Ma Dzeko je radio svasta u Wolfsburgu, ali on vec sezonu i po, ne igra dobro, prvo nije dobijao vremena na terenu, a onda kada ga je dobio, bio je vrlo, vrlo los. Nekonstantan sa pokazivanjem svojeg kvaliteta. Nije Dzeko najzasluzniji za titule Citya, to je glupost debela reci, kao sto to sam nije doneo ni Wolfsburgu, moze se reci da je bio najbolji u Vukovima, a u Cityu je to bio Aguero i Yaya, kada je titula u pitanju, a FA Cup, tu Dzeko nije ni igrao ni priblizno dugo, da se moze nazvati najzasluznijim za tu titulu, ni govora.JTS je napisao/la: Džeko je odličan napadač, što je pokazao u Wolfsburgu gdje je bio i najbolji strijelac lige, gdje sa Grafietom čini najefikasniji tandem u historiji Bundeslige, te je proglašen za najboljeg igrača tog kluba svih vremenanije neki veliki klub, složit' ćemo se, al' ipak biti najbolji igrač kluba svih vremena, khm
u Man Cityju je pokazao da je odličan igrač, koliko je igrača zabilo Tottenhamu 4 komada na White Hart Laneu? dvije titule su osvojili ponajviše zahvaljujući njemu jer je zabio ključne golove koji su Man City doveli u poziciju da osvoji te titule .. a pola tekmi je počeo sa klupe .. ipak su mu konkurencija bili Tevez i Balotelli kojeg je Mancini forsirao jer ga voli kao sina rođenog .. je l' moram spominjati repku? načine na koji Džeko zabija? lijeva i desna noga, glava, van 16 m .. stvarno se pitam da l' si ti ikad gledao Džeku
On je bio uglavnom zamena od kako je napustio Wolfburg i to je cinjenica, on da se stavi negde u vrhu sa ostalima, nece da moze bar ne sad, i pogotovo ne posle ovakve sezone gde je nikad gori.
Pitam se da li si ga ti gledao, ili se oslanjas na statisticke podatke i igara iz repke, gde je isto u poslednje vreme bio kao mrtvak.
Cuj Edinu dosao neki qrac.dalje, nije njemu Negredo uzeo mjesto, nego je Edinu došao neki qrac, karijera mu propada, a za to je sam kriv, frajer kao da više nema motiva, a 27 mu godina, možda se zadovoljio sa ostvarenim u karijeri/životu (Bundesliga, Premiership, FA Cup, najbolji strijelac Bundeslige, plasman na SP sa repkom, milioni na računu, top djevojka)
dakle, njegov pristup igri, a vjerovatno i na treninzima nije zadovoljavajući, pa igra Negredo, koji je svoju šansu iskoristio i igra odlično, dakle sušta suprotnost Edinu
uostalom, ti podcjenjuješ Negreda, pogledaj malo statistiku tog čovjeka, on je tu negdje na granici jako dobar-odličan napadač
Negreda ne potcenjujem od kako sam gledao par meceva, on bas sve ono ima, sto Dzeko nema, borbenost na terenu najvise. Ali Dzeko je kvalitetniji, zato je smesno kada vidis da mu je Alvaro uzeo mesto, zasto, zato sto je Dzeko neradnik i zbog te mane propada.
Sta je on rekao je smesno pricati, rekao i Rooney da voli da bude centralni napadac, pa je najbolji kada je u povucenoj ulozi. On je glavni napadac Citya, a ne Negredo koji ima takvu ulogu da je drugi napadac, bez obzira sto je igra istureno, pardon, ne igra istureno, nego Aguero cini svojom kretnjom na terenu, da ovaj bude istureno, kako god okrenes Aguero ce zabiti vise golova.Aguero je sam rekao da više voli igrati iza napadača, da mu ta uloga najviše paše, zbog toga sam napisao da nije klasični napadač kao Džeko, Ibra, Cavani, Falcao, RVP .. Suarezu u Ajaxu kao krilni napadač igrao dosta, jer je prodoran i dobar dribler, e baš kao i Aguero voli da ima loptu u nogama, jer su obojica brzi, dobri dribleri, itd (WC igrači u svakom slučaju)
Suarez igra sve u napadu, ali on vise ne igra u Ajaxu, stalno se okreces ka proslosti, on sada igra centralnog napadaca i stalno se rotira sa Sturridgeom, ovaj se sad povredio, pa ce biti jedini u napadu. Opet kazem, kretnja mu je takva.
