FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
In memoriam: Josip “Joško” Domorocki
http://fkzeljeznicar.ba/in-memoriam-jos ... ki-2/7409/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/in-memoriam-jos ... ki-2/7409/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
Nema nikakvog opravdanja za onakvo ponasanje dijela nasih navijaca. Potpuno smo se spustili na njihov nivo,a do prije par godina smo bili prava gospoda za njih.Dakle,ja ne vidim ni jedan jedini razlog za ono sto je ucinjeno.
Steta je ogromna,sportska,materijalna...Stalno pricamo o tome koliko je podrska ekipi u ovim teskim utakmicama bitna,a ovakvim ponasanjem smo ekipu lisili te podrske u narednim teskim utakmicama na Grbavici.
Ponavljam,ovo nije podrska klubu,ovo je lijecenje frustracija,licni i grupni obracuni preko ledja kluba.
Nedopustivo.
Steta je ogromna,sportska,materijalna...Stalno pricamo o tome koliko je podrska ekipi u ovim teskim utakmicama bitna,a ovakvim ponasanjem smo ekipu lisili te podrske u narednim teskim utakmicama na Grbavici.
Ponavljam,ovo nije podrska klubu,ovo je lijecenje frustracija,licni i grupni obracuni preko ledja kluba.
Nedopustivo.
Pa ljudi moji na snimku i na slikama se fino vidi koji su ljudi lomisl stolice i pravili "nered na tribini".Klub nek im ispostavi fakturu !
Najbolje bi bilo da se navijaci i gledatelji pocnu evidentirati
Najbolje bi bilo da se navijaci i gledatelji pocnu evidentirati
Željeznicar za život cijeli !
-
- Kontakt:

ovo je djelimicno vracanje za prosle dogadjaje, a bice toga jos sigurno
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Nisu to navijaci niti ljudi koji vole fudbal.
Izvrsim ja i veliku i malu nuzdu na takve navijace.
Izvrsim ja i veliku i malu nuzdu na takve navijace.
Kome vracate,klubu zbog titula ? Jedino nas klub ispasta rad ovog ...fedeltafrotta je napisao/la:![]()
realno ovo nije smijesno brate, otici ces ti sutra mozda u BL ili tvoj rodjak, kosmija, itd ... Pa ce ga razvaliti dole . pa tako ce ici u nedgledfedeltafrotta je napisao/la:![]()
dosadna si.likusa je napisao/la:Kome vracate,klubu zbog titula ? Jedino nas klub ispasta rad ovog ...fedeltafrotta je napisao/la:![]()
DRUG NEBI TI PUNCA
zaobidji moje postove,intelektualni kapacitet ti ne dozvoljava da shvatis neke stvaribagrcavi je napisao/la:dosadna si.likusa je napisao/la:Kome vracate,klubu zbog titula ? Jedino nas klub ispasta rad ovog ...fedeltafrotta je napisao/la:![]()

-
- Kontakt:
smajli sam stavio radio ove rasprave koja se vodi zbog toga i kako se sere po navijacimaaS_Roma je napisao/la:realno ovo nije smijesno brate, otici ces ti sutra mozda u BL ili tvoj rodjak, kosmija, itd ... Pa ce ga razvaliti dole . pa tako ce ici u nedgledfedeltafrotta je napisao/la:![]()
a to je standradno vec svake godine, nista novo
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

