RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Ćemalović danas nije smio imati priliku ispred Jusufbegovića. Idiotizam epskih razmjera. Kako će igrati kako treba i Jusuf, kad ga yebu u zdrav mozak hlađenjem na klupi iz utakmice u utakmicu. Uđe umjesto njega i pogodi prečku iz slobodnjaka pred kraj.
To je bilo jedino vrijedno spomena za čitavih 90 minuta. Maletić yebe kompletnu koncepciju po mom mišljenju.
U napadu bi trebali igrati Jusuf ( CF ) - Okić ( LMF ) - Rašević ( AMF ) - Hajdarović ( RMF ).
Imati ćeš likove koji ginu. Dovesti jednog centarfora koji se može potući sa soliterima u obrani jačih ekipa. Kvalitetnog zadnjeg veznog, playmakera, i štopera.
To je bilo jedino vrijedno spomena za čitavih 90 minuta. Maletić yebe kompletnu koncepciju po mom mišljenju.
U napadu bi trebali igrati Jusuf ( CF ) - Okić ( LMF ) - Rašević ( AMF ) - Hajdarović ( RMF ).
Imati ćeš likove koji ginu. Dovesti jednog centarfora koji se može potući sa soliterima u obrani jačih ekipa. Kvalitetnog zadnjeg veznog, playmakera, i štopera.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
- Kontakt:
potpisujem zizu sve ovo sto si napisao..j..u jusufa kako stignu a igraju neki igraci kojima bih ja zabranio da prilaze stadionu uopste...katastrofalna igra dana,isto muhe bez glave,,realizacija negativna nula...ljudi moji ZOKA bi pogodio jednom a ne tzv.igraci..
Desava se, ali me ovo ipak nasmija i zbuni na momenat.
Ubrzo nakon toga, loša reakcija Veležove odbrane nakon ubacivanja lopte iz auta, a Mešanović je ponovo strijelac. Do kraja je ostalo 2:0 za Čelik, koji će prezimiti u gornjem dijelu tabele, baš kao i Velež. Zeničani su osmoplasirani s 26, a Velež devetoplasirani s 28 bodova.
Ubrzo nakon toga, loša reakcija Veležove odbrane nakon ubacivanja lopte iz auta, a Mešanović je ponovo strijelac. Do kraja je ostalo 2:0 za Čelik, koji će prezimiti u gornjem dijelu tabele, baš kao i Velež. Zeničani su osmoplasirani s 26, a Velež devetoplasirani s 28 bodova.
Pozdrav raja!
Zanima me sljedece:
1.) Koliko to placaju Maletica? Mislim koliko ga to vise placaju nego druge igrace? Odakle te informacije il su samo nagadjanja?
Ja mislim da Dara sa svojim iskostvom moze pomoci Velezu jos najmanje dvije sezone ako bude sportski zivio. 
2.) Ko trenutno fizicki sprema Velezove igrace? Ima li Velez kondicionog trenera? One dvije utakmice sa Sirokim sto sam gledao, ruku na srce nema se snage u poredjenju na Siroki, ko da djeca igraju protiv odraslih.
Treba se dovesti neki kvalitetan trener koji zna sta radi i da malo poradi sa igracima na fizickoj spremi. Previse su ko leptirici, a danas kao sto svi znamo ako ekipa nije fizicki spremna nemoze parirati fizicki jacim ekipama pa i da vise zna "lopte"...
Cuo sam da je Siroki doveo nekog trenera koji samo radi sa ekipom na fizickoj spremi i to se i te kako vidi. Pojedose ljudi sve i teren i ostale garibe sto igraju po premier ligi. Po meni, ruku na srce, Siroki je najjaca ekipa ove lige i od njih se trenutno moze dosta nauciti, od samog organizovanje, pa do suradnje sa jacim ekipama (Siroki-Dinamo) i itd:) Prosla su vremena kad su Velezovi pioniri (gdje sam i sam igrao) znali dobiti "pionire" Mladosti iz Listice koji su imali oko 18-19 godina.
Ovo su druga vremena. 
3.) Ako dolazi Skaljic, sto je po meni pojacanje za odbranu, neznam ko bi to drugi iz ove lige mogao doci da nas pojaca? Zna li iko kojeg bi to Velez centarfora/playmaker-a mogao dovesti iz ove lige da je bolji od onog sto trenutno imamo i da li Velez ima $ za to. Sta je sa Vladom? Ima li sanse da se Vlada vrati?
Pozdrav svima i Forza Velez!
Zanima me sljedece:
1.) Koliko to placaju Maletica? Mislim koliko ga to vise placaju nego druge igrace? Odakle te informacije il su samo nagadjanja?

