FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 01 dec 2013, 20:33

ElLoco7 je napisao/la:dobar vam ovaj talijanski strucnjak usko povezan sa Livornom :lol: :lol: :lol:
Ne ovaj je usko vezan sa Juventusom. ;) :lol:

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 01 dec 2013, 20:35

amypitar je napisao/la:
ElLoco7 je napisao/la:dobar vam ovaj talijanski strucnjak usko povezan sa Livornom :lol: :lol: :lol:
nisam znao da je Jarni talijan. inace jako poznat i dobar trener sa velikim uspjesima :lol: :lol:
*La Roma non si tifa, si AMA!*

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 01 dec 2013, 20:40

ElLoco7 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:
nisam znao da je Jarni talijan. inace jako poznat i dobar trener sa velikim uspjesima :lol: :lol:

Ko sinko kaze da je Italijan, i da je poznat trener. :lol: E sad sto ti ne znas ,sto je usko vezan za Juve, to je vec druga stvar. ;)

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 01 dec 2013, 20:48

ElLoco7 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:
ma ja sve su to veliki strucnjaci,sa velikim karijerama mislim na ove nase domace,samo sto je Jarni za njih institucija sto se tice igracke karijere,mada karijera nije bitna da bi neko dobar trener bio,nasi nemogu da odu da pogledaju tekmu neku u evropi a ne sta drugo! Nadam se da ce se nastaviti ova politika sa mladim igracima,sto je Jarni i naveo vec,a vidjecemo kako ce sve to da ide!

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 01 dec 2013, 20:53

amypitar je napisao/la:
ElLoco7 je napisao/la:
amypitar je napisao/la: Ne ovaj je usko vezan sa Juventusom. ;) :lol:

Ko sinko kaze da je Italijan, i da je poznat trener. :lol: E sad sto ti ne znas ,sto je usko vezan za Juve, to je vec druga stvar. ;)
ohani malo. usko povezan sa juventusom? baš misliš da ima kontakte u juventusu i ljudi mu nude da radi za njih, al eto on odabrao sarajevo??? svaka čast, doveli ste veliko ime, možda i najveće igračko ime otkad je premijer lige. al brate, sada to shvatati kao neku veliku pobjedu je suludo. zvezda je dovela waltera zengu pa su ppsili.

drago mi je da je uprava sarajeva izašla iz čaršijskog okvira, gdje su se uvijek isti treneri vrtili i konačno da su shvatili da treba prostor otvoriti i nekim drugim ljudima.

hrvatski stručnjaci, u svim sportovima, slijede primjer ćire blaževića. oni su kod njih sve probali i slabo šta da ide kako treba. isto kao i kod nas sa našim stručnjacima. jedino željo je imao sreće sa amarom. ovo ostalo je tanko skroz. tako je i u hrvatskoj, dinamo vrti iste trenere, hajduk iste i nema nekog iskoraka.

dakle, jarni je skontao kao i ćiro blažević i aco petrović, da nema puno šta da izgubi, samo se može proslaviti u bosni. ako i ne uspije, to mu dođe isto kao i da čeka da ga ponovo izaberu u hajduk. bolje mu doći u sarajevo, probati, ako uspije dobro je, ako ne nikom ništa.

sumnjam da je neki veliki stručnjak, jer bi u protivnom već bio na klupi nekog jakog tima (barem u hrvatskoj, ako ne i u austriji, italiji ili njemačkoj). ali svakako može svojim imenom imati veliki autoritet u ekipi.

međutim, ja mislim da problem sarajeva jeste prevelika oscilacija u očekivanjima i raspoloženjima. prije husrefa se pričalo kako je husref jedini spasioc, a sada mu se jbe sve redom. sad potpisao jarni i odma su se svi proglasili prvacima iako čovjek nije održao ni jedan trening. došao neki propali fudbaler iz kazahstana i već ga se stavlja u prvih 11 i govori kao o ekstra pojačanju. od bilbije se očekuju čuda. ako to ne bude u prvih par kola, biće isto kao i sa husrefom. tako je već godinama.

nije puno bolje ni kod nas što se istog segmenta tiča, ali barem smo malo umjereniji.