DRUG NEBI TI PUNCA
U cetvrtak slusam jednog covjeka u Makijatu a kasnije i u Tuborgu kako se stima da bude nered i da se i ovdje Borcu poklone 3 boda za zelenim stolom. Vecina raje je ukljucujuci i mene rekli smo opet teorija zavjere.
Danas na zapadu sjedimo slagacu sad koliko prije utakmice i pricamo nas trojica kako je hladno u pm kad covjek iza nas kaze bice vruce eno na sjeveru govore da ce ipak doci Lesinari i da ce ih zasuti bakljama. Odmah mi naumpade lik iz Makijata. Mozda su ipak htjeli navuci Manijake da naprave vece sranje i da se utakmica prekine. Ipak Dino Pekic to sprijeci.
Sta reci o incidentu. Ne podrzavam to. Ali ocito je danas vrijeme nekih drugih navijaca i nekih drugih navijackih furki. A vidi se to i na forumima i po odgovorima onih koji to podrzavaju. Nekako se stice dojam da se ide u BL, Mostar, Siroki Brijeg da bi se tuklo a ne da bi se pruzila podrska timu. Ili sam ja bas star pa ne shvatam. Danasnji incident sam shvatio. Idiotluk je bio staviti ih na istu tribinu. Pa da je i Velez dosao a ne Borac ne smije razmak izmedju navijaca biti distanca koju pljuvackom mozes prebaciti.
Sto se utakmice tice rekoh neki dan da je Zeljo - Borac jos jedan novi fudbalski derbi. To se pokazalao na onome danas uzasnom terenu. Dobra tekma imao je i Borac izgledne prilike ali je Avdukic spasio goste veceg poraza. Hasanovic, Stanic i Svraka veoma dobri. Svraka je cak par puta istrcao nazad neke kontre Borca sto ove sezone to nije bio slucaj. Grahovac je super igrac. Ima Borac kvalitet nesto poput Zelje dobri a para nigdje i imaju dobrog trenera.
Lijepo je prezimiti na vrhu tabele i gledati pitare kako se jedu kako ih ni pobjeda od 3:0 ne moze popraviti. Vec su neki poceli srati od njih kako je utakmica trebala biti prekinuta. Misli li neko da je ona Ibrakoviceva izjava bila onako bezveze
ili zato sto on vjeruje u titulu? Ne ono je smirivanje navijaca. Jer evo sto godina gledaju gradskom rivalu u ledja. Presusile slike sa Tanom. Skupo je otici u Englesku slikati se da se raja smiri. Pa je morao da reaguje tvorac napadckog fudbala koji je kada mu se tim borio za pobjedu i opstanak u PL BiH osutao tacno nula puta na go.
Prijete mi admini a rado bih im se sad krvi napio
zasluzili su. Najdraze mi je kad pricaju kako imaju para, kako ce praviti centre, kako se stabilizuju. Ne bi me iznenadilo jos da cujem da ce Tan dati par miliona da se pocaste strpljivi navijaci sa po 200-300 maraka
Ipak cu im ostaviti njihovu temu na miru neka sami sebi ublehe bacaju.
Danas na zapadu sjedimo slagacu sad koliko prije utakmice i pricamo nas trojica kako je hladno u pm kad covjek iza nas kaze bice vruce eno na sjeveru govore da ce ipak doci Lesinari i da ce ih zasuti bakljama. Odmah mi naumpade lik iz Makijata. Mozda su ipak htjeli navuci Manijake da naprave vece sranje i da se utakmica prekine. Ipak Dino Pekic to sprijeci.
Sta reci o incidentu. Ne podrzavam to. Ali ocito je danas vrijeme nekih drugih navijaca i nekih drugih navijackih furki. A vidi se to i na forumima i po odgovorima onih koji to podrzavaju. Nekako se stice dojam da se ide u BL, Mostar, Siroki Brijeg da bi se tuklo a ne da bi se pruzila podrska timu. Ili sam ja bas star pa ne shvatam. Danasnji incident sam shvatio. Idiotluk je bio staviti ih na istu tribinu. Pa da je i Velez dosao a ne Borac ne smije razmak izmedju navijaca biti distanca koju pljuvackom mozes prebaciti.
Sto se utakmice tice rekoh neki dan da je Zeljo - Borac jos jedan novi fudbalski derbi. To se pokazalao na onome danas uzasnom terenu. Dobra tekma imao je i Borac izgledne prilike ali je Avdukic spasio goste veceg poraza. Hasanovic, Stanic i Svraka veoma dobri. Svraka je cak par puta istrcao nazad neke kontre Borca sto ove sezone to nije bio slucaj. Grahovac je super igrac. Ima Borac kvalitet nesto poput Zelje dobri a para nigdje i imaju dobrog trenera.
Lijepo je prezimiti na vrhu tabele i gledati pitare kako se jedu kako ih ni pobjeda od 3:0 ne moze popraviti. Vec su neki poceli srati od njih kako je utakmica trebala biti prekinuta. Misli li neko da je ona Ibrakoviceva izjava bila onako bezveze

