RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- el-fighter
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Uvijek kada trebamo pobjedu da krenemo prema vrhu i potvrdimo dobre prethodne rezultate, fasujemo neočekivan poraz. Danas protiv Čelika smo imali inicijativu većim dijelom utakmice, ali ponovo nismo iskorištavali svoje prilike. Gosti su ih strpljivo čekali, dočekali ih i iskoristili, te zasluženo nose 3 boda u Zenicu.
Mi se trebamo presabrati na pauzi i pokušati sa par pojačanja krenuti prema vrhu u drugom dijelu sezone. Mada je moje mišljenje da ove sezone ne trebamo toliko jurišati na rezultatski uspjeh. Bio bih prezadovoljan da do kraja se ne borimo za opstanak, a da se još malo stabiliziramo i onda naredne sezone napasti sami vrh tabele.
FORZA VELEŽ
Mi se trebamo presabrati na pauzi i pokušati sa par pojačanja krenuti prema vrhu u drugom dijelu sezone. Mada je moje mišljenje da ove sezone ne trebamo toliko jurišati na rezultatski uspjeh. Bio bih prezadovoljan da do kraja se ne borimo za opstanak, a da se još malo stabiliziramo i onda naredne sezone napasti sami vrh tabele.
FORZA VELEŽ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
meni Velež nije jasan, kao da im je neko bacio sihire kad igraju u Mostaru...
@pastrmka šta se nerviraš, zbog manekena, ne dao im dragi bog da im je trener bio rahmetli Sula, pa pišali bi krv od treninga...
definitivnose treba nekima zahvaliti, i ne bacati novac u ovoj krizi za igrače koji ne žele da ginu za dres Veleža, sa izuzetcima, naravno...
nema više igrača tipa obad ili džafa koji su ginuli za velež, tj. sve ih je manje.

@pastrmka šta se nerviraš, zbog manekena, ne dao im dragi bog da im je trener bio rahmetli Sula, pa pišali bi krv od treninga...
definitivnose treba nekima zahvaliti, i ne bacati novac u ovoj krizi za igrače koji ne žele da ginu za dres Veleža, sa izuzetcima, naravno...
nema više igrača tipa obad ili džafa koji su ginuli za velež, tj. sve ih je manje.

- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
A sta cu moj Aleme meni je prvo Velez pa familija. Rokno sam dvi lekse maloprije kako sam se nasekirao. Ma zahvalit se druze polovini odmah veceras,Zvonicu prvom. Krivo mi isto sto penal cist ne svira. Tacno sam u pravcu bioAlemC85 je napisao/la:meni Velež nije jasan, kao da im je neko bacio sihire kad igraju u Mostaru...![]()
![]()

UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Bio na tekmi, smrz'o se k'o pingvin, i nasekir'o samo tako. Osim Dine koji grize, bori se i nema izgubljene lopte sve poslati u tri lijepe... Ne može ovo ovako više!
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Povlačim sve što sam napisao.Poluzena prosječna sa prosječnim rezultatima,na kraju.
Baš kao i mi.
Ali,nedopustivo je da na ovakav način gubimo kući utakmice.Ovo se ne smije dešavati.Previše promašenih prilika,jedan previd sudije,nebitno...prilike se moraju iskorištavati.Ako ih ne iskoristiš,desi nam se ono šta nam se desilo danas,protiv Sarajeva,protiv zrinskog...
Umjesto da u ove tri navedene utakmice skupimo 9 bodova,mi smo ugrabili 2 boda.I zbog toga jesmo sedmi,i zbog toga se ne možemo nadati nekom boljem plasmanu.
U ovoj polusezoni,ako ne dovedemo adekvatna pojačanja i ako se ne zahvalimo na suradnji sa par igrača...bićemo tu gdje jesmo.
Sedmi,osmi,deveti...nebitno.
Ja ne mislim da je Čelik loša ekipa,naprotiv,mogu svakog dobiti,od svakog izgubiti.tepsija je napisao/la:Kada se sve sagleda,dobra polusezona.
Da nije bilo nesretnog Širokog,bila bi odlična.
U gostima imamo pozitivnu gol razliku,kući smo odigrali dobro osim tog pomenutog Širokog.
Trebali smo pobjediti zrinjskog,trebali smo dobiti Sarajeva kući...po igri...
Mogli smo i do boda protiv Želje na Grbavici,mogli smo i dobiti Olimpica kući,Čelika u gostima...
Mogli,trebali...nismo...idemo dalje.
Jedini,istinski kiks je poraz u Bijeljini protiv Obarske,ostalo je bilo kako je bilo.
Ako se usporedimo sa prošlom sezonom,kao i onima prije,ovo je više nego dobro.
Još uvijek smo u kupu(samo ne Široki prije finala),još uvijek smo blizu samom vrhu,miljama daleko od nezgodne zone.
Baš kao i mi.