2.) Ko trenutno fizicki sprema Velezove igrace? Ima li Velez kondicionog trenera? One dvije utakmice sa Sirokim sto sam gledao, ruku na srce nema se snage u poredjenju na Siroki, ko da djeca igraju protiv odraslih.

3.) Ako dolazi Skaljic, sto je po meni pojacanje za odbranu, neznam ko bi to drugi iz ove lige mogao doci da nas pojaca? Zna li iko kojeg bi to Velez centarfora/playmaker-a mogao dovesti iz ove lige da je bolji od onog sto trenutno imamo i da li Velez ima $ za to. Sta je sa Vladom? Ima li sanse da se Vlada vrati?

Pozdrav svima i Forza Velez!
Ovo mi je drago da se deilo ovako jer konacno su pale maske i farse i price o evropi.
Ovo nije do trenera i sad se vidi da je isto sa Rahimicem ili bez njega. Drgo konacno shvatamo da nemamo igraca za nesto vise.
Ovo nije nikakav problem ali samo trebamo da izvucemo pouke iz ovoga do sada. uprava treba da shvati da nemamo igraca i da se apsolutno moramo pojacati u svim linijama.
Ima jos dosta utakmica ne treba klonuti duhom ali kao sto sam i prije pisao. Velez mora pa bojedjiva ekipe iz vrha kuci i na strani i samo tako se moze vidjeti da smo napravili pomak.
Ovo nije do trenera i sad se vidi da je isto sa Rahimicem ili bez njega. Drgo konacno shvatamo da nemamo igraca za nesto vise.
Ovo nije nikakav problem ali samo trebamo da izvucemo pouke iz ovoga do sada. uprava treba da shvati da nemamo igraca i da se apsolutno moramo pojacati u svim linijama.
Ima jos dosta utakmica ne treba klonuti duhom ali kao sto sam i prije pisao. Velez mora pa bojedjiva ekipe iz vrha kuci i na strani i samo tako se moze vidjeti da smo napravili pomak.
Ja nisam previše pametan, niti sam neki navijač, ali kako sam Hercegovac drag mi je Velež... Pogledam utakmice Veleža ponekad na TV-u, čitam vas ovdje na forumu i tako to, na tu temu
... S tim da sam gledao utakmicu protiv Širokog uživo, eto ona atmosfera pred tu utakmicu čak i mene povukla... I ono što sam ja vidio na toj utakmici je čini mi se nešto što se ponavlja stalno, barem kako vi ovdje pišete...
Maletić me nije mnogo dojmio, između ostalog što ili ne osjeti prostor kad treba izvući na stranu ili pak nema snage i slično, također prečesto ulazi u sredinu... I da, očekivao sam od nekoga ko čitav život živi od kornera do kornera da bi mogao ubaciti "iz prve" barem ove laganije lopte što mu stignu...
Hebibović kao da zna lopte, ali moguće da bi njemu sredina više odgovarala...
Tada kad sam gledao Kodro je izgubio dosta lopti, ali se na momente vidjelo i da zna sa njom, a Zvonić me nije pretjerano dojmio... Rekao bih da lopte znaju i Okić, Jusufbašić i Bojan Letić...
Stoperi jako loši...
Eto sam malo toga nabacao...
I da, skoro svi igrači Veleža su nekakvi previsoki i onako pomalo mršavi, da ne kažem smotani...

