francobaresi je napisao/la:BoBo89 je napisao/la:Ne vjerujem ni sekundu da smo sposobni dovesti Reusa ili Gundu u januaru, a cini mi se da ova Reusova klauzula pocinje da vrijedi tek od 2015 (bar sam tako nesto citao na njihovoj temi).
Mozda jedino da dodju Baines (Everton ce nas oguliti za njega) ili Herrera, za kojeg sam posljednji put cuo na "transfer dedline". Vidim United je napravio veliku stvar tom momku, kao i Alteticu, jer mu je vrijednost, poslije one zbrke porasla za nekih 10-tak miliona

.
Inace statistika za ovu sezonu mu je fantasticna, citavih 0 golova i 0 asistencija.
Sluzbeno stoji da mu je primarna pozicija AM, dakle bas ono sto nama treba...

Pa i Modrić je u skoro 20 utakmica zabilježio 0 golova i čitave 2 asistencije. Pa ga opet smatraju važnim kotačićem Realove mašinerije.

A svi znamo da ga je i United želio u svojim redovima.
Burazeru, sam Moyes je naglasio da zeli dovesti "goal scoring midfeldera", dakle nama treba CM , koji je sposoban da zabija, al i da obavlja sve ostale zadatke koje mu nalaze ta pozicija, npr Vidal, Fabregas, Gundogan.
Imamo Caricka, koji i u najboljoj formi i na vrhuncu samopouzdanja, sutne prema protivnickom golu svaku 6 utakmicu, a on je jedino sto bi mogao nazvati veznjakom trenutno kod nas.Dakle,ne smatram da bi Luka "predasistencija" Modric rijesio nas problem, mada bi nas unaprijedio, jer su alternative 40-godisnje krilo, stoper, bezmudi Cleverly.
Eh sad, da li je rjesenje platiti 36 miliona za nedokazanog spanjolca, koji nema neke reference? Meni ni u dzep, ni iz dzeba, al ne zelim da prave smijuriju od kluba, te da nas stavljaju u isti kos s City-em, PSG-om, Real-om...
Ako novac nije problem, kao sto se Moyes hvalio cijelo ljeto, pa nek plate nesto sto vrijedi i sto je dokazano.
Hipotetski, United bi s Reusom i Gundoganom bio svemirski brod, a u Dortmund kao zamjenu poslati cek sa 100 mil

i svi sretni i zadovoljni. E to bi bio posao !