Prijete mi admini a rado bih im se sad krvi napio

Ipak cu im ostaviti njihovu temu na miru neka sami sebi ublehe bacaju.
I prosle godine se isto desilo pa ste tada sutili. Haman svaki derbi isto bude, pa sutite
Mada meni je ovo sve sega, grupe u BiH su toliko spale da nam Armada i Crveni djavoli zadacu zadaju.
@aS_roma odes u Zenicu ili Tuzlu pa te ljudi napadaju
Mada meni je ovo sve sega, grupe u BiH su toliko spale da nam Armada i Crveni djavoli zadacu zadaju.
@aS_roma odes u Zenicu ili Tuzlu pa te ljudi napadaju
NO PYRO NO PARTY
Begricavi ti si ckapi obicna
pa mora i to neko bitizeljo1974 je napisao/la:Begricavi ti si ckapi obicna

samo se ti nemoj ljutiti i sve je ok
Zadnja izmjena: bagrcavi, dana/u 30 nov 2013, 22:18, ukupno mijenjano 1 put.
DRUG NEBI TI PUNCA
-
- Kontakt:
Promjenila se struktura stanovnistva grada sarajeva, sa tim se promjenila i struktura navijaca... neka koja mi pamtimo bolja i ljepsa vremena zamjenili seljaci i primitivci... Svi vi ovdje koji volite zelju koje ovo boli sto se desava necemo nista postici sto pisemo ovdje, to jest u globalu necemo nista postici nikako .... jedino sta ostaje je pokusat se ogradit od ovoga i uzivat u ono malo fudbala sto je ostalo u nasoj ligi, to jest uzivati u jedinom sto je svijetla tacka svega ovoga nas zeljo koji hara godinama i tako ce ostati jos dugo abd.
-
- Kontakt:
shvatite da je ovo Bosna i meni je ovo sasvim normalno,sta ste ocekivali da masemo jedni drugima i razmjenjujemo salove?
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !
i ono pjevanje da te nije alija, e vala ono je dno dna... nismo bili ovakvi prije par godina, ne kazem klub je i mup kriv oko organizacije, svaka je budala znala sta ce se desiti.... sad samo cekati kakva ce biti kazna to jeste nadati se da ne bude suspenzija stadiona jer to bi nas kostalo opasno protiv sirokog i zrinjskog ekipa protiv kojih bi uzeli koliko toliko solidnu lovu na ulaznicama
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
- plavalokomotiva
- Kontakt:
Ja mislim da cemo se "izvuci" samo sa novcanom kaznom, nema teorije da nam daju 1-2 domace utakmice bez gledalaca. Sto se tice igre bilo je bare-bare, ali eto mi smo iskoristili neigranje Stokica, Raspudica i jos par njihovih kljucnih igraca i na kraju smo zasluzeno slavili. Zao mi je sto Yani ide, jer mi je strasno prirastao srcu kao i vecini navijaca ali sta se moze. Nek je njemu sa srecom gdje god ode
. Neredi nam nisu trebali definitivno. Koliko se sjecam prvo ih je neko gađao pivom, pa zatim stolicama i bakljama, odron! Imate brate livadu, dogovorite 20 v 20 i mlatite se do mile volje. Policija je trebala opratiti paznju na likove koji su ih gadjali i fino zabraniti dolazak na stadion do kraja zivota. Sada lagano posloziti neke stvari preko pauze i onda u drugi dio sezone jos spremniji uci, a i titula nece doci u pitanje. Pozz iskrenim navijacima 

