Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

damirdamic72
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la damirdamic72 » 30 nov 2013, 18:40

djokica je napisao/la:A da ga nije spomenuo i da ga ne povede, ovdje bi vas dvojica prvi rekli da Susic nema pojma jer nece da pozove talentovanog igraca. Bitno je da se sere, nije bitno ima li to ikakvog smisla
da li ti mislis da nemamo boljeg defanzivnog veznog od njega?

ja mislim da imamo- cak se zahirovic,rahimic bolje drze od njega.Salatic i Anel Hadzic su izumili fudbal za njega.

forum je na kraju krajeva da se s...e i govori svoje misljenje ;)

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 30 nov 2013, 19:00

Svi pricaju o tom Hadzicu vec dugo, a o Salaticu u zadnje vrijeme. Bio bih zadovoljan da ih je makar vas petorica gledala negdje osim na youtube ili na transfermarkt-u.
SI AMO CONte!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 nov 2013, 19:42

bagrcavi je napisao/la:Nama treba neko da udara, da prekida akcije. Ovih što znaju sve sa loptom imamo na izvoz.
Pape kaže da mu treba DMF koji zna igrat' lopte i presijecat'. Mogli smo materem' posuditi od Španije Xabi Alonsa za ovo SP.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 30 nov 2013, 20:00

ceze je napisao/la:Nema više 15 kila viška i bio je standardan igrač Dinama i u ligi i u kvalifikacijama za LP sve do povrede.
Istog Dinama koji je za Hajduk spejs šatl.
I ovdje također stoji isto kao i gore da ne prozivam Husejinovića u repku. Dajem primjere.
Također, nigdje ga nisam nazvao potencijalnim reprezentativcem, već kažem da je bolji.

"Može igrati na poziciji koja nam škripi".
Tu mogu igrati i Salihović, Medunjanin, Zukanović, Zahirović.
Nama treba igrač koji igra tu, koji pruža dobre partije.

To što je igrao za mladu repku Belgije ništa ne znači. Sad igra u Hajduku.
Svojevremeno je Mustafa Kučuković igrao za maldu repku Njemačke koje je miljama daleko od Belgije bila u to vrijeme, pa se nedavno povezivao sa Željom.

Uglavnom, po mom mišljenju je još daleko od reprezentacije.
Da treba obratiti pažnju, treba, ali za sada ništa posebno ne pokazuje.
Sad da je bio standardan, pa baš i nije. Prije bi se reklo da je bio zamjena za Sammira koji je u to vrijeme bio ozlijeđen. I nije bitno ima li sad 15 kg viška ili ne već sam htio reći da igrač koji sebi to dozvoli u tim godinama, pokazuje koliko je ozbiljan sportista.

A što se tiče Sušića, ako momak odigra konstantno u Hajduku, ako bude jedan od glavnih igrača onda mora biti u krugu kandidata za reprezentaciju bez da se Saji prigovara kako računa na njega jer mu je bratić. To je malo degutantno čitati šta se sve piše o Tinu, Saji, Seadu, menadžerski talovi a nigdje nešto konkretno već samo šupljiranje besposličara.

Moje mišljenje je da na SP treba voditi ekipu koja je iznijela kvalifikacije + Kolašinac + maximalno 2 nova igrača koji će se probati kroz prijateljske sljedeće godine (nauštrb igrača koji se ne izbore za startnih 11 u svojim ekipama na proljeće). To bi mogli biti Hadžić i još jedan napadač, kojeg ja sad apsolutno ne vidim (kontao sam da bi to mogao biti Đurić, ali on ne igra dovoljno da bi ušao u krug reprezentativaca).

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 30 nov 2013, 20:10

Najsmjesnije sto maleno amidzino zlato u intervjuu od neki dan kaze kako jedva ceka derbi sa dinamom da se pokaze kako bi zasluzio poziv u rep. jer je kao u zadnjih mjesec dana bio pritisak na adžu mu kako ce ga pozvat preko veze,a momčiluk već ganja papire :D

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 nov 2013, 20:19

obagol je napisao/la: Sad da je bio standardan, pa baš i nije. Prije bi se reklo da je bio zamjena za Sammira koji je u to vrijeme bio ozlijeđen. I nije bitno ima li sad 15 kg viška ili ne već sam htio reći da igrač koji sebi to dozvoli u tim godinama, pokazuje koliko je ozbiljan sportista.

