LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

sundancekid
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la sundancekid » 25 nov 2013, 22:45

Pih...bas da covjek ne zna sta bi reko. S jedne strane, nije da nije zasluzio, a s druge strane...pa jbte, sta cicijas a pun ko brod, ako si legenda kluba, pokazi to i na tom frontu, nije da ti fali, budi beg i reci, evo i to cu dat klubu, da napravim prostora za jos nekog kvalitetnog igraca, pa nije valjda da misli da ce moc sam u ovim godinama i nakon onakve povrede... Ako vec ganja jos jedan prsten trebo je malo i ovdje uslugu klubu ucinit, ako se sjetimo kako su Payton, Malone, Shaq, i mnogi drugi u nekim odmaklim godinama pristajali na strasna rezanja plate da oslobode prostor drugim igracima, onda je mogo i Kobe, ne drasticno, al makar razumno manje...

Nego sve to na stranu, meni je ovu ekipu puno draze gledat i kad gube i pobjedjuju, nego proslogodisnju. Imaju energiju, trude se, dijele loptu, svi slobodno igraju, pocinju licit na pravu ekipu (naravno, u okviru svojih realnih mogucnosti). Ne znam sad zasto kritikovat D'antonija, zasad sam bas ubijedjen da sa ovim rosterom niko ne bi bolje, ovo mi cak fino izgleda, ako nista zbog svog truda mi je drago gledat ih...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 nov 2013, 22:51

sundancekid je napisao/la: ako se sjetimo kako su Payton, Malone, Shaq, i mnogi drugi u nekim odmaklim godinama pristajali na strasna rezanja plate da oslobode prostor drugim igracima, onda je mogo i Kobe, ne drasticno, al makar razumno manje...
Svi ti navedeni su isli boljim igracima(u tom trenutku)u njihove klubove u namjeri da im oni donesu titule.Kobe to nikad nije trebao i ne treba ni sada.
S druge strane problem je sto Lakersi nemaju koga potpisati na kraju ovog ljeta...bar ne od najvecih zvijezda lige a ovih par slabijih igraca ce moci potpisati i sa ovim Bryant-ovim ugovorom.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 nov 2013, 23:05

Vi imate srece sto ce dosta solidnih igraca potpisati za 1mil samo da bi igralo s Kobeom i u LAu...nebi me cudilo da i Turnera dovedete za npr. 3-4mil...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 nov 2013, 23:14

JHam je napisao/la:Vi imate srece sto ce dosta solidnih igraca potpisati za 1mil samo da bi igralo s Kobeom i u LAu...nebi me cudilo da i Turnera dovedete za npr. 3-4mil...
Zar ne znas da niko ne voli igrati s Bryantom...cak je upitno hoce li naci 12 igraca za sljedecu sezonu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 nov 2013, 23:32

Sada se sjetih izjave pokojnog Jerry Buss-a koji je 2007 izjavio sljedece:

Da u NBA-u nema SC-a budite sigurni da bi Bryant zaridjivao 60 miliona $ godisnje...

Bryant je izjavio da su mu Lakersi ponudili ovaj ugovor koji je on prihvatio. Nesto ne vjerujem u ovu pricu, no sta je tu je...

Isto tako mi nije jasno kako je reporter Lakersa Mike Trudell dosao na ideju da cemo ovim ugovorom Bryanta na ljeto 2014-te i na ljeto 2015-te imati mogucnost da potpisemo igraca sa maksimalnim ugovorom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 25 nov 2013, 23:38

pa jer cemo imati tu mogucnost :D
hit you with so many rights you gonna beg for a left

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 nov 2013, 23:46

amerosm je napisao/la:Sada se sjetih izjave pokojnog Jerry Buss-a koji je 2007 izjavio sljedece:

Da u NBA-u nema SC-a budite sigurni da bi Bryant zaridjivao 60 miliona $ godisnje...

Bryant je izjavio da su mu Lakersi ponudili ovaj ugovor koji je on prihvatio. Nesto ne vjerujem u ovu pricu, no sta je tu je...