"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim
Kao da je ovo presedan na nasim terenima pa se toliko o tome prica...
Teska utakmica, tezak teren. Nije se umiralo u ljepoti, bilo je puno borbe, duela... To nama nije previse odgovaralo jer u ekipi imamo dovoljno igraca koji znaju s loptom. Zbog toga smo imali neutralne Tomica i Sadikovica, nedorecenog Jamaka, na mahove iskljucenog Svraku, bojazljivog Bajica i Hodzica koji nije za pretjeranog komentara. Ne bih da sad kritikujem igrace i izmisljam toplu vodu, ali hocu da naglasim da je nasa trenutna ekipa hendikepirana na ovakvim terenima, nikad Zeljo nije znao igrati krkanski, a trenutno pogotovo.
Da se ova utakmica odigrala na Bilinom polju ovo bi mi uzeli vjerovatno puno lakse i ubjedljivije, ali se pobjedi ne gleda u zube, pogotovo ne ovakvoj.
Opet treba pohvaliti Stanica koji je u odlicnoj formi, ova pauza ga valjda nece previse pokolebati. Hasanovic takodjer i na stoperu odlican, borben, njemu ni ovaj teren nije previse smetao. Onaj nesretni dan smo ostali bez Zole, ali smo dobili Tomica i Hasanovica koji su mjesecima stubovi ove ekipe iako su jako mladi i tek treba da pokazu najbolje od sebe.
Loncaric izvukao nekoliko puta, ima i njegovih zasluga u ovoj pobijedi. Urdinov opet borben, ali i on nije briljirao. Zeljkovic na momente cekao previse, meljao loptu gdje ne treba, ali opet pokazao zavidnu sigurnost u zadnjoj liniji.
Iza nas je ovaj duzi dio prvenstva, prvi smo, lijep je osjecaj. Konkurenti su ipak jos uvijek blizu, Sarajevo pogotovo. Slijedi duga pauza, vazno je da se ekipa ne mijenja znacajno da ne bi imali problema s uigravanjem, jer nema se prostora za gubljenje bodova kao sto je sad bio slucaj, 19 kola je dosta vise od 11. Na proljece nam predstoje teske domace utakmice, ali nesto lakse gostujuce, tako da je to bolja varijanta, ali nista jos nije gotovo. Do kraja samo ozbiljno, imamo mi taj pobjednicki mentalitet, ne sumnjam da cemo opet prvi proci kroz cilj.
Teska utakmica, tezak teren. Nije se umiralo u ljepoti, bilo je puno borbe, duela... To nama nije previse odgovaralo jer u ekipi imamo dovoljno igraca koji znaju s loptom. Zbog toga smo imali neutralne Tomica i Sadikovica, nedorecenog Jamaka, na mahove iskljucenog Svraku, bojazljivog Bajica i Hodzica koji nije za pretjeranog komentara. Ne bih da sad kritikujem igrace i izmisljam toplu vodu, ali hocu da naglasim da je nasa trenutna ekipa hendikepirana na ovakvim terenima, nikad Zeljo nije znao igrati krkanski, a trenutno pogotovo.
Da se ova utakmica odigrala na Bilinom polju ovo bi mi uzeli vjerovatno puno lakse i ubjedljivije, ali se pobjedi ne gleda u zube, pogotovo ne ovakvoj.
Opet treba pohvaliti Stanica koji je u odlicnoj formi, ova pauza ga valjda nece previse pokolebati. Hasanovic takodjer i na stoperu odlican, borben, njemu ni ovaj teren nije previse smetao. Onaj nesretni dan smo ostali bez Zole, ali smo dobili Tomica i Hasanovica koji su mjesecima stubovi ove ekipe iako su jako mladi i tek treba da pokazu najbolje od sebe.
Loncaric izvukao nekoliko puta, ima i njegovih zasluga u ovoj pobijedi. Urdinov opet borben, ali i on nije briljirao. Zeljkovic na momente cekao previse, meljao loptu gdje ne treba, ali opet pokazao zavidnu sigurnost u zadnjoj liniji.
Iza nas je ovaj duzi dio prvenstva, prvi smo, lijep je osjecaj. Konkurenti su ipak jos uvijek blizu, Sarajevo pogotovo. Slijedi duga pauza, vazno je da se ekipa ne mijenja znacajno da ne bi imali problema s uigravanjem, jer nema se prostora za gubljenje bodova kao sto je sad bio slucaj, 19 kola je dosta vise od 11. Na proljece nam predstoje teske domace utakmice, ali nesto lakse gostujuce, tako da je to bolja varijanta, ali nista jos nije gotovo. Do kraja samo ozbiljno, imamo mi taj pobjednicki mentalitet, ne sumnjam da cemo opet prvi proci kroz cilj.

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.