Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
gledam ovaj klip i suze mi na oci.dobar je mirza.sut dobar odbranu popravio.do njega je akobogda nakon ovih igara u zadnje vrijeme bice vece minutaze i sve je do njega
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
brate u svemu je mirza bolji od njega, vjeruj mialemsa je napisao/la:Do sad nije, Casspi zna sam izboriti sut, zna sam izolaciju napravit, zna ubaciti tricu, ja do sad od Mirze sto sam vdio u NBA je to da je spot up shooter i to je to. U odbrani jeste Mirza dosta bolji.lumani je napisao/la:
Mirza je za ZidovaJordan..

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Al se*ete s tim americkim izrazima
..elem, igrao sam kosarku 8 godina i imao sam jednog mladjeg trenera koji je u to vrijeme poceo da se kvalitetnije skoluje i obilazi seminare. Za 2 mjeseca vise niko nije znao sta hoce i sta trazi, posto mu se prica pretvorila u kombinaciju nasih i stranih izraza za situacije na terenu. Sto se tice Mirze, treba vidjeti kako ce se razvijati naredni period, kada se skroz vrate ovi povrijedjeni. Ono sto je ocigledno je da Netsi igraju pomalo divlju kosarku, bez pretjerane odgovornosti i da to dodatno limitira Mirzin ucinak. Recimo, desi se da zuji po parketu 3 minute, ne dobije loptu nego se 90% napada zavrsi u 5 sekundi napada sa necijim nerezonskim sutem.

i ja sam navikao na nase izraze i to ne izraz za nesto nego laicki objasnjavanje sta se radi i sta treba uraditi, mnogo je lakse tako diskutovati na forumu jer treba uzeti u obzir da ne barata svako tako profesionalno pojmovima i terminima kosarkaskim sto ne mora znaciti da ne razumije i ne vidi sta se dogadja u utakmici kada je gleda
lijepo, nasim jezikom objasnis koliko mozes pa sta bude, ako tada ne skonta onda dalje ne pokusavas i kraj 

Najbitnija cinjenica u tom svemu : TRADE ce doc. 

Uh sta bi dao da ode u portland 

evo i mene braco nakon jednomjesecnog boravka ( odmor od mjesec dok ne dodjes pameti
) u Banovicima zbog naseg dragog Jasona...Gled'o sam svaku utakmicu zadovoljan sam Mirzom posebno ove zadnje 4 utakmice..Redzo je skroz ispao iz rotacije sto se trebalo davno desiti..Nazalost Mirza nije ni sada u toj "glavnoj" rotaciji ( brook-plumlee,garnet-blatche )ali je itekako zadobio povjerenje i Kidd nece cekati 20 razlike da ga uvede.
Isto tako tesko je ocekivati od Netsa da imaju sve igrace spremne duzi period kod njih ce uvijek neko bit povrijeden jer su prestari,tako da tu vidim sansu za Mirzu..a i nadam se da u narednih desetak utakmica moze i plumbesu izbacit iz rotacije..
I naravno pozdrav za sojica brata

Isto tako tesko je ocekivati od Netsa da imaju sve igrace spremne duzi period kod njih ce uvijek neko bit povrijeden jer su prestari,tako da tu vidim sansu za Mirzu..a i nadam se da u narednih desetak utakmica moze i plumbesu izbacit iz rotacije..
I naravno pozdrav za sojica brata

Ove sezone burazeru ofanzivno nije:LenBias je napisao/la:
brate u svemu je mirza bolji od njega, vjeruj mi
Casspi FG% .46, 3p% .412
Mirza FG% .373, 3% .382
Poene, asistencije ne uzimam u obzir jer Casspi igra vise minuta (al' u timovima bi starto Mirza prije Casspija zbog odbrane).
Gotivim momka, i jedini je Bosanac u NBA i sve to, ali iskreno lik je u NBA role igrac i to je to (stvarno ne znam kako se to kaze na nasem), mogo bi mozda startati u par losih timova ali u dobrom ne. Malo ce se poboljsat dok se navikne na ligu, sistem itd. ali njemu je 28 godina, on vise napredovati nece.
Što bi prost narod rek'o, igra epizodnu ulogualemsa je napisao/la:Ove sezone burazeru ofanzivno nije:LenBias je napisao/la:
Casspi FG% .46, 3p% .412
Mirza FG% .373, 3% .382
Poene, asistencije ne uzimam u obzir jer Casspi igra vise minuta (al' u timovima bi starto Mirza prije Casspija zbog odbrane).
Gotivim momka, i jedini je Bosanac u NBA i sve to, ali iskreno lik je u NBA role igrac i to je to (stvarno ne znam kako se to kaze na nasem), mogo bi mozda startati u par losih timova ali u dobrom ne. Malo ce se poboljsat dok se navikne na ligu, sistem itd. ali njemu je 28 godina, on vise napredovati nece.