Isto tako mi nije jasno kako je reporter Lakersa Mike Trudell dosao na ideju da cemo ovim ugovorom Bryanta na ljeto 2014-te i na ljeto 2015-te imati mogucnost da potpisemo igraca sa maksimalnim ugovorom.
Ukoliko ne otpustite Nasha(ima neka opcija u ugovoru gdje vam samo trecina valjda ide na SC), imate 20 mil, sto je dovoljno za ekstra igraca i ostale da popune ovako po 1mil, a ako otpustite nasha imate 28mil u SC (tako sam procitao negdje) i mozete dovesti jednog allstara jednog MLE i ostale po 1mil...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 25 nov 2013, 23:49

salary cap za ovu godinu je 58,68 mil $

nek ostane isti i za slijedecu mi imamo Bryant 23,5 , Nash 9,7 , Young 1,22 i Sacre 0.9 = 34,5 opet ostane za max i viska 4 mil ;)
ako Nash ode u penziju onda 14 mil.$

ali ne treba max nego jedan 14 Deng i Bledsoe 10 ;) i onda resign Gasol, Hill, Meeks , Xavier i sl. ;)

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 nov 2013, 00:00

Kobe Bryant je napisao/la:salary cap za ovu godinu je 58,68 mil $

nek ostane isti i za slijedecu mi imamo Bryant 23,5 , Nash 9,7 , Young 1,22 i Sacre 0.9 = 34,5 opet ostane za max i viska 4 mil ;)
ako Nash ode u penziju onda 14 mil.$

ali ne treba max nego jedan 14 Deng i Bledsoe 10 ;) i onda resign Gasol, Hill, Meeks , Xavier i sl. ;)
Zar Bledsoe nije restricted?? :?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 nov 2013, 00:02

Sigurno će da žale za jednog od najboljih igrača Lakersa svih vremena. Dok Kobe može hodati on vrijedi svaki cent.

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 26 nov 2013, 00:24

Treba uzeti u obzir da igraci kao Young, Farmar pa cak i Henry nece igrati za ovu lovu koju sada primaju. Sumnjam i da ce Gasol ostati za vet minimum:)
SI AMO CONte!!!

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 26 nov 2013, 02:13

Farmar hoce sigurno.....
Za ove mladje nemam pojma,Younga ce Kobi najuriti i sa minimalca :lol:
Gasol bi mogao uzeti neki manji na 3-5milki...

Sad jbg ne znam koliko nam je ovo trebalo,zasluzuje on to ali je previse...
Jbg opet ce nam cap biti u odnosu na ovu za tih nekih 6 milioncica ( sada prima 30 cini im se pa ce pasti na 24)
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 nov 2013, 04:49

elninho_resTO je napisao/la:Farmar hoce sigurno.....

Jbg opet ce nam cap biti u odnosu na ovu za tih nekih 6 milioncica ( sada prima 30 cini im se pa ce pasti na 24)
Gasol da igra za te pare? :lol: :lol: :lol:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 26 nov 2013, 07:34

"Bird" pravilo da potpises igrace nakon sto popunis cap: Gasol 10 mil , Hill 6,5 , Meeks 4,5 , ostali za manje i nece biti puno poreza. Jedina mana ako ko pokusa da "mazne" Hill-a

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 26 nov 2013, 10:22

NEZALAGANJE je napisao/la:

Pa da je Kobi uzeo nesto u interesu ekipe mislim da bi i Gasol pristao na to ;) Ovako nema logike naravno,kad mogu svi zasto ne bi i on izmuzao kravu :)
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 nov 2013, 10:47

NEZALAGANJE je napisao/la:

Mislim da hoce reci uzme ugovor ZA 3-5mil manji, a ne da igra za 3-5mil :D :D

P.S vi dok ne potpisete Gasola mozete trositi Cap, a onda na kraju kad vam ostane 1mil npr. njega potpisati za 20 ako hocete, jer je to vas igrac...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 nov 2013, 12:51

"This wasn't something I decided to do; this wasn't something [general manager] Mitch Kupchak decided to do. This was a Buss family decision," Lakers executive vice president of player personnel Jim Buss told .

"Loyalty is one of the values our dad instilled in us," he said. "It's how he ran the Lakers and how we aspire to continue to run the Lakers. It's what our fans and iconic players deserve."

"He doesn't have to prove to us one thing," Buss said. "He's proven everything to us over the last 17 years. We've seen what he's done with broken fingers and torn ligaments. There's no stopping the guy. We have 100 percent faith in him."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 nov 2013, 15:35

amerosm je napisao/la:E moj Buss-u i Kupchak-u...
Najbolje bi Vam bilo da skocite sa US Bank Tower-a i tako nas navijace rijesite patnje i postedite svojih gluposti.

