FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

amerosm
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la amerosm » 30 nov 2013, 22:29

I po onako teskom terenu smo opet uspjeli odigrati lijepu utakmicu za oko i imati par izglednih prilika, gdje smo jednu pretvorili po nas zlata vrijedan gol.

Takodjer treba istaci da su i gosti imali par izglednih prilika, no kada se sve sabere mislim da je ova nasa pobjeda zasluzena.

Velika je steta sto onaj pokusaj Hodzica nije zavrsio u golu. Majstorski je gadjao dalji ugao Avdukicevog gola, no isti je vrhunski intervenisao.

Sto se tice ne reda na tribinama mislim da one .... (ne mozes ih nazvati navijacima) ne vrijedi komentarisati. Kada ti jedan smokljo koji nema ni 15 godina na konstataciju da zbog gluposti gubis bodove odgovara sljede:

Jarane nisu vazna tri boda, vazno je da budemo u novinama i da oni znaju ko smo mi!

onda znas kakvo je stanje u drustvu.

PS: Nadam da ce NSBiH ubuduce registrovati utakmicu sa 3-0 u korist protivnika kada ne budu u stanju obezbijediti juznu tribinu. Mozda tada NESPOSOBNJAKOVICI u klubu dodju pameti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 30 nov 2013, 22:33

ak vreacate pravite sacekuse
a ne klub zajebat
znam ja da ti znas sta ja mislim stoga ajmo malo muda i tako a ne sa 20 metara bakljama se gadjat!

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 30 nov 2013, 22:34

Video:

" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 30 nov 2013, 22:37

Kolko god vi krivili navijace glavna krivica je na policiji i organizatoru utakmice. Pa u evropi bi svaka utakmica ovako zavrsavala da nema rigoroznih kazni,smisljene rute prolaska navijaca,mjesta gdje ce biti navijaci i svega ostalog. Samo u bosni tek kad dodju navijaci onda se razmislja sta i kako sa njima. Sad nesto razmisljam Otkud dino na terenu i u trenutku ulaza lesinara on ispred njih. Covjek je znao sta ce biti i tu je bio da to sprijeci. Nekako mi to smrdi bgm. Klub je trebao saopstiti da nema uslova za goste i da ne dolaze ,ili je to trebala policija da skonta.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 30 nov 2013, 22:42

ipetm je napisao/la:Video:

Jedno od boljih izdanja ove polusezone!Samo u kost!
Grbavica naš je Hram!!!

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 30 nov 2013, 22:44

Nema potrebe da se toliko pise i raspravlja o desavanjima na tribinama. Nije kriv ovaj, nije ni onaj, jednostavno svi smo mi krivi. Svi smo otprilike isti, slika i prilika naseg drustva u cjelini, i zasto bi na stadionima bilo nesto drugacije ? Nije niko naivan, niti glup da misli da ce sve biti lijepo i prijateljski, da ce biti pravi sportski ambijent (Sta li je to ? :o ) i da ce se ova omladina maziti i paziti. Nazalost ne znamo drugacije.

Ono sto je bitnije Zeljo je opet prvi, i Zeljo ce opet biti sampion, na terenu su uglavnom nasa djeca, s ponekim iskusnijim igracima i igrali smo sve bolje i bolje i prava je steta sto je ova "polusezona" gotova. Sada ide preduga pauza, ali valjda cemo nastaviti gdje smo stali. Dino je sve lijepo poslozio, imamo glavu i rep, imamo mlade igrace, vecina ih zna igrati lopte i to je bitno. Jos je ostalo da ojacaju, da steknu potrebno iskustvo i to je pravi put kojim trebamo ici.