Ne zabija ni priblizno koliko moze, a Aguero ni blizu ne asistira i ne kreira kao Rooney, zato su oni razliciti, Rooney je komplteniji igrac, i Suarez je kompletniji, ali je Aguero korisniji i bolji od obojice napadaca.da, Rooney unazad dvije sezone, možda tri igra povučenje, do tad je igrao kao napadač jer je bio zadužen on za golove i to je radio maestralno .. pogotovo sad kad je RVP tu, on igra povučenije, jer i tu igra odlično, zabija, dribla, asistira, kao i Aguero
Ok, razumem, neko ne zeli da ga pre vremena nazove WC igracom. Ali bi se oslonio na ovu tvoju recenicu cuvenu, da je forma prolazna, a klasa vecna. Diego Costa igra skoro sezonu i po na najvisem i maksimalnom nivou, gde je igrao kao krilo dok je Radamel bio tu, i nisu dosli golovi do izrazaja, doduse jesu u drugoj polusezoni, ali ove se najbolje vidi kakav je Costa kao napadac, gde cini jedan od najboljih dua sa Villom na svetu.gledaj druže, ne mogu ja reći da je on trenutno WC igrač :-/ ljudi su davno rekli, forma je prolazna, klasa je vječna .. ovo je Diegu Costi sezona karijere, praktično prva prava u kojoj se on probija na nogometnu scenu, do ove sezone niko nije čuo za njega .. već naredne može uvenut, zbog toga kažem da je glupo pisati da je trenutno WC igrač, al' trenutno svakako jeste jedan od najboljih napadača, bez ikakve dileme
Moze uvenuti, ali isto tako je to i Aguero bio prosle sezone, isto tako je Suarez to bio pretprosle kada je masio sve zivo i dao smesan broj golova, pa ga nazivaju WC napadacem posle prosle jedne sezone i ovih danasnjih igara.
Pa ako ga ne gledas, onda o cemu dalje da pricamo.kao što rekoh, ne gledam trenutno, nego generalno, a kao takav, on za mene nije WC i ne može u rečenicu sa onima koje sam nabrojao
Panj nikad nista nije uzeo sa Bayernom, mozda kup jedan cini mi se, jedva su ga se resili, uzeli Mandzukica i ovaj mi se pokazuje kao duplo bolje resenje od pomenutog panja koji je dao 50 golova, jedne sezone, a Bayern nista uzeo nije. U onom sistemu je i Pizzaro punio, znao sam i da Mandzuka hoce, samo sto sam se debelo iznenadio work rate-om Hrvata, i njega takodje mogu staviti u neki vrh napadaca, upravo zbog toga, debelo me iznenadio. Ponekad napadac je dobar samo ako ima odlicnu adaptaciju na vise sistema, sve zavisi sta timu treba.panj se nadavao golova, nije bitno što mu treba lopta na tacnu, takav je igrač, al' odličan finisher, odlično radi ono što mu je posao, a drugi jeste kreten sa WC potencijalom, al' zato što je kreten, mislim da će ostati što trenutno i jeste, odličan napadač
A sto se Baloa tice, tu je stvar jasna, propasce on vrlo brzo, vec sad propada, s obzirom da je dijabola, nema njemu spasa.
