FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 27 nov 2013, 15:09

Skver je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Sjecam se jednog prevenstva u YU i kriticne situacije u kojoj je mogla Sloboda da ispadne u drugu ligu zapad. Sve se rijesilo za manje od dva sata.
Hajduk - Sloboda 0-1, Rade Tosic sa 30 metara. :D (ne bi bilo lijepo da spominjem ime)

Slazem se sa tobom 99,99 % :D, gospodin Ante Raos misli da ne treba zuriti sa ulaskom u PL, kaze da treba stvoriti prvo temelje, kao sto se to nekada uradilo sa omladinskom skolom i dovodjenjem talenata iz blize okoline, ne treba da Azmir baca pare bezveze dovodeci legionare ili kupovanjem igraca koji su ponikli u Slobodi,bili kod nas pa otisli koji ce mu samo uzeti pare, a nece se nista napraviti, to je pogresan put (tako misli dr. Ante Raos), on je super ovo poceo, treba nastaviti, ponavljam nista se u zivotu ne moze napraviti preko noci. To je jedini nacin dok se ne donese zakon o sportu, kada ce neko moci kupiti klub.
Da, koliko se sjecam bila je to ta utakmica koja je odlucivala. Poslije je Tosic otisao u Hajduk. Sreo sam se sa covjekom iz Hajduka 1998 u Splitu i pricali smo o toj utakmici. Hajduk je tada morao izgubiti.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

lukavac_21
Kontakt:

Post Postao/la lukavac_21 » 27 nov 2013, 15:23

Probisvjet je napisao/la:
Skver je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Sjecam se jednog prevenstva u YU i kriticne situacije u kojoj je mogla Sloboda da ispadne u drugu ligu zapad. Sve se rijesilo za manje od dva sata.
Hajduk - Sloboda 0-1, Rade Tosic sa 30 metara. :D (ne bi bilo lijepo da spominjem ime)

Slazem se sa tobom 99,99 % :D, gospodin Ante Raos misli da ne treba zuriti sa ulaskom u PL, kaze da treba stvoriti prvo temelje, kao sto se to nekada uradilo sa omladinskom skolom i dovodjenjem talenata iz blize okoline, ne treba da Azmir baca pare bezveze dovodeci legionare ili kupovanjem igraca koji su ponikli u Slobodi,bili kod nas pa otisli koji ce mu samo uzeti pare, a nece se nista napraviti, to je pogresan put (tako misli dr. Ante Raos), on je super ovo poceo, treba nastaviti, ponavljam nista se u zivotu ne moze napraviti preko noci. To je jedini nacin dok se ne donese zakon o sportu, kada ce neko moci kupiti klub.
Da, koliko se sjecam bila je to ta utakmica koja je odlucivala. Poslije je Tosic otisao u Hajduk. Sreo sam se sa covjekom iz Hajduka 1998 u Splitu i pricali smo o toj utakmici. Hajduk je tada morao izgubiti.
Pa u zvezdu u najboljem momentu da upise da je bio evropski i svjetski prvak. Sjecam ga se u njegovom crvenom sorcu Yassa, non stop u njemu bio zivio dole negdje kod kreke.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 nov 2013, 15:36

Iako su izglasali da Azmir bude predsjednik upravnog odbora, on nema vecinsku podrsku ljudi iz skupstine FK Slobode. To je apsurd. Ako im se samo namigne, oni ce ga smjeniti.
Nekima nije u cilju da zasluga za oporavak Slobode i ulazak u yebenu PL pripadne Azmiru. Kontajte malo!
Da sam na Azmirovom mjestu dobro bi se zapitao o iskrenosti nekih ljudi.
U Slobodi je problem sto se ne zna cija je.
Kada je dobro ide, svi bi je, a kada nije dobro, onda svi bjeze.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 27 nov 2013, 15:58

Probisvjet je napisao/la:Iako su izglasali da Azmir bude predsjednik upravnog odbora, on nema vecinsku podrsku ljudi iz skupstine FK Slobode. To je apsurd. Ako im se samo namigne, oni ce ga smjeniti.
Nekima nije u cilju da zasluga za oporavak Slobode i ulazak u yebenu PL pripadne Azmiru. Kontajte malo!
Da mogu oni bi njega smijenili, pokusavaju al ne mogu, nema vise grebanja. Azmir je stekao vec dovoljnu reputaciju u javnosti i mislim da su ovo zadnji pokusaji njegovog miniranja, jer ne bi se Jasmin bezveze pojavljivao na Tusnju i javno mu dao podrsku.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 27 nov 2013, 16:04