Danas me posebno odusevio Hasanovic, svaka cast momku, danas je imao sve sto je potrebno, imao je znanja, imao je srece, i najvaznije igrao je srcem i tada tesko moze izostati dobar ucinak. Sve ovo vrijedi i za Stanica, naseg najboljeg igraca neko vrijeme, Jamak igra najbolju sezonu u karijeri i to bas kad je najpotrebnije. Svraka se budi lagano i sve vise lici na onog starog, ali ni danas nisu izostale psovke s tribina, ali eto, hvala Bogu pa im zacepi usta. Sve su to nasa djeca, svi oni vole Zelji i prvi su. Naravno, posebna su prica Sadikovici, Ara i Bajic. Iako je bilo jako hladno danas za Zelju nema zime s ovom djecom i sve ce biti jos bolje.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 30 nov 2013, 22:48

Sad malo prelista raspored u ovih preostalih 11 kola,i vidim da mi imamo opet puno bolji raspored od tanovaca koji su nam ipak glavni konkurent za titulu.Posebno upada u oci da gostujemo Leotaru koji je napola otpisan te "gostujemo" Olimpicu i Slaviji,uz to im valja doci na Grbavicu u 29. kolu.Sve u svemu titula je realna.
Ne treba zaboraviti ni 3 "pojacanja" Kvesa,Zola i Benjo,ekipa ce biti 8-) 8-)
SLOBODA NAVIJAČIMA

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 30 nov 2013, 22:49

Olimpic takodje ima solidan raspored do kraja mislim da bi nam oni mogli biti glavni konkurenti za titulu.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 30 nov 2013, 22:51

zna li iko sta je sa Kvesicem dokle su pregovori oko produzivanja ugovora...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 nov 2013, 22:53

Reče Amar da su se usmeno sve dogovorili i da on to smatra gotovom pričom.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 30 nov 2013, 22:57

Sjajno ako je istina za Kvesica... 8-)

[youtube][/youtube]
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 30 nov 2013, 23:00

Izvinite jest da je off ali ako mozemo identifikovat ovog manijaka na 07:01 da ga prijavimo za olimpijadu u bacanju diska ili koplja. Jbte baci lik baklju 120 metara :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 30 nov 2013, 23:04

Isto sam primjetio... :lol:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 30 nov 2013, 23:06

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:

Izvinite jest da je off ali ako mozemo identifikovat ovog manijaka na 07:01 da ga prijavimo za olimpijadu u bacanju diska ili koplja. Jbte baci lik baklju 120 metara :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: Fakat.

White shoes never lose !

Alibasa
Kontakt:

Post Postao/la Alibasa » 30 nov 2013, 23:09

Manijake treba da bude stid što su ovo danas uradili. Svi navijači, bilo da su horde zla, manijaci, grobari, delije, fanatikosi, krajišnici, ukoliko izazovu ovako nešto, treba da se stide sebe. Kaže čovjek policija kriva. Koja ba policija? Krivi su oni što su napali. Svaka provokacija bi bila kažnjena. Hvala Bogu savez sad to kažnjava, a nadam se i Želju i Borac papreno treba kazniti zbog ovoga, pa makar bilo to i oduzimanje bodova.

Huliganstva je dosta više. Zašto nema navijača na stadionima? Dok sam bio manji, kad god bih pitao oca da odemo na utakmicu, on odgovori negativno i kao razlog navede upravo ovo huliganstvo. Jednom normalnom ljubitelju fudbalaničim izazvano, može da mu se desi belaj neki. Neko da ga udari, pogodi nečim, upuca... i još dijete da povede na stadion?!!!

mumin
Kontakt:

Post Postao/la mumin » 30 nov 2013, 23:26

Kakav je teren bio finu uakmicu su pruzili igraci oba tima. Dosta prilika je bilo. Avdukic odbani dvije hodzicu svaka mu cast za ono. Svi do jednog su ostavili srce na teren, i zbog toga smo i pobijedili. Neredi su nesto sto nam ne treba, i treba uraditi sve sto je u mogucnosti da se ono iskorijeni, al jednu drugu stvar hocu ovdje da kazem. Danas kupujem kartu u kucici ispred sjevera, krenem da udzem na onaj skener ja i jaran kaze onaj lik vec je otkucana karta, ovo je falsifikat. Ipak nas je pustio da udzemo a lahko su nas mogli vratit. Vjerovano su oni sto prodaju karte u kucicama falsifikovali karata i prodaju svoju. I papir od kojeg su karte nije onaj deblji masni papir, nego neki tanki. Nije isti papir ko na utakmicama prije. Zaradjuju pare na racun kluba, a klub su ostetili danas a vjerovano i u drugim utakmicama. Ovi sto su blizi klubu treba ovo da prenesu u klub, da se ovo ispita. Likovi uzimaju pare na zeljin racun a zeljo im placa za prodaju karata.
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 30 nov 2013, 23:31

ipe kad si vec tu sto nmg da se registrujem brate na forum
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 30 nov 2013, 23:32

Napisaosam sta sam imao vezano za navijace. Sad malo o igri,timu i oko tima.
Ovo je ogroman uspjeh.Hajmo malo pogledati konkurente:
-Sarajevo:znamo kakva se hampa digla,pare,tan,pojacanja,pjacanja,pojacanja...,propaganda...
_Siroki,kostanta,saradnja sa Dinamom im obezbjedjuje pokrivanje osnovnih troskova takmicenja,cijela zapadna Hercegovina finansijski stoji iza njih,ito ne na dobrovoljnoj osnovi vec po razrezu(citaj direktivi),
-Zrinjski:doveli sedam,osam dobrih igraca,trenera iz Hrvatske,uzurpirali velezovu infrastrukturu...
-Borac:da se ne zavaravamo,u Borcu nije tako dramaticna finansijska situacija kako se predstavlja,grad Banja Luka i vlada rs to guraju.
E sad ZELJO:krenucemo od ovog tima koji je danas igrao,a odigrao je i vecinu ostalih utakmica:golman,realno,slucajno se nasao kod nasi realno,nije imao nakog izbora da pokusa nastaviti skoro prekinutu karijeru.Stana,sta on ustvari najbolje igra?Desni bek koji to nije,lijevi bek koji to nije...a odigra sve.
Dva stopera koji to nisu,Jani ni tam on ivamo,bori se al ko da ponekad ne zna gdje goni,u sustini znao i on i mi da je tu u prolazu,qa na kraju ko da se tu rodio.Jamak,do prije pola godine bi smo ga se svi rado rijesili,Svraka,sta reci,naj....li smo mu se i uze i sire familije,Tomo,pred pocetak ove sezone skorov da nismo ni znali da je jos kod nas. E onda djeca 95.god,Dado i Rijad,pa Ara.
Vratite film na one dane oko Amara...
I ZELJO opet prvi! E toje klub,to je uspjeh,to je podvig!

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 30 nov 2013, 23:38

MrRiccoli je napisao/la:ipe kad si vec tu sto nmg da se registrujem brate na forum
Ima oko stotinjak članova trenutno na forumu, i server nije izdržao to, tako da se prebacuje na novi server ubrzo pa će to biti onda OK.

Stotinjak članova, a haman pa 0 postova. Možda je razlog što nema nickova, nego je ime i prezime?

White shoes never lose !

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 30 nov 2013, 23:46

bagrcavi je napisao/la::lol: :lol: :lol: smisli nešto novo, isfuro ti je taj fazon oko intelekta. Budi inovativna.
A da se ti izvines momku @tu i tamo, zbog javnog vrijedjanja zato sto je momak bio u pravu, a ti u krivu? Jelde bilo bi posteno,umjesto sto i dalje se.res.
I zaboravih ranije rec,mene se pravo dojmio danas D. Sadikovic. Mali bas ima skolu,kretanje,pas za 10. Samo cini mi se da je njemu najvise smetao los teren.
Sto se Bajica tice, haman vecina nije primijetila da je upravo on dao Ari onu loptu kod gola.
Pocinjemo bas licit na ekipu,ono prava fudbalska igra. Mada se ima jos dosta radit.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.