FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Skver
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Skver » 04 dec 2013, 21:44

Probisvjet je napisao/la:
Skver je napisao/la:
Minimum je napisao/la:Kako seljakosi umotaju svoje igraće kad dolaze u slobodu pa kad su tako dobri što ine ostave u kalesiji pa uđu premijer ligu
Dzevad Secerbegovic, rahmetli Jusuf Hatunic, rahmetli Nedzad Verlasevic, pokojni Goran Miljanovic, Senad Ibric, Esef Jasarevic, Cvijan Milosevic, pokojni Zoran Tomic, Nail Besirevic, Muhamed Konjic, Vedad Music,Rifat Mehinovic, pokojni Jovan Geca, Midhat Memisevic , Fahrudin Omerovic i mnogi , mnogi drugi......“lafcino“ ustani iz postovanja kad budes citao ova imena...... da li znas ko su oni i odakle su......SRAMI SE SVOJIH RIJECI !!!!
Svaka ti cast. Meni bilo mrsko da mu nabrajam. Sve sam nabrojane imao priliku da gledam. Bili su to majstori. Evo ja ustao kada si ih spomenuo.
Ma kad sam pisao ova imena, bio sam ljut na Minimuma, a na kraju kad sam i sam procitao skoro sam i zaplakao, jer to su momci koji su rodjeni u "malim" mjestima, a toliko toga su puno dali za Slobodu, pa niko od nas ne bira mjesto rodjenja, kao da je to bitno gdje si se rodio. Druze i ja sam ih gledao......
🔴⚫️

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 04 dec 2013, 23:41

staragarda je napisao/la:dali ce se iduce sedmice znat sta konkretnije oko novog trenera i pojacanja
nista do januara se ne zna dok pred. ne dodje, ovo su sad sve spekulacije.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 dec 2013, 00:39

DrzavaTuzla je napisao/la:
staragarda je napisao/la:dali ce se iduce sedmice znat sta konkretnije oko novog trenera i pojacanja
nista do januara se ne zna dok pred. ne dodje, ovo su sad sve spekulacije.
ma ja..i predpostavljao sam...ovo je sad samo pisanje niz vjetar
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 05 dec 2013, 09:38

85 sam godiste i nisam se ni rodio ni znao za sebe kada je sloboda obarala velikane ex yu lige.morate biti ponosni na svoj klub i u svakom pogledu mu pomoci u trenutno teskom periodu.kako sam ja vidio one tabele moze se reci da ste bili jedan od najboljih nasih klubova uvijek gotovo u gornjem dijelu tabele.sloboda je bila veliki klub i akobogda nadam se da ce se vratiti u premijer ligu jos jaci.nasoj ligi trebaju sloboda i jedinstvo ostali manje vise
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 05 dec 2013, 10:09

astra1922 je napisao/la:85 sam godiste i nisam se ni rodio ni znao za sebe kada je sloboda obarala velikane ex yu lige.morate biti ponosni na svoj klub i u svakom pogledu mu pomoci u trenutno teskom periodu.kako sam ja vidio one tabele moze se reci da ste bili jedan od najboljih nasih klubova uvijek gotovo u gornjem dijelu tabele.sloboda je bila veliki klub i akobogda nadam se da ce se vratiti u premijer ligu jos jaci.nasoj ligi trebaju sloboda i jedinstvo ostali manje vise
Hvala na podršci iz menei posebno dragog Gradačca!
Vjerujte da i nama tuzlacima imponira uspjeh komšija koji i više nego dostojno niz godina fudbalski predstavljaju ovu regiju. ;)

Mi ćemo se vratiti kada budemo jaki da se vratimo u velikom svjetlu. Ja mogu shvatiti apetite navijača, vratiti se pod svaku cijenu itd. Međutim, jačanje kluba po svim osnovama je proces...proces koji traje godinama. Naravno da je nama koji živimo u ovom vremenu i sedmica preduga,ali iz perspektive tradicije od 95 godina nekoliko godina je mali vremenski period. Hoću reći, neke nove generacije će za 20-30 godina čitati o ovom periodu kao o jednom kratkom periodu. To su životni procesi i sasvim je normalno da se dešavaju. Našu generaciju je zapalo da živimo taj period; imamo to breme, ali i obavezu da budemo dio procesa jačanja. Tim više, naš ponos će biti veći kada se iščupamo. 8-)