A što se tiče Sušića, ako momak odigra konstantno u Hajduku, ako bude jedan od glavnih igrača onda mora biti u krugu kandidata za reprezentaciju bez da se Saji prigovara kako računa na njega jer mu je bratić. To je malo degutantno čitati šta se sve piše o Tinu, Saji, Seadu, menadžerski talovi a nigdje nešto konkretno već samo šupljiranje besposličara.

Moje mišljenje je da na SP treba voditi ekipu koja je iznijela kvalifikacije + Kolašinac + maximalno 2 nova igrača koji će se probati kroz prijateljske sljedeće godine (nauštrb igrača koji se ne izbore za startnih 11 u svojim ekipama na proljeće). To bi mogli biti Hadžić i još jedan napadač, kojeg ja sad apsolutno ne vidim (kontao sam da bi to mogao biti Đurić, ali on ne igra dovoljno da bi ušao u krug reprezentativaca).
Nebitno, standardan je bio u vrijeme prije povrede.
On na svojoj poziciji ima konkurenciju vidu Sammira recimo. To samo govori da je teže biti standardan u Dinamo nego u Hajduku, kao i o kvalitetima ova dva kluba.

Znam da nisi mislio bukvalno 15 kg viška, ali ja ti kažem da radi na tome.
On je sa 15 kg viška bio najbolji igrač naše lige. To dovoljno govori o nekvalitetu lige, ali i malo o njegovom kvalitetu. Najskuplji transfer naše lige.
Sve su to neke reference koje idu njemu u korist.
No nebitno, neozbiljno jest, slažem se.

U ovom trenutku, Tino nije kvaliteti i to je činjenica. Stvari koje sam nabrojao u ovim zadnjim postovima idu u prilog tome.
Eto, gledat ćemo ga sutra i vidjeti koliko će lopti presjeći, koliko duela dobiti, koliko zračnih duela, koliko će kontri spriječiti, koliko postotak tačnih pasova itd.
Jer to su stvari koje treba imati igrač da i da bude pojačanje za našu repku na poziciji zadnjeg veznog. Pojačanje.
Lopte zna igrati, nema sumnje.

E vidiš, moje mišljenje je da se vode samo najspremniji igrači, standardni igrači i kvalitetni igrači.
To se ne odnosi na 10-ak igrača koji su svoju klasu potvrdili (Džeko, Pjanić..). Ali igrači koji nisu pružali dobre partije ili nisu imali vremena i prostora da pokažu šta znaju, ako nisu standardni i u dobroj formi u periodu pred SP, nemaju šta da traže u Brazilu.
Zašto bi, recimo, Avdukić išao na SP prije Burića koji bi u tom periodu mogao biti standardan igrač i jedan od najboljih golmana u Poljskoj ?
Parafraziram, ali ova situacija se može preslikati na dosta u reprezentaciji. I na Sušića mlađeg, naravno, i na ostale potencijalne reprezentativce.
Moje mišljenje, ne znači da sam upravu.

Nema ovo veze sa tim što mu je Pape amidža, dapače, to mu može biti samo dodatni plus kad se nešto bude vagalo, ali ja kažem kako stoje stvari. Trenutno, daleko od reprezentacije.
Ima vremena da se dokaže.
Zadnja izmjena: ceze, dana/u 30 nov 2013, 20:21, ukupno mijenjano 1 put.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 nov 2013, 20:20

Malog neću u reprezentaciju. Amidžino zlato ne dolazi u obzir !!
Samo će da syebe atmosferu u ekipi.

Kakva je referenca u današnjem nogometu yebeni Hajduk kojeg Dila Gori, ekipa za koju sam prvi put čuo kad su igrali protiv njih izbaci iz evropskih takmičenja ?!

Nije reprezentacija privatna prčija ! Ajd da može unaprijediti igru reprezentacije ne bi mi bilo krivo, nego obratno. Malo heklera koji se vlače po terenu imamo stvarno !

