Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

adnan24
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la adnan24 » 28 nov 2013, 23:00

Da nisu prokockali 2-0 na svom terenu protiv Libereca sad bi vec osigurali prolaz.Ali mozda mogu i sa bodom dalje tako da ima jos sanse...

Frankfurt rutinski osigurao prvo mjesto,pred 12 000 svojih navijaca u Francuskoj.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 nov 2013, 23:03

Ovosedmični skor u Europi su 4 pobjede 1 remi i 1 poraz, dosta dobar učinak.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 nov 2013, 23:05

Kada se sve sabere moze se reci da je ovo bila odlicna sedmica za Bundesligu u Evropi...
Leverkusen nije smio sebi dopustiti onu katastrofu, no desava se, a za mene definitvno najvece razocarenje ovog kola je Schalke.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FCHollywood
Kontakt:

Post Postao/la FCHollywood » 28 nov 2013, 23:06

Kako stvari stoje bundesligi bi trebao bar jedan seik ili rus (nebitno koji klub) da u narednim godinama Bayernu napravi konkurenciju.Uz svo postovanje prema Dortmundu,projektu Wolfsburg i drugima.Licno bi to volio kao navijac Bayerna.
Pitanje upucenijima:Postoji li neka prepreka za takvo nesto ili samo nema zainteresovanih?
1.ALLAH-2.POSLANIK s.a.v.s.-3.VATAN i PORODICA-4.PRIJATELJI-
5.FC BAYERN MÜNCHEN

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 nov 2013, 23:15

FCHollywood je napisao/la:Kako stvari stoje bundesligi bi trebao bar jedan seik ili rus (nebitno koji klub) da u narednim godinama Bayernu napravi konkurenciju.Uz svo postovanje prema Dortmundu,projektu Wolfsburg i drugima.Licno bi to volio kao navijac Bayerna.
Pitanje upucenijima:Postoji li neka prepreka za takvo nesto ili samo nema zainteresovanih?
Postoji jer u Bundesligi vazi zakon 50+1, tj. da 51 % kluba mora biti u vlasnistvu kluba...
Medjutim kako bi dosli do novca klubovi rade tzv. odvajanje fudbalske sekcije o odstatka kluba, medjutim problem Bundelige lezi u tome sto se vecina klubova nalazi u malim sredinama i tako nisu interesantni ulagacima, niti igracima.

Nisam subjektivan kada kazem da jedino HSV ima mogucnosti da dugorocno Bayernu pokaze zube, ali da bi to mogli moraju uraditi odvajanje fudbalske sekcije od ostatka kluba.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 nov 2013, 23:18

Nijemci imaju fantastične navijače, to su pokazali i večeras.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 nov 2013, 23:22

Bundesligi ne trebaju šeici,ameri ili rusi,nego sposobno vodstvo klubova koje zna šta i kako raditi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

FCHollywood
Kontakt:

Post Postao/la FCHollywood » 28 nov 2013, 23:34

Saurman je napisao/la:Bundesligi ne trebaju šeici,ameri ili rusi,nego sposobno vodstvo klubova koje zna šta i kako raditi.
Volio bi da je tako, ali sve su prilike da treba.Po meni ili ce Bayern dominirati ligom,ili ce ce se spustiti na nivo bundeslige(da bude zanimljivija) po cijeni da u ligi prvaka "ne dominira".Volio bi da se ponovi prosla sezona sa Bayernom,Dortmundom,jacim Salkeom ali .........
1.ALLAH-2.POSLANIK s.a.v.s.-3.VATAN i PORODICA-4.PRIJATELJI-
5.FC BAYERN MÜNCHEN

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 nov 2013, 00:00

FCHollywood je napisao/la:Po meni ili ce Bayern dominirati ligom,ili ce ce se spustiti na nivo bundeslige(da bude zanimljivija) po cijeni da u ligi prvaka "ne dominira".
Bayern će dominirati ligom, ali isto tako ima otvoren račun po pitanju Lige prvaka.
Koliko god neki žalili za odlaskom Juppa, može se ispostaviti da je dolazak Pepa spas za ovu ekipu (u vidu traženja novog motiva, dokazivanja i borbe za početnu postavu, novi/poboljšani ugovori, učenje taktičkih zamisli i mnogo toga još).
Što je najbitnije, glad ovu ekipu još nije napustila a svjedoci smo da su veliki pobornici obaranja rekorda i postavljanja novih ciljeva i pomicanje limita.

