FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 nov 2013, 18:34

Iceplayer je napisao/la:
wienultras je napisao/la:Iceplayer mi makar znamo koliki je vi cete saznat uskoro,nazalost kasno :lol:
Haha samo maštaj :D

care ba liku vam je clan uprave vaseg kluba ujedno i familija, ali otom potom..zato on i zna neke stvari pa vam ovdje pise
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 30 nov 2013, 18:35

ultrasstyle_tz je napisao/la:samo se prica o dugu Slobode, a KK Bosna, Zeljo, Sarajevo, Celik i ostali nula b...a Sloboda cak i nije najveci duznik...

i to cak taj dug drzavi nije problem, to nit se racuna nit ce ko vratit..Sarajevo, Celik i Zeljo ce vratit milionske dugove? aha ev lete :D

problem je samo dio duga koji imas, ako ga imas, prema igracima i drugim pravnim licima, a prema drzavi..ko je.e drzavu :D

al et obozavam kad ljudi ne znaju pa ulete na temu...predvidjam da ce mu naredni post bit kako je drzava- drzava i ona ne prasta, kako to cuj da se drug prema drzavi ne benda ni 1% itd itd..jbg 1000 ih je ovakvih doslo na ovu temu i svakom isto moras objasnit :D
Džaba budalama govorit, bolje pritisni onaj uzvičnik i moderator će pobrisat gluposti.
Izgleda najdraže se prepirat čiji je veći, il' u ovom slučaju čiji je manji :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 nov 2013, 18:40

NKJ je napisao/la:Hahahha, a baš pretjerano. Volio bih znati šta je vaša stara Uprava radila, kad je toliki dug. Plate igračima, putovanja, i te gluposti, nemoguće da je to toliko. Na šta su otišle te tolike pare, jer to nije malo sigurno.
to je sa kamatama brojka..pa druze koliko smo igraca prodali vani, pa prvi smo iz nase l;iger prodali igraca u inostranstvo Musica nakon rata..pa neko je morao platiti taxu a nije se to placalo..sad treba sve to namiriti :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 30 nov 2013, 18:49

SaltCityAttack je napisao/la:
NKJ je napisao/la:Hahahha, a baš pretjerano. Volio bih znati šta je vaša stara Uprava radila, kad je toliki dug. Plate igračima, putovanja, i te gluposti, nemoguće da je to toliko. Na šta su otišle te tolike pare, jer to nije malo sigurno.
to je sa kamatama brojka..pa druze koliko smo igraca prodali vani, pa prvi smo iz nase l;iger prodali igraca u inostranstvo Musica nakon rata..pa neko je morao platiti taxu a nije se to placalo..sad treba sve to namiriti :)
Haha čuj lika nakon rata haha to je bilo prije 20 god u to vrijeme Jedinstvo je bilo jedini klub u BiH koji je igrao neko Europsko takmičenje i to Intertoto kup i pobjedilo ekipu GI GOTU sa 3:0 :)

" onclick="window.open(this.href);return false;

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 30 nov 2013, 18:59

Iceplayer je napisao/la:Haha čuj lika nakon rata haha to je bilo prije 20 god u to vrijeme Jedinstvo je bilo jedini klub u BiH koji je igrao neko Europsko takmičenje i to Intertoto kup i pobjedilo ekipu GI GOTU sa 3:0 :)

" onclick="window.open(this.href);return false;
Sinko to je relativno kasno 1999 godina. Sloboda je u Evropu izašla u sezoni 76/77 a u bližoj historiji 2 puta u taj Intertoto kup 03/04 i 04/05.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 nov 2013, 19:04

sta je sa tobom covjece?..nko ti je spominjao tvoje Jednstvo uopste i utakmice u evropi?pricamo za dug a i to sto ste vi u toto kupu bili prvi pa mogli smo i mi otici..ma bili smo 2 puta ebes toto kup ali et ..mi te godine smo ganjali playoff i dobili vas cini mi se te godine 4-0 na Tusnju kako se sjecam :)..i uz to ste od nas dobili u izpomoc par igraca za nastavak igranja u toto kup...nego nismo care pricali o ovome uopste nego dugu kojeg spominjete ...

sjecam se ja druze kad ste vi igrali meni ne trebas to objasnjavati gledao, navijao za tvoje Jedinstvo i td ..nego samo se ne mogu sjetiti da li ste vi u onaj toto kup otisli nakon playoffa ili nakon sto smo mi bili ispred vas u borbi za playoff a vi zavrsili kao 5 na tabeli...mislim da je ova druga opcija sto znaci da ovi drugi su odustali od toto kupa i onda ste vi samo to prihvatili

nego bez obzira ona ekipa Jedinstva mi se svidjala zaista imali ste finu ekipu ..sretno u nastavku sezone pozzz
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 30 nov 2013, 19:17, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 30 nov 2013, 19:14

