Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

sejo12
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la sejo12 » 02 dec 2013, 21:58

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 6922_n.png" onclick="window.open(this.href);return false; lagano :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 02 dec 2013, 22:07

Dere nulericu :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 02 dec 2013, 22:10

Picoka, sto ne pije normalnu pivu :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 02 dec 2013, 22:13

Sarajlijc@ je napisao/la:Picoka, sto ne pije normalnu pivu :mrgreen:
ti ces odrasti na ovom forumu :mrgreen:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 dec 2013, 22:22

nerminh74 je napisao/la:
imam dojam da si ti mirzu gledao samo u nba jer govoris samo o igrama koje je on pruza u netsima, a taj mirza je sputan ulogom koju su mu tamo dodjeli, a to je upravo role playera
da si ga gledao u europi onda bi vidio da mirza ima jedan od najkompletijih ofanzivnih repertoara jer moze igrati ledzima, moze igrati licem kosu, ima solidan ulaz, izuzetno brz skok sut (najace oruzije), sut iz driblinga (pogledaj one cuvene trice sa parkinga na EP-u), ....

ukratko mirza je minimalno jedan stepenik iznad casspia, ali ovaj ima ono sto mirza nema, a to je sloboda u igri i recimo da mirza zavrsi u istoj ekipi sa njim i sa istom slobodom vrlo bi brzo pokazao koliko je kvalitetniji od njega
Da, jesam ga gledao iskljucivo u NBA, i nekoliko tekmi Repke, to sam vec rekao, meni Europa nije relevantna sto se tice NBA pa da je imao i 50 poena prosjek. Iskljucivo gledam kakav je u NBA. Sjecam se kad smo doveli onog Grka, Vassilisa, nahvaljen bio, kontam Jordan dolazi, nea lik jede eksere, ono nije znao lopte u rukama drzat, nije ni 30 tekmi odigrao. A eo kako vidim i sad dere u Europi.

Za ono sto sam do sad vidio o Mirzi je da je dobar suter, i 90% suta, a 90% suteva su catch n shoot. Znaci da je iskljucivo suter, sto se tice ofanzive. Cisto sumnjam da ce se to promjeniti jer sa 28 godina je zavrsen produkt u smislu igrackog napredovanja, poboljsat igru sigurno hoce, dok se jos navikne na ligu, ali to je to. Kao sto sam vec rekao, cisto sumnjam da moze startati u dobrom timu. Sto se tice Casspija, gledam svaku utakmicu Rocketsa, i vidim, ofanzivno poseduje raznovrsni arsenal, ali ni on nije NBA starter, i Mirza bi sigurno starto prije njega. Ne mogu gotiviti Casspija vise od Mirze nikako, ali znam sta gledam.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 dec 2013, 23:03

alemsa je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
imam dojam da si ti mirzu gledao samo u nba jer govoris samo o igrama koje je on pruza u netsima, a taj mirza je sputan ulogom koju su mu tamo dodjeli, a to je upravo role playera
da si ga gledao u europi onda bi vidio da mirza ima jedan od najkompletijih ofanzivnih repertoara jer moze igrati ledzima, moze igrati licem kosu, ima solidan ulaz, izuzetno brz skok sut (najace oruzije), sut iz driblinga (pogledaj one cuvene trice sa parkinga na EP-u), ....

ukratko mirza je minimalno jedan stepenik iznad casspia, ali ovaj ima ono sto mirza nema, a to je sloboda u igri i recimo da mirza zavrsi u istoj ekipi sa njim i sa istom slobodom vrlo bi brzo pokazao koliko je kvalitetniji od njega
Da, jesam ga gledao iskljucivo u NBA, i nekoliko tekmi Repke, to sam vec rekao, meni Europa nije relevantna sto se tice NBA pa da je imao i 50 poena prosjek. Iskljucivo gledam kakav je u NBA. Sjecam se kad smo doveli onog Grka, Vassilisa, nahvaljen bio, kontam Jordan dolazi, nea lik jede eksere, ono nije znao lopte u rukama drzat, nije ni 30 tekmi odigrao. A eo kako vidim i sad dere u Europi.