Da se razumjemo bio sam za ostanak Bryanta, ali ne pod ovim uslovima i umjesto da kvalitetno iskoristimo naredna dva FA trzista mi opet shebajemo SC gdje 35-godisnjak (hvala mu za sve sto je ucinio za Lakerse) uzima 24 miliona $ godinje.

Ukoliko se hjtelo produziti sa Bryant-om taj njegov unovi ugovor je maksimalno morao iznositi 15 miliona $ po sezoni (no po meni je i to puno). Da sam na mjestu FO-a ja bi mu pondio maksimalno 10 miliona $ po sezoni.
Zato je Danny Ainge XY puta bolji kosarkaski operativac od Mitchella K. I zato ce Celticsi opet da se presaberu pre od Lakersa. 1 igrac ma koliko veliki bio, ne moze da bude teret kluba, jer je klub veci od samog igraca.
Davati toliki novac nekome ko ne igra odbranu poslednje 3 godine, ko shotjackuje, rushi protok lopte i tecnost napada svojim silovanjem, predstavlja realno gledano 1 kancer u svlacionici i koji je u silaznoj putanji poodavno...pa to mogu samo neozbiljni ljudi. Umesto da se lepo odtankuje sezona i spremi za najkvalitetniji draft jos od 2003e, sa cistim rosterom i mladjim kadrom - ovde se cementira 1 "legacy" tako sto ce se juriti individualni rekordi sve u 16 i to samo radi jednog coveka. Nije se Bryant obavezao da ostane toliko dugo u LAL da bi LAL bili konkurentni, vec da bi on jurio individualne rekorde - konkretno onaj KAJov sa brojem poena. A kad te jos plate masnije od 10 trenutno boljih (a dobrano mladjih) od tebe - samo bi budala ili neki teski romantik odbio takvo parce papira na kome pise 48.5 miliona $ za dve sezone u post operativnoj i post prime fazi karijere. slika

Stephen A je lepo rekao da su Lakersi bili veliki zbog velikog Dr Jerry Bussa, ali da je ovo sada 1 franshiza koja deli samo ime i dvoranu sa franshizom koju je Dr Buss vodio.

Jimmy Buss = Jerry Jones. Jim ce da nastavi da unistava Lakerse, bas kao sto je Jerry Jones uradio Cowboysima, nakon sto je preuzeo najjacu franshizu u ligi. Trajace ovo dugo i bice jako bolno.

Toliko o tome.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 26 nov 2013, 15:38

I zaboravio si dodati , da pored svih navednih razloga zasto je ovo apsudran ugovor(veci nego prime LeBronov)
da su mu dali ugovor prije nego stu su ga uopste vidjeli na terenu , nakon jako teske povrede
utoliko teze ako imas 35 godina na ledjima

jos na ljeto dat max Carmelu ili Rondu
i da ne brinem o jezerasima narednih 3-5 godina 8-)
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 nov 2013, 16:47

Raul_64 je napisao/la:I zaboravio si dodati , da pored svih navednih razloga zasto je ovo apsudran ugovor(veci nego prime LeBronov)
da su mu dali ugovor prije nego stu su ga uopste vidjeli na terenu , nakon jako teske povrede
utoliko teze ako imas 35 godina na ledjima
To nisam smeo da pominjem. Ovde jos uvek 70% ljudi po slobodnoj proceni nije izaslo iz poster na zidu sobe fazi. Gde da neko pokusa racionalno da objasni da covek u 36oj vise nije skocan, brz i elastican kao kad je imao deset godina manje :?: :roll:
jos na ljeto dat max Carmelu ili Rondu
Vec vidim mladjahnog Jimmy boya, kako juri da potpise Carmela, ali dobija klasicni odbijanac lo stilo:

http://probasketballtalk.nbcsports.com/ ... or-lakers/" onclick="window.open(this.href);return false;

Pa se odlucuje na "pristupacnije" varijante tipa Deng za 20 miliona $ ili nesto tako.slika
i da ne brinem o jezerasima narednih 3-5 godina 8-)
Ti bi trebalo da brines sta ce biti sa tvojima, kad im Crnogorac ode = mali San Antonio, kao i vazda sto je bio. Ekskurzija zvana 1999-2013 ce biti samo to - 1 ekskurzija izvan prosecnosti. 8-)

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.