SaltCityAttack je napisao/la:sta je sa tobom covjece?..nko ti je spominjao tvoje Jednstvo uopste i utakmice u evropi?pricamo za dug a i to sto ste vi u toto kupu bili prvi pa mogli smo i mi otici..ma bili smo 2 puta ebes toto kup ali et ..mi te godine smo ganjali playoff i dobili vas cini mi se te godine 4-0 na Tusnju kako se sjecam :)..i uz to ste od nas dobili u izpomoc par igraca za nastavak igranja u toto kup...nego nismo care pricali o ovome uopste nego dugu kojeg spominjete ...

nego bez obzira ona ekipa Jedinstva mi se svidjala zaista imali ste finu ekipu ..sretno u nastavku sezone pozzz
Da ekipa je dobra još sada kada je otišao Šarbini još je bolja, on je džabe samo zauzimao mjesto u prvih 11, on se davno bio napravio karijeru i nešto znao sada se je u Bihaću pokazao da je za 2 lige FBiH tj. treće...

NKJ
Kontakt:

Post Postao/la NKJ » 30 nov 2013, 19:22

Mene ovi ljudi iz Bihaća sramota. Nemojte samo misliti da smo svi mi Bišćani ovakvi. Fuj, pa ljudi pišu gluposti, nemaju veze sa temom.

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 30 nov 2013, 20:02

Ja bih, za promjenu, da pričamo o činjenicama.

Evo lista svih potraživanja. Ovu listu sam napravio na osnovu liste dužnika koja je objavljena prije par mjeseci, a podatke o dugu prema FBiH sam uzeo sa stranice poreske uprave. Napravio sam tabelu u Excelu, a ovdje samo kopiram. Sortirano je po iznosu duga. Piše pored da li je riječ o tužbi ili pozajmici. Većina pozajmica je čista prevara i ti ljudi nikad neće dobiti novac. Recimo, Giprom (Šabovići), Bosna-Farm (Davud), Adem, Mehić...
FBiH - Glavnica 2.004.124,17 Porez
FBiH - Kamata 639.919,48 Porez
Giprom DOO 521.863,24 Pozajmica
Bosna-Farm 346.832,05 Pozajmica
Arkada 252.157,15 Tužba
Fuad Baraković Fuki 148.314,00 Tužba
Vodovod 73.368,23 Tužba
Šabović Adem 60.699,80 Pozajmica
Prevoz radnika 49.133,70 Tužba
Circle International 48.964,91 Tužba
Amos 45.910,07 Tužba
Mehić Samir 40.230,05 Pozajmica
Šabović Salih 24.750,00 Pozajmica
Telekom 24.713,00 Tužba
Hotel Bristol 22.866,65 Tužba
H Tuzla 20.592,78 Tužba
Jurić Zdenko 15.736,00 Pozajmica
Hajrić 15.675,83 Tužba
OP FK Sloboda 15.000,00 Pozajmica
Svi 10.980,00 Pozajmica
Banja Vrućica 9.380,00 Tužba
OFF-SET 8.868,29 Tužba
Džananović Ismet 8.567,00 Pozajmica
Sidoil 8.070,50 Tužba
Maks Kom 7.985,00 Tužba
Sarajlić Šefik 7.756,40 Pozajmica
MUP TK 7.297,00 Tužba
UKC Tuzla 5.786,27 Tužba
Elektrodistribucija 5.066,34 Tužba
Redex DOO 5.000,00 Pozajmica
Klub 7 5.000,00 Tužba
Ibrić Amir 5.000,00 Tužba
Fitob 4.982,00 Tužba
Čolić Nermin 4.933,74 Pozajmica
Sani Turs 4.730,00 Tužba
Centralno grijanje 4.189,72 Tužba
Salihović Mirza 4.000,00 Pozajmica
H Ilidža 3.102,30 Tužba
MUP 2.857,20 Tužba
Kaktus 2.541,60 Tužba
Čvrsnica 2.382,00 Tužba
21. Decembar 2.266,50 Tužba
Hasanović Ahmet 2.000,00 Pozajmica
Sani Turs 2.000,00 Tužba
Lido Osiguranje 1.788,75 Tužba
Camelija 1.640,00 Tužba
H Europe 1.004,50 Tužba
Ekmasan 907,50 Tužba
DHL 691,87 Tužba
Dnevni Avaz 438,75 Tužba
Mešanović Enes 288,96 Pozajmica
Kobens 191,88 Tužba
Stuhli 33,60 Tužba
Ukupno 4.512.578,78
Neki dugovi su već otpisani:
“Transturistu dugujemo 47.000 KM, ali smo se juče dogovorili da se dio duga otplati kroz reklamu. Takođe, sa njima ćemo nastaviti saradnju jer iako imamo svoj autobus, biće nam potrebno još prevoznih sredstava s obzirom da se može desiti da u isto vrijeme na gostovanja putuju seniori, juniori, kadeti ili neke mlađe kategorije”, objašnjava Husić.
U slučaju štamparije Off – set, ona je Klubu otpisala cjelokupni dug od 8.850 KM.