Još nećak sređuje papire ... vidi molim te ... Pu ! :evil:

Edit : Igra protiv nikad lošijeg Dinama ne može biti referenca za poziv u reprezentaciju !
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 nov 2013, 20:33

Mitar je napisao/la:Svi pricaju o tom Hadzicu vec dugo, a o Salaticu u zadnje vrijeme. Bio bih zadovoljan da ih je makar vas petorica gledala negdje osim na youtube ili na transfermarkt-u.
Ne gledaju Dzeku u Cityu, ove igrace iz Bundeslige a kamo li te neku u tim manje poznatim ligama.

Sad neka ti neko dodje i kaze da prati Makabi i Izraelsku ligu, ili davno zaboravljenog Nadarevica iz B ili C serije ne znaju ni oni sami, pa sad Besica u Madjarskoj ... sta bi sa onim Dzidicem iz daleke Kazahstanske lige.

Bas sto si napisao preko youtube snimaka donose sudove, i na transfermarku vide porjeklo ili prezime i odmah u reprezentaciju. A do prije desetak dana nisu znali za Salatica da postoji a lafo se prti pomno, ne mozem be njega.

Da su nam potrebni novi jesu ali se fakat pretjeruje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 30 nov 2013, 20:34

ceze,

upravu si, još uvijek nije dovoljno pokazao da bi bio pozvan u reprezentaciju, ali na njega treba obratiti pažnju.

Druga stvar, oko spiska za Brazil treba biti jako oprezan, tu ne smije biti puno promjena, to može narušiti atmosferu a atmosfera je nama jako bitna. Mi nemamo neki izražen igrački kvalitet, tako da se igrači moraju osjećati kao jedna porodica. Iz tog razloga je jako bitno kakve ti igrači imaju karakterne osobine, kako će se uklopiti u kolektiv. Recimo igrač koji će se buniti što je na klupi, ne znam koliko da je kvalitetan, je teret ekipi. Ako će Sušić sad npr pozvati Jakupovića (a neće) ja da sam na mjestu Fejzića ili Avdukića bih se naljutio a to bi sigurno narušilo atmosferu. SP treba da bude nagrada igračima koji su ga izborili, ali im treba dati uslov da moraju pojačati minutažu u klubu ako hoće da igraju u Brazili. Nove igrači voditi jedino u slučaju da smo tanki na nekoj poziciji, u slučaju povreda i eventualno povesti nekog mladog igrača (npr. Prcić, koji evo sve više igra) za dodatni podstrek. Mijenjati npr. rezervnog golmana, 4. ili 5. stopera je nepotrebno i kontraproduktivno.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 30 nov 2013, 20:39

obagol je napisao/la:ceze,

Druga stvar, oko spiska za Brazil treba biti jako oprezan, tu ne smije biti puno promjena, to može narušiti atmosferu a atmosfera je nama jako bitna. Mi nemamo neki izražen igrački kvalitet, tako da se igrači moraju osjećati kao jedna porodica. Iz tog razloga je jako bitno kakve ti igrači imaju karakterne osobine, kako će se uklopiti u kolektiv. Recimo igrač koji će se buniti što je na klupi, ne znam koliko da je kvalitetan, je teret ekipi..
Vrlo lijepo i pametno razmišljanje

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 nov 2013, 20:43

obagol je napisao/la:ceze,

upravu si, još uvijek nije dovoljno pokazao da bi bio pozvan u reprezentaciju, ali na njega treba obratiti pažnju.

Druga stvar, oko spiska za Brazil treba biti jako oprezan, tu ne smije biti puno promjena, to može narušiti atmosferu a atmosfera je nama jako bitna. Mi nemamo neki izražen igrački kvalitet, tako da se igrači moraju osjećati kao jedna porodica. Iz tog razloga je jako bitno kakve ti igrači imaju karakterne osobine, kako će se uklopiti u kolektiv. Recimo igrač koji će se buniti što je na klupi, ne znam koliko da je kvalitetan, je teret ekipi. Ako će Sušić sad npr pozvati Jakupovića (a neće) ja da sam na mjestu Fejzića ili Avdukića bih se naljutio a to bi sigurno narušilo atmosferu. SP treba da bude nagrada igračima koji su ga izborili, ali im treba dati uslov da moraju pojačati minutažu u klubu ako hoće da igraju u Brazili. Nove igrači voditi jedino u slučaju da smo tanki na nekoj poziciji, u slučaju povreda i eventualno povesti nekog mladog igrača (npr. Prcić, koji evo sve više igra) za dodatni podstrek. Mijenjati npr. rezervnog golmana, 4. ili 5. stopera je nepotrebno i kontraproduktivno.
Pa zavisi sve, nisam ni ja mislio da treba promijeniti 10 igrača, nego one koji u tom trenutku ne budu standarni ili u dobroj formi.
A ako se desi da 10 igrača ne bude standarno i u lošoj formi u istom periodu pred Brazil, onda nešto opasno ne štima sa tim igračima.
3-4 igrača je sasvim uredu zamijeniti i ne bi trebalo da naruši atmosferu uopće. Imati će vremena u prijateljskim tekmama da se upoznaju i sve bi trebalo biti uredu do Brazila.
Svaka čast svima njima što su (svako na svoj način) iznijeli ove kvalifikacije, ali to ne treba da bude glavni adut za odlazak na SP, nego jedan od njih. Jedan od manjih.