Šalu na stranu, mislim da si u pravu.
ma ne mislim po statistikama u nba ili ove sezone nego kao igrac inace, bez ikakve dvojbe kao igrac u svom punom sjaju je mirza bolji nego casspi, na to mislimalemsa je napisao/la:Ove sezone burazeru ofanzivno nije:LenBias je napisao/la:
Casspi FG% .46, 3p% .412
Mirza FG% .373, 3% .382

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Paul Pierce out 2-4 sedmice sa slomljenom rukom...Prostor za Mirzu na SF-u se otvara...
Eh, a ja se ne slažem s vama da je Mirza role igrač koji igra epizodnu ulogu u NBA. Mirza je dokazao da može svašta kada mu trener ukazuje povjerenje u kontinuitetu, da je sposoban briljirati i u najboljoj ligi svijeta. Najbolje od svega je što on još uvijek nije ni blizu maksimuma. Može on daleko više dati.
Što se tiče godina, to sam objašnjavao nedavno na ovoj temi, ne namjeravam to raditi ponovo. Samo ću reći da se veterani danas izuzetno cijene i da godine nisu apsolutno nikakva prepreka ako neko dobro igra.
Nego, koliko su Ameri iznenađeni Mirzinim šuterskim sposobnostima, neko bi pomislio da ga nikad nisu gledali u Evropi.
Što se tiče godina, to sam objašnjavao nedavno na ovoj temi, ne namjeravam to raditi ponovo. Samo ću reći da se veterani danas izuzetno cijene i da godine nisu apsolutno nikakva prepreka ako neko dobro igra.
Nego, koliko su Ameri iznenađeni Mirzinim šuterskim sposobnostima, neko bi pomislio da ga nikad nisu gledali u Evropi.

imam dojam da si ti mirzu gledao samo u nba jer govoris samo o igrama koje je on pruza u netsima, a taj mirza je sputan ulogom koju su mu tamo dodjeli, a to je upravo role playeraalemsa je napisao/la:Ove sezone burazeru ofanzivno nije:LenBias je napisao/la:
Casspi FG% .46, 3p% .412
Mirza FG% .373, 3% .382
da si ga gledao u europi onda bi vidio da mirza ima jedan od najkompletijih ofanzivnih repertoara jer moze igrati ledzima, moze igrati licem kosu, ima solidan ulaz, izuzetno brz skok sut (najace oruzije), sut iz driblinga (pogledaj one cuvene trice sa parkinga na EP-u), ....
ukratko mirza je minimalno jedan stepenik iznad casspia, ali ovaj ima ono sto mirza nema, a to je sloboda u igri i recimo da mirza zavrsi u istoj ekipi sa njim i sa istom slobodom vrlo bi brzo pokazao koliko je kvalitetniji od njega
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
i da kada uporedzujemo statistike sto ih onda ne uporedimo iz europe
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2011" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2008" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2011" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2008" onclick="window.open(this.href);return false;
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Nermine,sve sam ja to objasnio
Mirza je ime u Europi,a pokazati ce i u nba sta zna :!:Nemas ih potrebe da poredis,jasno je meni da svako voli igraca svog tima .Nermine ,Casspi je tu imao nekih 20 godina,nije fer to poredenje,ali opet nikad nece imati 20+u europi..

http://www.netsdaily.com/2013/12/2/5166 ... oting-hand" onclick="window.open(this.href);return false; Pirce OUT 2-4 sedmice eto mirzi prilike na 3 on i Alan Anderson su samo ostali 

http://****/kosarka/dobre-vijes ... eletovica/" onclick="window.open(this.href);return false; evo ovako da probam stavite sport.ba posto je izgleda to cenzurisano
samo mjesto zvjezdica

Zadnja izmjena: sejo12, dana/u 02 dec 2013, 21:57, ukupno mijenjano 2 puta.
sejo12 je napisao/la:http://****/kosarka/dobre-vijesti-za-mirzu-teletovica/ evo i na nasem
neće ovo da ti otvori
Nemoj zaboraviti Shangeliu koji je proslu utakmicu tu igrao prije Mirze. Ako sam ja dobro skontaosejo12 je napisao/la:http://www.netsdaily.com/2013/12/2/5166 ... oting-hand Pirce OUT 2-4 sedmice eto mirzi prilike na 3 on i Alan Anderson su samo ostali
ma povreda Piercafilip13 je napisao/la:sejo12 je napisao/la:http://****/kosarka/dobre-vijesti-za-mirzu-teletovica/ evo i na nasem
neće ovo da ti otvori
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.