Probisvjet je napisao/la:Iako su izglasali da Azmir bude predsjednik upravnog odbora, on nema vecinsku podrsku ljudi iz skupstine FK Slobode. To je apsurd. Ako im se samo namigne, oni ce ga smjeniti.
Načelno se slažemo i rekao bih da je sve 100% tako da smo o ovome razgovarali prije 45 dana!
U međuvremenu su se izdešavale mnoge druge stvari o kojima se ovdje već razgovaralo. Sama činjenica da je načelnik primio Husića, da su razgovarali, napravili plan, pokrenuta kampanja u startu mijenja puno stvari.

Da zaključim, vjerujem da tog namigivanja svakako neće biti!
tuzlanska Sloboda

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 27 nov 2013, 16:06

Skver je napisao/la: mislim da su ovo zadnji pokusaji njegovog miniranja
Izgleda sam ja fakat nešto propustio.
Mogu li linkovi?
tuzlanska Sloboda

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 27 nov 2013, 16:15

zlajci je napisao/la:
Skver je napisao/la: mislim da su ovo zadnji pokusaji njegovog miniranja
Izgleda sam ja fakat nešto propustio.
Mogu li linkovi?
NA SPISKU ŽELJA SLOBODE: Hadžić, Savić, Sušić...

Momčad tuzlanske Slobode prema saznanjima do kojih je stigao Vidiporta.ba će u zimskoj pauzi će doživjeti potpunu rekonstrukciju.

Naime, predsjednik Upravnog odbora Azmir Husić je za dovođenje igrača i trenera ovlastio menadžera Admira Husarića.

-Istina je da sam imao razgovore sa Azmirom Husićem, te sam pristao da se priključim ovom projektu. Trenutno pregovaram sa tri trenera koja su slobodna na tržištu, kao i sa desetak igrača čija imena još uvijek ne smijem otkriti-rekao je Husarić u razgovoru za Vidiportal.ba.

Iako je Husarić želio da spisak trenera i igrača ostane tajna, on je navodno u pregovorima sa Blažom Sliškovićem, Vladom Jagodićem (o čemu smo već i pisali), te Ibrahimom Zukanovićem.

Kada je spisak pojačanja u pitanju, radi se o bivšem igraču Čelika i Sarajeva Emiru Hadžiću, Srđanu Saviću (Zrinjski), Jasminu Morankiću i Pavlu Sušiću (Zvijezda Gradačac), dok će većina dosadašnjeg kadra prema svemu sudeći završiti na posudbi u Gradini iz Srebrenika.

vidi portal.ba
http://sportsport.ba/bh_fudbal/muharema ... ati/118824" onclick="window.open(this.href);return false;

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 27 nov 2013, 16:19

Od tog clanka je pocelo, znamo u cijoj je funkciji vidoviti, a i ovaj novinarcic sa ovog portala.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 nov 2013, 16:21

Spremaju se promjene u Slobodi
Muharemagić: Želje pojedinaca nećemo ispunjavati

Predsjednik Skupštine FK Sloboda Mirsad Muharemagić za Sportsport.ba ističe kako ga niko nije zvanično obavijestio o eventualnim promjenama u igračkom, stručnom i rukovodećem kadru tušanjskog prvoligaša.

Naime, poslije posljednjih napisa u kojima stoji kako je predsjednik UO Azmir Husić imenovao Admira Husarića za novog klupskog menadžera, Muharemagić, koji je hijerarhijski prvi čovjek kluba, kaže kako se u Slobodi neće ispunjavati želje pojedinaca.

"U januaru će biti Skupština kluba, a do tada ćemo zasigurno zauzeti konkretan stav. Smatram kako su grad Tuzla i FK Sloboda dovoljno jaki da kadrove crpe iz svojih redova. Općina Tuzla će se još značajnije uključiti u stabilizaciju kluba i sve odluke koje se budu donosile moraju imati svoje pravno uporište“, kaže Mirsad Muharemagić.

Podsjetimo kako se već počelo licitirati s imenima. Među kandidatima za stručni štab su Ibrahim Zukanović, Vlado Jagodić i Blaž Slišković, a od igrača Jasmin Moranjkić, Amer Osmanagić, Emir Hadžić, Irfan Fejzić, Ermin Huseinbašić...