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 01 dec 2013, 20:56

tu i tamo je napisao/la:
bacelonafan je napisao/la: naravno,to je problem bio i ove sezone,samo sto su za razliku od prije imali malo vise novca,pa su doveli mlade,perspektivne igrace relativno dobre za nase uslove,i jos su mladi reprezentativci sa kojima nisu potpisani glupi ugovori od 1 godinu! Uvijek kad dodje veci broj igraca tesko je to za kratko vrijeme uigrati naravno! Treba spomenuti i Bilbiju i Komazeca htjeo to neko priznat ili ne ovdje bi se svaka ekipa iz nase lige ubila za ta dva igraca!
upravo, zanci vi ste pokupili skoro sve talentirane mlade igrace iz BiH, i za ocekivati je bilo da sada kad su prosli ovu polusezonu zajedno, samo nastave uz jedno ili 2 pojacanja, i tako se stvori jedna mnogo jaka a mlada ekipa, koja bi mogla jos dugo harati PLBiH... uz to svaki igrac koji bi eventualno otisao, dobile bi se fine pare za njega,

ali ocigledno da nije tako,
evo izvedi prvih 11 iz ove polusezone i sacekaj prvo kolo na proljece, ako bude 6 istih igraca na terenu, bez golmana, to je uredu, ali ja po svojim nekim procjenama i uvidom u situaciju mislim da ih nece biti toliko.
znaci jucer zavrsila polusezona, a vi vec imate 2 nova imena u tom proljetnom timu(Bilbija i Stojcev).
Ti si ovdje jedan od rijetkih realnih i sa kojim se moze normalno pricat! Problem je sad sto treba naci trenere kvalitetne koji mogu usmjeriti mladog igraca,napraviti nesto od njega a to cemo vidjet oce li uspjeti ova nasa uprava,jer dug je period kad ubacis mlade igrace da se sve ukomponuje,da postanu stabilni igraci! Mene samo ovaj Ibarakovic iritira oduvijek,neznam uopste odkud on kod nas,al eto vjerujem upravi pa cemo vidjet,mnoge stvari koje se desavaju u nasem klubu su i vise nego pozitivne! Valjda ovaj Jarni uspije autoritet da nametne ovom Travancicu,momak je pored Tomica najbolji igrac u nasoj ligi po mom misljenju,na mladje mislim!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 01 dec 2013, 21:02

aleksandar_veliki je napisao/la:Odavno se nesto ljepse od dolaska Jarnija u Sarajevo u nasem sampionatu nije desilo. Sve cestitke upravi Sarajeva. Dolazak ovakve svjetske klase Premijer ligi moze donijeti samo napredak. Recimo, PL ce se od danas mnogo vise pratiti u Hrvatskoj, pa i u regionu, ipak je na klupu jednog kluba dosao covjek koji ima broncu sa SP, te nastupe za dva mozda i najveca svjetska kluba, Juventus i Real. Dobro dosao Roberte, a meni je jos veci cejf jer sam veliki Hajdukovac.
Mise u Vitezu,Jarni u Sarajevu vidit cete kad Rodjeni dovedu Poklepovica :lol: :lol: Cestitke i od mene na izboru trenera. Hajduk nikad nije bio seljacki klub ko Dinano i uvijek su ga cinili dobri ljudi
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 01 dec 2013, 21:03