Za ono sto sam do sad vidio o Mirzi je da je dobar suter, i 90% suta, a 90% suteva su catch n shoot. Znaci da je iskljucivo suter, sto se tice ofanzive. Cisto sumnjam da ce se to promjeniti jer sa 28 godina je zavrsen produkt u smislu igrackog napredovanja, poboljsat igru sigurno hoce, dok se jos navikne na ligu, ali to je to. Kao sto sam vec rekao, cisto sumnjam da moze startati u dobrom timu. Sto se tice Casspija, gledam svaku utakmicu Rocketsa, i vidim, ofanzivno poseduje raznovrsni arsenal, ali ni on nije NBA starter, i Mirza bi sigurno starto prije njega. Ne mogu gotiviti Casspija vise od Mirze nikako, ali znam sta gledam.
a vidis dosta nas nesmatra NBA relativnijom od europe radi drugacijih pravila, veceg terena, drugacijeg koncepta igre, ...

da me ne shvatis pogresno, NBA jeste vrh jer je tu skocentrisano najbolje iz svjeta, ali se cesto desi da vrhunski igraci radi spleta okolnosti ne uspiju, dok limitirani igraci uspiju

ponavljam ti puno grijesis sto se tice mirzinih ofanzivnih mogucnosti jer on u netsima igra bez slobode i sa vec definisanom ulogom, da ima slobodu kao sto je imao ranije pokazao bi on mnogo vise od onoga sto trenutno pokazuje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 02 dec 2013, 23:11

Casspi je vec cetiri godine u ligi i vidi kolki ugovor ima, kakve role je imao van Kings-a. Iskreno Casspi je puno slabiji igrac od Mirze to je sigurno u bilo kojem aspektu sem mozda kako trci kontre i lateralne kretnje a grada, sut, kosarkaski iq, kreiranje suta, skokovi, low post, atletski je mocniji, znaci u skorom svakom ovom aspektu je Mirza bolji kao 4, kao 3 naravno prednost Casspi ali kao 3 Casspi ima isti problem kao i Mirza treba cubvat James, Duranta, Melo-a. Vidjeces Mirza ce se izborit u Nba, pa kad bude payday njemu i Casspi-u vidjet ce se koje vise cijenjen u Nba.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 dec 2013, 23:41

svejedno77 je napisao/la:Casspi je vec cetiri godine u ligi i vidi kolki ugovor ima, kakve role je imao van Kings-a. Iskreno Casspi je puno slabiji igrac od Mirze to je sigurno u bilo kojem aspektu sem mozda kako trci kontre i lateralne kretnje a grada, sut, kosarkaski iq, kreiranje suta, skokovi, low post, atletski je mocniji, znaci u skorom svakom ovom aspektu je Mirza bolji kao 4, kao 3 naravno prednost Casspi ali kao 3 Casspi ima isti problem kao i Mirza treba cubvat James, Duranta, Melo-a. Vidjeces Mirza ce se izborit u Nba, pa kad bude payday njemu i Casspi-u vidjet ce se koje vise cijenjen u Nba.
slika

slika

Eo ovo kad bude mogao raditi cesto, onda cu mu prepisati i tu vrstu arsenala. Mirza jeste bolji overall igrac od Casspija, ali po cijlokupnoj ofanzivi, sto sam imao priliku vidjeti nije.

@Nermin

Burazeru sigurno da ima tu sve svoje, ali to manje-vise ne pije vode (tereni id.), jer u NBA su postojali i postoje igraci iz Europe koji su itkekako ostavili/ostavljaju traga. Ili jesi ili nisi, ili mos ili ne mos.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 03 dec 2013, 00:36

ti brate ako mislis da MT3 ima samo sut,onda ga ne pratis i ne gledas nimalo..Pa jesil bar gledao evropsko,kako hladno igra ledjima,iznudi 10-ak slobodnih..I u Nba u rijetkim trenucima kad igra ledjima ili da kos ili vrati loptu,samo sto je tesko ocekivati da on kada je u igri 5 minuta i kada se gleda svaka i najmanja greska ,kao sto je bilo do skoro, odma se spusti i odigra ledjima jos ako ga cuva neko fizicki jaci,a pored toga igra u petorci sa Blatcheom ili Lopezom,pa normalno da nema taj autoritet da odigra ledjima prije lopeza...
Mirza je vodja i treba mu takva ekipa..TRADE TRADE I SAMO TRADE

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 dec 2013, 02:00

..
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 03 dec 2013, 02:47, ukupno mijenjano 1 put.

