viKK je napisao/la:@rvpersie meni se čini da si malo opsjednut džekom brate . polako , ne moraš se toliko truditi i džaba pisati romane tu , ipak je ovo forum , a edin ima svoj život i ovo što mi pišemo nit' će na njega utjecat nit' mi znamo jel' se klubovi stvarno interesuju za njega . ja sam iz ove teme lagano izašao iz prostog razloga što nema svrhe raspravljati se u vječnoj diskusiji koja se vodi od utakmice sa slovačkom i od edinovog pada forme . druga stvar , nemoj biti toliko naivan - nisu svi navodi medija uvijek istiniti . a druga stvar je , edin je dosada mogao par puta otići iz cityja da je poradio na tome , no očito ima druge ciljeve i to je njegova stvar . sada je došlo vrijeme , ili sada ide na zimu ili na ljeto poslije SP , njegov je izbor . no jedno je sigurno - ne može očekivati da se klubovi iz vrha europe sada otimaju za njega .
zato mislim da džaba pišeš toliko ; svi znamo ono što je očito :
1. negredo je trenutno miljama bolji od njega 2. džeko teško može povratiti formu i izbaciti ga iz prvih 11 3. odlazak iz cityja bi mu trebao biti prioritet ukoliko hoće da održi ikakav status u europskom fudbalu i do kraja karijere ostvari 'dostojan' učinak .
Ima tu ponešto istine ali griješiš par stvari.
- niko nije naivan. Da bi za mene koji navod iz medija bio siguran minimum je da je objavljen u " renomiranim " medijima i to više njih. Moje mjerilo nisu " naši " mediji daleko bilo.
- slažem se da je imao priliku da ode i nije. I sve znamo razlog a to je NOVAC. Mada kod Bayerna je mislio da če bit žestoka borba sa Gomezom. Da je znao da če ovaj biti pola godine povrijedjen išao bi umjesto Mandže 100 %
- nije njegov izbor ili sada ili na zimu. Da se on pita bilo bi SADA. Ali pita se nažalost i klub, odnosno Španski dvojac u upravi kluba i Pellegrini
- da se SVI klubovi iz vrha otimaju nemože očekivat. Da se 2,3 kluba iz vrha ili pri vrhu otimaju za njega to može očekivat i to se več dešava
- ZADNJI PUT, Negredo je JEDINI vrhunski napadač na svijetu koji igra sa SAMO jednom nogom ( lijevom ). Negredo je u prednosti pred Džekom jer je okružen saigračima iz REPKE ( što mu pomaže u svim pogledima ) + Argentincima, što je imao sezonu iz snova a ne ko Džeko igrao toplo/hladno ( skoro 3 godine ), bolja " trenutna " forma i jer ga je doveo trener koji ga je VEČ TRENIRAO i koji ga forsira. Zbog svega toga on izgleda BOLJI, a ustvari mu je sve potaman.
1) Jedno pitanje za tebe. Šta misliš dali bi jedan Negredo bio 2 napadač u timu sa Aguerom, Tevezom i Balotellijem i Mancinijem kao trenerom ? Nema šasne. Šta misliš da je on u nekom drugom ENG timu sa ENG trenerom ili npr GER / ITA trenerom ( i sa ekipom punom engleza ili izbalansiranim timom što su SVI timovi u PL osim City-a ) bili se on tako lako izborio protiv Džeke ? Nikada !!
Džeki je bolje da ni neigra ovu tekmu protiv Plzena. Jer če sredina terena bita puna igrača koji inače ne igraju i koji če biti željni " samo " dokazivanja. Ako več ima neki dogovor sa drugim klubom treba isforsirat TRANSFER kao npr. samo u njegovom klubu Tevez ( odbio igrat ), Balotelli ( tuča sa Mancinijem, kad mu je Raiola več našao klub, da ubrza odlazak ), Adebayor ( odbio igrat za Mancinija + svadja ) .. dovoljno !!