“I sa njima nastavljamo saradnju. Veoma sam sretan zbog ovoga što smo dogovorili. Naš klub ima veliki broj dugova, a do sada se niko nije bavio tim problemom. Sa ljudima kojima dugujemo moramo razgovarati, jer to je najbolji način da zajednički riješimo problem. Nadam se da će i ostali potražioci biti spremni na dogovor i razgovor kao što je to bio slučaj sa ljudima iz Transturista i Off – seta. U tom slučaju Sloboda bi brzo došla u povoljniju situaciju. Klub bi koliko – toliko lakše funkcionisao”, poručuje Husić dodajući da je u međuvremenu Klub dogovorio saradnju i sa jednim tuzlanskim pravnikom koji će bez ikakve naknade zastupati Slobodu na sudskim ročištima i raspravama.
Ako imate bolje podatke, iznesite ih. Nema smisla pričati bez pokrića.

Cikita123
Kontakt:

Post Postao/la Cikita123 » 30 nov 2013, 20:20

Na ovom spisku ima jos dosta firmi.Potrazivanja bivsih igraca i trenera po osnovu tuzbi su 1.500.000 km.

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 30 nov 2013, 20:33

Drago mi je da si se ti javio s obzirom na činjenicu da radiš u klubu. Zamolio bih te da nam izneseš te podatke jer si vjerovatno najkompetentniji ovdje.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 30 nov 2013, 21:03

SamoTZ je napisao/la:Drago mi je da si se ti javio s obzirom na činjenicu da radiš u klubu. Zamolio bih te da nam izneseš te podatke jer si vjerovatno najkompetentniji ovdje.
Ma kakav on, ionako će slagati i preuveličati ne bi li mi ljudima još više pali u očima.
Do odlaska Hadžića sa mjesta v.d. predsjednika dugovanja prema igračima su bila oko 200 000 KM.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 30 nov 2013, 22:01

Cikita123 je napisao/la:Na ovom spisku ima jos dosta firmi.Potrazivanja bivsih igraca i trenera po osnovu tuzbi su 1.500.000 km.
Zaboravio si
Fucko 1,75 KM pozajmica
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

NKJ
Kontakt:

Post Postao/la NKJ » 30 nov 2013, 22:03

A problem u ovom našem nogometu je što se sve uložene pare nikako ne vraćaju. Evo npr. vaša Sloboda. Oni će igrati u ovoj ligi, putovanja, plate igračima, trenerima, upravi... Milion troškova, a ima li igdje neki prihod ko im daje pare osim Predsjednika i sponzora nekih. Ima li da savez da kakvih para, da iko drugi, kako bi sada Azmir uložio milione, a nikad da mu se pare vrate. Jedina nada je Liga Prvaka, a to je baš lako ostvarivo. I zato ovaj nogomet nema smisla nikako.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 30 nov 2013, 22:08

NKJ je napisao/la:A problem u ovom našem nogometu je što se sve uložene pare nikako ne vraćaju. Evo npr. vaša Sloboda. Oni će igrati u ovoj ligi, putovanja, plate igračima, trenerima, upravi... Milion troškova, a ima li igdje neki prihod ko im daje pare osim Predsjednika i sponzora nekih. Ima li da savez da kakvih para, da iko drugi, kako bi sada Azmir uložio milione, a nikad da mu se pare vrate. Jedina nada je Liga Prvaka, a to je baš lako ostvarivo. I zato ovaj nogomet nema smisla nikako.
Bas tako. Ovdje da se vrate je u domenu naucne fantactike. Ne samo za Slobodu nego za bilo koga.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 30 nov 2013, 22:11