Ali,nedopustivo je da na ovakav način gubimo kući utakmice.Ovo se ne smije dešavati.Previše promašenih prilika,jedan previd sudije,nebitno...prilike se moraju iskorištavati.Ako ih ne iskoristiš,desi nam se ono šta nam se desilo danas,protiv Sarajeva,protiv zrinskog...
Umjesto da u ove tri navedene utakmice skupimo 9 bodova,mi smo ugrabili 2 boda.I zbog toga jesmo sedmi,i zbog toga se ne možemo nadati nekom boljem plasmanu.
U ovoj polusezoni,ako ne dovedemo adekvatna pojačanja i ako se ne zahvalimo na suradnji sa par igrača...bićemo tu gdje jesmo.
Sedmi,osmi,deveti...nebitno.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ma treba tepsija odmah sada na PS stvarat temelje za iducu a uz to se pripremati za kup. To jedino uz 4-5 dobrih pojacanja i **** pojedinog postojeceg kadra
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Velež ne zaslužuje prosjek i njegovi navijači se nikad neće zadovoljiti prosjekom.
Dok to ne shvate ljudi koji vode klub,nema napretka.
Mi treba da brišemo pod sa ovim novopečenim ekipama koje smo svojevremeno dobijali sa dvocifrenim rezultatom a ne da se utrkujemo s njima.
Očekujem dobre vijesti za vrijeme ove menopauze.Sa 2-3 dobra pojačanja bi definitivno imali potencijala...a istovremeno se zahvaliti ovim koji ne zaslužuju da nose dres Veleža.
Mi treba da brišemo pod sa ovim novopečenim ekipama koje smo svojevremeno dobijali sa dvocifrenim rezultatom a ne da se utrkujemo s njima.
Očekujem dobre vijesti za vrijeme ove menopauze.Sa 2-3 dobra pojačanja bi definitivno imali potencijala...a istovremeno se zahvaliti ovim koji ne zaslužuju da nose dres Veleža.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Interesuje me kome bi se ti zahvalio ? Ovo pitam zbog toga što je moj utisak, da osim recimo, Mike i Šefke (pa čak i njih dvojica ne previše) je sve ostalo u pet deka.tepsija je napisao/la:Velež ne zaslužuje prosjek i njegovi navijači se nikad neće zadovoljiti prosjekom.
Kad bi se mene pitalo ja bih se najprije zahvalio Maletiću, preskup igrač za ono što pruža kod nas na terenu.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Goste Zvonic,Mirza,Zolj,Ani,Zlaja,Kodro mozda ovde uracunat i Majkica koji nista nije pokazao. Trebaju nam dva veznjaka,centarfor,zadnji i desni bek. Te igrace moramo dovesti ako nesto kontamo. Bar moje misljenje 

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
-
- Kontakt:
Nema ovdje hajra, za*ebite vi ta vaša planirana pojačanja, uvijek je isto.
Huh...Zolj jedan od najboljih igrača ove polusezone, beka kao što je Ani mi sasvim sigurno nećemo moći dovesti, a mislim da i nismo imali previše takvih u našoj skoroj prošlosti (zapravo uvjeren sam da Hebibović da je imao sreću da se rodi i igra u onom prijeratnom Veležu, da bi imao sjajnu karijeru)....previše je to strogo.....(Mirza, Kodro pa i Zlaja ionako nisu nešto standardni).....nama treba prevashodno centarfor i playmaker i daj bože da ih nađemo, ali nemaš ti takvih igrača na ovom tržištu, imaš primjer Maletića ,je li donio neku prevagu...jok...NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Goste Zvonic,Mirza,Zolj,Ani,Zlaja,Kodro mozda ovde uracunat i Majkica koji nista nije pokazao. Trebaju nam dva veznjaka,centarfor,zadnji i desni bek. Te igrace moramo dovesti ako nesto kontamo. Bar moje misljenje
Mislim da nam ipak treba malo strpljenja...a ne nakon svake utakmice tražiti radikalne promjene...
Doduše, slobodan sam izraziti rezervu spram trenerskog umjeća Nedima, danas je djelovao pogubljeno....al eto, možda se varam
@pastrmka
Veležu bi bilo bolje da sredi još malo stadion, te gorući problem OMLADINSKA ŠKOLA....o Evropi je nakon današnje tekme iluzorno pričati...
Veležu bi bilo bolje da sredi još malo stadion, te gorući problem OMLADINSKA ŠKOLA....o Evropi je nakon današnje tekme iluzorno pričati...
Ipak će biti da je ovo do trenera najviše i do uprave. 0:5 u zadnje dvije utakmice kući nije slučajno sa igračima za koje je do prije neki dan tvrdio da su dobri i da imaju sve uslove za vrh tabele. Ali to je bilo tad jer se odnosilo na Rahimića a sad ti isti igrači su limitirani i stvarnost je 0:5 u Mostaru. Bogami Olimpic prodiso kako on ode, sad i na Otoci pobjeđuju. Rahimić nije neki trener ali ni ovo neljava.