Pa kvalitet svako poseduje, sad klasa se pokazuje koliko cesto taj kvalitet pokazujes, to je poenta. Costa ne pamtim kad je imao los mec, svaki mec pokida, cak i kad ne da gol, a daje ga vrlo cesto.opet ponavljam, govorim generalno po kvalitetu, a ne ko igra na višem nivou trenutno .. upravo zato što Benzema dosta i fula, neće postati WC, a obećavao je igrama u Lyonu, zato je i doveden u Real Madrid
za Higuaina smatram da je bolji od Benzeme i ja bih ga ostavio u Realu prije nego Benzemu
Lewa danas važi za jednog od najboljih napadača na svijetu, a dok je Džeko dominirao Bundeskom, on je tucao kamen u Poljskoj, te kad je došao u Dortmund, grijao klupu Barriosu
uz to, ono što Lewa danas radi u strašnom Dortmundu, Džeko je radio u Wolfsburgu, a de sad uporedi ovaj Dortmund i onaj Wolfsburg
zamisli samo koliko bi Džeko trpao u Dortmundu ili Bayernua transfer u Bayern iz Man Cityja mu je propao zbog nekih sranja oko provizije, šta znam, pa su doveli Mandžukića
Benzema je odlican igrac, ali njemu treba vise prostora, zato se on i ne uklapa u Realu toliko koliko su neki ocekivali, dok se Higuain uklapao, jer je on napadac kojem ne treba lopta u posedu previse vremena, zato je Pipita kvalitetniji napadac. Dakle za njih dvojicu se slazemo.
Lewa meni nikad nije bio strasan napadac, uvek mi je njegov kvalitet bio upitan, sve dok Realu nije utrpao cetiri komada. To ne moze svako. Ali on je sa svojom formom, vrlo nekonstantan, takodje ocajan je finiser, i ume da promasi ono sto ni amater ne bi. On se savrseno uklapa u Dortmundu, jer je onaj tip radnika, i njemu taj sistem godi. Ali opet kazem, nije mi u vrhu, jer ce na jednoj dati 4 gola Realu, a na drugoj ga nece biti.
Costa je napredovao toliko da je samo zbog tog napredka u visokoj klasi napadaca. Forma je prolazna, ali njemu ne prolazi vec godinu i po, dok drugi igraju dosta klimavo, evo npr Falcao, kada si ga vec naveo ili VP. Costa moze njega (Radamela) vrlo lako da presisa, i ostali pojedini (ima izuzetaka poput Ibre) su vrlo lako dostupni za presisavanje. Zavisi i sta mislis pod tim "nikad nece biti bolji", on verovatno nikad nece biti brzi i okretniji od Aguera, imati lucidnost Suareza, ali to ne znaci da nikad nece biti bolji od njih, on je za mene vec sad korisniji od Suareza. On ako nekim cudom dodje sa Atleticom do kraja LS i bude glavni akter onda cu te pitati isto. Pa i ne mora do kraja, u bitnoj knock out fazi, svaka tekma je bitna. Falcao npr nikad nije igrao LS, nikakav faktor nije bio tu, sto ne umanjuje njegov kvalitet, ali on je itekako dostizan za Costu, vec mi pokazuje vise, nego sto je Radamel u Atleticu pokazivao, a s obzirom da ovaj i ne igra u Monacu kako valja, a ovaj dominira, i vise nego moguce.opet isto, forma je prolazna, klasa je vječna, Diego Costa koliko god napredovao, neće biti bolji igrač od Falcaoa, Cavanija, Ibre, RVP, Suareza, Aguera, Rooneyja, itd, dok može prešišati Džeku, Lewu, Benzemu, Higuaina, itd
dakle, ne govorim trenutno, nego generalno, a sve i jedan od nabrojanih se dokazao i imaju više sezona iza sebe, Diego Costa igra tek prvu ozbiljniju sezonu u karijeri, te se probija na nogometnu scenu
Sreca je relevantan faktor, ali ako se Dzeko nije nametnuo u Cityu, kao neradnik, onda ni u Bayernu ne bi mogao sigurno, pogotovo kod Pepa, koji trazi pokretljive napadace, kao sto je to Lewandowski.P.S. nema svaki igrač sreće kod transfera, npr. Džeki se nije dalo u Bayern, al' Mandžukiću jeste, ili vrlo vjerovatno uskoro Lewi .. a Džeko možda završi u Tottenhamu npr, ili Dortmundu, Interu .. dakle ekipa koja neće dominirati kao Bayern .. a Džeko i Lewa su u pet deka
Da li su u pet deka, mozes svedociti na osnovu proslih sezona Dzeke u Wolfsburgu, i samo to, od kako je Dzeko presao u City i u poslednje vreme, a Lewa resetao u Dortmundu, njih dvojica, ni sad trenutno, nisu u pet deka sigurno.