Maletić me nije mnogo dojmio, između ostalog što ili ne osjeti prostor kad treba izvući na stranu ili pak nema snage i slično, također prečesto ulazi u sredinu... I da, očekivao sam od nekoga ko čitav život živi od kornera do kornera da bi mogao ubaciti "iz prve" barem ove laganije lopte što mu stignu...
Hebibović kao da zna lopte, ali moguće da bi njemu sredina više odgovarala...
Tada kad sam gledao Kodro je izgubio dosta lopti, ali se na momente vidjelo i da zna sa njom, a Zvonić me nije pretjerano dojmio... Rekao bih da lopte znaju i Okić, Jusufbašić i Bojan Letić...
Stoperi jako loši...
Eto sam malo toga nabacao...
I da, skoro svi igrači Veleža su nekakvi previsoki i onako pomalo mršavi, da ne kažem smotani...
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
-
- Kontakt:
Adma je u pravu.
1. S ovom ekipom nema Evrope.
2. Rahimic nije bio problem, i ako je Jusufbegovic isto tako solidan trener i zna sta radi definitivno. Mada bez veze smo Rahimicu guzicom vrata zatvorili. Moglo se to ljepse uraditi. To je po meni bio najveci poraz Veleza u prosloj polusezoni.
Ima ovdje 4-5 igraca za promjeniti ako Velez zeli nesto napraviti, ali mislim da je kasno za Evropu putem prvenstva. Mozda kup, ako imali pameti i srece.
1. S ovom ekipom nema Evrope.
2. Rahimic nije bio problem, i ako je Jusufbegovic isto tako solidan trener i zna sta radi definitivno. Mada bez veze smo Rahimicu guzicom vrata zatvorili. Moglo se to ljepse uraditi. To je po meni bio najveci poraz Veleza u prosloj polusezoni.
Ima ovdje 4-5 igraca za promjeniti ako Velez zeli nesto napraviti, ali mislim da je kasno za Evropu putem prvenstva. Mozda kup, ako imali pameti i srece.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
- Kontakt:
Šta reći poslje ovoga jučer, ne možeš više biti pametan. Svaku sezonu ista priča, letimo visoko onda nas odjednom neko spusti. Mislim da jučer nismo toliko loše ni odigrali, u prvom poluvremenu imali par dobrih prilika, pa i na pocetku drugog dok Čelik nije postigao taj go. Mislim da je tu bilo više problema na psihološkom planu, kako mislite da igrači mogu davati sve od sebe kada im se sa tribina spominje majka, djeca, cijela familija? Daleko od toga da su to neke igračine, i ja sam mišljenja da pod hitno moramo mijenjati bar 4-5 igrača, ali brate i da Henry dođe, da mu stalno hebeš majku sa tribina ne bi ni on mogao dati svoj maksimum.
Evropa preko prvenstva definitivno izgubljena, mislim da nemamo nešto puno šanse ni u kupu, sve su ostale ajmo reći "jače" ekipe, protiv kojih mi ove sezone pravo loše igramo, te sa ovom ekipom sumnjam da bi ista mogli uraditi. Bit ce tesko i naci pojacanja koja nisu igrala ovogodisnji kup za neku drugu ekipu u BiH, tako da ja nemam neku preveliku nadu, ali ajde daj Boze da se prevarim.
Nemojte se ložiti raja, daleko smo mi još od nekog većeg uspjeha poslje rata.
Evropa preko prvenstva definitivno izgubljena, mislim da nemamo nešto puno šanse ni u kupu, sve su ostale ajmo reći "jače" ekipe, protiv kojih mi ove sezone pravo loše igramo, te sa ovom ekipom sumnjam da bi ista mogli uraditi. Bit ce tesko i naci pojacanja koja nisu igrala ovogodisnji kup za neku drugu ekipu u BiH, tako da ja nemam neku preveliku nadu, ali ajde daj Boze da se prevarim.
Nemojte se ložiti raja, daleko smo mi još od nekog većeg uspjeha poslje rata.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
@davids druze neznam jesi li juce bio na utakmici ali ja sam cuo samo psovanje Pilavu a igracima niko nista nije psovao. Malo je raja hakala Zvonica i ono pred kraj ole ole kao podjebavanje na njihovu igru. Nemoj tebra pisat sto nije istina 

UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Čudna ova zadnja 4 kola.
2 poraza kući i 2 pobjede vani.
Sve se izokrenulo
Sve se izokrenulo

Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Nek se ova cudnovatost nastavi i protiv Olimpica onda na stari kolosijek protiv MVOtepsija je napisao/la:Čudna ova zadnja 4 kola.
Sve se izokrenulo

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
igračima Veleža fali jedan psiholog i kondicioni trener, da ih uredi kako bog zapovijeda...
da, slažem se da se treba pojedinim igračima zahvaliti, i dovesti, samo prava pojačanja, a ne da budu samo broj i da budu teret za budžet kluba, treba i na ovu činjenicu misliti...naravno treba već sada najboljim iz omladinske škole onuditi ugovore i da se polako ubacuju u prvi tim zbog iskustva, a ne da se ubiju u pojam da nisu za velež...
da, slažem se da se treba pojedinim igračima zahvaliti, i dovesti, samo prava pojačanja, a ne da budu samo broj i da budu teret za budžet kluba, treba i na ovu činjenicu misliti...naravno treba već sada najboljim iz omladinske škole onuditi ugovore i da se polako ubacuju u prvi tim zbog iskustva, a ne da se ubiju u pojam da nisu za velež...
-
- Kontakt:
alemc85..kada sam ja pisao da je potreban psiholog igracima ima 2 mjeseca,,i kondicioni trener takodje,,ljudi ne shvataju da je psiha igraca pola posla...
Psihologa treba da ima svaka ozbiljna ekipa.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
I svako domacinstvozizu1991 je napisao/la:Psihologa treba da ima svaka ozbiljna ekipa.