Fecox
Kontakt:

Post Postao/la Fecox » 03 dec 2013, 02:14

anti_zli je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Picoka, sto ne pije normalnu pivu :mrgreen:
ti ces odrasti na ovom forumu :mrgreen:
:lol: :lol: koja je poenta ubiti čovjeka prije nego ga izbaciš iz aviona :lol: :lol: dobar dobar,obrazuje se mali :lol:
Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 03 dec 2013, 02:52

alemsa@ odgovara li ti ovo od Mirze ili mozda nije trebao zakucati :?: :?

[youtube][/youtube]
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 dec 2013, 02:58

Extra, da Bog da to cesce radio u NBA, i polaganje je dobro ;)
Nek se oslobodi

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 03 dec 2013, 03:05

alemsa je napisao/la:Extra, da Bog da to cesce radio u NBA, i polaganje je dobro ;)
Nek se oslobodi

Ti imas problem sto Mirzu nisi prati u Evropi a on je tu proveo 80% svoje karijere tako da tesko mozes raspravljati o njemu dok Casspia pratis dugo i znas o njemu sve

Ali mi koji pratimo Mirzu citavu njegovu karijeru znamo kako igra i kakav on napadacki arsenal posjeduje tako da budi siguran da ima puno vise napadacki opcija od Casspia
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 03 dec 2013, 03:32

Pa alemsa je u pravu, džaba mu i 50p u Europi. To ne igra neku ulogu u NBA-u.

Da je bolji od ći.futa igrač, itekako, jeste.
Nama je Željo svetinja jedina.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 03 dec 2013, 09:13

Menadžer najavio da će tražiti trejd

Mirza Teletović napušta Netse?

Najbolji bosanskohercegovački košarkaški Mirza Teletović napustit će Brooklyn Netse ukoliko njegov menadžer Miodrag Ražnatović uspije dogovoriti transfer u neku drugu NBA sredinu!

Potvrdio je to sam menadžer iz Beograda riječima "da Mirza nije dobio minutažu kao u pripremnom periodu".

- Sada je situacija bolja, dobijat će neku šansu, ali, generalno, naša ideja je da probamo da nađemo sreću na drugoj strani.
-Naravno, na miran civilizovan način i dogovoru sa klubom i da probamo da u sljedećih mjesec ili dva dođe do nekog trejda gdje će on dobiti zaista veću minutažu i veća ovlaštenja na šut bez kojeg on teško može da funkcioniše.
-Ja sam potpuno siguran da on može da bude jedan od vrhunskih NBA igrača jer šut kakav on posjeduje visoki igrači tamo ne posjeduju. Samo je na nama da uspijemo da nađemo pravu sredinu, gdje će on imati liderske pozicije kakve je imao u reprezentaciji i Kaha Laboralu - rekao je Miodrag Ražnatović za TV1.

U današnjem Avazu ima full tekst preko cijele strane...gdje se spominje mogući trade u Spurse, kao i uporedba sa mukama koje je prosao Pekovic isl...

Chapman
Kontakt:

Post Postao/la Chapman » 03 dec 2013, 09:37

to volim da čujem 8-)

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 03 dec 2013, 10:09

Yucca je napisao/la:
alemsa je napisao/la:Extra, da Bog da to cesce radio u NBA, i polaganje je dobro ;)
Nek se oslobodi

Ti imas problem sto Mirzu nisi prati u Evropi a on je tu proveo 80% svoje karijere tako da tesko mozes raspravljati o njemu dok Casspia pratis dugo i znas o njemu sve

Ali mi koji pratimo Mirzu citavu njegovu karijeru znamo kako igra i kakav on napadacki arsenal posjeduje tako da budi siguran da ima puno vise napadacki opcija od Casspia
Mi ovdje svi generalno imamo problem sto je Mirza nas,pa ga glorifikujemo ili kako se to vec kaze.Mirza je extra igrac,al fazon je sto u NBA ligi,kad god da udjes vrhunski se rezultat ocekuje od tebe a Mirza to nije pokazao,sve do ove zadnje 4 tekme uz onih 5 bljeskova prosle sezone..Iz Evrope su u NBA redom odlazili Navaro pa prvim avionom nazad sto bi se reklo a covjek je ubica,Rudy Fernandez extra igra u Realu,Sergio Rodrigez takodje,Spanulis nije uspio u NBA ligi a ljudi su imali u Evropi sezone iste a neki cak i bolje od Mirze pa dzaba,ako to ne preneses na parket onu minutu kad udjes sljedecu ces tesko dobiti..Pogledaj recimo kako je Kirilenko igrao u Evropi,ubjedljivo najbolji igrac EL bio,uzeo EP sa Rusijom,tu bio prejak za sve,pa opet 25 min u NBA,prosjek poena s obzirom na EL i EP los..Nenad Krstic,prosle sezone ponajbolji centar Evrope vratio se iz NBA,nema fizikalije da dobro odigra gore,uprkos onoj jednoj sezoni..Mirza mora pogadjati u serijama i cim udje,to mu je jedini recept da pocne dobijati minutazu preko bare..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 03 dec 2013, 10:11