Omladinski pogon i reflektori trebaju da budu kao must u idućem vremenu. Raspustiti visokoplaćene kao Maletića, koji samo opterećivaju kasu, i keš uložiti u prave stvari.
Koji su mu qrac onoliko platili, kada nikad, ali baš nikad protiv jačih ekipa ove naše yebene lige ne može da igra kako treba, da vuče ekipu naprijed. Dino je za njega nogomet izmislio.
Daju mu loptu na krilo, uvijek kasni sa reakcijom, ne prati kretanje obrane pa upada u ofsajd zamke ...
OMOGUĆITE YEBENE USLOVE OMLADINSKOM POGONU !!!
Koji su mu qrac onoliko platili, kada nikad, ali baš nikad protiv jačih ekipa ove naše yebene lige ne može da igra kako treba, da vuče ekipu naprijed. Dino je za njega nogomet izmislio.
Daju mu loptu na krilo, uvijek kasni sa reakcijom, ne prati kretanje obrane pa upada u ofsajd zamke ...
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Aleme brate mili mozda reflektore ali evropa nam fali pravo. Aleme pa izmisljeni timovi i timovi sa sela je igraju a mi 20 godina stagniramo. Za omladinsku skolu se slazem ali koji ce nam racku i ona kad to nijedno dijete nece zaigrat u prvom tinu nego ce ga neki kvazimenadjer utopit u cesku ili madjarsku ligu. Dajem ti primjer velikog talenta malog N Jakirovica koji je zavrsio u Plzenovom podmlatku. Hocemo igrace i evropu yebem mu mater vise. Zadnjih 20 godina mi se place od tugeAlemC85 je napisao/la:@pastrmka
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
-
- Kontakt:
„Kada sam došao rekao sam da je mali problem što je većina igrača koje imamo u timu, do sad većinom igrala u klubovima koji su se borili za opstanak. Napravit ćemo detaljnu analizu i vidjeti gdje najviše škripi. Sigurno ćemo se pojačati u svim linijama, pokušat ćemo dovesti igrače sa pobjedničkim mentalitetom. Dobra je stvar što smo jesen zavšili u gornjem dijelu tabele što u prethodnim godinama nije bio slučaj,“ zaključio je Jusufbegović.
Ovaj dio sto sam boldiro mi opet nekako vraća nadu da ćemo se boriti za Evropu, vidit ćemo sve u narednih tri mjeseca, a ovo sam i ja sam želio da se pojacamo na svakoj pozicji nam fali jos po jedan dobar igrac, izuzev sredine tu treba CMF i DMF, mozda i desni bek, al ipak Hebibović kad pogledamo sve utakmice koje je do sada odigrao je jako solidan... Zvonić, Kazazić, Ćemalović, Kodro, zahvalit im se i vozdra..
Ovaj dio sto sam boldiro mi opet nekako vraća nadu da ćemo se boriti za Evropu, vidit ćemo sve u narednih tri mjeseca, a ovo sam i ja sam želio da se pojacamo na svakoj pozicji nam fali jos po jedan dobar igrac, izuzev sredine tu treba CMF i DMF, mozda i desni bek, al ipak Hebibović kad pogledamo sve utakmice koje je do sada odigrao je jako solidan... Zvonić, Kazazić, Ćemalović, Kodro, zahvalit im se i vozdra..
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Brato toj 4-ici se odmah zahvalit. Kostali su nas najmanje 12 bodova i kilo ipo zivaca+5 steka cigara
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
To se trebalo uraditi od pocetka sezone pisao sam al eto raja voli mazanje ociju privremenim i nesistematskim resenjima u vidu Maletica. Dobro doslo vodjama mladih ekipa nula pritisak niko vise i ne spominje taj problem.zizu1991 je napisao/la:Omladinski pogon i reflektori trebaju da budu kao must u idućem vremenu. Raspustiti visokoplaćene kao Maletića, koji samo opterećivaju kasu, i keš uložiti u prave stvari.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Treba se Maletiću prvom zahvaliti... Nikakav je ono igrač, ni sjena od onog nekadašnjeg. Uzima preveliku platu a nigdje rezultata... Za njegovu platu možemo plaćati 3 bolja igrača od njega. Prvo Maletić, pa onda Ćemalović, Zvonić i Kodro. Zolja vratiti u vezni red gdje je najbolje igrao prije odlaska u Olimpik, Miku na zadnjeg veznog gdje je do sad igrao Zvonić i dovest još 2 stopera. Umjesto Ćemalovića nekog solidnog napadača i Hebibovića pokušat gurnut u sredinu.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Nasa realnost: Jedan dan sretan-sest syeban ali i da je od go.va.na nas je i kada umrem ubacite mi Velezov sal u mezar. Forza i valjda ce bit bolje yebem mu mater
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.