aleksandar_veliki je napisao/la:Odavno se nesto ljepse od dolaska Jarnija u Sarajevo u nasem sampionatu nije desilo. Sve cestitke upravi Sarajeva. Dolazak ovakve svjetske klase Premijer ligi moze donijeti samo napredak. Recimo, PL ce se od danas mnogo vise pratiti u Hrvatskoj, pa i u regionu, ipak je na klupu jednog kluba dosao covjek koji ima broncu sa SP, te nastupe za dva mozda i najveca svjetska kluba, Juventus i Real. Dobro dosao Roberte, a meni je jos veci cejf jer sam veliki Hajdukovac.
A to sto se njegovo trenersko umjece u najmanju ruku diskutabilno, to je uredu. Epizode u Hajduku i Istri ili Puli(nisam siguran) su za zaborav. Ako cemo gledati kroz istu prizmu onda je Vitez doveo duplo boljeg trenera pretpostavljam i za manju ili u najgorem slucaju istu sumu novca

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 01 dec 2013, 21:05

Ma nemora znaciti da ce biti dobar i da ce imat rezultate,al sto ti rece velika je stvar da institucija kao Jarni,koji ima tolike uspjehe u evropi i koji je ogromno ime dodje u Sarajevo! Valjda povede i neke kondicione trenere sa sobom jer smo fizicki cijelu sezonu djelovali smijesno! Uglavnom niko nece da vidi druge stvari,da smo sa njim u marketinskom smislu dobili puno,plus sto on ima veze po evropi sa raznim menagerima,igracima,trenerima itd al vazno je da se neki smiju i Jarniju,valjda bi bilo bolje Jagodica da smo doveli! Svi treneri su poceli od nicega evo primjeri Nike Kovaca,Bilica, i mnogi drugi,dok nasim trenerima je kruna karijere Zeljo i Sarajevo trebamo bit realni

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 01 dec 2013, 21:06

Igracki kvalitet Jarnia je neupitan, trenerski hmmm?? U svakom slucaju veliki je dobitak ne samo za FK Sarajevo, nego za citavu PL da jedna ovakva igracka velicina sjedi na klupi jednog BiH tima.Ako nista odlican marketinski potez.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 01 dec 2013, 21:07

Treba priznati da je dosao da se uci u BiH.

Vrijeme ce pokazati. Prerano je donijeti sad neki zakljucak. Ali potroseni su Plisek, Jovic, Musemic znaci sve bolji treneri od njega. Ali mozda on ima nesto to. Samo svi cemo se sloziti da ce dobiti otkaz ako tj. kad ne osvoji titulu. Jer treneri su kod nas potrosna roba.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 01 dec 2013, 21:10

Bezobrazna ova nasa uprava, pored trenerskih magova tulica, jagodica, borceta, brace hadziosmanovica, senera bajramovica, husnije arapovica, vlatka glavasa, lukica iz moderice, spajica iz leotara dovedu za trenera bivseg igraca juventusa i real madrida. Uprava napolje hocemo agima

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 01 dec 2013, 21:11

Covjek igrac Reala i Juvea bio,3 na svjetskom prvenstvu,kad se samo sjetim sta je svabama radio,ovo je veliki marketing za nas klub! Uostalom nasi treneri su vleika imena,vidi se to stalno od evrope do nase lige,cast izuzetcima tipa Amara ostalo sve lose da losije nemoze! Pogledajte samo mlade repke i kako ih vode sve vam je jasno,dok HR mladje repke imaju dobre rezultate i rad u istim! Uprava radi dobar posao al ovo je tek pocetak!
Zadnja izmjena: bacelonafan, dana/u 01 dec 2013, 21:14, ukupno mijenjano 1 put.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 01 dec 2013, 21:12