Sloboda do groba
tuzlanska Sloboda

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 05 dec 2013, 10:38

Ja sam na poklon dobio knjigu RSD Sloboda 1919-1989 i znači čitam i uživam,ne samo što se tiče fudbala nego općenito sporta u Tuzli.Vidio sam da ima još jedno izdanje Sloboda slagat ću vam koje su godine u pitanju vidjet ću da i do nje dođem 8-)
Pobjeda je bolja od orgazma!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 dec 2013, 13:22

Jusuf Hatunić

Rođen 17. oktobra 1950. u Dobošnici, umro u Beogradu 11. maja, 1991 godine.

Stub obrane tuzlanske Slobode i beogradskog Partizana. Bio živi dokaz kako viškovi znaju biti tragičniji od manjkova. Hatuniću, naime, ničega nije falilo, ni sluha, ni pameti, ni fudbalskog znanja, ali je za sport kojim se bavio i za vreme u kojem je igrao naprosto bio prejak.

U jednom ne preterano grubom startu slomio je nogu mladom igraču Partizana Zoranu Raciću, koji se nakon toga više nikada nije vratio na fudbalski teren. Hatunića su se plašili protivnički napadači, iako nije bio među grubljim centarhalfovima u Prvoj saveznoj ligi, ali je imao nešto što nije nitko drugi, što je možda koristilo timovima za koje je igrao, no istovremeno je štetilo samoj igri. Pojavio bi se kao srednjoškolac među prvačićima koji igraju lopte, a to nikada dobro ne izgleda.

Nekoliko godina kasnije, Jusuf Hatunić dolazi upravo u Partizan! I prva misao svakog navijača crno-belih nije bila kako je u klub došao jedan sjajan odbrambeni igrač (jer je to Musa, kako su ga zvali,i bio), već su se svi sećali kako je njegov start zauvek odredio fudbalsku sudbinu Zorana Racića, tek koju godinu ranije. Tako je Hatunić imao dvostruki teret na leđima-teret uspeha u novom klubu, ali i teret prošlosti. Uspeo je da pokaže svoj kvalitet. U sezoni 1977/78 činio je deo čelične odbrane Partizana, sa Golcem, Nenadom Stojkovićem, Kozićem. Samo dva poraza, od Slobode i Veleža, na proleće u tri uzastopna kola pobeđeni i Hajduk i Dinamo i Zvezda! Samo 19 primljenih golova,prosek gledalaca 25.000 na svom terenu i nadmoćno osvojena titula. Hatunić je dao svoj ogroman doprinos, stigao i do reprezentacije.

Kasnije je svoju karijeru za kratko nastavio u Turskoj, vratio se Partizan, a poslednje igračke dane proveo u drugoligašu sa Banjice. Nije stigao da kao bivši as priča o svojim igračkim danima. Preminuo je vrlo rano. Tako je i drugi akter tog tužnog događaja iz 1974. zadobio tragičan udarac. Ovaj put, nije prekinuta karijera, nego ceo jedan život.

Više ga se žalilo kao čoveka nego kao fudbalera, što je, u svakom slučaju, kompliment. Na onoj utakmici protiv Španaca, kada je Juanito dobio flašu u glavu, Jusuf Hatunić je sa svoje polovine terena raspalio prema golu Miguel Angela i pogodio. Engleski sudija poništio je pogodak iz samo njemu jasnih razloga. Možda zato što nije normalno da čovek tako jako udari loptu.“

1969-1976 Sloboda Tuzla 133 (14)
1976-1979 Partizan Belgrade 69 (0)
1978-(1979) Galatasaray 4 (0)
1979-1981 Partizan Belgrade 38 (0)
1981-1983 Rad Belgrade 4 (0)

• Sloboda Tuzla
• 1 time Yugoslav League Cup winner: 1971
• Partizan Belgrade
• 1 time Yugoslav First League Champion: 1977-78

National team
1972-1978 Yugoslavia 8 (0)

[youtube][/youtube]
Na ovom snimku je poništeni pogodak Hatunića sa centra terena.
P.S. Tekst preuzet sa srbijanskog portala, podaci o broju nastupa Wikipedia.
🔴⚫️