Claus je napisao/la:Eh, a ja se ne slažem s vama da je Mirza role igrač koji igra epizodnu ulogu u NBA. Mirza je dokazao da može svašta kada mu trener ukazuje povjerenje u kontinuitetu, da je sposoban briljirati i u najboljoj ligi svijeta. Najbolje od svega je što on još uvijek nije ni blizu maksimuma. Može on daleko više dati.

Što se tiče godina, to sam objašnjavao nedavno na ovoj temi, ne namjeravam to raditi ponovo. Samo ću reći da se veterani danas izuzetno cijene i da godine nisu apsolutno nikakva prepreka ako neko dobro igra.

Nego, koliko su Ameri iznenađeni Mirzinim šuterskim sposobnostima, neko bi pomislio da ga nikad nisu gledali u Evropi. :roll:
Ma ne pričam ja o tome šta on može i šta bi bilo kad bi igrao u kontinuitetu itd., nego kakva je sad situacija i kakva mu je uloga nanijećena od strane svih trenera Netsa do sada.

A, što se tiče godina, ni ja, ni kolega gore nismo rekli da je on na zalasku karijere :D već da je prostor za napredak u odnosu na do sada ostvareno ograničen. Može ono što može, samo je pitanje da li će imati priliku to pokazati i da li će to pokazati, ako dobije tu priliku.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 03 dec 2013, 12:08

alemsa je napisao/la:
svejedno77 je napisao/la:Casspi je vec cetiri godine u ligi i vidi kolki ugovor ima, kakve role je imao van Kings-a. Iskreno Casspi je puno slabiji igrac od Mirze to je sigurno u bilo kojem aspektu sem mozda kako trci kontre i lateralne kretnje a grada, sut, kosarkaski iq, kreiranje suta, skokovi, low post, atletski je mocniji, znaci u skorom svakom ovom aspektu je Mirza bolji kao 4, kao 3 naravno prednost Casspi ali kao 3 Casspi ima isti problem kao i Mirza treba cubvat James, Duranta, Melo-a. Vidjeces Mirza ce se izborit u Nba, pa kad bude payday njemu i Casspi-u vidjet ce se koje vise cijenjen u Nba.
slika

slika

Eo ovo kad bude mogao raditi cesto, onda cu mu prepisati i tu vrstu arsenala. Mirza jeste bolji overall igrac od Casspija, ali po cijlokupnoj ofanzivi, sto sam imao priliku vidjeti nije.
Ne kontam, ti zaista tvrdis da mirza nije sposoban uci na dvokorak i poloziti? Ti zaista mislis da on to nije sposoban u NBA.

Nermin ti vec u dva navrata objasnjava da ga Netsi iz nama neobjasnjivih razloga ne koriste za to. Ocigledno zele samo da stoji na trici i otvara prostor za ostale igrace za koje se smatra da imaju bolji ulaz. Iz toga vaditi zakljucak da mirza nije sposoban cuvara fintom izbaciti i uci na dvokorak i poloziti, je u najmanju ruku neozbiljno.

Mirza ima i ulaz i igru ledjima.

evo ti za igru ledjima jedan primjer:

[youtube][/youtube]

i ovdje odmah na pocetku

[youtube][/youtube]

evo i ovdje na pocetku i na kraju

[youtube][/youtube]

Bezveze tvrdis nesto sto nije tacno. To sto on nesto ne radi ne znaci da nije u stanju. Pa prosle godine su navijaci netsa se sprdali na taj racun da mu treneri ne dozvoljavaju da radi bilo sta drugo osim da puca trice i otvara prostor. Vecini je jasno da ima mnogo vise potencijala, ali da ga gusi to sto mnogi drugi zbog reputacije ili cega vec imaju prednost.

Netsi nisu zdrava sredina za njega, a vidjet ces ako ode u neki tim i dobije priliku, vidjet ces kako ce brojke skociti pa cemo onda ponovo pricati o ovoj temi.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.