Svega je bilo do sada u reprezentaciji, igrom slučaja sam upoznat sa dosta toga, pa ništa nije ozbiljno poremetilo situaciju u reprezentaciju.
Velika skupina ljudi, razni karakteri. Trenerov posao je da ih uštima sve da funkcionišu normalno. Ili perfektno.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 30 nov 2013, 20:52

Naravno da je trenerov posao da ih uštima i što se toga tiče mislim da Sušić radi poprilično dobar posao. Cijele kvalifikacije nijedan incident nije dospio u javnost. Problem nas navijača je što nemamo uvid u ponašanje igrača, sve što mi vidimo je poneka utakmica, poneki isječak na Youtube-u, članak u novinama i na osnovu toga donosimo zaključke. Ali selektor je taj koji uživo gleda igrače, razgovara sa ljudima koji rade sa tim igračima, prati ih na treninzima, provodi vrijeme s njima u hotelu i naravno da najbolje zna koji mu igrač treba a koji ne i iz kojih razloga. Mi samo nagađamo i pritom mislimo da znamo bolje od ljudi koji se tim stvarima bave profesionalno, koji su plaćeni za to i na kraju krajeva koji odgovaraju za svoje rezultate.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 nov 2013, 21:04

Ma stoji to sve, ali da ne idemo sad dalje u off topic.
Sušić za sad ima rezultate i to je činjenica.

Mi ovdje samo raspravljamo o potencijalnim igračima i mislim da je to uredu. Na kraju krajeva to je oduvijek bila svrha foruma.
Ja inače ne komentarišem njegov rad, ali kad sam vidio da se Tino spominje dao sam svoje mišljenje jer sam ga gledao par puta, jednom uživo.
Ovim ne želim reći da znam bolje od Sušića.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 30 nov 2013, 21:53

Prcic odigrao dobru utakmicu za Sochaux izgubili su 5-1 ali nije realno stanje na terenu,sudija poklonio penal za Toulouse i jos nije dao direktan crveni karton igracu Toulousa za brutalan start i na kraju autogol igraca Sochaux uglavnom dosta otvorena utakmica na obje strane

Sve u svemu bitno je da Prcic igra dobro,vec 5 utakmicu u nizu igra citavu tekmu znaci da mu trener vjeruje ako nastavi igrati to ce mu biti karta za Brazil tj SP
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

nut_shell
Kontakt:

Post Postao/la nut_shell » 01 dec 2013, 13:12

Eldin Hadzic ponovo strijelac za Hercules. Igra se drugo poluvrijeme protiv Murcie.
Rođeni, Rođeni
Kraj Neretve Rođeni

"Mislim na Sea, dakle postojim."

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 01 dec 2013, 15:15

Sušić asistencija za vodstvo Hajduka protiv Dinama.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 dec 2013, 15:16

Arslanagic u prvih 11 na gostovanju Lütticha kod Lierse-a.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 dec 2013, 15:34

Goalgetter je napisao/la:Arslanagic u prvih 11 na gostovanju Lütticha kod Lierse-a.
Yebo te Luttich, ja kontam promjenio klub. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 dec 2013, 15:35

Cartman je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Arslanagic u prvih 11 na gostovanju Lütticha kod Lierse-a.
Yebo te Luttich, ja kontam promjenio klub. :lol:
:lol:

Standardno u Standardu :mrgreen:

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 01 dec 2013, 15:57

Dobro igra Arslanagić.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Bing [Bot], CudanLik i 13 gostiju.