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 05 dec 2013, 13:30

Gorki je napisao/la:Ja sam na poklon dobio knjigu RSD Sloboda 1919-1989 i znači čitam i uživam,ne samo što se tiče fudbala nego općenito sporta u Tuzli.Vidio sam da ima još jedno izdanje Sloboda slagat ću vam koje su godine u pitanju vidjet ću da i do nje dođem 8-)
Tu sam davno prešao. Tko bi reklao da smo bili državni klupski prvaci u tenisu početkom 80-tih godina
Postoji novije izdanje 1919-2009 čime je obilježeno 90 godina društva!
tuzlanska Sloboda

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 05 dec 2013, 16:29

zlajci je napisao/la:
Tu sam davno prešao. Tko bi reklao da smo bili državni klupski prvaci u tenisu početkom 80-tih godina
Postoji novije izdanje 1919-2009 čime j ... na društva!

Da to je ta.Vidio sam je u caffe Slobodi na onim njihovim policama 8-)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 05 dec 2013, 17:05

Nikola Nikic kada ga je Hatunic pogodio loptom u glavu.
Je li istina da ste jednom umjesto prema protivnickom, krenuli ka golu "Zelje" s namjerom da date zgoditak?
- Igrali smo protiv "Partizana" i Jusuf Hatunic me loptom snazno pogodi u glavu. Iznesu mene iza Partizanovog gola i doktor Hamo Hasanbegovic pokaze mi prst i pita: "Vidis li?" Ma kako ne vidim prst. Udjem u igru, neko mi doda loptu i podjem ja pravo ka svom golu. Sreca, moj suigrac Josip Cilic, na sesnest metara uleti mi klizeci. Sudija mu da zuti karton, a mene iznesu vani.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 05 dec 2013, 18:57

U naredne dvije sedmice pada odluka o novom treneru, kako bi se posložilo sve za sklapanje ekipe. Fejzić je tu, i sa još dosta igrača iz PL se pregovara, opcija dosta., a 2-3 su za sad sigurna da dolaze. Min. 8-9 pojačanja, pola ekipe nogu dobiva, kao i Smajil.
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 05 dec 2013, 19:09

8-)

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 05 dec 2013, 21:13

Benjo_AFC86 je napisao/la:U naredne dvije sedmice pada odluka o novom treneru, kako bi se posložilo sve za sklapanje ekipe. Fejzić je tu, i sa još dosta igrača iz PL se pregovara, opcija dosta., a 2-3 su za sad sigurna da dolaze. Min. 8-9 pojačanja, pola ekipe nogu dobiva, kao i Smajil.
Još ti samo fali ;Direktno iz Srebrnika -vaš omiljeni BENJO :)

Bilo bi lijepo još koja informaciju da nam zboriš, jer si kako pratim jako dobar za Husarom ;)

Na našoj info još ništa novog,možda bidne,a možda i ne :oops:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 dec 2013, 21:33

Benjo_AFC86 je napisao/la:U naredne dvije sedmice pada odluka o novom treneru, kako bi se posložilo sve za sklapanje ekipe. Fejzić je tu, i sa još dosta igrača iz PL se pregovara, opcija dosta., a 2-3 su za sad sigurna da dolaze. Min. 8-9 pojačanja, pola ekipe nogu dobiva, kao i Smajil.
odakle tebi te info :? :shock:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 dec 2013, 21:44

joksimovic je napisao/la:

Bilo bi lijepo još koja informaciju da nam zboriš, jer si kako pratim jako dobar za Husarom ;)

Ma podijelio bi on te informacije, samo to se ne smije raditi, to ne smije objaviti ni nasa oficijelna stranica, vidoviti portal je otkupio ekskluzivna prava objave takvih informacija, samo ne znam zasto nas uvazeni trener Karic jos radi sa ekipom, priprema je za novog trenera ?????
🔴⚫️

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 dec 2013, 21:49

Skver je napisao/la:
joksimovic je napisao/la:

