balavci kojima tatice još uvijek plačaju internete i koji pljuju iz ljubomore i zavisti svatam ih kad prestanu igrati playstatione, i pratiti nogomet preko foruma, možda če i progledati...
da da da, hasan je izgleda predobar za našu reprezentaciju što bi se on znojio pa nije lud? pa trenutno džeko i miske su za 2 koplja bolja od svih igrača u repki pa opet se trude i daju svoj maksimum. znači po toj logici messi ne bi ni trebao da igra za argentinu jer ne postoji igrač u svijetu koji je na njegovoj razini razumijevanja a kamoli u argentini? hasanu svaka čast za sve što je uradio za reprezentaciju i ja dobro znam šta je on sve uradio ali on u mojim očima nikad neće biti igračka veličina kao npr. barbarez kojemu nije bio problem da igra i stopera (!) a hasanu je problem bio kada bi ga prebacili sa desne na lijeve. ja se na ovu temu neću više javljati ovdje jer ispada da sam ja protiv hasana a nisam samo iznosim svoje mišljenje i ispada da sam ja time protiv reprezentacije.
i ako se ova zadnja rečenica odnosi na mene samo da ti kažem ja nisam balavac imam 25 godina i od staraca ne uzimam ni marke, upravo suprotno.
harishp je napisao/la:
Bitno je da ti je taj papak na avataru.Tako nemoj bogati ti o reprezentaciji .Mozda Italije ali BIH ne. :roll:
Svi nesto ginu ali daleko od mezara. :shock:
vidiš ovaj 'papak' sa avatara je još kao momčić radio u luci i lovio ribe na brodovima kako bi preživio i prehranio svoju obitelj a na kraju je postao je svjetski šampion i osvojio u fudbalu apsolutno sve što se može osvojiti.

Krepat ma ne molat!

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 12 jan 2010, 18:22

Radio je i Braco kao konobar,sta ima veze :)
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 12 jan 2010, 18:30

ja bih vala prije da mi Hasan donese kafu, nego onaj kilu ribe..... :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 jan 2010, 18:32

PIRKE33 je napisao/la:ja bih vala prije da mi Hasan donese kafu, nego onaj kilu ribe..... :D
:lol: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 jan 2010, 16:49

Iz San-a.

Salihamidžić: Žao mi je što sam morao odbiti Safeta Sušića!

Malo je igrača u Evropi, koji se mogu pohvaliti karijerom kakvu ima Hasan Salihamidžić. U desetak godina osvojio je sve što se dalo osvojiti: Ligu prvaka, trofej svjetskog prvaka, šest titula Njemačke, četiri kupa...

U Bundesligi je Braco odigrao 305 utakmica, postigao 49 golova. U elitnom klupskom evropskom takmičenju Ligi prvaka, Hasan je odigrao 95 utakmice, uz 11 golova. Za bh. reprezentaciju je odigrao 43 utakmice, postigavši 6 golova.

Premda je njegova karijera impresivna, ostala je jedna "mrlja".

"Nikada neću prežaliti što nisam sa reprezentacijom BiH igrao na evropskom ili svjetskom prvenstvu. Nije nam se dalo", kaže Salihamidžić u razgovoru za "San".

- Šanse postoje, ako bi se stavili na raspolaganje Safetu Sušiću. Selektor je izrazio silnu želju da Vas vrati. Da li ste se možda čuli, vidjeli..?

Do ovog trenutka se nismo čuli. Znam da me Safet želi, pričao je mom ocu, ostavljao mi poruke, ali nismo se našli. I ja sam pokušavao njega dobiti, ali mu je telefon često nedostupan. Nadam se da ćemo se čuti za koji dan.

- Ima li smisla razgovor, ako je Vaš odgovor negativan?

Želim se zahvaliti Sušiću na lijepim riječima. Uvjek sam mu se divio kao igraču, ali nema ništa od povratka u reprezentaciju. Objasniću to i selektoru kada se čujemo. Moje organizam nije više u stanu da podnese te napore. Želim Safetu da ostvari plasman na EP, bit ću njegov veliki navijač, ali i on mora svatiti mene.

- Koji su onda Vaši motivi u Juventusu?

Imam motive sada kao i kada sam počinjao. U svaku utakmicu, u svaki trening ulazim sa željom da pobjedim. Želim ovih godinu i nešto ugovora što je ostalo, odraditi krajnje profesionalno.

- Kako igrate, možete odigrati još tri, četiri sezone...?

Daj Bože da je to tako, ali mislim da ću igrati još dvije, najviše tri godine.

- Hoćete li karijeru završiti u Bundesligi...?

Bilo je nekih nagovještaja, ali nije to bilo realno. Spominjalo me se u kontekstu nove saradnje sa Magathom u Schalkeu, ali to je bilo bez ikakve osnove.

- Hamburg, Bajern, Juventus. Petnaest godina i tri velika kluba...?

Sve svoje ugovore sam odradio do kraja. Mogao sam u Bayernu ostati, Henes me molio, ali želio sam upoznati novu zemlju, ligu, novu kulturu. I nisam pogriješio. U Juventusu mi je odlično.

- Vidite li se u trenerskom ili menadžerskom poslu...?

Iskreno ne razmišljam još o novom zanimanju. Znam sigurno da ću napraviti pauzu, godinu dvije, posvetiti se djeci. Osjećam da im falim, da me djeca žele cijelog dana, hoće da se igramo, da rastu uz mene. I mene to čini sretnim, zato se na nekim način veselim danu kada više neću morati na utakmicu, u karantinu, na putovanje...

- Neki fudbaleri nakon karijere idu u ugostitelje. Zanima li Vas taj posao?

Nema šanse. U restoran volim otići, ali ne vidim sebe u ugostiteljskim vodama.

- Kada ste posljednji put bili u Jablanici, hoćete li uskoro?

Nisam bio dugo, jer nije bilo vremena. Pripreme, pa utakmice, pa povreda, oporavak, i tako svake sezone. Srećom da moji u svakog doba mogu doći kod mene. Kada prestanem igrati biće vremena za rodni kraj, izjavio je za "San" Hasan Salihamidžić, planetarna fudbalska zvijezda, najtrofejniji bh. igrač, sportska gromada. As, kome su vrata Bayerna širom otvorena. Možda se Hasan jednog dana vrati u Bayern, ali kao trener, jer je njegov prijatelj Ulli Hoenes predsjednik Bavaraca.

Hasan je karijeru počeo sa šest godina u Turbini, a njegov šestogodišnji sin Nik prve fudbalske tajne uči u Juventusu.

"Nik trenira u "pjetlićima", tako se to kod nas dole zove. Nije to redovno, jer tek sa sedam počet će ozbiljnije trenirati. Ne opterećujem se hoće li krenuti mojim stopama, iako se može osjetiti kako će i njegov život okupirati lopta", kaže Hasan, as koji je nečujno otišao iz reprezentacije. U najboljim godinama, kada je bio evropska zvijezda, kod nas su ga pretvorili u vodonošu Mulini i sličnim "vedetama". Braco je posljednjih 45 minuta za bh. tim odigrao protiv Francuske na Koševu. Otišao je gospodski, ne otežavajući nikom poziciju.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: voltron30 i 5 gostiju.