"Ponavljam kako nećemo ispunjavati želje pojedinaca. Poštujemo predsjednika UO, njegov angažman i znamo kako se trenutno nalazi u Americi. On se nije oglasio u povodu ovih informacija, tako da čekamo i njegovu reakciju. U februaru, kada je formiran ovaj UO, zauzeli smo stav da sve mora biti transparentno i na tom planu moramo i ostati“, kaže predsjednik Skupštine FK Sloboda Mirsad Muharemagić.

Mirsadu Muharemagicu je Azmir pojedinac!
:lol: ili mozda misli na nekoga drugoga, ili nije uopste ovo izjavio? Zasto se ne ogradi?

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 nov 2013, 16:24

:roll:
Pobjeda je bolja od orgazma!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 27 nov 2013, 16:29

Mozda pravimo slona od muhe, treba sacekati sta je Muharemagic tacno mislio, ili njegova izjava nije korektno prenesena :)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 nov 2013, 16:33

Skver je napisao/la:Mozda pravimo slona od muhe, treba sacekati sta je Muharemagic tacno mislio, ili njegova izjava nije korektno prenesena :)
Jednostavno ako on to nije rekao, onda je mogao demantovati.
Nadam se da nije tako rekao, ako jeste onda treba utvrditi je li bio u svjesnom stanju?. Ako je ovako izjavio onda se treba zabrinuti. Onda idu u tom pravcu da otjeraju Azmira, a mozda da postave "nekog svog" jer je u igri veca transa i pare koje mogu krcmiti. Mozda im je Azmir smetnja jer sa njim ne mogu u talove.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 27 nov 2013, 17:27

Probisvjet je napisao/la:
Skver je napisao/la:Mozda pravimo slona od muhe, treba sacekati sta je Muharemagic tacno mislio, ili njegova izjava nije korektno prenesena :)
Jednostavno ako on to nije rekao, onda je mogao demantovati.
Nadam se da nije tako rekao, ako jeste onda treba utvrditi je li bio u svjesnom stanju?. Ako je ovako izjavio onda se treba zabrinuti. Onda idu u tom pravcu da otjeraju Azmira, a mozda da postave "nekog svog" jer je u igri veca transa i pare koje mogu krcmiti. Mozda im je Azmir smetnja jer sa njim ne mogu u talove.
Da mogu oni bi njega smijenili, pokusavaju al ne mogu, nema vise grebanja. Azmir je stekao vec dovoljnu reputaciju u javnosti i mislim da su ovo zadnji pokusaji njegovog miniranja, jer ne bi se Jasmin bezveze pojavljivao na Tusnju i javno mu dao podrsku.

Cikita123
Kontakt:

Post Postao/la Cikita123 » 27 nov 2013, 18:08

Probisvjetu, puno pametujes i predstavljas se da sve znas. Jeli se iko zapito da li su ostali smetnja Azmiru da on radi sta hoce.Ako ne udjemo u PL iskljucivi krivac je upravo Husic jer je on ostavio Karica uprkos protivljenju UO i cijelog grada. Sada je angazovao covjeka koji je Slobodi nanio dosta stete i za koga svi tvrde da je fudbalski mafiozo i kriminalac.Sada kada vec treba traziti igrace i trenere on je u Americi i nece dolaziti dva mjeseca sto je jako neozbiljno.Ako se sada ne imenuje novi strucni stab i ne dovedu pojacanha u januaru je vec kasno. I jos nesto kada neko bude davao 51% od klupskog budjeta moze sam donositi odluke, kako sam obavjesten Husic sada daje 10.000 mjesecno sto iznosi 25% od mjesecnog budjeta. Siguran sam da od januarske skupstine ide nova prica u Slobodi a do PL ima jos puno da se radi.Kakvi Jagodici i kakci bakraci imamo Soka, Denisa Karica, Denisa Sadikovica koji mogu uspjesno voditi Slobodu.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 27 nov 2013, 18:15