BuLi se može izdominirati još par sezona i pritom da ne bude neke velike monotonije, ali pod uslovom da vedre i oblače i u LP-a.
Vom Jäger zum Gejagten

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 nov 2013, 00:49

@gerdmuler i ostali navijaci koji malo vise prate navijacku scenu:

Kakva je fora sa onom narandzastom bojom kod navijaca Frankfurta veceras? Na ss.ba pise da su svi nosili one jakne (mi bi ih zvali fajerke, a oni neupuceniji frajerke) naizvrat. Jel im to neka retro fora? Mada, nesto mi puno 12 000 jakni...

Sjecam se kod nas poslije rata onako bi se naizvrat oblacile one jakne, a oni mladji bi maznuli od matera karmin pa bi se mazali po licu :) . Jest da bi kasnije vecina izgledali ko indijanci, ali hajde tad je raji fora bila zabaviti se :D
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 29 nov 2013, 04:40

[quote="kraljttbvb"]@gerdmuler i ostali navijaci koji malo vise prate navijacku scenu:

Kakva je fora sa onom narandzastom bojom kod navijaca Frankfurta veceras? Na ss.ba pise da su svi nosili one jakne (mi bi ih zvali fajerke, a oni neupuceniji frajerke) naizvrat. Jel im to neka retro fora? Mada, nesto mi puno 12 000 jakni...

Furaju se na nizozemce :mrgreen: Ne znam stvarno,ni meni nije jasno zasto to.Kad saznam napisat cu :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 nov 2013, 08:11

kraljttbvb je napisao/la:@gerdmuler i ostali navijaci koji malo vise prate navijacku scenu:

Kakva je fora sa onom narandzastom bojom kod navijaca Frankfurta veceras? Na ss.ba pise da su svi nosili one jakne (mi bi ih zvali fajerke, a oni neupuceniji frajerke) naizvrat. Jel im to neka retro fora? Mada, nesto mi puno 12 000 jakni..
gerdmuller je napisao/la:Furaju se na nizozemce Ne znam stvarno,ni meni nije jasno zasto to.Kad saznam napisat cu
Akcija ULTRASA Frankfurta koji organizuju u pojedinim slucajevima utakmice pod parolom/motom:

Orange - Kaos

Tom prilikom ULTRASI naprave majce, dukserice i jakne koje su navijaci u mogucnosti kupiti i oni zarade ogorman iznos.

Ko o cemu kur.va (ULTRASI) o postenju...

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 29 nov 2013, 08:11

adnan24 je napisao/la:Da nisu prokockali 2-0 na svom terenu protiv Libereca sad bi vec osigurali prolaz.Ali mozda mogu i sa bodom dalje tako da ima jos sanse...
Freiburg ima realne šanse za proći pošto u zadnjem kolu čeka doma Sevillu koja je već osigurala prolaz i koju očekujem sa rezervnim sastavom. A dosta će im biti i bod ako Liberec ne pobjedi u Portugalu pošto su u međusobnima bolji od Čeha. Imaju realnije šanse za proći od recimo Bayera, a usudim se reći i Scheissea.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 nov 2013, 10:12

Joj Eintrachta, koji kraljevi. 8-)
A neka su vala upisali nova tri boda, ovi navijaci su to zasluzili.

Freiburg ce izvojevati prolaz, nekako sam siguran u to.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 nov 2013, 12:46

Blaszczykowski je napisao/la: Freiburg ima realne šanse za proći pošto u zadnjem kolu čeka doma Sevillu koja je već osigurala prolaz i koju očekujem sa rezervnim sastavom.
Jesi li siguran da je Sevilla osigurala prolaz ? Mogle bi 3 ekipe imati po 9 bodova,nesto slicno kao u nasoj grupi.Meni se cini da Sevilla ne smije izgubiti 3 razlike,kao i Arsenal.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 nov 2013, 15:49

Bundesliga je danas saopstila okvirni kalendar kada je u pitanju sezona 2014/15...
Sezona pocinje 22. Avgusta (opet ista situacija kao protekle sezone nakon velikog takmicenja) utakmicom koju ce otvoriti prvak Bundeslige za sezonu 2013/14. Prvi dio sezone se zavrsava 22. Dezembra i onda slijedi pauza do 30. Januara kada bi trebao poceti proljetni dio prvenstva (nikako da u DFL-u kada je ova pauza u pitanju da dodju pameti).

Posljednje kolo se igra 23. Maja, a utakmice PO-a su na rasporedu u periodu izmedju 27. Maja i 3. Juna.