Ma podijelio bi on te informacije, samo to se ne smije raditi, to ne smije objaviti ni nasa oficijelna stranica, vidoviti portal je otkupio ekskluzivna prava objave takvih informacija, samo ne znam zasto nas uvazeni trener Karic jos radi sa ekipom, priprema je za novog trenera ?????
uvazeni trener i GOSPODIN prije svega..de malo pripazi kako i sta pises..mojne da ja stalno moram intervenisat :twisted: :twisted:...al ova zadnja ti je bas jaka..cuj,priprema ih za novog trenera ;) :D

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 dec 2013, 21:50

Probisvjet je napisao/la:Nikola Nikic kada ga je Hatunic pogodio loptom u glavu.
Je li istina da ste jednom umjesto prema protivnickom, krenuli ka golu "Zelje" s namjerom da date zgoditak?
- Igrali smo protiv "Partizana" i Jusuf Hatunic me loptom snazno pogodi u glavu. Iznesu mene iza Partizanovog gola i doktor Hamo Hasanbegovic pokaze mi prst i pita: "Vidis li?" Ma kako ne vidim prst. Udjem u igru, neko mi doda loptu i podjem ja pravo ka svom golu. Sreca, moj suigrac Josip Cilic, na sesnest metara uleti mi klizeci. Sudija mu da zuti karton, a mene iznesu vani.
Nidzo je bio i osto' legenda :D
🔴⚫️

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 dec 2013, 21:55

@staragardo :D
Uvazavam Vas naputak, jbg. nije mi nista vise jasno, ovi nasi ne daju nikakvo priopcenje glede statusa naseg uvazenog GOSPODINA Karica. :cry: :shock:
🔴⚫️

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 dec 2013, 22:53

Na temi OKK Sloboda ultrasstyle_tz napisao po meni post koji pogadja u epicentar problema FK Slobode
ultrasstyle_tz je napisao/la:ma ovo oko OKK je primjer kako se trebalo raditi i graditi imidz oko FK Slobode..mediji prate maksimalno, u gradu nema gdje nema plakata, po radnjama, pekarama, kaficima..ono maksimalno se fura da je to pozitivna prica, kvalitet bla bla, a kakav je kod nas narod i prima se na price zato i imas 2-3000 ljudi iz kola u kolo..samo pozitiva oko kluba a grama kvaliteta nemaju nit veze imaju sa kosarkom, bolji su fudbaleri u svom rangu od njih(a znamo kakva su oni katastrofa)..medjutim, raja se primila bitna je spika..

a oko FK Slobode, potpuno obrnuto..nigdje ne znas da igra FK, do medija ne mogu doci, ako dodju to je samo crno da crnje ne moze bit da se odbije i ono malo ljudi od Slobode...nije moguce da oko FK i od nas navijaca nema niko sposoban da pogura pricu i oko FK u pozitivnom svjetlu i pozitivnom smjeru kao i za OKK il je toliki problem vlasti i da je FK Sloboda toliko siroce da nikom ne treba i svi gledaju da je ugase...

tacno jbt jedan klub instant hajmo rec (da ne raspravljamo na ovu temu, samo konstatujem), vodi ga sumnjiv lik, igraci ko qrac, igra ko qrac a toliko pozitive i toliko prostora u medijima i svemu, a FK Sloboda gigant i ponos grada na margini....

to smo krivi koliko i mi sto pratimo FK Slobodu pa nismo u stanju izgurati pricu u medijima i napraviti pozitivnu sliku, toliko i okruzenje i rezim jer FK Sloboda moze dospjeti u medije i na tv samo sa negativnim publicitetom, nista pozitivno se o njoj ne smije reci u ovom gradu jer je to siroce koje treba cim prije ugasiti...zalosno je to malo..po tom vidis sta radi politika od kluba koji joj jest u interesu i od onog koji joj nije, OKK iz pastete vise iskace jbt, dje god se okrenem a o FK i da zelis da se informises ne smijes (osim ako je ne blatis), ko Informbiro jbt, ko progovori o FK nesto pozitivno odmah goli otok :D

ok ajde neka i OKK Slobode, ne mogu zamislit Tuzlu bez kosarke pa ako je ovo jedini nacin-neka, al je sramota sta svi zajedno dopustamo da se radi sa FK.
🔴⚫️

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 06 dec 2013, 00:23

nista od toga dok se Azmir ne vrati, novinari se trude ali dzaba.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.