aleksandar_veliki je napisao/la:
Astren je napisao/la:
A to sto se njegovo trenersko umjece u najmanju ruku diskutabilno, to je uredu. Epizode u Hajduku i Istri ili Puli(nisam siguran) su za zaborav. Ako cemo gledati kroz istu prizmu onda je Vitez doveo duplo boljeg trenera pretpostavljam i za manju ili u najgorem slucaju istu sumu novca
Inace, kod nasih strucnjaka je trenersko umijece fenomenalno, pa ne mogu do Albanije dobaciti. Putite tu suplju, dolazak Jarnija je bingo za bh. klupski fudbal. Ljudi, na celo jednog kluba je dosla svjetska kolajna i bivsi igrac Reala i Juventusa. Njegova trenerska karijera je na pocetku, i svjestan sam ja toga, ali ako nije bolji od nasih velestrucnjaka, nije ni gori.
A Jarnijevo umijece pa je dobacio do BiH. Nisi realan. I ja sam veliki Zeljovac ali nije Nikola Nikic bolji od Husrefa a bio je igracina. Drugo je to sto ti gotivis Hajduk pa ga volis. Ali treba biti realan. Dobitak je taj sto ce hrvati malo vise spominjati PL BiH i malo ce vise posjecivati sportsport.ba to su neke prednosti.

A pricati o njemu kao dobitku pije nego je sjeo na kafu u carsiji je glupost.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 dec 2013, 21:13

pasa, sto ti je vuna?
1946

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 01 dec 2013, 21:14

klasa se dokazuje brzas sa zakljuckom
da ce sada malo vise se pratiti rad to stoji,igracka karijera i trenerska su odvojene
nadam se da cete posloziti tu ekipu i da cemo imati skim da se ganjamo i bez ociglednih namjestaljki za mladji rezimski sarajevski klub
husrefu zelim puno zdravlja i dug zivot sta god radio

saskograd
Kontakt:

Post Postao/la saskograd » 01 dec 2013, 21:16

Ovaj Jarni je ako nista trenirao u Real Madridu i znati ce barem odrzati trening kako Bog zapovjeda! :lol:
To sto u ovoj ligi imas igrace limitirane za raditi biti ce veliki problem za njega!
HSK Zrinjski Mostar.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 01 dec 2013, 21:16

FCS je napisao/la:Bezobrazna ova nasa uprava, pored trenerskih magova tulica, jagodica, borceta, brace hadziosmanovica, senera bajramovica, husnije arapovica, vlatka glavasa, lukica iz moderice, spajica iz leotara dovedu za trenera bivseg igraca juventusa i real madrida. Uprava napolje hocemo agima
Jel ti stvarno mislis da je prednost biti igrac Reala i Juventusa pa doci u nasu ligu nekoga trenirati na ove livade :lol: :lol: :lol: i to bez ikakvog ranijeg doticaja sa tom ligom,zelen si :mrgreen:
Al hajd dobro bar ce biti neko osvjezenje za ligu,mada ne vjerujem da ce dugo izdrzati.
Prvo sto mi je naumpalo kad sam cuo da je Robert trener Sarajeva je parola Grobara Delijama,"Palili bi i vi s nama ali Robi je s vama" :D
SLOBODA NAVIJAČIMA

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 01 dec 2013, 21:17

Head je napisao/la:pasa, sto ti je vuna?
Ma pusti njega,sva sreca pa ima normalnih likova,da u Sarajevo dodje Murinjo on bi rekao,los je nije sa Realom osvojio LP :lol: samo nek uprava nastavi ovako,sad treba fino da nadju trenere za kondiciju da se spremimo kako treba,jer ce imat sve uslove na pripremama, tj vrhunske pripreme

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 01 dec 2013, 21:17

Prilika za tebe da dođeš tobe pa da počneš svim srcem bodriti Sarajevo .. 8-)
Slažem se, pravi potez Uprave Sarajeva. Čovjeku treba dati podršku, jer svakako da možemo biti počašćeni
dolaskom tako velikog imena u svijetu fudbala u naš klub i generalno u našu ligu.

Husrefu sve najbolje i nadam se da će prihvatiti ponuđenu ulogu u klubu, jer to nam je svima u interesu.
F.K.SARAJEVO

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bilosta, Dave, r3m1, robertkosar, Sanchez87hz, tutankamon1905 i 78 gostiju.