Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Signore
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Signore » 04 dec 2013, 10:53

Nije naglasio. Ja sam to napisao cisto onako, nisam zelio nista postici s tim, pisao samo zato sto sam malo upucen. I umjesto da se glupa rasprava nastavi trebalo je okrenut na sali u rec Elegantu da mi duguje milku :lol:

Inace, bas kad dodjem s posla malo cu istrazit ovo pitanje, jer mi je zanimljivo. Mislim da bi Anzhi mozda spao u tu skupinu klubova, a imamo i savrsen primjer na Cipru gdje se jedni smatraju grcima, drugi turcima i sve je grcko ili tursko. A vala, za Cipar ne mozes reci da je liga losija od PL :mrgreen:

marioo8888
Kontakt:

Post Postao/la marioo8888 » 04 dec 2013, 11:07

Signore je napisao/la:Nije naglasio. Ja sam to napisao cisto onako, nisam zelio nista postici s tim, pisao samo zato sto sam malo upucen. I umjesto da se glupa rasprava nastavi trebalo je okrenut na sali u rec Elegantu da mi duguje milku :lol:

Inace, bas kad dodjem s posla malo cu istrazit ovo pitanje, jer mi je zanimljivo. Mislim da bi Anzhi mozda spao u tu skupinu klubova, a imamo i savrsen primjer na Cipru gdje se jedni smatraju grcima, drugi turcima i sve je grcko ili tursko. A vala, za Cipar ne mozes reci da je liga losija od PL :mrgreen:
Nije da ne možeš reći da je CIparska liga lošija od naše,nego je to smiješno i uspoređivat,pa ljudi svake godine imaju predstavnika u skupinama Europskih Takmičenja.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 04 dec 2013, 11:13

Na Kipru nikada Turski klubovi nisu igrali ligu zajedno sa Grckim klubovima. Tek se ove godine dogovorilo (ne znam kada je implementacija) da se organizuje zajednicka liga tako da i klubovi sa sjevernog Kipra imaju sanse da se plasiraju u Evropu i da igraju medjunarodne utakmice ("reprezentacija" Sjevernog Kipra nije ubrojana u ovo) samo nisam upucne kako ce se regulisati spajanje te dvije lige gdje su Grcki klubovi trenutno enormno bogatiji i jaci nego Turski. Znaci Fudbalski savez Sjevernog Kipra ce postati sastavni dio Kiparskog fudbalskog saveza. Dogovor moze biti prekinut odlukom bilo koje strane i u bilo kojem trenutku.

http://outcasts-book.blog.spot.ie/2013/ ... -deal.html" onclick="window.open(this.href);return false; (izbrisite tacku izmedju blog i spot)

A sta, kada je liga slabija ne treba da nam to bude uzor, a kada je liga jaca smjesno je usporedjivati? Apsurd...
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 04 dec 2013, 11:17, ukupno mijenjano 3 puta.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 04 dec 2013, 11:15

Signore je napisao/la:Nije naglasio. Ja sam to napisao cisto onako, nisam zelio nista postici s tim, pisao samo zato sto sam malo upucen. I umjesto da se glupa rasprava nastavi trebalo je okrenut na sali u rec Elegantu da mi duguje milku :lol:

Kipar ima dvije lige koliko ja znam.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 dec 2013, 11:20

Jedan od ovih jacih u Cipru je sigurno Turski. Sjecam se priloga o APOEL-u kad su igrali LP prosle sezone, receno je i o kojem klubu se radi. Doduse, meni je sve to nebitno, meni svejedno da u PL igraju sve klubovi s bosnjackim predznakom ako su oni najbolji, nisam opterecen s tim. Samo sam dao primjer da nismo jedina bolesna drzava :mrgreen:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 04 dec 2013, 11:35

Nijedan od jacih Kiparskih klubova nije Turski, no naprimjer Anorthosis Famagusta je iz grada Famagusta koji je sada na teritoriji Sjevernog Kipra i iako ima u nazivu Famagusta, oni su od 1974 bazirani u Larnaka koji se nalazi na teritoriji Republike Kipra.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 dec 2013, 11:44

Ne znam, pogledat cu kad dodjem kuci o tome. Mozda sam pomijesao, mozda je rijec o politickim partijama ili postoji neki klub na grckom teritoriju za koji navijaju i turci koji se nalaze na tom grckom teritoriju. Sve u svemu, stanje im je gore nego u BiH, a liga daleko jaca i kvalitetnija. Kako igracki tako i infrastrukturno. O uspjesima u Europi ne treba trositi rijeci.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 04 dec 2013, 11:55

Bili su oni na nasem nivou prije nekih 10 godina, a evo sada se takmice za dva predstavnika u Ligi Prvaka. Oni su tek 2008/09 dozivjeli ekspanziju i od tada im ide poprilicno dobro.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 dec 2013, 12:14

I zanimljivo da je sve to bez nekih ogromnih ulaganja. Ekipa Anothosisa koja je igrala LP je u ono vrijeme vrijedila 11 milijuna eura sto i nije neka cifra kad pogledamo cijene momcadi u ostalim klubovima. Ljudi rade pametno, imaju i predobar stadion na kojem je APOEL igrao. Vjerojatno imaju i jos koji, nisam puno upucen u njihova zbivanja. Jos sad kad se ujedine mogu biti samo jaci. Ne odmah, ali s vremenom da.