Sto se tice utakmica u kupu Njemacke raspored je sljedeci:

1. kolo - 15. - 18. Avgust
2. kolo - 28. i 29. Oktobar
1/8 finala - 3. i 4. Mart
1/4 finala - 7. i 8. April
1/2 finale - 28. i 29. April
Finale - 30. Maj - sedam dana prije finala LP koje se takodjer igra u Berlinu.

Po meni odlican okvirni kalendar za narednu sezonu koji ce biti kvalitetno popunjen posebno u drugom dijelu sezone, jedino sto mi se ne svidja je duga pauza izmedju jesenjeg i proljetnog dijela prvenstva. Izgleda da je uzalud sto Beckenbauer, Netzer i klubovi pricaju da se pauza treba skratiti, jer liga tima gubi puno, no ove iz DFL-a to ocito i puno ne brine.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 29 nov 2013, 16:00, ukupno mijenjano 1 put.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 nov 2013, 15:57

stvarno je duga ta zimska pauza, opet ćemo kukat i plakat jer nema Bundeslige :mrgreen:
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 nov 2013, 17:21

Sem BAyerna i Frankfurta vecina bundesligasa bi mogla ispasti ako ne i sva 4. Freiburg ce tesko pobjediti Sevilju u zadnjem kolu, jer ista nije osigurala prvo mjesto pa ce doći u najačem sastavu, ali i pored toga Freiburg je digao formu i postao opasan. Schalke protiv sebe ima bolju ekipu, mozda imaju bolje individualce, ali BAsel je bolja ekipa od njih, u boljoj su formi, igraju timski i mogu do boda sigurno u Gelsenkirhenu. BAyer je bez šansi! Sociedad je vrlo nezgodan kući i sad bi stavio pare da će pobjediti u zadnjoj utakmici. Ovaj tim nema klupe uopste i kad fali Sam, Son ili Kiessling to je druga ekipa. ODbrana im je užasna na čelu sa Spahićem koji nije impresionirao, cak je krivac bio u par utakmica, u sredini nemaju playa jer to nisu ni CAstro, ni Bender, a pogotovo nije Rolfesa. U napadu se ne zna sta igra SOn jer nije ni krilo ni napadač, nesto nedefinisano. VEzni red je prespor, pa je Man Utd svaki put kad je uzeo loptu za par sekundi se stvorio pred golom. Škrtariš i onda naučiš bolnu lekciju. Štedili su na pojačanjima i sad su po meni ispali iz LP-a sigurno. BVB ima sve u svojim rukama, nogama. Marsej mora vratiti dug , jer im je BVB pustila tekmu prije 2,3 godine, to je vec javna tajna. Utakmica koja je komotno mogla biti predmet tuzilastva, ali nije nazalost.

I dalje tvrdim da je Freibrug bolja ekipa nego prošle godine, ali kad dovedete citav tim onda morate ocekivati ovakav star. EKipa je neuigrana,neki igrači van forme i rezultat mora biti loš na startu. No dizu se, uz pravog Daridu, Fernandesa i Pilara mogu biti problem svakom u knock- out fazi. Schalke ima potencijal da bude vrhunska ekipa, ali sa drugim trenerom. Kako su se samo srozali majko moja, pa to je tek prosjecan tim. Bez novog trenera i jasne vizije nece vidjeti LP sljedece godine sigurno, a mozda i Evropu. BAyer je proizvodjac igrača za druge, razvojni klub. NA ljeto ce im otici Sam jer ima smijesnu klauzulu i Bender kojem je vrijeme da ode u ambicijozniji tim i opet ce morati po talente i opet ce stvarati drugima igrače. BVB ne treba komentarisati. Samo povrede ih sprijecavaju da budu bolji nego prosle sezone jer su igrački kvalitetniji.

Znači BVB i Freiburg po meni idu dalje, jer Liberec nece moci dobiti Estorila, a Schalke i BAyer ispadaju jer nisu zasluzili ni da prođu, a u zadnjem kolu imaju teške prepreke protiv sebe.

Bolje kad nista ne ocekujes onda se covjek iznenadi i obraduje.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 29 nov 2013, 18:40

adnane i ribery, sevilla je sigurna. ako u zadnjem kolu liberec i freiburg pobjede svi imaju isto bodova, pa se gleda međusobna tablica di liberec ima samo 3 boda, a sevilla 5 i za čehe je nedostižna. liberec tu ne može napredovati, jer u zadnjem kolu igra sa estorilom.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 nov 2013, 19:02

Ja bilde odmah racunao gol-razliku...nisam ni pogledao bodove :mrgreen:

Fina sansa za Freiburg da se ipak nadju u drugoj rundi...pitanje je kad ce opet imati slicnu priliku.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.