Cikita123 je napisao/la:Probisvjetu, puno pametujes i predstavljas se da sve znas. Jeli se iko zapito da li su ostali smetnja Azmiru da on radi sta hoce.Ako ne udjemo u PL iskljucivi krivac je upravo Husic jer je on ostavio Karica uprkos protivljenju UO i cijelog grada. Sada je angazovao covjeka koji je Slobodi nanio dosta stete i za koga svi tvrde da je fudbalski mafiozo i kriminalac.Sada kada vec treba traziti igrace i trenere on je u Americi i nece dolaziti dva mjeseca sto je jako neozbiljno.Ako se sada ne imenuje novi strucni stab i ne dovedu pojacanha u januaru je vec kasno. I jos nesto kada neko bude davao 51% od klupskog budjeta moze sam donositi odluke, kako sam obavjesten Husic sada daje 10.000 mjesecno sto iznosi 25% od mjesecnog budjeta. Siguran sam da od januarske skupstine ide nova prica u Slobodi a do PL ima jos puno da se radi.Kakvi Jagodici i kakci bakraci imamo Soka, Denisa Karica, Denisa Sadikovica koji mogu uspjesno voditi Slobodu.
fucko kraljuuuuuuuuu :lol: eto nema telefona,nemoze se nista zavrsiti iz amerike,jedan od razloga zasto je karic tu,je taj sto husic mu smije ostaviti pare,u toku je azmir sta se desava,nemaj brige...azmirova transa je puno veca od 10 000,to znaju i tice na grani
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

haver
Kontakt:

Post Postao/la haver » 27 nov 2013, 18:24

Pa i trebaju nam Sadikovici i slicni.Nas je covjek ;) Dobio sansu da vodi ekipu odradio 2 tekme i odletio za Olimpic.Znaci njega treba dovest i cim dođe npr za marku bolja ponuda od Gradine u pola sezone on ce otic ;)
J-ebe vas sto vise nemate love koliko ste prije imali pa bi vi i boga iz kluba otjerali.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 nov 2013, 18:29

haver je napisao/la:Pa i trebaju nam Sadikovici i slicni.Nas je covjek ;) Dobio sansu da vodi ekipu odradio 2 tekme i odletio za Olimpic.Znaci njega treba dovest i cim dođe npr za marku bolja ponuda od Gradine u pola sezone on ce otic ;)
J-ebe vas sto vise nemate love koliko ste prije imali pa bi vi i boga iz kluba otjerali.

slika
Pobjeda je bolja od orgazma!

haver
Kontakt:

Post Postao/la haver » 27 nov 2013, 18:31

Gorki je napisao/la:
haver je napisao/la:Pa i trebaju nam Sadikovici i slicni.Nas je covjek ;) Dobio sansu da vodi ekipu odradio 2 tekme i odletio za Olimpic.Znaci njega treba dovest i cim dođe npr za marku bolja ponuda od Gradine u pola sezone on ce otic ;)

slika
Sta ti je čudno? Fucki i ekipi ne smeta Azmir? Pa bolan oni mole boga da su oni sami u klubu i lagano pare od opstine da imaju a da ne rade nista ;)

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 27 nov 2013, 18:33

Cikita123 je napisao/la:Probisvjetu, puno pametujes i predstavljas se da sve znas. Jeli se iko zapito da li su ostali smetnja Azmiru da on radi sta hoce.Ako ne udjemo u PL iskljucivi krivac je upravo Husic jer je on ostavio Karica uprkos protivljenju UO i cijelog grada. Sada je angazovao covjeka koji je Slobodi nanio dosta stete i za koga svi tvrde da je fudbalski mafiozo i kriminalac.Sada kada vec treba traziti igrace i trenere on je u Americi i nece dolaziti dva mjeseca sto je jako neozbiljno.Ako se sada ne imenuje novi strucni stab i ne dovedu pojacanha u januaru je vec kasno. I jos nesto kada neko bude davao 51% od klupskog budjeta moze sam donositi odluke, kako sam obavjesten Husic sada daje 10.000 mjesecno sto iznosi 25% od mjesecnog budjeta. Siguran sam da od januarske skupstine ide nova prica u Slobodi a do PL ima jos puno da se radi.Kakvi Jagodici i kakci bakraci imamo Soka, Denisa Karica, Denisa Sadikovica koji mogu uspjesno voditi Slobodu.
Veze ti nemas sta se desava u Slobodi pokrij se po usima.
Sve u i oko seniorskog pogona Husic daje iz svog dzepa, on i niko vise.
Transa ide za omladinski pogon samo sto se ne zna u sta se ta transa ulaze, jer treneri iz omladinskog pogona ne znaju u sta se ulaze ta transa, a za transu je Fucko glavni i odgovorni.
Nece njihovo jos dugo potrajat sacekaje skupstinu i januar pa ce te vidjeti o cemu vam pricam, prosirit ce se UO, promijeniti "vjerovatno" predsjednik skupstine i jos svasta nesto.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 27 nov 2013, 18:37

Najbitnije je da je nacelnik stao uz Azmira, tako da stvari mogu samo na bolje krenuti.
Ne bi ni zalio ovu sezonu ali da se sve stvari stave na svoje mjesto.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.