Dokaz da i pored bolesne politike mozes napraviti nesto sto vrijedi.

jastaba
Kontakt:

Post Postao/la jastaba » 04 dec 2013, 15:10

nista suspenzija Grbavice ? ma jasta 8-)

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 04 dec 2013, 15:19

Pravilo na forumu: Nije dozvoljen - huliganizam. (član 7.) :lol:
Čelik Zenica 1945

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 04 dec 2013, 15:37

Jedna "usputna" konstatacija. Koliko ima glupana medju navijacima to je cudo jedno. Pa koliko su kazni pojedini klubovi "popili" zbog "svojih" navijaca mogli su isplatiti place (za citavu godinu) jednom dobrom igracu. Samo se zapitajte koliko "dobroga" cinite svojim klubovima, da li se to cini nekome koga volis?

marioo8888
Kontakt:

Post Postao/la marioo8888 » 04 dec 2013, 15:52

budimo_realni je napisao/la:Jedna "usputna" konstatacija. Koliko ima glupana medju navijacima to je cudo jedno. Pa koliko su kazni pojedini klubovi "popili" zbog "svojih" navijaca mogli su isplatiti place (za citavu godinu) jednom dobrom igracu. Samo se zapitajte koliko "dobroga" cinite svojim klubovima, da li se to cini nekome koga volis?
Potpis,u potpunosti se slažem.Samo mi nije jasno kada smo već mi (Zrinjski) dobili 1000 km kazne zbog upotrebe pirotehnike,zar nije trebao i Travnik također dobiti 1000 Km kazne zbog propusta u organizaciji.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 04 dec 2013, 18:32

Velež je RSD Velež i to će uvijek ostati.
Samo malo da se nadovežem na ove prethodne postove i bez da se uplićem u politiku.
Nama nikakav nacionalni prefiks ne treba,niti ćemo ikada biti Vehlež kako ovi...sa humorum na vi...stalno pokušavaju nešto kao ubosti.
Da mi važniji bude prefiks,i da se Veležu radi toga nekad našteli titula,pokenjao bih se na istu.
Toliko...
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

benjamin1997
Kontakt:

Post Postao/la benjamin1997 » 04 dec 2013, 20:34

I sad ti ponizavas tog čovjeka eto ti si čist dokaz da nevalja bit dobar u ovoj zemlji. Čovjek je oživio ovu reprezentaciju i opet nevalja. Kako te nije stid reći da nije legenda. Isto da ja kazem ( navijač Želje) da Hase nije legenda. Jadno...

Sent from my LT22i using Tapatalk

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 04 dec 2013, 20:41

benjamin1997 je napisao/la:I sad ti ponizavas tog čovjeka eto ti si čist dokaz da nevalja bit dobar u ovoj zemlji. Čovjek je oživio ovu reprezentaciju i opet nevalja. Kako te nije stid reći da nije legenda. Isto da ja kazem ( navijač Želje) da Hase nije legenda. Jadno...

hase nema ni jedne jedine MRLJE :)

nemam volje vise raspravljati, jasno je da u ovoj ligi neki su povlasteni, neki nisu

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 dec 2013, 20:42

benjamin1997 je napisao/la:I sad ti ponizavas tog čovjeka eto ti si čist dokaz da nevalja bit dobar u ovoj zemlji. Čovjek je oživio ovu reprezentaciju i opet nevalja. Kako te nije stid reći da nije legenda. Isto da ja kazem ( navijač Želje) da Hase nije legenda. Jadno...

Već dugo vremena na ovom forumu obitava nekoliko navijača Sarajeva sa jako upitnim svjetonazorima i jako specifičnim načinom komunikacije.

Mada, kad bolje razmislim, to što im je nekad nick bio "pacovi tu ima" ili "videoton", a danas "vincenttan" ne znači nužno da se radi o više osoba.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 05 dec 2013, 12:58

Aj ne rise wannabee malezijac, kinez, sta vec.
Pucali ste najviše penala ove godine, protivnici su skoro svaku tekmu dobivali po jedan crveni, dok vi ni jedan. Pola golova je iz nesudjenih ofsajda i ti pricas da se nekome gleda kroz prste!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 dec 2013, 13:53

Lijepo je vidjeti da se napokon nešto pozitivno piše i u vezi nekog našeg kluba.

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 05 dec 2013, 14:13

Majku mu ko mi izbrisa post :x

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.