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
KO god da je doveo Maletića je fudbalski neznalac i početnik!Čim sam čuo da će doći znao sam šta će biti i to sam i pisao u mojim postovima ovde.Prema njemu se rikta igra i tim, daju mu se fine pare a on je jedna obična **** od igrača.Dino je bolji na toj poziciji za 3-4 puta manje pare.Ako nisu mogli dovesti dobrog centarfora i igrača sredine terena, nisu trebali nikoga ni dovoditi.Na silu se ništa nemože, pogotovo ne u fudbalu.Pojedincima stvarno treba psiholog, vidi se da su pod velikim pritiskom i normalno da prave greške koje prave.Mi naprijed nemamo nikakve ideje i to nas košta konstantnog vraćanja lopte nazad i grešaka koje prave sredina i odbrana.Zatim, igrači upućuju neke pasove preko sredine terena koje i djeca od 12 godina u fudbalskim školama uče da nipošto nesmiju jer se lako presjeku i dolazi do šanse za protivnika.Nije mi jasno da trener ne sjedne poslije tekme sa igračima i uputi ih na greške (laičke).Ali glavni problem je ta kreativnost u napadu koje nikako nemamo i koja nas košta ovih poraza i grešaka pozadi!
Mislim da je Maletic drugi najplaceniji igrac lige. Zapravo, prilicno sam siguran da sam to procitao na ovoj temi.anel81m je napisao/la:KO god da je doveo Maletića je fudbalski neznalac i početnik!Čim sam čuo da će doći znao sam šta će biti i to sam i pisao u mojim postovima ovde.Prema njemu se rikta igra i tim, daju mu se fine pare a on je jedna obična **** od igrača.Dino je bolji na toj poziciji za 3-4 puta manje pare.
Meni je ocito da netko u upravi forsira par igraca u prvih 11.
Da vas pitam, ima li sta novo u vezi omladinskog pogona?!?! Meni je to najvaznije...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Ja bi se zahvalio Kodri I Maleticu , Cemalovica poslati da se kali u nizoj ligi polusezonu ali da igra negdije stalno a Zvonica isto negdije da odigra polusezonu u Igmanu nije za prvog tima on
a doveo bi onog napadaca Smajica iz Olimpika mali je jak brz zivotinja glavonja to nam fali u napadu , Osmanagica iz Sarajeva , Brkovica iz Zelje vratiti, I kvalitetna dva stopera
a doveo bi onog napadaca Smajica iz Olimpika mali je jak brz zivotinja glavonja to nam fali u napadu , Osmanagica iz Sarajeva , Brkovica iz Zelje vratiti, I kvalitetna dva stopera
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ma moze ostat Zvonic ali mu otkinut palac da ne felsa svaka lopta koju dodaRodeni je napisao/la:Ja bi se zahvalio Kodri I Maleticu , Cemalovica poslati da se kali u nizoj ligi polusezonu ali da igra negdije stalno a Zvonica isto negdije da odigra polusezonu u Igmanu nije za prvog tima on

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Zašto pobogu njega ? Pa dečko je igrao ovdje pa smo se opet borili za opstanak. Nikakav nam on dodatni kvalitet ne donosi. A i ova druga dvojica spomenutih su mi upitna. Doduše ovog Smajića i ne znam (mada i to nešto znači, valjda bih znao za njega da je kakva klasa) , a Brković iz one zadnje polusezone u Veležu bi bio pojačanje, ali nažalost davno je bila ta sezona.Rodeni je napisao/la:Ja bi se zahvalio Kodri I Maleticu , Cemalovica poslati da se kali u nizoj ligi polusezonu ali da igra negdije stalno a Zvonica isto negdije da odigra polusezonu u Igmanu nije za prvog tima on
Jako je teško dovesti pravo pojačanje iz ove lige. Imaš tu dva izbora, jedan je, onaj igrač koji je nešto bolji u ovom trenutku od drugih (recimo samo za primjer, Vule Trivunović) je obično dosegao maksimum, i ne može dalje napredovati,a zauzima mjesto iu ekipi nekom ko može napredovati. Drugi je, dovesti nekog talentovanog, onda ga moraš čekati, a naravno nikad ne znaš hoće lise on propiti, prokurvati ili ne daj bože povrijediti.
Naravno,bilo bi dobro pojačati se, ali zaista ne bih išao za nekim polovičnim rješenjima, radije bih dao priliku recimo Ramoviću da pokaže svoj potencijal, nego dovodio rezerve Želje i Sarajeva
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.