NKJ je napisao/la:A problem u ovom našem nogometu je što se sve uložene pare nikako ne vraćaju. Evo npr. vaša Sloboda. Oni će igrati u ovoj ligi, putovanja, plate igračima, trenerima, upravi... Milion troškova, a ima li igdje neki prihod ko im daje pare osim Predsjednika i sponzora nekih. Ima li da savez da kakvih para, da iko drugi, kako bi sada Azmir uložio milione, a nikad da mu se pare vrate. Jedina nada je Liga Prvaka, a to je baš lako ostvarivo. I zato ovaj nogomet nema smisla nikako.
Općina igra veliku ulogu, koliko vama Emdžad izdvaja za ovu sezonu, mi smo s toliko igrali u PL. Kad se on angažovao i vi ste se pomakli sa mrtve tačke, tako se i mi nadamo da će naš faraon uduplati ovih 7000 KM mjesečno, kako je obećao. A što se sponzora tiče, kod nas su trenutno 3-4 manja sponzora, s kojima rješavamo prethodne dugove kroz novo sponzorstvo.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 30 nov 2013, 22:44

E to meni nije nikako jasno u sve i jednoj ligi osim u nasoj kad osvojiš 1 mjesto na tabeli dobiješ neku novčanu nagradu, a kod nas samo ideš u viši rang.. :cry:

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 30 nov 2013, 22:46

Ih, vi bi i da idete u viši rang i da dobijete lovu :mrgreen: ,šala naravno, u kakvoj je krizi cjelo društvo i država dobro se ikako i igraju ove šabanije.

NKJ
Kontakt:

Post Postao/la NKJ » 30 nov 2013, 22:56

Da, općina daje pare, ali i te pare onda idu na bezveze. Samo se troše, onda radije uložiti u nešto gdje se mogu vratiti. Jedinstvo ih neće vratiti nikako. Jeste nama Emdžad daje puno para, hvala mu na tome. Ali sve te pare su pare koje gradjani plaćaju. Meni uzimaju porez, i to ide u budžet i te stvari i onda se daje Jedinstvu, i te pare se nikad neće vratiti. Volim Jedinstvo, i neka daju još duplo više para, samo da igramo bolje i bolje, samo neka ulažu, ali glupo mi je malo toliko ulagati, a nemaš povrata. Kao kupiti nešto za 2 marke, i prodavati po marku. Nema logike. Ali hajde, tako je to kod nas i **** ga.
A u Engleskoj klub koji udje iz 2.Lige u Premier, dobija 30 000 000 funti "samo". :D A mi dobijemo da idemo u još veći minus. :P

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 30 nov 2013, 23:01

Ovo je iz inicijative za konsolidaciju sportskih kolektiva u BiH

Procjenjuje se da klubovi i savezi iz Federacije BiH Poreznoj upravi duguju oko 30 miliona KM, s tim sto 12 miliona otpada na glavnicu, a 18 miliona na kamate. Zagovara se ideja da se zatezne kamate otpisu, a glavnica otplacuje u periodu od 180 mjeseci, odnosno 15 godina.
- Prvi korak bio bi da se sportski kolektivi pozovu na Zakon o visini stope zatezne kamate, po kojem bi imali pravo na otpis kamata, a na osnovu zahtjeva koji moraju podnijeti Poreznoj upravi do kraja juna ove godine. Podnosiocima zahtjeva bi se otpisala zatezna kamata, dok bi se izvršilo reprogramiranje glavnice duga u razumnom periodu od 15 godina, pocevsi od 1. januara 2014.g.
- U ovom slucaju, sportski kolektivi bi na kraju izmirili dug po osnovu glavnice, ali s mnogo prihvatljivijom mjesecnom ratom. Dakle, klubovi ne bi bili ugaseni, dok bi Fedrecija BiH imala redovan priliv od milion KM ili vise u budzet u narednih 15 godina.
Danas bi Sloboda bila u debelom plusu da su je vodili posteni i uspjesni ljudi u UO. FK Sloboda je proizvela najvise talenata i kvalitetnih igraca u ovoj zemlji na osnovu kojih su mnogi zaradili osim Slobode, koja je najmanje profitirala a najvise ulozila. Ulozeni novac se moze vratiti ako se pametno i kvalitetno radi, kao i u svakoj drugoj oblasti. Da sad ne napominjem da je sport jedan od najvecih biznisa u svijetu. Da se ne lazemo, niko nece davati svoj novac bezveze ako nema interesa za to, pa ni Azmir, jedino ako ga nema u izobilju pa mu ovo dodje kao razonoda. Dakle sve u zivotu je interes, a interes je pokretac svjesnosti i aktivnosti.

🔴⚫️

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas i 13 gostiju.